2020. 09. 26.
Leszbihoneszt!4! (szept. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leszbihoneszt!4! (szept. 26-27.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 26.:
A VONAT OLDALÁN
0
Not Milton’s Paradise.

Ajánlott:
A hétvége első Matrjoska-filmje 21:40-kor érkezik a Dunára, ebben testi-lelki midlife crisisbe (elhízás, depresszió) jutott háziasszony (a mindigjó Kathy Bates) kap új erőre kórtermi barátnője múltidézése után: Ninny (Jessica Tandy) egy kisvárosi vendéglőről és az azt üzemeltető két nő hullámhegyeken-völgyeken átívelő barátságáról mesél. A Sült zöld paradicsom a Kis Megálló kávéházban már csak Tolnay Klári szinkronja miatt is kötelező (régebben egyébként simán csak Sült zöld paradicsomként vetítették) és ahogy Evelynen úrrá lesz az édesbús nosztalgia Ninny-t hallgatva, úgy jut nekünk is eszünkbe egy egyszerűbb világ (mondjuk az 1991-es év) amikor nemcsak hogy bármikor beülhettünk a moziba de agendamentesen kaptunk szimpatikus női karaktereket. A könyvhöz képest vannak eltérések, abban jobban működtek a párhuzamos idősíkok (jelen/múlt) SPOILER és még utalásszinten sem merült fel hogy Ninny és Idgie egy és ugyanaz, az viszont egyértelműbb volt hogy a tulajdonosnők többek mint sima barátok SPOILER VÉGE.

Talán érdemes:
Nyolckor még egy szabadon értelmezett Shakespeare-adaptáció a Film4-en, modernizálva és amerikanizálva, így lesz a Szentivánéjiből Hawaii álom ahol a főcsapás a környezetvédelem: szigetlakó ügyvédnő szeretné meghiúsítani a helyiek szent földjére tervezett plázát, ehhez „csak” valami régi és értékes dolgot kellene találnia az általa LEfizetett régészeknek (agy kreálni egyet, ha nincs más opció). Egy órával később (21:00) szintén romantikázás az Izaura TV-n de nyugi, a Szerelem az oldalvonalon nem olyan geil mint amilyennek a leadócsatorna nevéből feltételeznénk, foci-, és autóbolondok is megtalálhatják benne a számításukat. Wannabe divatdiktátor csaj kisegítőként elkerül sérülése miatt játékból kiesett labdarúgó mellé és bár egyikük sem tud semmit a másik szakmájáról de hamarosan így is működni kezd köztük a kémia (amire nagyban rásegít egy Ford Mustang is). Kilenc után öt perccel egyórás jóság az M5-ön a fekete zene egyik nagysága előtt tisztelegve és a Ray Charles emlékkoncertet a maestro legnagyobb délszláv követőjének, Uroš Perić-nek köszönhetjük.

Nem érdemes:
...csak ha vevők vagyunk a sekszmunka normalizálására merthogy Alice (Emilie Piponnier) ebben találja meg önmagát fél kilenckor a Cinemax 2-őn. A felállás hasonló mint a Sült zöld paradicsomban, itt is elhanyagolt háziasszony próbál párja kedvére tenni ám rájön hogy amaz lelépése előtt prostikra költötte a közös hitelkártyán található összeget, őt magát pedig az utcára kerülés veszélye fenyegeti de csak míg meg nem látja a lehetőséget teste közöspiacra dobásában. Jellemző hogy a főszerep kivételével mindent (szkript, producerkedés, dirigálás) magának akaró Josephine Mackerras kihagyja a ziccert miszerint a gyermekes családanya pont olyan megve(t)hető örömlány lesz mint akikre addigi élettársa elverte a lóvét és példaképnek akar beállítani egy kényszerpályát, de ha már megmentendő házasságok:

A seksz, a szipu rovat:
The Poliamória Edition:
MINDENKISZINGLI – Megmenthető vagy megmentendő egy párkapcsolat? MAGYARUL: a hagyományos családmodell felszámolása tovább folytatódik, bezzeg a poliamória:
POLIAMÓRIA HÁRMASBAN – EGY HÉT ISMERETSÉG UTÁN ÖSSZEHÁZASODTAK, MOST BEVETTEK EGY 18 ÉVES LÁNYT IS: „Ennek a 41 éves mexikói férfinak 31 éves a neje. Évek óta flörtölt egy diáklánnyal, aki most bekapcsolódott harmadiknak.” – Kellenek az ilyen érzékenyítő cikkek mert mi, magyarok bizony elég elmaradottak vagyunk ilyen téren:
randiblog inbox – Belépett egy harmadik fél a dologba, persze meg is csalt vele – Jajj de prűd vagy, ahelyett hogy örülnél a partnered nyitottságának:
poliamória – 7 év monogámia után bevettek a házasságukba egy szexi egészségcoachot: „Taylorék 2016-ban lettek hivatalosan is házaspár, de most már nem ketten vannak, mert egy koncerten összefutottak valakivel... Mindhárman 30 évesek.”MINDHÁRMUKAT LESZAROM Továbbra sem ma, olvassunk tovább:
poliamor – Hogyan lehet kettőt szeretni? – Úgy hogy valójában egyiket sem szereted igazán. Keep calm, 30 felett majd annak is örülsz ha egy jut neked addig meg élvezd az egyre jobban feltámadó (korábban „nem létező”) féltékenységet:
poli – „Miközben a férjem randizik“?: „Hogyan érzi magát egy poliamor nő miközben a párja mással randizik? Hogyan néz ki a gyakorlatban az etikus non-monogámia?”LESZAROM Van egy rossz hírem: akárhogy polírozzátok a szart („etikus non-monogámia”) az attól még ugyanolyan büdös marad:
Szabadnem – „A monogámia nincs minden emberbe kötelezően beleépítve”: „Egy poliamor (többszerelmű) ember mesél az érzéseiről.”Oh, poliamory is so last year, ma már a pán-sekszualitás a menő:
Mindig tanul az ember, ha szexről van szó. – Pánszexualitás: amikor nem fontos, mi van a másik nadrágjában: „(...) A pánszexuálisokat érő egyik fájó igazságtalanság, hogy azt, hogy nemüktől és genderüktől függetlenül képesek vonzalmat érezni, sokan egyfajta túlszexualizáltsággal is összekötik, és azzal vádolják az érintetteket, hogy nekik tulajdonképpen mindegy, kivel bújnak ágyba. A valóságban viszont természetesen nincs így (...). Az, hogy párválasztáskor nem az az elsődleges a számukra, hogy mi van a másik nadrágjában, még nem feltétlenül bővíti a számukra vonzó emberek körét.” – Tök hihető...ja nem, mert mindjárt az egyik nyilatkozó is megcáfolta: „Nőként számomra felszabadító, hogy létezik a pánszexualitás kategóriája. Úgy gondolom, hogy ez fedi le a legjobban azt a szabadságot, vagy inkább korlátok nélküliséget, amit a szexualitásommal kapcsolatban megélek.” – Hát igen, nem fekszel le fűvel-fával csak könnyen leszel szerelmes :DDDDD
 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 27.:
WAKING LIFE THE LODGER
0
Carrie on, Fisher!

Talán érdemes:
Nyolckor tavalyi horror-dráma a Cinemaxon a Hereditary és a Babadook nyomdokain, a legtöbbet mégis az Innocents-ből merítve (annak meg ugye a Csavar fordul egyet volt az előképe): Grace (Riley Keough) egyedül marad új pasija gyermekeivel akik kegyetlen játékokat kezdenek űzni vele, így lesz a Téli menedékből annak totális ellentéte. Mielőtt nagyon elítélnék a kisfiút és a kislányt, azt se felejtsük el hogy a leendő mostohaanya valaha a srácok anyukájának legjobb barátnője volt és őt hibáztatják a mama öngyilkosságáért. A sablonok dacára The Lodge még akár jó is lehetett volna az anti-keresztény motívumok SPOILER és a gyenge befejezés SPOILER VÉGE nélkül, ugyanabban az időben 1985-ös remake a Paramount Channelen egy Pierre Richard-klasszikusból, kicsit variálva az alapszitun: a Magas barna férfi, felemás cipőben (Tom Hanks) hegedűművész akinek viselkedését egymással vetekedő titkosügynökök igyekeznek megfejteni, jeleket keresve a lábbelijében-zenéjében, találnak is gyanúra okot adó dolgokat csak azt nem sejtik hogy célpontjuk a barátja nőjével folytatott viszonyát igyekszik leplezni. A Man With One Red Shoe a jobb felmelegítések közül való de hogy előttem is megálljon ahhoz kellett Carrie Fisher és James Belushi is. A második történet a történetben kilenckor érkezik a Filmboxra, ebben egy vállalkozópáros egykori tagja meséli el gyermekének milyen volt amikor ő és haverja Állásvadászokként kergették a szerencséjüket és a sok sikertelenség után a kelleténél jobban befutottak. A 2BPerfectlyHonest épp hogy nem tökéletesen őszinte/direkt: nem egyértelmű mi a valóság az esti meséből, netán a mesélőt is csak meséli valaki, anyway, John Turturro miatt adok neki egy esélyt. Ugyanabban az időben a Kutyák és jogászok kedvéért újra érdemes lehet az Izaura TV-re kapcsolni hogy lássuk, az ügyvédek is tudnak emberek lenni ha állatokról van szó merthogy házikedvencek hozzák közös nevezőre az egymással szembenálló férfit és nőt, előbb a helyi kerékpárút ügyében majd érzelmileg is, és a Walking the Dog szabvány rom.kom. amit az ebek tesznek Ffffférffiakk számára is nézhetővé (ahogy a tegnapi ugyanilyesmit az autó), visszatérve az újrázásokra:

Remake rovat:
Kritizátor – A lány, aki animáltból igazi lett, de hős maradt: „Milyen lett a hős harcoslány, Mulan legendájának új, élőszereplős verziója?” – A Nagy First World Dilemma: örüljünk az Erős Nőnek vagy érezzünk együtt az elnyomottakkal:
Mozi – Össztűz zúdul a Disney-re, Hongkongban, Tajvanon és Thaiföldön is bojkottálják a Mulant! – Majd a lázadozó nézőket is integrálják. Vagy internálják.
Mozi – Furiosa lesz az új zsarnok A harag útja utáni Mad Max-filmekben?Női gonosz? Ezt is ki fogják csinálni a kritikusok...
Lesz Sikoly 5. is: „A történet szerint két rajongó lerója a tiszteletét az első négy rész rendezője, Wes Craven előtt.” – ...és ehhez képest a Sikoly max. Sikoly 2. lehet!
Mozi KRITIKA – Mulan - Nagyon szép, nagyon jó, csak néha bosszantóan ráérős az élőszereplős MulanMAGYARUL: szar.
MOZI – Rossz hírünk van a Mátrix-rajongóknak: Laurence Fishburne nem lesz benne a 4. részben! – El vagytok tévedve, ez a hír, a rossz meg az hogy egyáltalán lesz 4. rész.
Botrányba fulladt a Disney Mulan-filmjének bemutatója: „Sorozatos tiltakozások kísérték az új blockbusterének készítését.” – Remek, talán végre leszoknak a remake-ekről.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés