2020. 10. 19.
Afterparty Ante Portián (okt. 19-20-21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Afterparty Ante Portián (okt. 19-20-21-22.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 19.:
YOU CANNOT TURN HERE!
0
Doktor Morál szigetel.

Talán érdemes:
Kezdjünk ismétlésgyanúval, 21:55-kor a nemrég szülinapos Oliver Stone egy populárisabb dobását adja a Film Now: tartozását kifizetni igyekvő szerencsejátékos (Sean Penn) kocsija lerobbanása után egy Halálkanyarral a közeli kisvárosban köt ki, szerelőt keres de csak bajt talál (mindenki a maga céljaira akarja felhasználni, legyen az gyilkossági megbízás, seksz vagy csak anyagi lehúzás). A végeredmény akár egy Coen-noir is lehetne ha nem látnánk a Stone-ra oly jellemző speciális beállításokat és vizuális megoldásokat (az összkép pedig néha a Fear and Loathingot is eszünkbe juttathatja). Nyolckor dark comedy a Cinemaxon egy örökké aktuális kérdésről, Ember és fegyver kapcsolatáról, pontosabban arról, mennyire pénisznövelő hatással van egy pisztoly az őt megtalálóra. A megszemélyesítés nem véletlen mert ahogy az eredeti elnevezés (Boy Meets Gun) is utal rá, Maarten Moreau végzettsége és értelmiségi szakmája (orvosprofesszor) dacára szinte szerelmes lesz a bankrablásnál gyilkolásra használt tárgyba, már a tudat hogy használhat, jelentős önbizalmat ad neki, de mint sejthető nincs messze az idő amikor a fegyver átveszi felette az uralmat (lásd még: Kedves Wendy!). Kilenckor ökotudatosságra nevelő 2018-as ismeretterjesztés az M5-ön az Auróra egy dalszövegéből vett címmel és a Mérgezett Föld az élelmiszer-ellátás problémájával foglalkozik, különös tekintettel a mezőgazdaságra, felhívva a figyelmet az ijesztő tényre miszerint a népesség folyamatos növekedésével arányos ütemben csökken a megművelhető területek száma, az alternatívaként felkínált lehetőségek pedig továbbra sem túl csábítóak (rovarevés, anyone?).

Nem érdemes:
Ugyanabban az időben (21:00) poliamór érzékenyítő-széria első része az HBO-n melynek szerelmespárja úgy farag le londoni életük költségeiből hogy befogadnak egy harmadikat, előbb a lakásukba albérlőnek majd végül az ágyukba is, így lesz teljes a Trigonometria – vagy nem, mert a BBC fene nagy megfelelési kényszerében az összes menő(nek gondolt) agendát bedobta a füvezéstől kezdve a lázadó(nak gondolt) tettekig. Mikor barátaink a találd ki, ki vagyok-játékban Margaret Atwoodot és Ru Paul-t személyesítik meg szinte már sajnálni fogjuk az okébúmer showrunnereket ahogy azon görcsölnek, mivel tudnák még magukhoz édesgetni a nézőket. Igen, vannak jó művek veszedelmes viszonyokról de ez rohadtul nem az.

Rihonya? LESZAROM.
! – Rihanna 4 év után új számmal tért vissza: “Az énekesnő 2019-re ígérte új albumát, az egyelőre még sehol, de Rihanna most egy rapper új számában vendégeskedik. Itt a Believe It!”I believe I CAN FLY azt hogy LESZAROM az esetleges új lemezét is:
MINT KÉT TOJÁS! – Rihanna újabb hasonmást talált, meg is kérdezte tőle, hol van már az új albumaMore Riri than Riri?! LESZAROM!!!
Ötmillióan Rihanna fenekéért!: “Annyira szekszi, pucsítós képet posztolt Rihanna az Instagramra, hogy egy nap alatt összejött ötmillió lájk. Ezt nézze!” – Örülök hogy átvettétek a helyesírásomat („szekszi”), ettől még LESZAROM Harvey Weinstein & Chris Brown likes this, female empowerment for teh win:
Újra szingli: Rihanna szakított milliárdos pasijával – Még épp idejében…ja nem:
Rihanna férfi nélkül akar gyereket vállalni: “(…) Úgy gondolom, hogy csak a társadalom akarja rám erőltetni azt, hogy ha férfi nélkül vállalok gyereket, akkor rosszul teszem, pedig csak egy dolog számít: a boldogság. Ez kell egy egészséges szülő-gyerek kapcsolathoz.” – …melybe az apa nem tartozik, nem is tartozhat bele, bezzeg a vetkőzés a jóanyaság szerves része:
kollekcióhoz méltó promóció – Rihanna Normanival az oldalán prezentálta legújabb fehérnemű kollekciójátLESZARO Wait, a challenger appears:
nem csak a körhintán – Az Eufória színésznője is szexizett egyet Rihanna fehérneműiben – Akkor őt is LESZAROM.
reklám helye – Rihanna már készül a Valentin napra, saját fehérneműiben szexizik – Hát igen, legalább ő hordja a cuccait ha más nem veszi meg:
fehérneműk vonzásában – Rihanna szép bugyijai azért Rihannának állnak a legjobban CHRIS BROWN LIKES THIS …de már nem sokáig, ha így folytatja:
Rihanna elnézést kért, amiért a fehérnemű-bemutatóján részlet hangzott el egy muszlim szent szövegből: “A számlistára került Coucou Chloe Doom címú szerzeménye, ami lényegében a Hadísz ítéletnapi próféciájának mixe.” – Hát ha lehet egy javaslatom, Franciaországban mostanában ne nagyon tartson divatbemutatót:SSSS


KEDD, OKTÓBER 20.:
TÁNC, TALPASOK!
0
Előre nem bejelentett gyilkosság.

Talán érdemes:
Kilenckor közelmúlt-feldolgozó színdarab az M5-ön: Lénárd Judit öngyilkosságának körülményeit unokája, B. Török Fruzsina kísérelte meg felderíteni és a Ratkó-lányok természetesen az említett korszakig követi vissza a lehetséges indokokat. Ugyanabban az időben (21:00) a hét első pingvines (és kissé voltmárgyanús) CGI-animációja a Sony Movie Channelen ami ráadásul még musical is – bár ahhoz nem ártott volna maradandóbb és gyerekbarátabb dalokat választani mert ugye mit keres ilyesmiben a Let’s Talk About Sex? Anyway, a Táncoló talpak felnőtteknek túl gyerekes, kicsiknek túl morbid lesz (nem úgy mint a Jégkorszak amit minden korosztály a szívébe zárt), főleg az alig leplezett vallásellenessége okán (lásd pld. az ereklyének vélt műanyag szemetet ami majdnem kinyírja az egyik szereplőt amikor a nyakába akasztja, vagy a begyöpösödött közösségi vezetőt). Éjfél előtt öt perccel (nem lehet igaz) korrekt krimi az HBO-n: visszafogott olasz származású nyugdíjas (Franco Nero) egy szép napon megöl egy (látszólag) ártatlan cégtulajdonost és a védelmére kirendelt ügyvédnek csak utólag esik le hogy az áldozat gyerekkori barátjának nagyapja. Az ügyet elvállalja bár a tettes, Fabrizio Collini nem beszél az okokról, ergo neki magának kell kiderítenie mi késztethette rá, csak arra nem készült fel hogy át kell értékelnie az őt támogató nagyapát. A Collini Case klasszikus courtroom drama ami igazából az első óra után indul be vagyis jobban járunk ha felvesszük.

Szelfibűnözés rovat:
The TikTok Edition:
A TikTok mindent tud rólad, tehát Kína is mindent tud rólad, és ebből még nagy baj lehet: “India és az USA nemzetbiztonsági kockázatnak tartja Kína (…) mobilappját (…), amit egyre többek szerint csak egy trendi videómegosztónak álcázott adatgyűjtő szolgáltatás. A tizenévesek kedvenc közösségi platformja szándékosan addiktív, és könnyen tömegmanipulációs eszközzé alakítható.” – Biztos nem élnek vissza vele…ja de:
marketingmorzsák – Meghalt egy 15 éves lány a TikTok új kihívása miattWait, a challenger appears:
Íme 3 életveszélyes és pár WTF-kategóriás trend a TikTokról: “Vannak, akik a nézettség kedvéért összepisilik magukat, mások elhiszik, hogy szebbek lesznek, ha hülyeségeket csinálnak az arcukkal.” – Szebbek nem lesznek, sőt okosabbak sem:
marketingmorzsák – Babákat dobálnak a Tiktokon – Ahelyett hogy az anyukák ugrálnának ki az ablakon, lehetőleg gyerekvállalás helyett!!
Sminktippeknek álcázva beszélt a kínai internálótáborokról, letiltotta a TikTok – Eközben a Fejlett Nyugaton:
Auschwitzi áldozatoknak sminkelik magukat a tinik a TikTokon – Ezek után nem fogom bánni ha betiltják:
Évi másfél milliárdot keres a TikTok legnagyobb sztárja: “Addison Rae biztos nagyon szomorú lesz, ha Trump tényleg betiltja Amerikában az appot.” – Várja az egészségügy és a valódi munka…
Gazdagisztán – online – A TikTok milliomos tinisztárjai: “A kínai applikáció körül rengeteg a botrány mostanában, ám vannak tinik, akik millió dollárokat keresnek vele.” – Lásd fentebb.


SZERDA, OKTÓBER 21.:
ADMISSION: POSSIBLE.
0
Smurfs, up!!

Talán érdemes:
Haladjunk fordított sorrendben: tíz előtt tíz perccel amcsi komédia a Film4-en melyben a Princetonon melózó nő (Tina Fey) találja meg örökbeadott gyerekét egy közeli alternatív gimiben. Portián ekkor úrrá lesznek az anyai érzelmek, a legjobbat szeretné fiának és mivel ő intézi egyeteme felvételijeit, máris mehet a Vizsga két személyre… Az Admission sokat merít a Good Will Huntingból de Fey miatt adok neki egy esélyt, utána háromnegyed tízkor valóságalapú krimi a Dunán a Gomorra rendezőjétől. Matteo Garrone a Dogmannel is marad a kaptafánál, nem hagyja el a járt utat és nem változtat a nyertes csapaton se: újra a maffia által uralt Olaszországban járunk ahol egy mellékállásban kokóárus kutyakozmetikus (Marcello Fonte) kap visszautasíthatatlan ajánlatot egyik leghűségesebb vevőjétől (Edoardo Pesce), megy le kutyába (=besegít a szomszéd ékszerbolt kirámolásába) és lesz végül a Kutyák királya (amikor elege lesz az őt terrorizáló fickóból). Pozitívum az operatőri munka, hogy nem nyújtották tovább a kelleténél, de ezzel együtt sem lesznek szimpatikusabbak az itteni figurák (és még a hasonló stílusú francia Dobermannra jellemző fekete humor sincs benne). Kilenckor jön a második pingvinesdi a Sony Movie Channelen és bár a Vigyázz, kész, szörf! felállása (hullámlovas jómadár első komolyabb megmérettetése) legalább olyan hihetetlen mint a Táncoló talpaké de még így is ez a jobbik, főleg mert némi áldokumentarista stílussal is megbolondították (a versenyre készülő Cody-t egy tévéstáb követi). Egy órával előtte (nyolckor) Kristen Stewart idei sci-fi thrillere az HBO-n az Abyss-ből kiokoskodva amihez bekevertek egy kis Poszeidon kaland, A dolog ill. Alien-feelinget is: Mariana-Árokban dekkoló kutatók földmozgások miatt elhagyni kényszerülnek laboratóriumukat és gyalog (!) menekülnek egy régebbi állomáshelyükre. Az Underwater logikátlanságait (mélytengeri nyomást kibíró, tűzoltó-készülékkel összetörhető “szkafander”) meg lehetne bocsátani ha a tudósokat üldöző szörnyet jól csinálták volna meg de mivel nem így történt, így ez is egy majdnem-Asylum egyszernézős B-movie lett melyben Stewart direkt fiúsra vette a fazont a szépkislánykodás helyett, ezzel csak még jobban kiemelve nemlétező mimikáját. Ugyanabban az időben a Lánglovagok olcsósított, heroikus verziója a Film Now-n Kínából, emléket állítva az ottani tűzoltóknak akik egy kikötői tűz lakott területre való továbbterjedését akadályoznák meg. A faékegyszerű felállás még nem lenne baj (a katasztrófa-elhárítás tényleg egyetemes szakma), az már inkább hogy a pokoli tornyok és gigászi lángoszlopok közé némi propaganda is jutott holott a legbátrabbak (The Bravest) épp azok akik szembemennek az ottani politikával:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
Kína átvette a vezetést a tudományos világban: “A publikációk darabszámában. A tudományos hatás alapján még mindig az USA vezet.” – ...minőségben pedig azon magyarok akiktől Kína lop:
Kínai kutatók plagizálták egy magyar matematikus szakdolgozatát, négy év után most igazat adtak neki – Milyen rendesek, pedig átnevelőtáborba is küldhették volna!44! négy
Kínában annyi a csúcsgazdag, hogy nem bírnak elég testőrt képezni a biztonsági cégek: “Egyre több veterán a magánszektorban helyezkedne el, az idős katonák gondjait azonban ez sem oldja meg.” – Még mindig átképezhetik magukat lágerőrnek, fogolyból ott sosincs hiány:
Három év alatt 380 internáló tábort épített Kína az ujgurok bebörtönzésére: “És bár Kína állítja, hogy már "lecsengőben" van az "átnevelési" program, az ausztrál kormány független stratégiai kutatóintézete, az ASPI szerint még bő tucatnyi új láger is épül.” – ...de csak az ujguroknak. Ja nem:
Egy tanulmány szerint 500 ezer embert kényszerítettek a kínaiak munka- és kiképzőtáborokba Tibetben: “A táborokban a helyes munkamorál és a kínai nyelv elsajtátítása a fő cél.” – Ezek az agresszív tibeti buddhisták, mindig csak a baj van velük!!4!!!4!
Rászállt a politika a Durexre, kiakadtak a kínai fiatalok: “A jövőben mindenhez pártengedély kell? - kérdezik.” – A helyes válasz: mindenhez IS, a kérdezők jutalma pontlevonás és egy év nyaralás ujgurok társaságában.
Európai arcfelismerő rendszereket adtak el Kínának: “Az Amnesty International attól tart, hogy a beszerzett technológiát ujgurok és más kiszolgáltatott kisebbségek megfigyelésére használhatták.” – Nyugi, a többsége a mi megfigyelésünkre ment el:
A TikTok kapcsán robban ki az új tech-világháború: “Vagy valójában Kína már rég elindította ezt? Minden fegyver, amit úgy használnak, és ez alól a TikTok sem kivétel. Nincs bizonyíték arra, hogy nagyobb kockázatot jelent, mint mondjuk a Facebook vagy a Twitter, mégis betiltással fenyegetik.” – Eközben a valóságban:
Kína többmillió ember személyes adataiból épített adatbázist: “A kiszivárgott adatbázisban több magas rangú politikus, egyházi vezető és a brit királyi család tagjainak az adatai is szerepelnek.” – Köszönjétek meg a rendeljkínait támogatott tartalmaknak. Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 22.:
MOE DIRTY MONEY
0
Apollótól Adoniszig.

Talán ajánlott:
Kilenckor előszavas sznobriadó az M5-ön Luis Bunueltől! A burzsoázia diszkrét bája két másik társával (A szabadság fantomja, A vágy titokzatos tárgya) együtt a politizálós szürrealizmust képviseli: hat jómódú férfi és nő elit módon vacsorázna ha nem kerülnének váratlan szituációkba amik kihozzák a külcsín mögött rejtőző álszentséget és tettetést – nagyjából ennyi a mondanivaló amit álomjelenetekkel bonyolítanak. Egyszer mindenképp látni kell.

Talán érdemes:
Az HBO-n szokás szerint doksik nyolctól, a Két út egy nehéz sorsú emberekből verbuvált együttesről (The Tap Tap) és persze vezetőjükről-szervezőjükről (Simon Ornest) szól, ugyanitt 21:25-kor a latinókat képviselő Luis A. Miranda Jr.-t láthatjuk az Örökké, Louisban amint természeti csapás sújtotta szülőföldjét (Puerto Rico) próbálja segíteni szívproblémái dacára. Közben kilenckor gyermekprogram és egyben sequel a Sony Movie Channelen a Vigyázz, kész, szörf 2. (és tíz évvel későbbi) részével ami már bőven dúskál a Happy Feet hibáiban kezdve a beleerőltetett (és a hullámokat is háttérbe szorító) pankrátor-vonallal, folytatva egész a felemás üzenettel (“a szteroid jó, értem?”) egész addig hogy az originál cast tagjai közül többen hiányoznak és a főhőst is más szinkronizálta (mármint az angol verzióban). Ugyanabban az időben ugyancsak folytatás a Mozi+-on a Creed II-vel ami Apollo fia Adonis bokszkarrierjét követi a nagy rivális Rocky (Stallone) edzősködésével. Sly saját karaktere 3-4. eresztésének sztoriját modernizálta: a dühöngőbika ökölvívó (Michael B. Jordan) az apját örökre kiütő Ivan Drago fiával (Florian Munteanu) kell hogy megmérkőzzön ám személyes érintettsége sebezhetővé teszi – ahogy Ivant (Dolph Lundgren) is aki meg fián keresztül javítana tépett imázsán. Végezetül éjjel fél tizenegykor Dogman után Killerman lesz soron a Filmbox Extra HD-n és hát ebben sem hemzsegnek a jófiúk, kezdve az emlékezetkieséstől szenvedő, piszkos pénzek tisztára mosásából élő Moe-tól (Liam Hemsworth) egész a klienseiig és az őket üldöző korrupt rendőrökig. Malik Badernek elég lett volna csak felmondania a jól bejáratott kliséket SPOILER a Moe-ra osztott Nagy Csavarral együtt SPOILER VÉGE, ehelyett a gájricsit meg a tarantinót is fullba nyomta (felesleges kínzásos jelenet) ÉS MÉG a kamerát is össze-vissza rángatta.

Turisztikai rovat:
Tabut döntöttek Thaiföldön, beszóltak a királynak – Nem ez a tabu gyerekek hanem turistaként rossz értékelést adni:
Egy amerikai turista rossz értékelést írt a szállodájáról, őrizetbe vették a thai hatóságok: “A szálloda nem igazán értékeli a kritikát, az állam pedig a véleményszabadságot.” – Dehogynem értékelik: tíz év kényszermunka :DDD
BRIGITTA – "Mintha VIP-vendégek lennénk"- landoltak a németek Mallorcán: „A turisztikai kísérleti terv keretében több ezer német turista érkezett Spanyolországba. Így fogadták őket.” – Remélem a hazájukban meg úgy fogadják őket ahogy az angolok az övéiket:
London karantént rendelt el a Spanyolországból érkezőknek: „Nagy csapás ez a spanyol idegenforgalomnak.”BRÜHÜHÜÜ, NEM LESZ NULLSZALDÓ MAGALUFON, BRÜHÜHÜÜÜ Keep calm, megjött a válaszcsapás:
Nyaraláson verekedett, letartóztatták a világ legdrágább védőjét: “A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire állítólag az intézkedő rendőrökre is rátámadt.”Fapadoson b***akodott, ráb***ott.
Nem kerül börtönbe az az amerikai turista, aki rossz értékelést írt egy thai szállodáról: „Egy békítő ülésen bocsánatot kért a szállodától.”PEDIG KÖZÉJE IS LÖVETHETTEK VOLNA Felírtam a szálló nevét, ide se megyek ^^
Összefújta az Erzsébet-hidat az olasz túragraffitis, 350 ezer forintja bánta: „Az olasz fiatalember „szokásból” festegetett a hídlábra, mert ahol eddig megfordult, mindenhol hagyott maga után alkotást.”ROMANES EUNT DOMUS Olcsón megúszta, bezzeg a szülőhazájában:
Szelfizni akart Pompeji egyik épületének tetejéről, 3000 eurója bánhatja: “A kalapot és piros sortot viselő turistát még keresik, egyelőre nem tudják, ki lehetett az.”Wait, a challenger appears:
Pár fotó kedvéért rongálta meg Canova egyik leghíresebb szobrát egy osztrák turista: “Az olasz rendőrség megtalálta, azt mondta, véletlen volt, és megfizeti a kárt.” – Lehet hogy csak progresszív volt és a zsöszüímítú meg a hesstegbéelem nevében akarta ledönteni!4!4

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés