2020. 09. 14.
Eddie Murphy tölténye (szept. 14-15-16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eddie Murphy tölténye (szept. 14-15-16-17.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 14.:
ŐRÜLT STÉGEK
0
Talking it to the next level.

Talán érdemes:
Az HBO-n kultikus családi vígjáték 2019-es kiadása tízkor, minden szempontból emelve a tétet: az új Jumanji trükkjei még profibbak, Robin Williams hiányát Jack Blackkel és Dwayne Johnsonnal igyekeztek pótolni (a kötelező könnyűzenészt is megkapjuk Awkwafina személyében). Magában a játékmenetben A Következő szint annyit tesz hogy az összekutyult testű avatárok irányítói eggyel kevesebben térhetnek vissza a Való Világba a dzsungel utáni extra pályák (hideg hegyek, forró sivatagok) teljesítése után vagyis újra a lét lesz a tét még az ifjú gamereket követő nyugdíjasoknak (Danny Glover és Danny DeVito) is. Bár alapból fázok a folytatásoktól, Pados Gyula operatőrködése miatt (na meg az első rész kedvéért) lecsekkolom. Ugyanabban az időben abszolút felnőtt-téma a Film4-en a vallásos idióták legveszélyesebb fajtájáról mert bármilyen hihetetlen de a kereszténységnek ma is megvannak a Josef Fritzl-jei akik hitükben találnak igazolást az őrültségeikre. Ez vezette a magát angyalnak képzelő Brian David Mitchell-t is aki úgy vélte, Isten azért küldte a Földre hogy a tévelygő mormonokat visszavezesse vallásuk gyökereihez, ehhez képest – feleségével, Wanda Barzee-vel együtt – egyik ördögi bűnt a másik után követték el az általuk elrabolt 14 éves kislány, Elizabeth Smart ellen. Ő a 282 nap rabság ideje alatt túlzás nélkül megjárta a poklok legmélyét (nemi erőszak, vallásos agymosás, droggal elkábítás) mégis övé volt a győzelem amikor kilenc hónap után megszökött fogvatartóitól. Bár az esetet már feldolgozták egyszer de sosem lehet elégszer emlékeztetni magunkat arra, milyen veszélyes hely a világ (és hogy nem csak az iszlámban vannak szélsőségesek!) – azt nem tudom hogy a 2003-asban megszólalt-e az igazi Elizabeth de ebben ő is ott lesz, vallomásaival kicsit megtörve a ritmust (sose legyen nagyobb bajunk). Még később (22:40-kor) már kitalált rémségek várnak minket a Film Now műsorán egy idei riogatással amit külföldön is több néven forgalmaztak (The Orchard ill. Hunter's Moon). Ebből két dologra következtethetünk, az egyik hogy az ismerős színészek (Jay Mohr, Thomas Jane) dacára sem lehet túl minőségi, a másik hogy valószínűleg farkasemberes (hold, vadászat, miegymás), mindkét tipp bejön még úgy is hogy kísértetházasdiként kezdődik. Egyszeri család költözik a sorozatgyilkos üres lakásába ami A gyümölcsösben áll és mikor apu-anyu egyedül hagyja három lányát, a seriff fiai ki akarják őket rabolni, plussz jönnek a werewolfok is. A Nagy Csavar (a Szalmakutyákat idéző szállal együtt) kb. az elejétől kitalálható de még így is jobb mint az ezerfelől ömlő zombis izék.

Hétfő? #LESZAROM.
The Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition:
nesze!szer – nyár! – Mihalik Enikő bikiniben: “Idén is lesz nyár és jó csajok!” – Már akinek, részemről LESZAROM:
INSTAHÍRADÓ! – Palvin Barbara az Instagramján szomorkodik: “Hiányzik neki a családja és az utazás. Instahíradónkban Baukó Évával és Robbie Williamsszel is találkozhat.”LESZAROM Ne szomorkodjon, nézegesse a tetkóját:
PALVIN BARBARÁT A CSALÁDJÁRA EMLÉKEZTETI A FÜLE MÖGÖTTI APRÓ TETOVÁLÁS – Meg arra is hogy BERAGADT A CAPS LOCK LESZAROM.
KIJÖTT PALVIN BARBARA ONLINE SOROZATÁNAK ELSŐ RÉSZE – Lásd fentebb...
kitárulkozás – Mihalik Enikő toplessben, a többi celebnő pedig feketében élvezi a nyarat – Sőt, topless nélkül is:
Mentes Insta – Íme Mihalik Enikő ruha nélkül és Kelemen Anna smink nélkül: “Mihalik Enikő a Balatonban fogja pucér melleit, Kelemen Anna a migrén miatt nem sminkelt, Kulcsár Edina pedig azért, mert üzenni szeretne valamit.” – Én is üzennék valamit nekik, éspedig azt hogy LESZAROM.
Cody Simpson – Miley Cyrus pasija mellett ült Palvin Barbara egy divatbemutatónAKKOR LEHET HOGY MÁR NEM A PASIJA, LOL LESZAROM.
Palvin Barbara kigombolt farmerban készül randevúra: “Miley Cyrus villantózott, Bella Hadid és Gigi Hadid hírből sem ismerik, milyen konzervatívnak lenni, Kourtney Kardashian bontógolyón lovagolt.” – Miley-t már leszartam és le is fogom ahogy Hadidékat meg a wreckingballozó Kardashiant is, Palvin meg továbbra sem velem randevúzik úgyhogy…LESZAROM.


KEDD, SZEPTEMBER 15.:
ÉS A HARMADIK NAPON…
0
Not a happy family.

Talán érdemes:
Az HBO-n vadiúj, kicsit zavaros sorozatot kezdenek nyolctól: titokzatos szigetre más-más céllal érkező férfi és nő más-más reakciót vált ki az ott élőkből. A Harmadik nap többszörös felosztása 3 részre és két évszakra (Nyár, Tél, ill. az angol verzióban az Ősz-közjátékra) eléggé meg fogja kavarni a felkészületleneket, a megoldást a Wicker Man és a Midsommar környékén kell keresni. Ugyanitt maradva kilenctől szintén friss széria Luca Guadagnino-tól: az Akik mi vagyunk eklektikus stáblistával (Alice Braga, Chloë Sevigny és az inkább rapperként ismert Kid Cudi) mesél az ideiglenesen Olaszországban állomásozó amerikai katonák gyermekeinek sráckoráról és az azzal járókról (első szerelem, miegymás). A testvércsatornán (HBO2) korunk egyik legtúlértékeltebb férfikomikusának önálló serialjét kezdik negyed tíztől és mikor Ramy Youssef először tűnt fel a blogban, már akkor kiverte a biztosítékot mert Amerikában muszlimként viccelni a 9/11-el elég, khm, félreérthető és sajátmagáról elnevezett mostani dobása a nagy ígéretek dacára (spiritualitás kontra korunk csábításai) sajna ugyanerre a felemásságra és sztereotípiák felnagyítására épít amivel pont az iszlám mérsékelt követőnek árt a legtöbbet. Este kilencre visszaugorva az M5-ön Szakonyi Károly örökbecsűje a rajtunk uralkodó tévéről ami a Bódog család egyetlen igazi boldogságforrása még gyerekük születésnapján is és egy Adáshiba mutatja meg (nekünk, nézőknek), mennyire üres is az életük nélküle. Továbbra is 21:00-nál maradva a Filmbox Premiumon egyszerhasználatos partnercserés romantikázás melyben párjaikra váró férfi és nő kezd el spontán vonzódni egymáshoz, dacára a kor-, és szakmabeli különbségeknek mert a férfi íróként tevékenykedik, ezért Regényes románc, és ha már szóbakerült:

Trónok harca rovat:
George R. R. Martin szerint jövőre már tényleg jöhet a Trónok harca-könyv hatodik része: “Az író 2014 óta ígérgeti a megjelenést, de idén a járvány miatt állítólag most tényleg volt ideje haladni vele.” – Dehogy volt, lefoglalta a házimunka:
Nem építhet középkori várra hasonlító könyvtárat birtokán George RR Martin, a Trónok harca szerzője: “A szomszédok fúrták meg a terveket.”...AND NOTHING OF VALUE WAS LOST THAT DAY Könyvtárat? Minek? Befejezte már a könyvét? Na ugye.
netflix – A Trónok harca alkotói újabb sikerregény adaptációján dolgoznak – Kitalálom: Martin megírta, amit...ja nem:
Már válogatják a szereplőket a Trónok harca előzménysorozatához: “A House of the Dragont a tervek szerint 2022-ben mutatják majd be.”Oh, hát még az originál befejezésén se léptek túl a rajongók:
Egy éve ért véget az évtized legnépszerűbb sorozata...AND NOTHING OF VALUE WAS LOST THAT DAY Hát igen, a Big Tits at Work hiánya tényleg szörnyű...ja hogy az most is megy de te nem arról beszélsz? Hát így jártál...
FANBOY – Mi legyen a Trónok harca utódja?: “Az Emmy-szavazóknak megvan a véleményük. Nekünk is, csak más.” – Az én véleményem ugyanaz: LESZAROM ooops, wrong day, olvassunk tovább:
A magyar középkorban is voltak Vörös nászok: “A tankönyvekben legfeljebb lábjegyzetként szerepelnek, de a magyar történelemben bőven voltak a Trónok harcát megszégyenítően durva és véres epizódok.” – ...és ezeket mind meg kell filmesíteni mert erre gyűlnek a legyek:
Álmodozás egy magyar Trónok harcáról: “A fejedelem, a kereszteslovag meg a többiek: első osztályú történetekből és kreatív elmékből sincs hiányunk, már csak egy kevés pénz kellene.”ÉDES FASZOM csak ezt ne, bőven elég a nyugati történelemhamisítás, nem kell a saját históriánkat is torture porn-osítani, gondolom ezeket is pont az elkövetői nem néznék:
Meghalt a Trónok harca legrokonszenvesebb szereplője, aki soha egy részt sem nézett meg a sorozatból: “Diana Rigg, aki Olenna Tyrellt, a vicces nénit játszotta, 82 éves volt.” – Hogy is volt az az idézet? “We need to realize that these VERY same writers, book publishers, and TV/movie producers SHIELD THEIR OWN PRECIOUS FAMILIES from the perverted horrors they create both on screen and in writing. These SAME people, raking in obscene amounts of money from creating this garbage, would not let their teenage sons/daughters see this sort of thing, but they have no problem if YOURS DO.”
 

SZERDA, SZEPTEMBER 16.:
YO DAWG, I HERD U LIKE REMAKES…
0
Lopok neked egy KÖNYVET szót.

Nem érdemes:
Az HBO-n idei remake a Grudge 2004-es remake-jéből és hát Az átok háza pont olyan szar amilyennek elképzeled. Az egy dolog hogy j-horrort nagyon ritkán lehet működőképesen átültetni (pozitív példák: Kör, Fekete víz és talán még az első Átok-újrázás is), de ennyi reciklálás akkor is unalmas ha netán jó lenne a végeredmény. A Grudge-nál ez a veszély nem fenyeget, kapjuk az ezerszer felhasznált közhelyeket a kísértetjárta házról ahol megőrülnek a lakók és kiirtják a családtagjaikat (már ha vannak nekik olyanok), ezt kéne valahogy elkerülnie a rendőrnőnek aki az ügyön melózva kerül kapcsolatba a hely szellemével. Az egyetlen jó benne hogy későn adják (éjjel fél kettő előtt tíz perccel) így könnyen el lehet kerülni.

Talán érdemes:
Nyolckor újabb irodalom-közeli romantikázás a Film4-en amiben Bradley Cooper megy át gudvillhántingba, élvezné is debütkönyve sikerét ám ekkor feltűnik a bevezetőben látott, szintén ZENÉSZ skribler úr (Jeremy Irons) aki azt állítja hogy hősünk az ő emlékeit-ötleteit vetette papírra… A Lopott szavak a plagizálást járja körbe SPOILER kicsit nolanesen, lásd Eredet SPOILER VÉGE, jobb lezárással akár ajánlottság is lehetett volna de így sem rossz. Háromnegyed kilenckor a megtévesztő cím (Felpörgetve) ellenére sem a Crank jön a Film Mániára, hanem – az Aszfalt királyai után – megint egy autóversenyesdi, bár ebben nem nagy gyártók rivalizálása hanem zöldfülű driver (Kip Pardue) trónkövetelése áll a középpontban. Az ő esélyeit főnöke (Burt Reynolds) egy, a csúcson rég túljutott pilótával (Sly Stallone) javítaná aki visszatérésével egyúttal múltja árnyait (durva baleset) is legyűrné. Bár kicsit túlzásba vitték benne a CGI-t de Gina Gershon kedvéért adok neki egy esélyt, utána kilenctől az HBO3 is sorozatozik, a helyszín a nemlétező berlini no go-zóna Neukölln ahol egész háztömbök állnak bevándorló hátterű családi maffiák uralma alatt míg az egyik família kft. vezetője úgy nem dönt hogy jó útra tér. Tudom hogy elvileg örülni kéne hogy a 4 Blocks a szőnyeg alá söprés helyett kihozza a problémát a napfényre de ez is olyan kontraproduktív mint Ramy Youssef stand up-ja. Ugyanabban az időben ismétlésgyanús horror comedy Wes Craventől a Paramount Channelen melyben Eddie Murphy lép Leslie Nielsen nyomdokaiba mint Vámpír Brooklynban: halott és élvezi, mert még úgy is megkaphatja a legjobb nőket (Angela Bassett) hogy azok pont őutána nyomoznak. Bár nem 100% eredeti (lásd: Blacula) de egynek elmegy, főleg a gyártási év (1995) ismeretében – hol volt akkor még a nagyonpenge Wesley Snipes!

Turisztikai rovat:
The Törökország Edition:
Érdemes most Törökországba utazni nyaralni?: “Szükségállapot van, szóval nem árt pár tanácsot megfogadni.” – Szerintem akkor jártok a legjobban ha azokra hallgattok akik már jártak ott:
élet – Egymilliós luxusnyaralás a pokolban: “Egy angol család török tengerparti üdülése gyakorlatilag azonnal rémálommá vált.” – Minekmentekoda level over 9000.
Guinness-rekord méretű Erdogan és Davutoglu posztert készítettek Törökországban: “A 4709 négyzetméteres alkotást az elnök pártja készítette és a szombati Yenikapi téren tartandó nagygyűlésre fogják elvinni, amit annak örömére tartanak, hogy 562 éve hódította meg az oszmán birodalom Isztambult.” – Igazi turistacsalogató látványosság, tuti pótolja majd a Hagia Sophiát...ja nem, a valódi értékeket közben TŰZZEL-VASSAL vízzel takarítják el:
Felkavaró látvány: víz alá került a világ egyik legősibb városa: “(...) Októbertől kellett a 80 ezer fős, kurd többségű lakosságnak végleg elhagynia a völgyet, hogy a felbecsülhetetlen kulturális örökséget lassan elárasszák a folyó vizével (…).”Nicolae Ceaușescu likes this.
Határátkelő – külföld – Munkavállalás Törökországban magyarként: “Törökországot turistaként nagyon lehet szeretni, ám ha munkát szeretnék vállalni az országban, megváltozik a kép.”Posztolgatunk, posztolgatunk?! Csak nehogy te is egy fekete autóban találd magad:
Terrorista propaganda terjesztésével gyanúsítanak egy török polgármestert: “A hatóságok szerint tagja a Kurdisztáni Munkáspárt nevű terrorszervezetnek.” – ...az anyja pedig egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta!
Ankara feloldaná a Wikipédia blokkolását: “De csak ha törlik belőle a Törökországra vonatkozó “téves információkat“.” – ...úgymint kurdok elnyomása, örmény népirtás, nekünk meg addig is be kell érnünk az onnan író fizetett bloggerekkel:
Határátkelő – Tudtad? – Tíz meglepetés és tévhit Törökországról: “Törökország kapcsán is rengeteg a tévhit, a magyar szemmel különös szokás. Ezekből válogatott tizet egy ott élő magyar.” – Kimaradt hogy támogatott tartalom, minden másra ott a Nap kommentje:

Din Serpahis 2020.07.21. 09:08:48
"A kulturális minisztérium például sok helyen foglalkozik az országban egykori keresztény kegyhelyek, templomok helyreállításával, restaurálásával"
Úgy úgy, a Haga Sofiát is milyen szépen felújították, fasza mecset lett belőle.


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 17.:
ARCOD, AMIKOR MEGTUDOD…
0
hogy tanulmányt írtak rólad.

Talán érdemes:
Nyolckor hétéves vígjáték az HBO-n arról hogy Elvált Szülők Felnőtt Gyermekeire mennyire kihat a szülők (negatív) példája, pláne ha még tudományos tárcát is írnak belőlük. Ez történt Carterrel (Adam Scott) is aki ezzel együtt túllépett a múlton ám öccse házassága miatt újra össze kell hogy hozza szüleit – nem úgy, hanem “csak” a frigy idejére, de ez már csak azért sem egyszerű mert amazok két évtizede nem állnak szóba egymással… Az A.C.O.D. (azaz Adult Child of Divorce) humorral áll a nehéz kérdésekhez amiket gyerekként, a szülőkre felnézve nemigen fogunk fel, a bemutató idején kevesen értékelték de most itt az alkalom pótolni a mulasztást. Ugyanitt maradva fél tízkor jön az obligát doksi ami ezúttal idei és a zeneipar sötét machinációiról szól: Russell Simmons a Def Jam kiadó főnökeként számtalan klasszikusért felelt de őt is elérte a MeToo hulláma, egész Baliig menekült előle. Hogy valóban ő a fekete Weinstein / Polanski az az On the Record másfél órájából sem derül ki, háttérbe szorítja az elfogultság: értékelendő Drew Dixon bátorsága de az alátámasztott (!) állítások max. egy félórás VH1 speciálra adnának elég anyagot, a maradék játékidőt manipulatív megoldásokkal töltik ki (mintha maguk a vádak nem volnának elég szörnyűek). Anyway, a rap sosem a feminizmusáról volt híres, akár a klipekben vonagló csajokra, akár a kardibé-nikimináj-féle szoftpornó-videókra gondolunk. A Dunán jó régi (1960-as) hazai dráma (Fapados szerelem) 23:05-kor: tanulója öngyilkossága után szenzációhajhász újságírók teszik tönkre a becsületes tanárnőt (Krencsey Marianne) és egyedül frissiben megismert szerelme (Zenthe Ferenc) áll ki mellette. Éjjel negyed kettőkor többnevű francia komolykodás kicsit hasonló sztorival a Cinemaxon melyben irodalomtanárnő (Fanny Ardant) házi feladatából (naplóvezetés) lesz rendőrségi bizonyíték mikor egyik diákja megöli a szüleit majd elküldi neki a tettig vezetett bejegyzéseit. A Sokk hullámai (avagy Az elmém naplója) egy előre nem bejelentett gyilkosság utólagos krónikája, egyben szomorú betekintés a kamaszlélek rejtelmeibe.

Kössz, oktatás! rovat:
corvinus online – Hogyan éld túl az első egyetemi hetet gólyaként?: “Hogyan jussunk el az egyetemig? Mit mondjunk magunkról a bemutatkozáskor? Néhány tipp az első napokra.” – Csak egy tipp: a gólyatáborosok pozitív tesztjei után nem biztos hogy pont nektek kéne a túléléssel viccelődni, inkább az oktatásra figyeljetek, mert:
ma is tanultam valamit – Egyre butábbak az emberek a fejlett országokban: “Az okos szülők gyerekeinek is alacsonyabb az IQ-juk, és senki nem tudja, miért.” – Sőt, már nem csak a fejlett országokban az:
MMNY – Miért hiányos a fiatalok szókincse?: “A mai digitalizált világban a fiatalok szókincse lényegesen kisebb, mint az új média megjelenése előtt. De miért?” – Mert nem tudnak írni-olvasni. Ja várjál, “tudnak, csak nem szeretnek”:
10 perc iskola – Hazai pálya – A negyedikesek tudnak, csak nem szeretnek olvasni: “A magyar diákok szövegértési eredményeikkel a legjobbak között szerepelnek a nemzetközi mezőnyben. De hol a hiba?” – Itt:
Már 3 éves kor alatt okostelefonozik a magyar gyerekek közel fele: “Az általános iskola elejére pedig már majdnem mindenki.” – ...meg itt is:
A figyelemmegosztás miatt a tanóra alatti telefonnyomkodás rontja a jegyeket – ...és itt is:
kívül tágasabb – Újabb riasztó felmérés az okostelefonokról: “Akár már egészen kis korban komoly károkat okozhat a kütyük használata egy friss kutatás szerint.” – …ahelyett hogy távoktatásra használnák mert abban tényleg lehetne potenciál.
Interjú – Ha drogot nem ad a gyereknek, miért vesz neki mobilt?: “Miért nem adnak a Szilícium-völgyben dolgozó szülők 14 éves kor előtt okostelefont a gyerekük kezébe? Tari Annamária pszichológus arról beszélt, milyen súlyos szorongást okozhat a közösségi média kiskamaszkorban. Milyen felnőttek lesznek 20-30 év múlva?” – Mint a trónokharcánál: hogy mennyire “jó” az okosteló meg a faszbúk arról mindent elmond hogy a cégtulajok eltiltják tőle a gyerekeiket :DDD
könyvtacskó – közélet – “Hány oldalas az a hülye könyv?”: A gyerekek legfontosabb kérdése kötelezőkről. Mit ront el az iskola, és hogy lehet az olvasást megszerettetni?” – Az eggyel feljebbi kérdésre (“milyen felnőttek lesznek 20-30 év múlva”) itt a válasz, ostobák és primitívek:

echo419 2020.02.14. 09:50:24
olvasni szar, unalmas és egyben gyötrelmes. összes ilyen irodalom-nyelvtan-ének-zene-testnevelés-rajz marhaságot begyúrnám heti 1 órás "felesleges retró készségtárgyak" foglalkozásba, amit özv. Porkolábné Kalamári Micike tartana, többi órában matek, angol, német, számtech és közgazdaságtan menne. lájtos fizika, kémia, biológia még belefér.

…a többit meg összefoglalja a Nap kommentje:

megvagyhadnagy 2020.02.14. 08:52:04
Az ugye megvan, hogy a kötelező olvasmányoknak nem az a "feladatuk", hogy az olvasást megszerettessék. Mint ahogy a szorzás-osztás megtanulásának sem az a feladata, hogy a matematikát megszerettesse.

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés