2020. 10. 10.
Little women, proxima ügyek (okt. 10-11.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Little women, proxima ügyek (okt. 10-11.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 10.:
WELCOME TO THE BABAHÁZLÁZ!
0
Egy óra múlva ITT a Marson vagyok.

Nem érdemes:
Nyolckor monstre (210 perces!) „vetélkedő” a TV2-őn természetesen külföldi (angol) licenszből melyben hírességek mérik össze mozgáskoordinációjukat. A Dancing with the Stars - Mindenki táncol akár egy ki kicsodaként is működhetne de ehelyett (ahogy összes többi társa) ez is egy kiket kerülj messzire-útmutatás lesz.

Talán érdemes:
Ugyanitt féléjfélkor a második Karácson Tamásra és zenéjére építő alkotás és a #Sohavégetnemérős már érettebb mint a barátunk tiniSTÁRságára alapozott, rosszemlékű Fluor film, ebben a Wellhello turnéja és dalai szolgálnak háttérként hat csajozós szkeccshez. Okébúmerként nem sok kapcsolódási pontom van a Mai Fiatalokhoz akiknek szól de azt így is észrevettem hogy a puskapor nagy részét a nyitáskor ellőtték, utána már csak igyekeztek kitölteni a játékidőt SPOILER a szintén erős befejezésig SPOILER VÉGE. Akinek bejön Fluor és Diaz azok kísérletezhetnek vele, nekem továbbra is az a gondom hogy úgy érzem, nincs elég erős repertoárjuk ahhoz hogy másfél óráig kitartson. Háromnegyed tízkor gyenguska tévéthriller a Story4-en a jól bevált creepy stalker-sémára amit itt egy laptop-szerelő testesít meg, hozzá viszi javítani gépét a naiv főszereplő és egyáltalán nem lepi meg hogy a férfiról egyszer csak kiderül hogy az övéhez nagyon hasonló ízlése van, sőt örül hogy megtalálta lelki társát. Persze a túl sok közös vonástól egy idő után mindenki besokall, még a gasztrobloggerek is (ez volna Molly „szakmája”), csak miután elváltak útjaik, akkor derül ki hogy exe nem csak visszaállította a rendszert hanem le is lopta onnan a fontosabb adatokat és infókat, így kerülve hozzá egyre közelebb (és így tartva a markában még szakításuk után is). Egy biztos, a Mindent tud rólad után még kevésbé fogunk a szervizekben bízni (már ha képesek leszünk a sztorira is figyelni Rosalie McIntire alsóneműi mellett).
HBO, 20:00 – Úgy látszik nincs még elég csajos űrutazósdi (Lucy az égben, Gravitáció) mert Eva Green is szükségét érezte 2019-ben hogy letudjon egy ilyet és az Ígérem, hogy visszatérek csak annyit változtat a megszokott felálláson hogy egyedülálló nő szembesül a dilemmával (gyerekkori álom megvalósítása a NASÁnál vagy gyereknevelés). Ez még hihető is lenne, az már kevésbé az ahogyan Green karaktere viselkedik, az asztronautákat ugyanis külön képezik arra hogy NE az érzelmeikre hallgassanak hanem racionálisan cselekedjenek úgyhogy a Proximát nekem innentől max. Ryuichi Sakamoto zenéje mentheti. Ugyanabban az időben tavalyi bőrlenyúzás a Film Now-n a Hirtelen 30-ról és már korban ugrálós komédiákról: a felnőttkor nyomása elől ifjúságába menekülő nő (Regina Hall) újra STUART Little lesz és rögvest megtanulja értékelni idősebb énjét is, ám a rutinos néző tudja hogy sokszori újrafelhasználást jó forgatókönyvvel és színészekkel lehetne feledtetni, márpedig itt mindkettőből hiány van. Egy órával később (21:00) a blogban többször is feltűnt Henry Jaglom 1994-es vígjátéka a Filmbox Family-n J. D. Matt Salingerrel és Victoria Foyttal, utóbbi egyben társrendező-író is és ha valaki, egy nő csak tudja milyen amikor ketyeg a biológiai óra és kitör a Babaláz melynek szenvedő alanya többszörösen is döntés előtt áll: vállaljon-e gyereket, és ha igen, kivel? Kilenc után öt perccel sorsjobbítás a FEM3-on, nem kevesebbet ígérve mint hogy megtudjuk, mit javasol nekünk a Kézikönyv az örök élethez bár ha HOLDEN Timothy Caulfield tanácsai olyanok lesznek mint a kezdőrészben (Méregteleníts!) akkor ezzel is ki leszünk segítve, magunktól is tudjuk hogy a rossz gondolatoktól-ételektől tartózkodni kell, ami meg a méregtelenítést illeti arra továbbra is a sör a legjobb:

A seksz, a szipu rovat:
Kevesebb Facebook, több vodka: a koronavírus igencsak bekavart – Vodka?! Elment az eszetek? Két sör lesz ahogy mindig, persze ne vigyük túlzásba:
Szemlélek – Így teszi tönkre a sörözés a családokat: „A gyermekvédelmi esetek legfőbb szállítója Mr. Alkohol. Sosem egy sör okoz problémát, hanem az "egy sörök" gyakorisága.” – Kissé álszent ez attól a „katolikus” blogtól ahol pár hete még a pannonhalmi sört promózták.
ártalomcsökkentés – támogatott – Milyen jó tulajdonsága lehet egy függőnek?: „Pozitív tulajdonsága, hogy kitartó, de negatív tulajdonsága, hogy nehezen tud alkalmazkodni.” – Ja, kitartóan tud drogozni és nehezen tud alkalmazkodni ahhoz ha elveszik tőle a drogot:
Lassan zárt addiktológiai osztállyá alakul a világ?: „A krízishelyzetek a függőségekre is hatással vannak.” – Brühühüü, alanyi jogon járó narkót a népnek:
Rákosi Magyarországán vígan folyt a kísérletezés a pszichedelikus szerekkel: „Ki gondolta volna, hogy az ötvenes években Magyarország a hallucinogén szerekkel végzett kutatások úttörője volt? Az 1956-os forradalom és Richard Nixon drogháborúja véget vetett a kísérleteknek, pedig a modern kutatások szerint a DMT-nek pozitív élettani hatásai is lehetnek.” – Jajaja, drogot mindenkinek már gyerekkortól kezdve:
Alkoholt és füvet adott kétéves fiának, le is tartóztattákJÓZAN BABÁK KLUB LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Videóra vette, ahogy füvet szívat a hároméves kisöccsével, aztán sírva könyörgött a tévében, hogy bocsásson meg neki: „Az esetről ráadásul videó is készült, ami aztán felkerült a Snapchatre, és több mint húszezerszer játszották le. Larissa elmondása szerint a cigit egy férfitől kapták, akivel a nagynénje háza előtt találkoztak, ő csinálta a videót is.” – Tök hihető, egyből a gyereküknek adják az idegentől kapott füvescigit amivel ők is most találkoztak először...ja nem: „Abban a pillanatban én is be voltam állva” - ismerte el Larissa, aki láthatóan szörnyen érzi magát a történtek miatt.”BRÜHÜHÜÜ DE SAJNÁLOM SZEGÉNYT, ő az igazi vesztes, nem pedig a gyereke!!
Az LSD kiválthatja az opioid fájdalomcsillapítókat: „Holland kutatók szerint az LSD mikrodózisokban adagolva káros mellékhatások nélkül fejt ki fájdalomcsillapító hatást, így jobban beválhat, mint a komoly függőséget okozó opioid szerek.”Szóma ha mondom segít a gondon, csak azt nem értem az egyik narkó miért jobb mint a másik:
Vádat emeltek New Yorkban a Johnson & Johnson ellen, mert tisztességtelenül reklámozta opioidtartalmú gyógyszereit: „Kisebbnek állították be a függőség kockázatát.” – Győzött a Zigasság, biztos eltiltották őket a Zegésségügytől...ja nem.


VASÁRNAP, OKTÓBER 11.:
A NAGYASSZONY JELENÉSE

0
Slave to love.

Talán érdemes:
Nyolckor 2019-es feldolgozás Greta Gerwigtől az HBO-n Louisa May Alcott regényéből melyben a Kisasszonyokat (na meg anyjukat) a háborúban harcoló családfő hagyja magára, ők pedig próbálnak kezdeni valamit a szabadságukkal. Másoknak is feltűnt hogy az agyonkritizált-majdnembetiltott Elfújta a szélben Scarlett O’Hara tényleg a sarkára állt, itt viszont az IRL is harcosfeminista STÁRok (Meryl Streep, Laura Dern, Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh) által játszott figurák inkább csak élvezik a helyzetet, önmegvalósítanak (hobbik, stb.) és csak végső esetben keresik a megoldást. Egy és háromnegyed órában is el lehetett volna mondani, főleg hogy mind a George Cukor-, mind a Gillian Armstrong-féle kiadása a kétórás lélektani határon belül marad, ráadásul azokban nem variáltak ennyit az idősíkokkal (a vége átírása kevésbé zavar, azt már Alcott is kiadói nyomásra csinálta olyanra, amilyenre, Gerwig igyekezett hű maradni az írónő tervezett originál lezárásához). Fél kilenckor már reálisabb képet kaphatunk a nők helyzetéről a Cinemax 2-őn egy bántalmazott manilai bűnöző-feleséggel akinél akkor telik be a pohár amikor pasija a lányukra is kezet emel. Ha valamiben hajaz a fülöp-szigeteki „„„igazságszolgáltatás””” a hazaira akkor az az hogy ott is a tettes felé lejt a pálya és megjósolható a (ha nem is felmentő, de) könnyű Ítélet, ezzel együtt újfent azt kell mondjam hogy a Verdict-ből is több volna a kevesebb mert majd’ 130 percet nem tud kitölteni jelen formájában. Csatazajra visszatérve a Dunán vegyes megítélésű szovjet romantikázás 1976-ból 23:20-kor melynek moziSTÁR főhősnője A szerelem rabjaként fürdik a közönség rajongásában mígnem operatőre „fel nem szabadítja” és rá nem döbbenti hogy van élet a gyöngyvásznon túl is, ez 1918-ban az épp zajló polgárháború melyben hamar a „jó” oldalra is áll. Nagy kár hogy Nyikita Mihalkovnak meg kellett felelnie a hetvenes évek propagandájának mert anélkül ez is lehetett volna egy szerelmeslevél a némafilm aranykoráról, így az egyetlen tanulsága az lehet hogy a művészetben mindig kerülni kell a politikai befolyást mert ami ma még haladó (esetünkben pld. a bolsevizmus) az holnap a történelem szemétdombjára kerülhet (érdekes lesz pár évtized múlva visszanézni a most készülő erőltetett PC-darabokat).

„Zene” és „film” rovat:
The Netflix Edition:
Francesca Farago – A Netflix egyik dögös reality-botrányhősnője egy kicsit magyar isNEMKICSIT SZAROM LE Ja nem ma, lapozzunk:
A rajongók könyörögnek a Gossip Girl sztárjának, hogy ijesztően perverz módon kémkedjen utánuk: „Mindez megint a Netflix miatt történik.”Big Brother likes this.
Vajon feláldozható hét ember élete a tudomány érdekében?: „Sokszor elmondott történet a Challenger űrsiklóé, a Netflix új dokumentumfilmje azonban járatlan utat követ a mesélésben.” – Hogy feláldozható-e? Miazhogynagyonis, Elon Musk is megaszonta!!!
Többé nem lesznek Disney- és Pixar-filmek a Netflixen...and nothing of value was lost that day, marad elég szemét így is:
Született gyilkosok, vagy csak szimplán tinédzserek: „Az End of the Fucking World apró képregényként kezdte, hogy aztán idén januárban ismét mindenki a Netflixről beszéljen.” – ...és hogy hol lesz a lejtő meg a gyermekkor vége azt majd az utolsó hírnél láthatjuk.
Kate Moss már nem egy partiállat: „Az alkoholt stresszoldó jógára cserélte és már csak Netflixet néz esténként.”  – Jó ötlet. Ja nem az:
tévé – Olyan sok sorozatot nézünk, hogy az a szex rovására megy: „Egy új felmérés szerint a Netflix megjelenése káros hatással van a termékenységi rátára.” – Véletlen agendanyomatás? Aligha:
Nyugi, nem Magyarországon történik: a sorozataihoz optimalizált marihuánát árul a Netflix: „Pár napja volt a Disjointed című új Netflix-sorozat amerikai premierje, ez egy fűbutikot futtató néniről (...) szóló vígjáték, még az is lehet hogy jó, (...) a beharangozó reklámkampánya viszont egyenesen zseniális: a Netflix nyitott egy ideiglenes boltot (...) ahol a sorozataihoz dizájnolt marihuánát árul, természetesen csak olyan vevőknek, akik orvosi engedéllyel és ajánlásra fogyasztják.” – ...és senki más nem kap belőle, még az se aki behazudja. Tök hihető...
Jerry Harris, a Netflix sztárja gyermekpornó készítésére vehetett rá több kiskorú fiút: „A 21 éves amerikai színészt letartóztatták és vádat emeltek ellene.” – Hessteg béelem, biztos csak véletlen, a Netflix nem támogatna ilyesmiket...ja de:
Kulturpunktúra – Cuties és a WAP generáció: „A Netflix mélypont, és az, ami tehet róla.” – Rossz hírem van: nem felelőst keres hanem pont őket mentegeti a szerző mikor azt írja hogy „az internetes társadalom a Billboard 100-as listája első helyére repítette Cardi B szenzációját, a rekordot is döntő WAP-ot. A nők szexuális emancipációja az utóbbi 10 évben forradalmat élt át, és termelt ki egy újabb generációt, amelynek feladata, hogy a ma fiataljainak állítson példát. ezzel szemben pedig széles spektrumon vizsgálva a Cuties ezt mutatja be, mindazt, amit már megteremtettünk magunknak (...). A film bármennyire is felkavaró a nézőnek (...), egy valós problémát boncol, még pedig az interneten nevelkedett társadalom felnőtté válását és morális romlását túl fiatalon. A történet interpretálása közben pedig valahol félrecsúszott a lényeg, és zavaróan közel kerültek hozzánk 11 éves kislányok alsó testrészei, amit bár sosem láthattunk volna.” – Nyilván véletlenül nem azt hangsúlyozzák ki hogy a WAPban felnőttek szerepelnek, a Cuties-ben meg gyerekeket használnak ki, ahogy a Netflix egyéb kedvenc témái (drog, erőszak) se kerülnek szóba, ami meg „a történet interpretálását” illeti: Jeffrey Epstein után tud még valaki abban hinni hogy egy ilyen szemét a morális romlásRÓL szól, nem pedig része annak? Ugye hogy nem:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés