2020. 09. 05.
Te ne tedd! (szept. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Te ne tedd! (szept. 5-6.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 5.:
NEM ESŐNAP.
0
Párszor melletted áll.

Talán érdemes:
Woody Allen fáradhatatlanul gyártja a rövidebb-hosszabb, jobb-rosszabb rom. kom.-okat melyek közül ma nyolckor egy tavalyi eresztést vetít az HBO. A helyszín a szokásos (a Nagy Alma), itt él a pórnépet lenéző NAGY Gatsby (Timothée Chalamet) aki egész addig nyugalmi állapotban leledzik míg a barátnője (Elle Fanning) által meginterjúvolt filmes, ROMAN POLANSKI Roland Pollard (Liev Schreiber) át nem ugrik a vadászterületére és nem hívja meg a csajt egy magánvetítésre. Az Egy esős nap New Yorkban sajnos a rendező gyengébb dobásai közé tartozik: bár minden megvan benne amiért szeretjük de sajnos azokból lesz több amik miatt néha az agyunkra megy, vagyis a first world problémázó gazdagokból akik számára már NY külvárosai is vidéknek számítanak. A Dunán négyéves drámázás egy másik Fanninggel fél tíz előtt tíz perccel, ez egyben Ewan McGregor direktori debütje is: álompárocska megkésve szembesül vele hogy lányuk (Dakota Fanning) nem illeszkedik az Amerikai pasztorálba, az ébredést az jelenti mikor a drága gyermek terrorcsoporthoz csatlakozik és a helyi posta levegőbe röpítésekor az FBI látókörébe is bekerül (a hatvanas években, az anti-Vietnam tiltakozások idején járunk). McGregor nem magára a tettre és a(z általa alakított) ex-fociSTÁR apa nyomozására helyezte a hangsúlyt hanem a lelki folyamatokra, legyenek azok a lázadó kamaszéi vagy a motivációit megérteni próbáló szülőkéi ergo minden családosnak (vagy alapítást tervezőnek) kötelező még úgy is hogy az American Pastoral (ofkorsz) az önellentmondásos címek sorát gyarapítja (Boldogság, Amerikai szépség) – nem véletlenül merthogy Philip Roth felel a flashbackben elmesélt sztoriért. Éjjel fél tizenegykor minőségi muzsika a Filmbox Family-n ahol Herbie Hancock mutatja meg a Lehetőségeket a stílusok átjárhatóságára: a jazz-legenda mellett feltűnnek popsztárok (Annie Lennox, Christina Aguilera) valamint a world music (Angélique Kidjo) és a komoly könnyűzene képviselői (Sting, Carlos Santana) is. Természetesen a Possibilities c. lemez munkálataiba kapunk betekintést, megspékelve némi (Hancockra-Stingre egyaránt jellemző) világjobbítással (és még magyar vonatkozás is lesz a producer Doug Biro személyében).

A seksz, a munka rovat:
Ez a nő háromszor annyit keres web - kamerás modellként, mint azelőtt ingatlanügynökkéntWait, a challenger appears:
Szendvicsárusból lett modell, aki naponta akár fél milliót is keres fotóival: „Egyszerű befektetés, biztos siker. A 21 éves modell képeiért fotósok és tervezők is rajonganak.”Wait, a challenger appears:
befektetés – Abigail Ratchford alkalmanként 2 milliót is bezsákol egy-egy fotójáért – ...amikből hetvenévesen is csorogni fog neki a jogdíj-nyugdíj. Ja nem, de most már ennyit se fog velük keresni:
általában pornósok szoktak – Bella Thorne regisztrált az OnlyFansre, és vulgárisabb, mint valaha – ...de nem eléggé:
A Bella Thorne jelenség nagyon kiakasztotta az Only Fans szexmunkásait: „Az oldal fejlesztői rendesen lecsökkentették a pucér fotókért kérhető árat, főleg, mivel a színésznő egyik képén sem meztelen. Sokan visszatérítést követelnek.” – Ha az OnlyFans-ra regisztrálsz, nem veheted el a pornósok munkáját!!! A sekszmunkásokat mostanában nélküle is veri a Zélet:
kimaradtak – Nagy bajba kerültek a berlini szexmunkások – Sőt, még annál is nagyobba:
Örömlányok tüntetnek Németországban a koronavírus-korlátozások ellen – Eközben Amerikában:
Az amerikaiak a járvány ellenére is átjárnak szexért Mexikóba: „Bár hivatalosan ott is bezártak a bordélyházak, a színfalak mögött minden megy tovább.” – Ideje lenne remake-elni a Szeress Mexikóbant / Szerelem a kolera idejént :SSS
drogriporter 18+ közélet – Az áldozatszerep hamis paternalizmusa: „Felejtsük el, hogy a szexmunkás kizárólag üldözendő tettes vagy gyámság alá vonandó áldozat lehet.”ÍGY IGAZ, a paternalista patriarchátus a hibás, felejtsük el a berögzült sémákat:
Megvett, majd prostitúcióra kényszerített egy nőt egy szegedi házaspár: „Tízmilliót kerestek a fiatal lányon, akit eközben rendszeresen bántalmaztak és megaláztak.” – Majd a Drogriporter vele is mélyinterjúzik, prezentálva a másik (sötétebb) oldalt. Ja nem :(((

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 6.:
KÉMKEDÉS AZ UTOLSÓ VÁRIG

0
I spy, you spy, we all spy...

Talán érdemes:
Nyolckor Dave Bautista eheti második jelenése a Film Now-n, ezúttal egy kislány társaságában (á la Wasabi) aki – miután rájött hogy a cégnél kegyvesztett ügynök most épp őt és családját figyeli meg – megzsarolja azzal hogy hallgatásáért cserébe szakmai titkokat kér. Chloe Coleman jól hozza az akaratos nagydumás kicsajt ahogy Ken Jeong is a Másnaposok szintjét, Peter Segalnek meg szinte megbocsátjuk a korábbi felemás komédiákat (Tommy Boy), kár hogy még ebbe is jutott Cardi B trágár „zenéjéből”. A Kémecském nem variál sokat választott műfaján (ahogy az Übergáz sem tette), de vállalja amit teljesít (vagyis a néző szórakoztatását), ezzel együtt inkább nagyoknak mint kicsiknek való. Ugyanabban az időben másfélórás akciózás a Cinemaxon a Battle Royale nyomdokain: egy cég dolgozóit önkéntes létszámcsökkentésre (=egymás megölésére) kényszeríti, a nem engedelmeskedőket (a beléjük épített chip segítségével) maga a játékmester likvidálja. A Belko-kísérlettel gondolom mondani akartak valami nagyot a kapitalizmus dog eat dog-alaptörvényéről de a végeredmény mégis a Jigsaw vérfürdőit idézi (tényleg, abba is bele akarták erőltetni a mélyebb tartalmat, hiába). Pont két órával később (azaz tízkor) Batuista helyett egy régebbi last action hero, Sylvester Stallone a TV2-őn amint ötödször és utoljára (?) bújik a neki befutást hozó karakter bőrébe. A Rambo V-ben az aktuális rosszfiúk már a kartellek, ellenük küzd hősünk Utolsó vérig mikor a házvezetőnője unokáját elrabolják (épp a valódi apját keresi), kiszabadítása után a bűnözők házhoz jönnek a...pofonért (na meg a rafinált halálnemekért). A Reszkessetek betörők! és az Elrabolva keresztezését kapjuk amiben lesz Erős Női Segítő is Paz Vegával de a változások igazi mérőfoka mégis az hogy míg a First Blood-ban az ifjú Rambo nem ölt meg senkit addig a Last Blood már tényleg tocsog a vérben (ráadásul ebben már Sly is 70+-os).

Év filmje rovat:
The Christopher Nolan Edition:
Jön, megmenti a világot, és meg sem tudjuk a nevét: „Christopher Nolan legújabb filmjét szokatlan felhajtás övezte, hiszen gyakorlatilag nem kevesebb volt a tét, mint hogy sikerül-e vele visszacsábítani a nézőket a moziba. Megnéztük, és azt mondhatjuk: érdemes volt a Tenet miatt leülni a nagy vászon elé, de azért várjuk tovább az igazit.” – Hé, azt nem a szinglik szokták? :DDD
filmworlds – Zavaros látványfilm a Tenet: „Egyszer nézős Nolan legújabb dobása, de kétséges, hogy megér-e egy mozijegyet.” – Hogyne érné meg, és nem csak a mozijegyet:
moziláz koronavírus idején – A megszállott Christopher Nolan-rajongók bármit megtesznek, hogy lássák a Tenetet, repülőre ülnek, államhatárokat szelnek átKoronavírus likes this :SS
1 film, amit nem kell látnod, mielőtt meghalsz – Kivéve ha abba halsz bele hogy megnézed, mert: „2,5 órás, teljesen nézhetetlen, értelmetlen, követhetetlen, idegesítő, stílustalan mindfuck. Ez Christopher Nolan új filmje, a Tenet.” – Pont ezért ez az Év filmje:
Egy állítólagos zseni bálványt emel a saját állítólagos zsenialitásának: „Tenet: Az év legagresszívabb és legzavarosabb audiovizuális erődemonstrációja” – ...mert a jóval korábbi alkotásai nem azok voltak. Ja de:
szmk – kasszasiker – Itt az év egyik legjobban várt filmje!: „Feszes tempó, kevés szöveg és rengeteg izgalom, elképesztő látvány remek zenével - a tökéletes nyári bombafilm?” – ...mert mi mást akarna látni nyáron az ember mint a Dunkirk-et:
Ez a hollywoodi filmkészítés csúcsa jelenleg: „Elképesztő, amit Christopher Nolan összehozott. Idegtépően izgalmas a Dunkirk, megrendülve tántorogtunk ki a moziból.”„Tántorogtatok”? Hát minek isztok ha nem bírjátok? LOL!!!
Ez a film biztosan ott lesz az Oscaron: „Christopher Nolan legjobb rendezése lett a második világháborús Dunkirk. Igen, még a Batman-trilógiánál is jobb. Van koncepciója, szerkezete, stílusa, esze, szíve.” – Mondjuk a betmennél nem nehéz eszesebbet-szívesebbet csinálni...
s – A film, amiért a mozit kitaláltákÉDES FASZOM, valaki vágjon már hozzá egy Oscart, ne kelljen tovább olvasni ezt az ajnározást...
Szuperlátványos lesz Nolan új sci-fije: „A Csillagok között végre nem arról fog szólni, hogy hülye képregényhősök lézerpisztollyal lövöldöznek.” – Cserébe nem szól semmiről:
Filmek a polcról – mozi – Nolan elszállt: Csillagok között: „A legnagyobb blöff a sci-fik között a Kapcsolat óta.” – ...de még így is az évtized sci-fije. Nap kommentje hat évvel ezelőttről:

pudliho 2014.11.10. 00:45:54
"Az év, az évtized sci-fije."
az évtizedé háát hogyne, pláne hogy a felénél se járunk... ekkora h**ét

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés