2020. 09. 12.
Gyorsan szabódó csalárd (szept. 12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyorsan szabódó csalárd (szept. 12-13.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 12.:
BAH, HADÚR...
0
Kölcsön hatás visszajár!

Nem érdemes:
...csak ha a sokadik csalódás után is esélyt tudunk adni a hazai alkotásoknak mert a TV2-őn kilenc előtt tíz perccel adott Kölcsönlakáson demonstrálni lehet miért is kerüljük ezeket. Pedig lehetett volna máshogy is: az alapot adó színdarabot évek óta nagy közönség előtt játsszák (ahogy a Miniszter félrelépet is megelőzte a teátrum-siker), a téma örök (mindenki az idealista párocska felújítás alatt álló lakásában akar pásztorórázni), ám a megvalósítás (mint annyiszor) most sem jött össze. Könnyű lenne Dobó Katát hibáztatni de nem érdemes (a technikai rendezést amúgy is Gulyás Buda végezte): a buktához kellett a forgatókönyv gyengesége, az unszimpi karakterek (Szabó Simon szinte debütálása óta ugyanazt hozza ahogy Ganxsta Zolee is, mondjuk ő nem is nagyon tud mást), a végső döfést a BÚÉK adta meg ami majdnem ugyanebből a felállásból egy árnyalatnyival többet hozott ki. Ugyanettől a betegségtől szenved a Bűn királynői is nyolckor az HBO-n, a gengszterfeleségesdiről már (a fekete) Steve McQueen is lehúzott egy bőrt nemrég a Nyughatatlan özvegyekkel és már abban is kicsit sok volt az a female empowerment-ként tálalt agresszió amit itt szinte az abszurditásig fokoztak. Andrea Berloff tutira ment és leszerződtette halivúd két erősnő-szimbólumát, a férfiakon eddig szolgálólányként bosszút álló Elisabeth Moss-t valamint az ugyanezt Személyiségtolvajként művelő Melissa McCarthy-t, természetesen utóbbi a gyengébbik láncszem: a történelem utólagos meghamisítása (nők Hell’s Kitchen ír maffia-családjai élén?? LOL) fel se tűnne McCarthy nagyon mai „humora” nélkül. Ha már itt tartunk, Berloff sem tudta eldönteni hogy komédiát vagy sima Scorsese-koppintást akar, ennek megfelelően váltogatják egymást a véres ill. vicces jelenetek és míg a Nagymenőkben ez működött addig itt csak még jobban emlékeztet rá hogy néha a Zelnyomott Áldozatból lesz a legvéreskezűbb zsarnok.

Talán érdemes:
Kilenckor újra Elle Fanningé a terep a Filmbox Plus-on egy zenés drámával melyben énekesi álmokat dédelgető lányként láthatjuk amint tehetségkutató versennyel emelkedne ki nehéz sorából, Violet hangja fel is kelti előbb egy visszavonult operaénekes, majd a mentorok figyelmét, ám a befutás útja göröngyös... A Teen Spiritnek nirvanás elnevezése dacára több köze van a Little Voice-hoz (plusz Fanning is maga énekel, akárcsak az utóbbiban Jane Horrocks) és egy jobb forgatókönyvvel akár annak nyomába is érhetett volna, kár hogy Max Minghella a direktori debütálás mellett erre is igényt tartott – azt hinnénk hogy az ezerszer levajazott műfajt (becsületes tehetség kontra kegyetlen külvilág) nem lehet unalmasan elmesélni de itt van rá a cáfolat. Ugyanabban az időben már végre (?) úgy ábrázolják a bűnözőket a Filmbox Premiumon amilyenek azok valójában, ráadásul valós tényekre építve merthogy Jay Bahadur (Evan Peters) tényleg azzal futott be hogy mindent kockára téve elment meginterjúvolni Szomália kalózait pont mikor az országot messzire kerülték a firkászok. Önveszélyes bátorsága számtalan halálközeli helyzetbe sodorta ugyanakkor meg is nyerte vele a helyiek bizalmát, így eshetett meg hogy jókor volt jó helyen (bár a Captain Phillips legénysége nyilván nem így gondolta) és könyveivel bebiztosította a jövőjét. Vállalnám-e akár csak a tizedét annak amit ő? Nyilván nem, de biztonságos távolból szívesen nézem az effajta extrémsportokat, főleg jól tálalva és erre se lehet panasz, Bryan Buckley rendhagyó módszerekkel meséli el a rendhagyó sztorit (önkritikus narráció, a fourth wall áttörése, egyes események eltúlzása, kicsit hasonlóan Winterbottom 24 Hour Party People-jéhez), Al Pacino jelenléte csak hab a tortán, és ha már veszélyes helyek:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Full extrás drogalagutat lepleztek le az amerikai határnálAz a baj hogy tovább ástak de sebaj, a média majd érzékenyít, lásd az alatta levő hírt:
nagykép – Kihullottak a csontvázas jelmezek a szekrényből: „És Mexikó megmutatta a másik arcát. Az ország sztereotípiákkal terhelt, de három brit fotós arra vállalkozott, hogy megmutassa egy olyan oldalát, amit nem mindenki ismer.” – ...és hogy milyen az amit mindenki ismer azt még lejjebb görgetve láthatjuk:
A mexikói drogháború legvéresebb éve lehet az idei: „Hiába a koronavírus, a kartellek nem veszítettek az erejükből, sőt. Már a fővárosban is vannak merényletek, a rendőrfőnök testőre 38 golyót kapott, az elnök pedig hiába ígérte, hogy tanul elődjei hibáiból, ugyanazokkal a sikertelen módszerekkel próbálja visszaszorítani a bűnözést.” – ...ahelyett hogy FELOSZLATNÁ A RENDŐRSÉGET békét kötne velük, az már Kolumbiában is nagyon bevált:
Pár nap alatt 33 embert öltek meg a drogkartellek Kolumbiában: „A legsúlyosabb vérengzés a 2016-os békekötés óta.” – Ha ilyen a béke, milyen lehet a háború? :DD
50 évre ítéltek egy mexikói drogbárót, mert megöletett egy újágírót – Felesleges börtönbe rakni, ott csak kényelmesebben fog bosszút állni:
Lefejezve, egy vasúti sínen találtak rá egy bűnügyi újságíróra egy mexikói kikötővárosban: „A hírt a lap közölte először, amelyiknek Julio Valdivia dolgozott.” – Akkor van egy tippem kik vesztik el hamarosan a fejüket...
Kartellvezért fogtak Mexikóban – Majd jól megbüntetik...azokat akik elkapták:
Meglőtték Mexikóváros rendőrfőnökét: „Három lövedék találta el, de stabil állapotban szállították kórházba. Két testőre meghalt.” – Szerencsére az emberi és technikai fölény a rendőrségé...ja nem:
A hadsereget megszégyenítő felszerelésével vagánykodott a neten a legerősebb mexikói kartell: „A befolyási övezetükre látogató elnöknek üzentek.” – Tanuljatok már meg Újbeszélül, ez egy Békés Tüntetés volt!!!!


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 13.:
KEHELYRE HOZATAL
0
Cracking all inceptions.

Talán érdemes:
Mára csak két, egymástól nagyon elütő program jut, előbb az HBO-ra jön egy idei animáció nyolckor melyben két félárva elf szeretné visszahozni apjukat egy napra. Igen, az Előre is a halottszülős pixarságok sorát gyarapítja á la Disney de itt kicsit hatásosabban rágják a szánkba hogy a múlt helyett a jelenben kell élni mert az elhunytak „életre keltése” hosszú távon nem megoldás. Barley és Ian ezt saját bőrükön tapasztalják meg mikor varázslatukkal akaratukon kívül megváltoztatják világukat és persze a dolgok állásának helyrehozatala is rájuk hárul – újabb útrakelős feladatmegoldós movie de itt az anya sem tétlenkedik, sőt gyerekei után indul. Az Onwardot a Dungeons & Dragons rajongói is értékelni fogják (tettek bele utalásokat a játékra), ezzel együtt nagy kár hogy ráerőltettek ilyen-olyan genderagendákat (még nagyobb kár hogy ezek kivágásával a hazai forgalmazó szívességet tett a sajtónak). Fél kilenckor újabb prequel a Cinemax 2-őn de már nem sorozat, hanem rendes film elé: a Crack – A kezdet az El crack dos előzményeit meséli el, a helyszín Franco Spanyolországa, itt tevékenykedik a rendőrből lett magándetektív Germán Areta (Carlos Santos), aktuális ügye látszólag öngyilkosság, az „áldozat” egy híres szabó de Areta hamar kideríti hogy sötétebb dolgok állnak a háttérben. Igazi neo-noir: fekete-fehérben forgatták és jó pár Chandler/Hammet-kikacsintást is elrejtettek benne, az angol cím (The Crack: Inception) meg akár Nolan rajongóit is bepalizhatja, csak a hosszát (bő két óra) és a lassúságát lehet negatívumként felróni (bár ezek valahol a stílusával járnak, nemigaz?).

„Zene” és „film” rovat:
The Taylor Swift Edition:
:D Taylor Swiftnek is volt ciki sulivideója: „Nyolcadikosként mellékszerepet kapott egy diákok készítette üdítőreklámban.” – Még így is jobb mint A TWILIGHT a mostani zenéi amiknek köze nincs ahhoz amire hivatkozik, például a folkhoz:
Recorder – Hoppá! – Taylor Swift egy hét alatt behúzta magának 2020-at: „A Folklore világszerte kétmillió eladott példányt tudhat magáénak a megjelenés utáni első hetében, és ezzel az év legsikeresebb albuma.” – Sőt:
A nap, amikor Taylor Swift lenyomta Whitney HoustontWHITE FEMALE PRIVILEGE 4 TEH WIN!!4!4 Sőt, nem csak az övét:
Taylor Swift legújabb albumával olyan rekordot döntött meg, ami korábban csak a Beatlesnek és Elvisnek sikerült – ...és ettől a zenéje is olyan értékes lesz mint az övéké volt. Ja nem, de neki legalább nem kellett lemennie kardibébe/nikiminájba, bár már dolgozik rajta:
Igen, ennyire meztelenül akarják látni Taylor Swiftet: „Egy jelmez hozta lázba az internetet; most szólunk, hogy a látvány szexi, de az énekesnő nem pucér.” – Elnézve a dalai tartalmát nincs messze a vetkőzés sem:
me – Taylor Swift új klipjében üzeni, hogy nincs még egy olyan csaj, mint ő – ...és még ehhez is photoshop kellett neki.
Megbolondul az internet Marilyn Manson Taylor Swifttel és Joe Jonasszal közös képeitől – Kivéve engem, ÉN LESZAROM ja nem ma, lapozzunk:
Nagyot szakítottak a szupersztárok 2019-ben: Taylor Swift gusztustalanul sokat tett zsebre: „Pörögtek a dollárjelek. Szegény Elton John épp száz millió dollárral keresett kevesebbet az énekesnőnél.” – BRÜHÜHÜ, mindjárt fel is ajánlom neki egyhavi jövedelmemet. Ja nem.
Csak rakja be ezt a dalt, ha gyermeke sírni kezd!: „A slágerlistákon taroló, többszörösen Grammy-díjas Taylor Swift egy újabb dolgot pipálhat ki magának, hiszen van olyan kisbaba, aki a dalait hallgatva rögtön abbahagyja a sírást.” – Cserébe a szülő kezd el zokogni...vagy a jogvédők:
Több helyről betámadták Taylor Swift új videóklipjét: „A teljes egészében Afrikában játszódó klipben egyetlen fekete szereplő sincsen.” – ...ahogy törpék és transzneműek sem, hát hogy fog így Oscart nyerni?! Nap kommentje öt évvel ezelőttről:

nyelv-ész 2015.09.03 20:43:19
Nem bírtam végignézni, annyira szar. Nem érdekel, vannak e benne bármilyen színű szereplők. Ha zöld ufók lennének benne, akkor is szar lenne.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés