2009. 06. 15.
(Már megint) próféta voltam, szíveim!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚNIUS 15.: BALKAN RED ALERT FACEPALM
Ismét igazam volt, mint mindig, de ez már megszokott dolog. Komolyan, mintha mindenki ezt a nyomorult blogot olvasná. A legutóbbi postban a vörös meg kettőskeresztes riasztással poénkodtam, erre a mai napra megkaptuk azt is. Az azért érdekelne, hogy tényleg ekkora UV-sugárzás van, vagy csak azért nem akarják hogy sokan a szabadban legyenek, mert a kormány lepaktált az ufókkal és a maradék földet épp leszállópályává alakítják. Vagy most hozzák a foglyokat a Guanó-szigetekről vagy honnan (netán TÉNYLEG ennyien olvasnak és innen veszik az ötleteket a hülyeségeikhez, ez esetben részesedést kérek). A felhozatalról elég ha annyit mondok a fenti kép mellett, hogy azt hittem időalagútba kerültem, két évvel ezelőtti műsorok vannak mindenhol. TV2.: Okosabb vagy mint egy ötödikes, Rex felügyelő, RTL KLub: CSI Miami, Barátok közt, Viasat3.: Get Carter. A Dunán "a világban élő roma kisebbségekkel" foglalkozó műsor lesz este kilenctől (Mundo Romani), nektek nem ajánlom, a készítőknek viszont felajánlok egy egyhetes nyaralást a Dzsumbujban vagy Olaszliszkán. Basszameg, ez a másik (készülő) blogom témája kellene hogy legyen, de eldobom az agyam, az egyik nap brutálisan megölnek egy erdészt, a másikon elveszik a rendőr fegyverét, a harmadikon rátámadnak a rendőrökre, és még utána perrel fenyegetnek a "túlzott fegyverhasználat" miatt?! Tudom hogy nem mindegyik ilyen, de nincs a roma közösségben senki, aki fegyelmezze ezeket, ha már a rendőrt se tisztelik? Én kérek elnézést hogy ilyenekkel fárasztalak titeket, de tényleg unom már ezeket az élhetetlen állapotokat meg azt is hogy naponta összeverik meg késsel fenyegetik a haverjaimat. A kilencmillió forintról meg most hadd ne beszéljek, mert akkor tényleg odalesz a programajánló maradéka is. A Filmmúzeumon nyolctól Privát rocktörténet plusz: Az Illés I. rész. Kötelező. A Főnix TV-n kilenctől egy kis verekedés Don "The Dragon" Wilson-nal, ez a Lángoló ring, a verekedő orvos története. Nyolc napon túl gyógyuló szórakozás, de legalább nem akar másnak látszani. Szintén kilenctől az M2-n egy háromcímű thriller: Gyilkos a nyomodban (Halálos egybeesés / Baráti kör). Egy egykori iskolai kirándulás résztvevői sok évvel később gyanús körülmények között halnak megfele. A rendőrség nem lép az ügyben, ezért osztálytársa "öngyilkossága" után az egyik leányzó maga veszi a kezébe (viszont legalább nem veszi el a rendőr fegyverét, LOL). 21:45-től a Cinemax-on Bele a semmibe, a Kalifornia ausztrál testvére, road movie titkokkal, SEKSZ-szel és erőszakkal.
Hol a rajongás vége? Mi a határ, amit még elnézünk kedvenceinknek? Ezek a kérdések ötlöttek föl bennem újfent, amikor a Cinemax 2 műsorán megláttam a Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya című nem is tudom micsodát, amit este tízkor adnak (igen, ismétlés, ezredszerre). Tim Burtonnek vannak zseniális filmjei, jó filmjei és vannak azok, aminél csak ülök és azt mondom hogy What The F***??? A baj csak az hogy Burton munkássága az utóbbi évtizedben minden eddiginél nagyobb számban kitermelődött darkgót-menzonita kánon íratlan része lett (ez azzal tetőzött, hogy egy m.m. monogrammú szemétláda erőszakot tett a Karácsonyi Lidércnyomás egyik dalán, amint azt a honlapom egyik lemezkritikájában már voltam szíves megírni), szóval aki Burtont bántja, az a gótokat bántja. Még rosszabb, hogy Johnny Depp millió fiatal (és nem oly' fiatal) lány wet dream-jének főszereplője, és aki őt bántja az olyan mintha Britney-t bántaná, vagyis a flamewar és a tamagocsi / zerg rush garantált. Hát akkor én most fogom bántani mindkettejüket, és nem is kicsit. Először is, szégyen az, hogy egy valaha tehetséges rendező és kísérletező színész olyasmit erőltet ami már k*ra nem működik (filmen, mert Broadway-darabként a Sweeney Todd humoros és szórakoztató, ellentétben a filmmel). Másodszor, én megértem hogy Burton a Karácsonyi Lidércnyomással több mint tíz évvel megelőzte a korát, de hagyni kéne a legendát nyugodni, nem pedig belőni a célközönséget, és cinikusan ellátni időről időre ugyanazzal, vagyis a régi dicsőségek kiherélt változataival, és most értünk el a harmadik ponthoz: se Depp, se Carter NEM profi énekesek, és ezt már a Corpse Bride óta tudja, akinek füle van (rádásul Danny Elfmann is egyre gyakrabban alulmúlja magát, oké, a Sweeney zenéjét nem ő szerezte). Tudom hogy Depp az Burtonnek mint Scorsesenek DeNiro, de könyörgöm, legyen már egy kis változatosság és kevesebb zene meg éneklés. Azt meg csak úgy megemlíteném, hogy Burton is és Carter is túl fiatalok a szerepre. Google a barátotok. Burton néha nagyon beletalál (NMBC, Beetlejuice), néha csak simán jó amit csinál (Álmosvölgy legendája, ill. a két Batman-film), néha viszont olyan szinten nyúl mellé, hogy arra nincsenek szavak (Majmok bolygója, Sweeney Todd, Corpse Bride, Willy Wanker). Szóval ha akarod nézd meg, de ha nem tetszik, ne mondd hogy nem figyelmeztetett senki!

KEDD, JÚNIUS 16.: ANGYALBŐRBEN MINDJÁRT KICSIT MÁS ANGYALT CSINÁLNI!
Este nyolckor a Filmmúzeumon a kommunizmus kísértetét idézi a Csehszlovák angyalbőr című film, ami a legvidámabb barak obamai közhelyekkel él: "Az 1988-ban forgatott cseh filmvígjáték meggyőz bennünket arról, hogy a katonaság nem volt ugyan leánynevelde, de azért rengeteg mókával, kacagással is járt." Az biztos, főleg amikor a baráti országok egymás területére jártak át felkeléseket leverni. Komolyra fordítva a szót, kicsit Menzel-szagú film, de nem egy Szigorúan ellenőrzött vonatok. Az LD50 fórumos szokásait idézi (címében legalábbis) a Hirtelen halál, ami nyilván ismétlés, és arról szól, hogy Jean-Claude Van Damme egymaga megmenti az amerikai elnököt, aki ellen egy zsebhokimeccsen akarnak merényletet elkövetni. TV2, 21:10. Ugyanabban az időpontban az M1-en az 56 utáni megtorlások (ezúttal: Nagy Imre-per) áldozatainak földi maradványai után kutatnak az Újmagyar siralom című dokumentumfilmben. Egy kis történelemóra meg ugye sose árt. Ha már törióra és 56: Mészáros Márta filmjét ismétlik a Dunán 21:25-kor, Napló apámnak, anyámnak. Aki még nem látta, sürgősen pótolja! 21:20-kor az RTL Klubon egy vegasi legénybúcsút láthatunk, ez kicsit másfajta szórakozás mint a fentebb ajánlottak (persze börtön ebben is lesz, meg bambanők is), ahogy Elvis, a Király mondaná: Vegas, Baby!


SZERDA, JÚNIUS 17.: SASHA GREY TAKARODJ, VIDD AZ ÖSSZES HAVEROD

Au, au, AU! És a pretentious whore rush got me big time. Az önismétlő pornóvédelmi szöveg következik. Folyamatosan megy a pornó mainstreamesítése, és én minden egyes próbálkozásnál visítok, amikor lila művészfilmesek és kék színű harisnyák próbálják a saját nyelvükre lefordítani ezt az önmagyarázó filmes irányzatot, meg mélyebb értelmet belelátni, miközben látványosan kerülik azokat a hardcore alkotásokat (LOL!), ahol tényleg van történet, poén, meg például összeesküvés-elméletek.
Van mostanában egy seksz-stár, aki több mint seksz-stár: ő MŰVÉSZ. Szerepel Sóderhegyi Pista kurvás művészfilmjében (The Girlfriend Experience), """énekel""" a Current 93 legújabb lemezén, stb. Egyéb filmekben is alakított, azokat az Intim Center polcain találod (amúgy egyik se egy nagy eresztés, jobb ha tőlem tudod, mindezt már korábban más kapcsán is elsütöttem másvalakivel, igen). Szóval itt van nekünk Sasha Grey, aki a biztonságos, politikailag (és sajnos feminista szempontból is) """korrekt""" pornósztár, szinte te kérsz bocsánatot, hogy nem a NŐT látod benne, hanem a seksz ojjektumot. Let's make it fuckin' clear, ha annyira nagy művész lenne, akkor arról lenne ismert, nem arról hogy mi mindent elvállalt a pornóiparban, ha tényleg olyan k*a intelligens lenne, nem kéne a dumb pornstar álcája mögé bújnia. Vagy oké, legyen ahogy akarja, de akkor tényleg csináljon olyan jó filmet, zenét, akármit, ami megáll a maga lábán, és ahova nem azért hívják, hogy jaj, szegény pornósztár, sajnáljuk együtt.
A krumplileves az legyen krumplileves, a pornó maradjon pornó, azért szeressük. Sóderhegyi rendező úr meg ne ugasson be már a filmjében is a kritikusoknak (Shyamalan is ezzel próbálta mentegetni a rettenetes, iszonyatos és giccses Lány a vízben-t), hanem take it like a man, boy, vagyis ha merő szar és elitista faszverés amit csinálsz, vállald fel szépen! Jó bornak nem kell a cégér, az a műalkotás amit meg kell magyarázni és be kell védeni folyamatosan, az nem jó és nem közérthető. Vagyis: okkal támadható. De hoppá, hát nekem filmeket kellene ajánlanom, csináljuk hát azt.
A Duna tévén 21:30-kor a nácizmus okkult vonatkozásaival foglalkozik a Fekete nap...NEM. Hanem Krzysztof Zanussi családi drámája, a fiatal özvegy bosszúja a hatóságok tehetetlensége láttán. Ebben a postban ez a téma úgy látszik, ott volt a Sweeney Todd, a Gyilkos a nyomodban...kíváncsi vagyok jövő héten mi fog történni, ha netán megint prófétáskodtam volna akaratomon kívül. És basszus, megint hozzám igazítják a műsort, az HBO-n 21:35-től Begerjedve, ami arról szól hogy "Gary, a csavargó egy nap találkozik a pornósztár Valentinóval, aki olyan mély benyomást tesz rá, hogy nemi vonzódása is egy csapásra megváltozik." Lásd ugyanazt fentebb, amit Sasha G. kapcsán írtam. De várjunk csak, van tovább is: "A férfi nem csak felkarolja, hanem el is csábítja." Jaj. De még van tovább, egy egész szerelmi háromszög van itt kialakulóban: "Csakhogy Valentinóba a szép Mary Carmen is szerelmes. Kilátástalan versengésük hamarosan véget ér, amikor kiderül, hogy Valentino halálosan beteg." Gondolom AIDS, most volt valami hasonló botrány USÁban. Komolyan hadd ne írjam le még egyszer azt, amit. Az M2-n 22:55-kor Miénk a holnap, ahol a főhősnek tényleg egyebe sincs a holnapon kívül, mivel a szerelmes boldogságba belerondít egy igen komoly betegség, amit úgy hívnak, hogy leukémia. Na, ŐT is lehet fennhangon sajnálni, nem csak a korábban emlegetetteket.
Köszöntem!

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés