2020. 08. 31.
Abortis, asörtis (aug. 31., szept. 1-2-3. )
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Abortis, asörtis (aug. 31., szept. 1-2-3. )

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 31.:
START UP THE STUART!
0
We all float down here...

Talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel újra zene a Duna World-ön: az Akusztik / Legendák mai epizódjában a KFT eleveníti fel legnagyobb slágereit többek közt az Amadinda közreműködésével, öt perccel később (20:00) folytatódik az Otthon karanténsorozat az HBO3-on, ma a finn verziót kapjuk négy részben. Fél kilenckor ismétlésgyanús tinivígjáték a Cinemax 2-őn melynek folytatása voltmár, nem is rég: távkapcsolatban leledző, más-más koleszba járó szerelmespár HÍM fiú tagja azt hiszi hogy álmai nője megcsalja így aztán ő is él egy kínálkozó helyi lehetőséggel és véletlenül (na persze!) fel is veszi az együttlétet. Ez még bocsánatos bűn, egyszeri botlás lenne de a kazettát bekeveri a távoli barátnőjének küldött videó-üzenetek közé, nincs más megoldás mint útra kelni és megelőzni a postán érkező végzetes csomagot. A Cool túra jókor érkezett: piteb***ás nincs benne (másfajta gusztustalan étel-abuzálás igen), a kollégiumok laza erkölcsei mellett előkerülnek a Mélyebb Érzelmek is. A plus size fekete lánnyal összejövő cingár fehér jófiút a maga idejében kipécézték a kritikusok de ha úgy vesszük, itt még PC-agymenés nélkül jutott célba az üzenet miszerint nem a bőrszín és a túlsúly számít hanem a belbecs. A korszellem időközbeni változása azon is lemérhető hogy ma már külön szó van az EROTIKUS pornográf emailekre-SMS-ekre (sexting).

Nem érdemes:
Este nyolcra visszaugorva kosztümös tabló a Film Now-n Saorsie Ronannel és Margot Robbie-val, előbbi a Franciaországból hazatérő Stuart Mária, utóbbi pedig az Angliát kormányzó I. Erzsébet. Két dudás egy csárdában, Két királynő egy trónon nem férhet meg és a minőséget hiányoló sznobok már dörzsölték is a kezüket hogy végre kicsit máshogy kapják a női rivalizálást mint a Kedvencben és hát a Mary Queen of Scots-ban tényleg ott volt egy klasszikussá váló eposz esélye de végül ebből semmi sem lett, “hála” a ma divatos blackwashing-nek. Legyünk őszinték, az 1500-as évek királyi udvara nem épp a diverzitásról-toleranciáról volt híres (fekete/ázsiai/nyíltan meleg nemesek?), bár kétségtelen hogy a gyarmati múlttal való szembenézésnél (Nagy-Britannia, ugye) egyszerűbb átírni az eseményeket előbb szórakoztató sorozatokban (lásd a fekete Lancelotot) majd komoly filmekben és ez már azoknak is fel fog tűnni akik azt se tudják hogy Mária és Erzsébet személyesen sosem találkoztak. Nálam 10 pontról indult, a végére kapott 1-et – történelmi korrektség vagy polkorrektség, tessék választani!

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
Ezen a képen nehéz eldönteni, hogy Nicole Scherzinger vagy a barátja hasán lehet több kockát megszámolni – Leszarni azonban továbbra is könnyű őket:
OTTHON, ÉDES OTTHON – Ebbe a luxusvillába vonultak vissza Kardashianék – Tehettem volna az oligarchásba is, ehelyett simán csak LESZAROM.
Praktikumhoz a forma – Caitlyn Jenner hiába vett csilliárdokért Porschét, alig fér el benne – Lásd fentebb...
ALL DRESSED UP NOWHERE TO GO – Kim Kardashian akkor is kiteszi a melleit, ha nincs hová mennie – Akkor is LESZAROM ha van hova mennem:
Kylie Jenner sokadszor mutatta meg a melleit és először állítólagos új pasiját: “A friss bikinis fotók mellé íme néhány infó és kép Fai Khadráról, aki modell/énekes, 28 éve született Szaúd-Arábiában, és most közel került a tűzhöz.” – Ez is valami? Ma már csak age gappel és leszbizéssel lehet menőzni:
Kourtney Kardashian (41) barátilag medencézett egyet egy 19 éves influenszerlánnyalDATS AGEIST & SEXIST!! Hátha nem, olvassunk tovább: “Addison Rae odabújik a vízben 22 évvel idősebb kolléga- és barátnőjéhez, egymást fotóztak és elfogyasztottak egy adag görögdinnyét.”LESZAROM.
Kendall és Kylie Jenner csókolózással és egymás ölében fekvéssel kacérkodik az új fotókon – De hát az egyiket asszem átoperálták, így szinte már nem is vérfertőzés :DD Ja de, LESZAROM.
westék amerika élén? – Kim Kardashian szívesen lenne first lady, ha az ura megnyerné az amerikai elnökválasztást: “Kanye West már 2015-ben jelezte, hogy idén elindul az elnöki posztért, de tavaly már azt mondta, hogy csak 2024-ben teszi magát próbára.” – Minek? ÉN ELNÖKKÉNT IS LESZARNÁM Ezzel a hozzáállással semmi keresnivalója a politikában:
Családi titkot árult el és sírva fakadt Kanye West a kampánynyitóján: “A politikába belekóstoló rapper azt mondta, őt abortálni akarták, és ő is "majdnem megölte a lányát".” – Pedig tudhatta volna hogy LESZAROM every sperm is sacred!!!
Kim Kardashian Instagram-posztban írt Kanye West mentális betegségéről – A fenti hír után már kezdek hinni neki is meg a Slipknotos csókának is :DDD


KEDD, SZEPTEMBER 1.:
SOMBER THINGS.
0
Ronda vót.

Talán érdemes:
Kilenckor újabb holland macskáskodás a Filmbox Family-n de már animációs formában. Pim és Pom akár a jin és a jang, egyikük fekete, a másik fehér, gazdájuk itt is egy cat lady ám mikor annak rokonai magukkal viszik őket egy kirándulásra, megesik a baj: a lakásban tartott cicákat elcsábítja a hirtelen jött szabadság és magukra maradnak, ezzel kezdetét is veszi A nagy kaland azaz a hazaút ahol tényleg csak egymásra számíthatnak. Ugyanabban az időben kétórás feldolgozás Kosztolányi örökbecsűjéből az M5-ön, kicsit update-elve a magyar szolgálólány szomorú meséjét a rendszerváltás utáni időszakra mert bár a házicseléd mint olyan hivatalosan a múlté de kiszolgáltatott nőkből azóta se lett kevesebb (sőt!) – Édes Anna keserű történetét most a Jászai Mari Színház tagjaival és Márton István rendezésében láthatjuk. Továbbra is kilencnél maradva másfajta Szerelmi bonyodalmak várnak minket a Filmbox Premiumon, bár a szegény-gazdag ellentétek itt is megjelennek némi midlife crisis-ba csomagolva. A helyszín egy felkapott üdülő ahol a legkülönfélébb arcok adnak randevút egymásnak, akár szó szerint is: párok válnak szét és állnak össze, az egyik férfi (transz)sekszuális kísérletekbe kezd (mielőtt bárki agendázni kezdene: 2002-es gyártmány), mások igyekeznek fenntartani a happy luxus-látszatot miközben se a boldogságuk, sem pedig a pénzük nincs már meg. Michel Blanc sikeresen összetrombitálta a Summer Things-hez a francia mozi régi és új fémfatáljait: Charlotte Rampling mellett ott van az ex-Bond csaj Carole Bouquet valamint Jane Birkin lánya, Lou Doillon is és igazából ők mentik ezt a folytassa vudiellen!-utánérzést. Az HBO-n újabb színésznek állt pankrátor és mert Dave Bautista nem olyan szép gyerek mint a Szikla DE GAVALLÉR így főleg egyféle karakter áll jól neki és azt hozza is az Übergázban ami a kimaxolt Taxi-franchise után az autómegosztós-sofőrös divatot igyekszik meglovagolni, ötvözve a Terhes társaság / Éjszakai rohanás / Ki a faszagyerek?-típusú furcsa párokkal. Bautista a szemműtéten átesett nyomozó aki többszörösen rá van utalva a keresetét Uberkedéssel kiegészítő Stu-ra (Kumail Nanjiani) hogy elkaphassa a társát kinyíró dílert – a Stuber nem úttörő darab, “csak” egy jópofa másfélórás akciózás amin egyedül a leadási időpontba (háromnegyed éjfél) lehet belekötni (érdekes hogy nemrég adták Romy & Michele-t és Mira Sorvino ebben is feltűnik).

Boomer a fejbe! rovat:
"OK, boomer" - hangzott el az amerikai Legfelsőbb Bíróságon: “Diszkrimináció-e a boomerezés? - merült fel egy bíróban, aki maga is boomer.” – Nyilván nem az, csak a jó oldalra kell állni:
Az ENSZ volt vezető klímatárgyalója szerint eljött a polgári engedetlenség ideje: “Christiana Figueres szerint erőszakmentes ellenállásra van szükség a változáshoz. Ő vezette a tárgyalásokat a párizsi klímacsúcson.” – Nincs is szebb annál mint mikor egy öreg akarja vezetni a fiatalokat, az erőszakmentesség is tök hiteles tőle... ja nem.
human2human – OK Boomer – mi ezzel a gáz?: “Valami nagyon hiányzik a generációk együttműködéséből!” – A fenti hírek után talán értitek is hogy miért.
fiatal vs idős – Ok boomer – mondják, mert félnek… – ...pedig igazából a boomereknek van félnivalója:
chikansplanet – Boomerek a fiatalok ellen – Melyik a legzöldebb generáció? – Természetesen NEM az okébúmerek hanem a mai fiatalok akik évente cserélik a mobilt, havonta a ruhát és a legmodernebb elektronikus eszközökkel tiltakoznak a környezetszennyezés miatt meg persze nyomatják a népességcsökkentős agendát:
Szeretettel Britanniából: Az abortusz erkölcstelen? OK, boomer – Az okébúmerezőknél támogatom az abortuszt, pontosabban a szüleikét támogattam volna, nem csak Britanniában:
0

SZERDA, SZEPTEMBER 2.:
RÉSZEGES HASZONULÁS
0
Hivatali TikTok.

Talán érdemes:
Pár hete Párizs katakombáiban élhettük át milyen is a Rettegés a város alatt, ma 21:25-kor pedig a moszkvai metróban tehetjük ugyanezt a Moziverzumon, sajnos nem a posztapokaliptikus Metró 2033 adaptációjával. A Diggery nem a sötét jövőben hanem a szürke jelenben játszódik és eltűnt haverjaik nyomát üti benne bottal egy párocska meg urbexes vezetőjük akik – ahogy az a sötét alagutakban lenni szokott – találnak valamit, de nagyon nem azt amit keresnek. Műfajnál maradva 22:50-kor testrablós horror a Film Mánián, Skinny Puppy-s címmel (Assimilate) és a kétezertizes évekre igazítva: vlogger társaság jön rá hogy kisvárosuk lakóit sorra kopizzák le valakik hogy helyükre az engedelmes másolatokat pésztezzék és a Hasonulás kapcsán a Bodysnatchers mellett az Edgar Wright/Simon Pegg-féle World’s End is beugorhat ami – mivel vele egy időben készült – kicsit háttérbe is szorította. Ebben nincsenek nagy nevek és mint mondtam a megoldások (sikító idegenek, stb.) is ezerszer voltakmár de jó néha látni hogy ma is készülnek sima monster movie-k mindenféle mögöttes tartalom nélkül (képzeljük el ha az Independence Day felénél egyszer csak elkezdték volna sajnáltatni a lelkiző alieneket). 22:55-kor némi nagypolitika valóságalappal az HBO3-n: Katharine Gun (Keira Knightley) a tökéletes példa hogy néha csak rosszat cselekedve lehet jót tenni. Ez esetünkben Hivatali titkok kiszivárogtatását jelenti: 2003-ban vagyunk, Amerika és Nagy-Britannia lerohanni készül Irakot (nem létező Nyugatra irányított tömegpusztító fegyverek ürügyén) és lelkesen gyűjtik a big datát az esetleg vétózó ENSZ-tagokról, a fegyver-, és háborúellenes Gun pedig kiadja az erről szóló emailt a médiának. Azt teszi amit kell – és amiért sokan hazaárulónak tartják, azóta már túl vagyunk az arab tavaszon, Snowdenen és megtippelhető hogy semmi sem lett jobb (max. az adatgyűjtés zajlik fejlettebben).

LÁJKDÍSZ! rovat:
Lewis Hamilton XNDA álnéven popkarriert építget a fű alattFŰ ALATT, MÁRMINT UNDER THE INFLUENCE?? LOL!!! Childish Gambino likes this.
Zoe Saldana bocsánatot kért azért, hogy négy éve eljátszotta Nina Simone-t: “Azt mondta, hiába fekete ő is, valaki olyat kellett volna választani, aki jobban hasonlít Simone-ra.”Halle Berry likes this, mert volna NEM bocsánatot kérni.
s – Sherlock Holmes alternatív kalandjai: “Új felfogású Sherlock Holmes történet, némileg PC elveket követve, Hasfelmetszővel ízesítve.” H. P. Lovecraft likes this. Ja nem, ő most épp a sírjában forog a Lovecraft Country miatt :DD
Ekkora startup-összeomlást még nem látott a világ: “A világ legnagyobb, japán-arab kockázati tőkealapja pénzcunamival próbálja felemelni a jövő technológiai cégeit. A példája a startup-őrület összeomlásának előjele lehet.” Wait, a challenger appears:
MakeItCount – 5+1 legnagyobb Kickstarter és Indiegogo bukta: “10-ből 1 sikeres Kickstarter kampány végül sosem szállítja, amit ígért. Most megmutatjuk a legnagyobb buktákat!”Elizabeth Holmes likes this.
SVÉD OTTHON – Autótemető egy svéd erdőben: “Hogyan kerül 130 darab, közel 60 éves autóroncs egy svéd erdő mélyére?” – Nem tudom de Greta Thunberg tuti lájkolta ezt, nekem viszont már mindenem tele van vele:
SVÉD OTTHON – GÉPEK – Autóroncsokból turisztikai látványosság: “Van egy hely a svéd-norvég ha­tár mentén, ahova az autókat meghalni vitték, de erre ma mégis nagyon sokan kíváncsiak.”ÉDES FASZOM, hanyadszor írjátok már meg és hanyadszor rakják címlapra?!


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 3.:
SZABADSÁGOT A KAKTUSZNAK!

0
It’s a Swamp Thing!

Ajánlott:
Kilenckor újabb Paradzsanov-mű az M5-ön, újra egyetemes-ismerős figurával, Mihail Lermontov novellájából. Az ezer napig és 1001 éjszakán át vándorló trubadúrban, Asik Keribben nem nehéz felismerni a villoni senki fiát aki megáldva és leköpve mindenütt járja a világot (de legalábbis az azeri-örmény-grúz vidéket) hogy verseivel-dalaival vagyont szerezve elvehesse feleségül szerelmét – és ahogy a legtöbb költő, ő is pont azoknak nem tud parancsra művészkedni akikből meggazdagodhatna (ilyen-olyan uralkodók és hadvezérek). Paradzsanov utolsó alkotása: amilyen rövid (75 perc) olyan jó, mozibubusok könnyen fogják kódolni a direktor (magán)életére tett utalásokat.

Talán érdemes:
A Duna World-ön 22:35-kor 2016-os doksi a délszláv válság idején, Oromhegyesen lezajlott Asszonyok lázadásáról Lajkó Félix zenéjével. Az említett esemény kiváltó okai természetesen a szerbek által a magyar kisebbség számára tömegével kiküldött behívók voltak amik hivatalosan csak hadgyakorlatra, valójában éles bevetésre szóltak. A falubeli asszonyok ekkor görög drámába illőt léptek: fiaikat, férjeiket, szerelmeiket bezárták a helyi Zitzer klubba és egyszerűen nem hagyták elhurcolni őket. A hatalom persze először a jó öreg agyonhallgatással (nem) válaszolt erre és egyéb kéréseikre de végül aztán engedtek nekik – vicces hogy Halivúd sorra gyártja a szupernőket-csodanőket, nálunk meg már ’92-ben megmutatta pár vajdasági nő, mi az a keménység és bátorság. Előtte fél tízkor idei doku az HBO-n a szokásos elfogultsággal de fontos témával a fókuszban: bár 2016-os megválasztásakor Trump megígérte hogy lecsapolja, de a washingtoni Mocsár dúsabb mint valaha és persze legalább annyian halásznak zavaros vizében mint őelőtte. A The Swamp végső tanulsága kiábrándító: a politikai (demokrata/republikánus) “ellentétek” valójában (minő meglepetés!4!!4!) a pénzről szólnak és persze hogy akinek ez a “munkája” az nem érdekelt a bármelyik oldalról induló megtisztulási folyamatokban (az itt bemutatott Freedom Caucus tagjai sem épp tiszta kezű ma született bárányok). Utána 23:20-kor ugyanitt folytatódik a NXIVMmal foglalkozó széria (Beavatási eskü) is, Amerika megosztottságára visszatérve pedig jöjjönek a

Kis hírek a nagyvilágból:
Vacsorázó nőt vettek körbe a tüntetők Washingtonban, aki ugyan támogatja a Black Lives Mattert, de parancsra nem volt hajlandó felemelni az öklét: “A tüntető csoport vacsorázók zaklatásával akarta kifejezni elégedetlenségét. A videó bejárta Amerikát, és egységesen ítélték el különféle politikai oldalakról.” – Örüljön hogy élve megúszta:
Most éppen egy 24 éves fehér nő halála osztja meg a világot: “A kisgyermekes Jessica Doty Whitakert éjjel 3-kor lőtték le egy nem túl jó környéken, állítólag azután, hogy azt mondta, All lives matter, de az ügy nem ennyire egyszerű. A jobbos közösségekben futótűzként terjedt a sztori, a mainstream média nem számolt be róla.” – Még jó hogy vannak akik elmagyarázzák mit kell gondoljunk egy kisgyermekes anyuka megöléséről :SSS
Könnygázzal oszlattak fel egy erőszakba torkollott tüntetést Seattle-ben: “A demonstrálók a rendőri brutalitás és a rasszizmus ellen tiltakoztak.” – Hát igen, a békés tüntetések:
FBI-vizsgálatot akar a szenátor, akit tüntetők fenyegettek meg a Fehér Háznál: “A képviselő szerint olyanok támadtak rá, akiknek fizettek, hogy tüntessenek.” – Konteóktól függetlenül így néz ki egy békés tüntetés? Igen, így:
A négy végtagján amputált tolószékes fekete barátnőjét vitte ki a tüntetésre a kalasnyikovos fehér férfi, akit egy autós agyonlőtt Texasban: “Még az is lehet, hogy minden legális volt, a kulcskérdés, hogy Garrett Foster merre tartotta a géppisztoly csövét.” – Ja, minden legális volt, csak volt aki belehalt, a lényeg a hírek elfogulatlan prezentálása:
Trump “rohamosztagosai" miatt újra forrong az Egyesült Államok – Vagy nem csak miattuk, mert:
Állig felfegyverzett feketék jelentek meg az amerikai tüntetéseken: “Az Egyesült Államokban évszázadokon át tiltották a feketéknek a fegyvertartást, de most behozzák a lemaradást.” – És ez jó, tessék mondani? Ennek örülni kell? Csak mert máskor annak tapsoltok ha valakit az engedéllyel tartott fegyvere miatt tartóztatnak le:
Letartóztatták a hírhedt amerikai ügyvédpárt, akik fegyvert fogtak a tüntetőkreÉBERSÉG!!! elvtársak, kimaradt a hírből a bőrük színe, szerencsére a 444-en ezt is kihangsúlyozták:
Letartóztatták az amerikai tüntetőket fegyverrel fenyegető fehér férfit és pisztolyos feleségét: “Az ügyész szerint a tettükkel erőszakossá változtathatták volna a békés tüntetést.”Amy Biehl mesélhetne az effajta fegyvertelen, békés tüntetésekről...ja ő már nem, de a tények elhallgatásával legalább lehet utólag meglepődni hogy hős lett belőlük:
Amerika megbolondult: A tüntetőkre fegyvert fogó házaspár felszólal a republikánusok országos gyűlésénNap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés