2020. 10. 03.
Pickleopatria (okt. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pickleopatria (okt. 3-4.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 3.:
WHEN THE ZEITUNG...
0
...is a dead ringer of Fred.

Ajánlott:
Nyolckor Fred Rogers-tribute az HBO-n Tom Hanks főszereplésével. Túlzás nélkül mondhatjuk hogy Rogers az amerikai gyerekműsorok meghatározó alakja akin nemzedékek nőttek fel, megérdemelt tehát egy életrajzot ami legalább olyan rendhagyó és szívhez szóló mint alanya – és ami nem a szó szoros értelmében vett biográfia. A keretet az ünnepelttel készítendő interjú adja amit egy pesszimista tévés (Matthew Rhys) zavarna le minél hamarabb ám a végére nem csak megtanulja kezelni felemás viszonyát apjával hanem Egy kivételes barátra is szert tesz (valóban így esett a dolog, a riportert Tom Junod-nak hívták). Volt nemrég a 444-en egy pozitív kritika ami azzal promózta depresszív tárgyát miszerint ez „nem az a film, amire 2020 őszén szükségünk van, hanem az, amit megérdemlünk” (majd foglalkozok azzal is kicsit később), nos a Beautiful Day in the Neighborhood-ot (avagy You Are My Friend-et) NEM érdemeljük meg de borzasztó nagy szükségünk van rá hogy 2020 cinikus, túlpörgött világában kicsit lenyugodjunk, felidézzük a gyermekkorunkat (legyen az jó vagy rossz) és akár sírjunk is hogy a végén jobb emberekként álljunk fel (mert erről is szól a mozi mint olyan). Messze nem hibátlan, sokaknak kicsit szirupos lesz de így is értékesebb mint erőltetetten diverz, Oscar-esővel elhalmozott kortársai.

Talán érdemes:
Fél kilenckor az Utóélet bolgár fordítottja vár minket a Cinemax 2-őn, itt családanya nem nyughat elhunyta után, annyira hogy rendszeresen telefonál élő barátnőjének is. Innentől hiába gyermeke tiltakozása, Az apa úgy dönt hogy a maga sajátos frazeológiájával oldja meg a tarthatatlan helyzetet, első útja egy halottlátóhoz vezet majd tényleges road tripre indul fiával. Egy órával később (21:30) német Amelie-klón a Dunán ahol a csodálatos életet élő nőszemélyt Cleo-nak hívják és egy jó régen eltűnt varázserejű órát keres időutazás céljára ahogy az az Aquától vett alcímből (Ha visszaforgathatnám az időt) is kiderül, célja hogy a múlt megváltoztatásával szüleit is visszahozza. Az örökzöld time travel mellett állítólag jó sok berlini urban legendet is belevettek, kérdés mire lesz ez elég ennyi évvel az originál Jeunet-mű után. Közben kilenc után öt perccel lesz még egy német dráma is az M5-ön a falomlások évéről, 1989-ről amikoris A fordulat éve egy női kettősügynök biztos jövőről szőtt álmait zúzza szét: nem elég hogy lehull az álca és kiderül hogy egyszerre dolgozott a CIA-nek meg a Stasinak is de ki tudja, akár még rendes munkát is kell vállalnia, BRÜHÜHÜÜÜ!!! Mint sejthető, a Wendezeit nem szembenézés a múlttal csak kozmetikázása a nagyon mocskos történelemnek némi James Bond-feelinggel dúsítva ami aligha jelent majd elégtételt a Falnál, szökés közben lelőtt áldozatok leszármazottainak.

Teljes legalizáció rovat:
cp – Horvátország az orvosi marihuána legalizációjára készül: „Jogom van ahhoz, hogy javuljon az egészségi állapotom. A kannabiszolaj ehhez hozzásegített.” – Akár még támogatnám is ha nem láttam volna mennyit nőtt utána az orvosi marihónajjára szoruló „betegek” száma az USÁban:
4.20-kor rabolták ki az orvosimarihuána-boltot – Hát igen, megjönnek a betegek, tombol bennük a vágy az EGÉSSÉG!es élet után...
Drogriporter – Marihuána többség: „Mi a közös Pat Robertson konzervatív lelkipásztorban és Snoop Dog rappersztárban? Mindketten támogatják a fűlegalizációt.” – ...meg az is közös bennük hogy LESZAROM ja nem ma, lapozzunk:
Legalizálnák Európában a kannabiszt: „Egymillió aláírással hozná lépéskényszerbe Brüsszelt egy polgári kezdeményezés. Ha amúgy is szívunk, legalább tiszta viszonyok közt tegyük.” – Jöjjenek Kelet-Európába, itt drog nélkül is lehet szívni egy életen át :DDD
drogriporter – Tarol a droglegalizáció az USA-ban: „Colorado és Washington 2012-es sikere után három további állam csatlakozik a legalizálókhoz.” – Lásd fentebb...
Mémháborúval robbant be az USA legidősebb elnökjelöltje: „A 89 éves Mike Gravel legalizálná az összes drogot és a prostitúciót is. Tinik viszik a kampányát, amivel Biden és Sanders mellett is fel tudott tűnni, pedig nincs sok esélye.” – Ennyi erővel anno George Carlint is megválaszthatták volna és ő még hiteles is lett volna:
0

VASÁRNAP, OKTÓBER 4.:
THE CALL OF HEAVEN
0
Terhes társaságban.

Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel negyedszázados romantikázás a Paramount Channelen: PTSD-ben szenvedő katonát (Keanu Reeves) hazafele utazva meggyőz egy terhes mexikói csaj (Aitana Sánchez-Gijón) hogy kísérje haza és játssza el férjét rabiátus apja (Giancarlo Giannini) előtt. A Pár lépés a mennyország amilyen szépen fotografált, olyan egyszerű: a botcsinálta pár egymásba szeret pedig a körülmények (főleg az álférj felesége) összeesküdtek ellenük, de ha másért nem legalább Reeves és Anthony Quinn (!) részeges duettje valamint Maurice Jarre zenéje miatt nézzük meg Alfonso Arau rendezését (na meg azért is mert a II. VH-s rémálmokat állítólag Arau régi főnöke, Alejandro Jodorowsky követte el). Az HBO-n kereken 20:00-kor idei remake Jack London klasszikusából melyben félig valódi, félig animált kutya találja meg hivatását Kalifornia napfénye után az északi aranylázban. Ahogy a Vadon hívó szava alapját adó könyv elveszett a sok CGI-ben és a kötelező diverse casting-ben (fekete kutyaszán-postás inuit barátnővel az 1800-as években???), úgy vérzett el a film is a pénztáraknál, sőt igazából el sem jutott a megmérettetésig mert közbejött a vírus és a lezárások de én Jack London és Harrison Ford miatt adok neki egy esélyt. Ugyanabban az időben szintén ezévi variáns a Heves jegesre a Cinemaxon (bár állítólag Simon Rich könyvéből készült): ígéret földjére emigrált kétkezi melós (Seth Rogen) beleesik az Amerikai pácba miből uszkve száz év múlva szabadul. Ébredése után első dolga felkeresni rokonait, annál nagyobb a megdöbbenése mikor csak egyet talál, az meg igazi tőrőlmetszett geek aki éjjel-nappal gép előtt ül. Utóbbit szintén Rogen alakítja és az An American Pickle tőle szokatlanul komoly témát boncolgat (mit tennénk ha találkoznánk az őseinkkel illetve ők hogyan reagálnának az utódaikra), talán ezért (na meg a járvány miatt) ez sem találta meg a közönségét – ezidáig.

Év filmje rovat:
Az augusztusi sorozatokban szörnyekkel, fajgyűlölettel és génmódosítással is meg kell majd küzdeni: „Augusztusi sorozatajánló.”MIND AZ ÉV SOROZATAI Wait, a challenger appears:
Mit nézzünk nyaralás közben?: „Liberális embervadászat, félszemű fotós és Natalia Oreiro furcsa karrierje az e heti streamingajánlóban.” – Csupa vidám Év filmje ami segít elfeledtetni ezt az elb***ott évet. Ja nem, de majd a zene új reményt ad nekünk...ja az sem fog:
Alaposan átszabták a minden idők legjobb albumainak toplistáját – utánajártunk a miértnek – Miért, miért...azért mert szar ízléshez szar Év lemezei illenek:
Ariana Grande és a saját gyereke is szerepel Donald Glover (Childish Gambino) meglepetéslemezénÉv lemeze és aki nem veszi meg az úgy jár mint a This Is America klipjében a táncosok :DDD
Nem az a film, amire 2020 őszén szükségünk van, hanem az, amit megérdemlünk: „A befejezésen gondolkodom” - jár a fiatal lány fejében barátja társaságában. Nem tudjuk a nevét, és hogy mit csinál, de azt tudjuk, hogy sokáig nem hagy majd nyugodni. Hollywood egyik legeredetibb figurája, Charlie Kaufman új filmmel jelentkezett.”MAGYARUL: ÉV FILMJE érthetetlen szar, nade wait, a challenger appears:
kritika – A vágyak szigete láttán agymosásra vágytam: „(...) A vágyak szigete horrorverziójában (...) elég hamar kiderül, hogy nagyon meg kell gondolni, mit kívánsz, mert nagy valószínűséggel bele fogsz dögleni. (...) A vágyak szigete egy katyvasz, egy (...) borzalmas hulladék (...).” – Wait, a challenger appears:
könyv – Lehetnek a feketének sötétebb árnyalatai?: „Ember aligha gyűlölt még embert annyira, mint ahogy Jo Nesbo gyűlöli Harry Hole-t. A Kés elvisz minket Twin Peaksbe, és minden fájdalmat relativizál.” – Szegény David Lynch, még meg sem halt de máris Lovecraft sorsára jutott. Na mindegy, Év könyve.
A vég kezdete: a Warner Bros. felbérelt egy algoritmust, hogy előre megjósolja a filmtervek sikerét: „Ez is befolyásolhatja majd, hogy melyik film forgatásába vágnak végül bele.” Év filmjei lesznek mind, mindet nézzék helyettem a robotok:
Álmodnak-e ateista androidok családbarát bolygóval?: „Ridley Scott keltetőjéből bújt ki az új, monumentális sci-fi, A farkas gyermekei. A poszt-apokaliptikus sorozat a rajongóknak biztosan nem okoz csalódást, kérdés, hogy sikerül-e az első három rész színvonalát tartani.”ÉDES FASZOM, a Prometheus keresztlevetetős jelenete után megint ez a vallásellenesség, természetesen megint a Gonosz Keresztényekre kihegyezve. Értem én hogy öregségére Scott kiábrándult, sajnálom azt is hogy meghalt a testvére de ha csak ilyesmiket tud, inkább vonuljon vissza. Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés