2020. 09. 07.
Predating the wind (szept. 7-8-9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Predating the wind (szept. 7-8-9-10.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 7.:
A GOLYVA HOSSZA
0
Are you sure?

Talán érdemes:
Nyolctól újabb adag az HBO3-on a karanténdoku Otthon finn kiadásából, ugyanabban az időben Angelina Jolie rendezése a Film Now-n egy Rendíthetetlen nemólom katonáról, Louis Zamperiniről aki sportoló volt (a ’36-os berlini olimpián is indult) de igazi hőst a II. VH faragott belőle amikor se gépe lezuhanása, sem pedig a japán fogolytábor nem tudta megtörni, ami Jolie dobását hasonló társai közül kiemeli az az hogy nem hallgatják el a háború másik oldalát a sima zászlólengetősdi kedvéért. A Sony Movie Channelen kilenckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 19:15-kor) felvilágosító animáció a régen babákat, ma már hétköznapibb csomagokat szállító Gólyákról akik olyan jól beletanultak új munkájukba hogy szinte el is felejtették a régit. Ezen változtat az egyik peches jómadár, Junior (Andy Samberg, már ha nem szinkronizálják) amikor véletlenül legyártat egy kislányt (az erre szolgáló, régóta üzemen kívül álló géppel) akit aztán igyekszik minél hamarabb leszállítani hogy tévedésének ne maradjon nyoma, vagyis újra a Road Trip szelleme járja be a képernyőt de ezúttal a kicsik örömére. Mondjuk a nagyok is megtalálják benne a számításukat mert több humorfajtából is kapunk ízelítőt a slapstick-től az abszurdig (a legjobb a farkasok feltűnése lesz). A Storks-tól nem szabad Disney/Pixar-szintet elvárni, itt kisebb pályán játszanak de talán pont ez benne a jó, ugyanabban az időben orosz sci-fi a Mozi+-on: a Föld inváziónak semmi köze a Battlefield Earth-höz, annál több az Independence Day-hez mert itt is idegenek felelősek a világot sújtó áramszünetekért. Utána tíz előtt öt perccel kétéves horror a Cinemaxon Marokkóból (!), jól bevált sémára (kísértetház) építve, ötvözve helyi babonákkal meg egy kis Stephen King-fílinggel: három jóbarát még gyerekként szellemjárta helyen bátorságpróbázott ami negyedik társuk eltűnéséhez vezetett, jóval később újra szembe kell nézniük tetteik következményeivel – annál is inkább mert az elveszett is feltűnik. Az Achoura címét egy iszlám ünnepről kapta (nem lepne meg ha köze lenne megoldáshoz is) de ez ne rettentsen el senkit, adjunk esélyt az egzotikumnak!

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
Nem lesz nehéz felismerni az új Porsche GT3 RS-t – Leszarni viszont ezt is könnyű lesz:
Eladó Tom Brady korántsem hétköznapi Cadillac-jeANNÁL HÉTKÖZNAPIBB AZ HOGY LESZAROM Wait, a challenger appears:
Gazdagisztán – Minden idők legdrágább árverezett autója: “Egy 2003-as Enzo Ferrari lett minden idők legdrágábban elárverezett autója. A szuper­autónak több érdekessége is akad.” – Például az hogy LESZAROM.
Jamie Foxx bemutatja, hogyan kell egy Rolls-Royce SUV-hoz felöltözni: “Az 52 éves színész selymesen csillogó, színben passzoló joggingban és Louis Vuitton-maszkban szállt be vacsorázás után látványos luxusautójába. Fotók!” – A fotókat is LESZAROM.
Gazdagisztán – Alig 10 millió forint a legolcsóbb Bugatti: “Mielőtt azonban bárki rohanna, hogy vegyen belőle egyet, kénytelenek vagyunk elárulni egy fájdalmas igazságot.”ÉN IS, AZT HOGY LESZAROM Wait, a challenger appears:
50 millánál kezdődik egy ilyen – Csomó fotó: íme Paris Hilton bugyirózsaszín BMW i8-asa!Rózsaszín BMW?! LESZAROM!
MERDZ$Ó – 60 milliónál tart a licit a Michael Jordan régi, fekete Mercedesére: “Mutatjuk az S-osztályú Merdzsót, amivel a kosárlegenda a '90-es években furikázott, és amit most vasárnapig ön is megvehet, ha van elég milliója.”LESZAROM, ehelyett is sört veszek.
Íme a világ legdrágább Ford MustangjaLESZAROM Wait, a challenger appears:
Eden Hazard 500 000 eurós autója: “Úgy tűnik, a Real Madrid belga játékosa sem sajnálja a pénzt, ha egy ritkaságszámba menő sportkocsiról van szó.” – Én sem sajnálom őt: könyörtelenül LESZAROM.


KEDD, SZEPTEMBER 8.:
OH HI, MARK POSER!
0
Szóljatok a pöckösnek :DDD

Talán érdemes:
Kilenckor a tegnapi rendíthetetlen után ma egy Legyőzhetetlen sportember a Viasat3-on aki abban a korban lépett pályára amikor mások levonulnak róla de Vince Papale (Mark Wahlberg) esetében “csak” annyi történt hogy később valósította meg azon terveit amiket nem volt hajlandó feladni, pedig minden összejátszott ellene, főleg a hetvenes évek recessziója. A több állásban melózó fickó 1975-ben jelentkezett a helyi csapat toborzójára amin általános meglepetésre meg is felelt, ezután négy éven át, vállsérüléséig mutatta meg hogy az amerikai álmot akárhány évesen meg lehet valósítani – Wahlbergtől nem áll távol ez a figura (ő is testépített, ő is többször váltott szakmát), talán emiatt is alakítja akkora átéléssel. Ugyanabban az időben egy másik, francia muszklimiska a Film Mánián, ismétlésgyanús de örökzöld akcióvígjátékkal: öntörvényű idegenlégiós (Jean-Paul Belmondo) vezeti a franciák által Tunéziában felejtett aranytartalék kimenekítését ami aztán a nyakukon is marad a németekkel vívott tűzharc után. Az Arany bűvöletében előképe természetesen a Kelly hősei volt, nem ez Belmondo és a direktor Henri Verneuil legjobb közös alkotása de egynek simán elmegy a mai sivár felhozatalban. Lázadóknál és ugyanitt maradva 23:10-től már egyértelmű ismétlés jön az igaztalanul elítélt Pillangó (Steve McQueen) Ördögszigetről való szökésével, Henri Charriere önéletrajzát remélhetőleg mindenki ismeri, az adaptáció már csak Dustin Hoffman miatt is kötelező. 21:00-ra visszaugorva a Filmbox Premiumra érkezik egy max. közepes seksz-komédia (Óh, óh Ohio) melyben Parker Posey lesz az orgazmusképtelen háziasszony aki előbb vibrátorral, majd egy tőle teljesen elütő partnerrel (Danny DeVito) jut a csúcsra. Közben férje sem tétlenkedik, ő egy diákjával (Mischa Barton) kezd kavarni, kérdés hogy az élvezetek halmozása közben a tartós boldogságot is megtalálják-e (és ha igen, kivel) – Posey mellett Liza Minnelli kedvéért is belenézek.

Szelfibűnözés rovat:
The Instagram Edition:
NAHÁT, NAHÁT – Meglepően engedékeny lett az Instagram a glammodellek mellorientált posztjaival – ...mert tanultak az OnlyFans-től.
asmr – Őrületes karrier: elképesztően népszerű a fehérneműben suttogó vlogger – Esetleg valami hasznosra is használhatná a hírnevét:
Egy nap alatt 100 ezer dollárt gyűjtött az ausztrál tüzek ellen küzdő szervezeteknek egy meztelenkedő Instagram-modell – Bezzeg mások nem élnek meg ilyen jól a csöcskontentből:
aztamindenit – napi jócsaj 18+ Ez az Insta-modell az állítja, az ő képeivel élnek vissza legtöbbször a neten – Irigykedés helyett fogadja el hogy a valódi tehetség mindig érvényesül:
Velvet – Ugyan szenved óriás melleitől, de vígan megél belőlük az orosz Insta-modell – Addig jó amíg csak vetkőzik és nem „zenél”:
dal a méretről – Íme a nő, aki dalt írt saját L-kosaras melleiről – Kitalálom: a belső értékekről szól?...
Megy instára – A gízai piramis tetejéről posztolt egy orosz influenszer, lecsukták: “Szigorodtak a szabályok: engedély nélkül már egyik antik műemlékre sem lehet felmászni. Vitaly Zdorovetskiy mégis megtette egy szelfiért.” – Hát, ő legalább nem sekszelt rajta. Ha már idióták:
Hátha sikerül újat mutatnunk: trendi lett a szájpadlás- és ínytetoválás: “A szájpadlást nem lehet modern eszközökkel tetoválni, kézzel-tűvel szúrták ezeket a rajzokat. Van, aki ráadásul saját magának csinálja.”Ostoba sátánistákért nem kár, felőlem a szemüket meg az AGYUKAT agyuk helyét is kitetoválhatják :DDD
 

SZERDA, SZEPTEMBER 9.:
KIBÚJT A SZÖG A MENYASSZONYBÓL
0
Grace’s divine race against MARGOT ROBBIE time.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé: 22:55-kor újabb, de már csak félig gyerekes riogatás az HBO-n mert itt felnőttek játszanak Aki bújtat, ezzel avatva be fiuk menyasszonyát aki azonban hamar rájön hogy valójában engesztelő áldozatnak szánják a jólét biztosítása érdekében, így Grace (Samara Weaving) számára innentől tényleg a lét a tét. Bár nem ez az első szegényekre vadászó gazdagokról szóló darab de a Ready or Not a pár napja adott Belko Experimenthez képest tényleg fekete komédia, közérthető utalásokkal: a családdal annak idején paktumot kötő Le Bail ugye Belial anagrammája, Grace pedig az isteni kegyelemre utal (egy alkalommal szinte krisztusi sebet is szerez). Fél tizenegykor idei doksi a Duna World-ön a hazai táncház-mozgalom kezdeteiről és jelenéről, megszólaltatva többek közt Sebő Ferencet, Sebestyén Mártát és a Muzsikást, a népzene legjobbjait (merthogy celebSTÁRokról itt szerencsére nem beszélhetünk) nem akárki interjúzza a Repülj, madár, repüljben hanem a műfaj nemzetközi szakértője, Simon Broughton. Előtte az HBO2-őn nagyonfriss szuperistenes széria (Stargirl) első része 22:10-től amit max. Amy Smart miatt lesz érdemes csekkolni, még korábban (fél kilenckor) önkritikus kínai dráma a Cinemax 2-őn az egykézés és a keményvonalas kommunizmus idejéből. Két gyermek örök barátságot fogad (családjaik példáját követve) de nekik a végzet szól közbe, szüleiknek pedig a párt. A Viszlát, fiam Xiaoshuai Wang nagyívű projektje aminek jót tett volna egy vágó és most nem a cenzorokra gondolok: jelen formájában (180 perc) emészthetetlenül hosszú még úgy is hogy harminc évet fog át, elég lett volna az egyik párra koncentrálni és kicsit gyorsítani a ritmuson, mindenesetre jobb egy másik országot látni általa mint ami a hírekből kirajzolódik:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
A földön fekvő gyerekek hátán sétált ki a reptérről a kínai nagykövet Kiribaton – ...pedig közéjük is lövethetett volna: “A kínai vezetés nem érti a felháborodást, azt mondják, ez helyi hagyomány, így fejezik ki a tiszteletüket.” – Felkészülnek a mongolok:
Tüntetések törtek ki Mongóliában, miután Peking előírta, hogy ezentúl mongol helyett mandarin nyelven kell tanítani több tantárgyat: “Több ezren tiltakoztak a lépés ellen, ami félelmeik szerint a mongol kultúra teljes felszámolásához vezethet.” – Nem értem mitől félnek, az ujgurokat is milyen jól asszimilálták:
Az ágyhoz kötözve, az agymosó hangosbeszélő zajával a háttérben küldött magáról videót egy ujgur modell: “Öt hónapja semmit sem hallottak róla, de így is csoda, hogy sikerült vele kapcsolatba lépni. Újabb bizonyíték a Kínában élő muszlim kisebbség erőszakos elnyomására.”Keep calm, majd Európa segít:
Franciaország megfigyelőket küldene Kína ujgurok lakta területére: “Minden elfogadhatatlan, amit a térségben csinálnak – mondta a francia külügyminiszter.” – Jó ötlet, már Boszniában is mennyire bevált. Ja nem, de legalább a média tudósít ezekről...ja már azt sem:
Kína fogva tart egy ausztrál műsorvezetőt – Mindenki nyugodjon le, mert:
Merkel szerint nem szabad fenyegetésként tekintenünk Kínára: “Helyette el kell fogadnunk, hogy rengeteg dologról másként gondolkodunk és fair partnerei lennünk egymásnak.” – Jaja, nagyon megy az érzékenyítés:
Danube institute – Kína nem a náci Németország vagy a Szovjetunió – Miért nem költöztök akkor oda? LOL!!!44! négy
 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 10.:
A STOCKTON-SZINKÓPA
0
A legjobban mégis otthon nő a fű : )

Talán érdemes:
21:40-kor a kötelező doksi az HBO-n, a helyszín ezúttal Stockton, itt született az afroamerikai Michael Tubbs és ha valakibe, hát belé kódolva volt a rossz útra térés. Fiatalkorú anyák és bűnözők gyermekeire számtalan példa van, arra már kevesebb hogy valaki kiverekedje magát a gettóból és egész Stanfordig jusson, ennél csak az ritkább ha az illető visszajön az övéihez hogy tegyen értük, márpedig Tubbs (ezidáig) szimpatikus politikát folytat a bűnözés-szegénység felszámolásával (amellett hogy a statisztikákban legveszélyesebbnek bizonyult, a város 2009-ben csődbe is ment) és én bármennyire is nem támogatom az alapjövedelmet de értékelnem kell amit elért. Éjjel háromnegyed tizenegykor majd’ húszéves rom. kom. a Viasat3-on egy bigámista nőről (Reese Witherspoon) aki – miután a Nagyvárosban megtalálta az Igazit a polgármester fia személyében – hazautazik elválni echte redneck igazi férjétől, már ha az hajlandó aláírni a papírokat. Jake (Josh Lucas) nem adja könnyen magát, így viszont feleségének is lesz ideje elgondolkozni hogy hol boldogabb és hogy hol is van az a home sweet home – a Mindenütt nő azt volt hivatott bizonyítani hogy van élet a sekszésnyújorkon túl, ma már sajna Witherspoon is másról híres, az originál elnevezésért (Sweet Home Alabama) meg letiltás járna és ha már cenzúra:

Ismétlés, de érdemes:
…csak hogy még jobban lássuk, mennyit változott a zeitgeist: mikor először volt nálunk az Elfújta a szél akkor a kvalitásairól beszéltem, most pedig meg kell védenem mert 2020-ban eljutottunk oda hogy már a hazai kritikák is ráaggatták a “rasszista klasszikus” jelzőt. Gyengébbek kedvéért: a Gone With The Wind nem a Song of the South szintje bár nyilván nagyon látszik rajta mikor készült és mikor játszódik, de a múlt hibáit nem azzal lehet jóvátenni ha végképp eltöröljük a nyomaikat (lásd még a szobordöntögetőket), egy szó mint száz, aki kíváncsi a történelem egy szeletére (minden értelemben) azt kilenckor várja az M5 a gigászi opus első részével. Kapcsolódó hír:

104 évesen elhunyt Olivia de Havilland, az Elfújta a szél sztárja: “Párizsban, álmában érte a halál.” – Még megérte hogy betiltsák a filmet amiért annak idején díjat kapott, mi ez ha nem menőség? Amúgy az is vicc hogy a Gone…-t kritizálók zöme elhallgatja hogy Hattie McDaniel volt az első fekete Oscar-díjas a legjobb női mellékszereplőként, ma persze már ezt se kaphatná meg mert épp azon vannak hogy megszüntessék a külön férfi-női díjazást :DD

XYZ-generáció rovat:
PÁN PÉTER STOP – Úton a Z generáció: Szelfik és turizmus: “Mi befolyásolja leginkább a közösségi médián rengeteg időt eltöltő Z-generáció utazási szokásait? A menő influenszerek?” – Az anyagi lehetőségeik, mint mindenki másnak:
pán péter stop – Y-generáció: lakás helyett utazás? – A vírus miatt a helyes válasz: egyik sem.
g – Ha van csocsóasztal, akkor már teljesülnek az Y generáció elvárásai?: “Vajon a munkaadók megértik az igényeket, tudják-e, mi kell ahhoz, hogy hosszabb távra el tudják kötelezni a fiatal alkalmazottaikat?” – Ugyanaz kell nekik ami az összes korábbi generációnak:
A 14-19 évesek 447 ezer forintos fizetést tartanak jónak: “A Medián felmérte a Z generáció igényeit, a kutatás szerint a 14-25 évesek közel fele valószínűnek tartja, hogy külföldön vállal munkát.” – Meglepődtem...ja nem, ahogy ezen sem:
Az Y generáció azt hiszi, a nyugdíj mindenre elég lesz: “A fiatalok arra számítanak, hogy még a luxuskiadásaikra is.” – ...és ki vagyok én hogy elSPOILERezzem nekik a sztori végét :DD
Bezzeg az én időmben! – Önimádó, beképzelt narcisztikusok a fiatalok: “Okostelefon, közösségi média, egoizmus és rémes önállótlanság. Ez lenne az Y generáció?” – Igen, és ez nem az én véleményem hanem egy Mértékadó Blogé:
Profigrammer's – Ami a technológia miatt végérvényesen megváltozott: “Még beszélni sem tudnak, de szüleiknek már akaratosan mutogatják, melyik játékkal akarnak babrálni.” – Az semmi, de felnőve se tudnak írni-olvasni (“Profigrammer's”) oszt’ mégis blogolnak, és ez csak romlani fog:
5g – Agyrém: A hároméves gyerekek fele már okostelefont használ: “Az Y-generációs szülők féltik a gyerekeiket, mégis mobilt adnak a kezükbe.”Nap kommentje:

safa 2020.02.13. 07:20:03
Még a tévé is jobb mint a telefon mert azt együtt nézheti a család és van közös élmény.A telefon teljesen szeparálja a kisgyereket,valamint azáltal ,hogy keveset érintkezik a külvilággal nagyon fontos tanulási folyamat marad ki,ami alapja lenne a későbbi személyiségének.

ÍGY IGAZ, maradjatok a Doboznál,

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés