2020. 10. 17.
Take Me Down To ParadIsland! (okt. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Take Me Down To ParadIsland! (okt. 17-18.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 17.:
JUGGALO-SALVIA
0
Family PermaFrost.

Nem érdemes:
...csak ha kíváncsiak vagyunk Costa-Gavras elfogultságaira. Görögország, 2015 – dübörög a gazdaság...i válság, Janisz Varoufakisz pedig pénzügyminiszterként igyekszik országa érdekeit képviselni az EU-val szemben, az ottani politikusokról szóló meglátásai (az anyagiakat előbbre tartják mint választóik akaratát) részben igazak csak azt felejti el hogy ugyanez őrá is pontosan áll (elég olvasni az IMDB-n a görögök által írt bejegyzéseket). Az egy dolog hogy valaki totál szembemegy az Unióval de olyasmi ritkán adatik meg hogy erről egy full egoista könyvet is írjon ÉS MÉG egy Nagy Nevet is MEGVEGYEN megnyerjen hozzá. Az Adults in the Room nem annyira felnőtt mint inkább végletesen gyerekes (azt se felejtsük hogy a költségei csak hozzátettek a görög gazdaság zuhanásához), akit így is érdekel az fél kilenckor megtalálja a Cinemax 2-őn.

Talán érdemes:
Nyolckor nyúlfarknyi vígjáték a Film Now-n ahol karrierista szingli (Taylor Schilling) kénytelen unokahúgára (Bryn Vale) vigyázni de nemcsak megtalálják a közös hangot hanem még össze is barátkoznak, közös nevezőjük a be nem illeszkedés: Maddie, a folytonos iskolai gúnyolódások céltáblája azt tervezi hogy Juggalónak áll, maga mögött hagyva régi családját egy újért. A Family főleg azért lesz megosztó mert nem démonizálja az ICP-rajongók diszfunkcionális közösségét hanem segít megérteni, milyen út vezet hozzájuk – ha minden női rendező debütje olyan lenne mint Laura Steinelé, én se rinyálnék a kvóta miatt. 20:43-kor a hétvége első rövidfilmje a Cinemaxon Észtországból, a Virago nem a Hitch-féle Vertigóra utal hanem egy ottani falura ahol a férfiak negyvenedik szülinapjuk előtt spontán elhaláloztak és ez várna Tonura is. Mivel valós eseményekből íródott, jó előre levonhatjuk a tanulságot miszerint az összes országnak megvannak a maga LEGÉNYANYÁI arzénes asszonyai akik kreatívabbak és nem csak a méregre hagyatkoznak. Más. Egy héttel a Mindent tud rólad után újabb stalkerkedés ugyanott (Story4) és ugyanabban az időben (21:45), még angol elnevezésével ('He's Watching') is amazt idézve, ebben nem számítógép-szerelő hanem fényképészként melózó volt főiskolai szerelme hálózza be a(z amúgy stabil kapcsolatban élő) főhősnőt. Kyle MINOGUE nem elhódítani akarja az őt anno elutasító csajt hanem bosszút állna amiért a karriert választotta helyette és ezért bármire képes (lásd: Gyilkosságra fókuszálva), végezetül a TV2-őn érkezik a nap legrövidebb (alig félórás) és legkésőbbi időpontban (éjjel kettőkor) adott szociálmédia-kritikája a Valóság Filterrel – adhatnák korábban is hogy azokhoz is eljusson akiket érint.

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
A járványhelyzet ellenére több száz levetkőztetett rabot ültettek szorosan egymás mögé El Salvadorban: „Ezzel büntették őket az utcákon elszabadult erőszak miatt.” – De miért azokat büntetik akik már a börtönben vannak? Csukják melléjük a randalírozókat meg a vallásosak butábbik, koronaszkeptikus részét oszt’ jónapot:
A koronavírus-szabályokat kikerülő illegális miséket tartanak Mexikóban: „A harangok nem szólnak, bejutni csak meghívóval és jelszóval lehet.” – ...a belépő pedig magában foglal egy ingyenes utolsó kenetet is :SSS
Letartóztatták a mexikói volt védelmi minisztert drogokhoz köthető vesztegetés miatt: „Ő a valaha volt legnagyobb drogbotrányba keveredett tisztviselő.” – Nem is értem miért nem jött neki össze a drogellenes háború meg az utcai bűnözés felszámolása:
Lelőttek kilenc embert egy mexikói játékteremben: „A városban évek óta háborúzik két drogkartell. Három gyerek meghalt a támadásban.”Wait, a challenger appears:
24 emberrel végeztek egy mexikói drogrehabon: „Válogatás nélkül tüzeltek a támadók az ott lévőkre.” – Van egy rossz hírem: ha megválogatják hogy kiket ölnek, az se jobb:
Egy héten belül már a második transznemű nőt ölték meg Mexikóban: „A transznemű közösségek rettegnek.” – Várják őket a brazil lédibojok:
határátkelő – Riói mélységek és csúcsok: „A brazil metropolisz iszonyatos ellentmondásai: elképesztő társadalmi különbségek, csillogás és a favellák mélységei.” – ...de az igazi mélységet-sötétséget mégis a posztoló képviseli aki (Észak-Koreába és Csernobilba látogató társaihoz hasonlóan) mások szerencsétlenségét-tragédiáját teszi ki az Instára. Nap kommentje:

nyuszigonosz 2020.10.02. 16:08:32
Hát megáll az ész! Kanadai Pityuék egyik programpontja: nyomort nézni Rióban. :-(
 

VASÁRNAP, OKTÓBER 18.:
MANDYLAND
0
The Hills have Paradise.

Talán érdemes:
Kilenckor német Indiana Jones-koppintás a Filmbox Extra HD-n. A Vadászat a Borostyán szobára azért a Da Vinci-kódból is merít, az említett helyiségben maga Albert Einstein rejtette el legnagyobb titkát a nácik elől, ennek nyomára akad véletlenül egy kincsvadász, jutalma némi amnézia ill. felépülve pár újabb utalás a helyszín hollétére (amit lehetőleg a szintén erre pályázó gyógyszergyár-tulajnál előbb kell megtalálnia neki és barátainak). Este tízkor többszörös francia bőrlehúzás a TV2-őn mert ez már a Bazi nagy francia lagzik 2. része melyben lányaik (meg persze azok férjeinek) külföldre költözését igyekszik megakadályozni a Verneuil házaspár (Christian Clavier és Chantal Lauby). Az első eresztés sem volt olyan emlékezetes mint Clavier egyéb dobásai (Jöttünk, láttunk...) de itt már végleg háttérbe szorítja a humort a direkt politika. 22:45-kor csajos horror az HBO-n: sötét titkokat rejtő grófnő (Milla Jovovich) által irányított bentlakásos intézmény frissen érkezett lakója (Emma Roberts) döbben rá hogy a (több értelemben is) rehabilitációval foglalkozó, beilleszkedést tanító iskola igazi profilja közelebb áll az Álomháború és az Éhezők viadala élethalál-harcaihoz (és ebben is a látvány viszi az egészet). A Paradise Hills-nek kellemetlen aktualitást adnak Paris Hilton és Kat Von D vallomásai arról az agymosó intézményről ahova szüleik küldték őket átnevelni, maga a sztori ismerős lehet a Level 16-ból, ez is női direktor debütje de Alice Waddingtonnak azért még van hova fejlődnie, remélem fog is, itt kicsit sokat használta a flashback-technikát (és az SJW/LGBT-szál beleerőltetése csak még jobban kiemeli a forgatókönyv hiányait). Az Izaura TV-n megtévesztő című komédia 23:00-kor mert a Fedezd fel Mandyt! nem is állhatna távolabb hazai névrokonától (Ismeri a szandi mandit?): divatdiktátor lány kényszerül visszatérni abba a közegbe amit maga mögött akart hagyni. Ugyanígy a reteklubbon éjjel 01:40-kor kezdődő Keanunak sincs köze Reeves-hez, egy csaja által dobott fickó lelkitámaszt nyújtó cicáját hívják így és mikor házikedvencét elrabolják, a gazdi haverjával elvegyül a bűnözők között hogy visszaszerezhesse csakhogy a kisállaton közben összevesznek a nagymenők. A Macskalandhoz is jobb szkript kellett volna de főleg egy hitelesebb „főszereplő” merthogy Keanuról nehezen hihető hogy ölnék érte egymást az emberek.

Nem érdemes:
Nyolckor tök felesleges remake a Cinemaxon a Fantasy Island-ből, teljesen reverz felállással, az itteni Vágyak szigete olyan mint a vicc amiben a jókívánságok mellékhatásai nyírják ki a nagyravágyókat (ezt a vonalat az originál széria is érintette de nem ilyen véresen), persze az igazi szenvedő alany – mint oly sokszor – ezúttal is a néző (én is írtam róla október 4-én). A Serenity és a 2020-as Grudge kétórás torzszülött slasher gyermeke ami másfélórás Asylum-mockbusternek elmenne, mondjuk a Blumhouse-tól nekem már a Get Out! se jött be, és ha már újrázások:

Remake rovat:
The Netflix Edition:
Margit hercegnő szellemével beszélgetett szerepéről Helena Bonham Carter: „A 2002-ben meghalt Margit brit királyi hercegnő szelleme azt mondta neki, örül, hogy a színésznő játssza őt a Netflix sorozatában.” – Mindig sejtettem róla hogy sátánista, de mi ez a white female privilege? Ha lehet fekete Lancelot akkor az a legkevesebb hogy Margitot is Gabourey Sidibe játssza!!4!4!!
NETFLIX – Megvan, ki lesz Diana hercegnő a Netflixen futó The Crown sorozatban! – Lásd fentebb.
Nézettségi rekordot döntött a Stranger Things 3. évada: „Továbbra is ez a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata.” – ...vagy mégsem az, mert:
Kritika – Megnéztem az új Stranger Things-évadot, és az a legjobb, hogy vége lett: „Kijött a Netflix sikersorozatának legújabb évada, amibe megpróbáltak minél több nézőcsalogató dolgot belepakolni, de az eredmény inkább idegesítő lett.” – ...vagy nem is, mert:
tévé – Ne higgy a huhogóknak, iszonyatosan jó lett a Stranger Things 3. évada! – ...ezért kellett új alapokra helyezni, ahogy a Glow-t is:
kultúrpart – A túl nagy siker lett a női pankrátorok átka: „A Netflixen egyre nagyobb sikert arató GLOW legújabb évada egyszerre búcsúzás és új kezdet.” – ...és hol van még a vége:
Akartam egy női antihőst írni: „A Grisa-univerzumból Budapesten forgat sorozatot a Netflix. Interjú Leigh Bardugo fantasy írónővel.” – Hát, ő legalább a saját ötleteit folytatja és nem a másét:
netflix – 25 évvel a második rész után a Netflix hozta el nekünk az Örömapa 3-at!: „A 1991-es romkom folytatásában visszatért az összes régi sztár, Steve Martintól Diane Keatonon át a kettyós ceremóniavezetőt alakító Martin Shortig!”NEM IS TUDOM MI HIÁNYZOTT MÁR NEKÜNK Wait, a challenger appears:
Conan, a barbár újra pusztít: „(...) Conan a barbár visszatér, a Netflix egy epikus akciósorozatot szentel az 1982-ben Arnold Schwarzenegger által megformált karakternek – értesült a Deadline.” – Remélem az Arnold-féle toxikus maszkulinitás nélkül és női leaddel kapjuk akit nem is játszhat más mint GIANNA MICHAELS Gabourey Sidibe.
netflix KRITIKA – Van-e menőbb angol nyomozó Sherlock Holmesnál? Van: a húga, Enola Holmes! – Még egy részt se mutattak be belőle de már menőbb? Nem is tudom miért ugrott be a női Ghostbusters :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés