2020. 10. 25.
Kinn a Maroon, Benn a teknős (okt. 26-27-28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kinn a Maroon, Benn a teknős (okt. 26-27-28-29.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 26.:
MILYEN VOLT A SÁRGA SÁGA?
0
Ez nem az Argento-féle.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 11:45-kor) Gréti román testvére, Marona csodálatos kalandjai várják az elérzékenyülésre hajlamosakat, az említett eb ugyanis baleset után, flashbackekben idézi fel addigi jó és nem olyan jó gazdáit. A (román, francia, belga) koprodukcióban készült alkotás után ismét levonhatjuk a tanulságot miszerint tulajdonosaik néha nem érdemlik meg háziállataikat, az szinte mellékes hogy a grafikára sem lehet panasz – állatbarátoknak és rajzfilm-rajongóknak kötelező! Ugyanabban az időben vadiúj sorozat az HBO-n melyben jól menő pszichológus (Nicole Kidman) veszti el egyik pillanatról a másikra addig felépített egzisztenciáját, a pechszéria férje (Hugh Grant) halálával kezdődik melynek hatására a címből (Tudhattad volna) megtippelhetően sok más csontváz is kihullik a szekrényből. 22:25-kor 2009-es nomen est omen-darab a Filmboxon mert hát a Giallo nem csak szín (Sárga) hanem egy egész műfaj (=krimi, sok vérrel), de Dario Argento attól még komoly szerepet szán benne a hasonló nevű betegségnek is. Nővéréhez (Emmanuelle Seigner) induló szupermodellt (Elsa Pataky) elrabolnak és az ügyön melózó rendőr (Adrien Brody) egyetlen kiindulópontja hogy a lehetséges tettes sárgasággal küzd. Az Argento-puristák eléggé lehúzták de ne hallgassunk rájuk, simán jó (már ha bírjuk a vért), riogatásoknál maradva féléjfél előtt öt perccel idei, horrorisztikus adaptáció a Film Now-n a jól ismert Grimm-meséből. Nem tudom mi az oka a mostani reneszánsznak de túl azon hogy picit variálnak az elnevezésen (Juliska és Jancsi), elsősorban látványban hoznak újat a többiekhez képest (Hansel & Gretel Witch Hunters, Hansel & Gretel Get Baked) mert azt el kell ismerni hogy a Gretel & Hansel gyönyörűen van fotografálva, épp csak a színészek meg a forgatókönyv muzsikálnak gyengén. Utóbbi – és ez a másik nagy „újdonság” – a ma divatos erőltetett feminista vonalra épít vagyis itt Julcsi (Sophia Lillis) az idősebb, okos testvér aki kilencéves tesójára (Samuel Leakey) vigyáz, őt nem is akarja megenni a gonosz boszi (Alice Krige), sőt felajánlja hogy segít neki képességei kiteljesítésében. SPOILER A végkifejlet próbálja az immár vállaltan sátánista tiniboszi Sabrinát idézni: Juliska legyőzi fogvatartójukat de csak azért hogy elfoglalhassa a helyét, öccse kezét meg elengedi mert visszahúzza a wicca létben (ennyit a felelősségvállalásról) SPOILER VÉGE. Mindent összevetve Oz Perkinsnek ez most nem jött össze, az összhatást tovább gyengíti a techno (!) soundtrack.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cribs Edition:
De vajon mi? – Önnek is feltűnt, hogy valami nagyon hiányzik a sztárok otthonából? – ...de már nem hiányzik tovább mert LESZAROM:
Találós kérdés: mi lehet ez az épület? Iskola? Étterem? Állomás?: “Egy dolgot azonban elárulunk: kétségkívül luxuskategória.” – Elárulom én is hogy kétségkívül LESZAROM.
sarki ingatlanos – Milyen lakást lehet találni 30 millióért Budapesten?: “Használt lakás vásárlásánál Budapesten 30 millió a lélektani határ.” – Minimálbérből és lepusztult bérlakásban élve SZAROM LE.
Hiába adja luxuslakását 2,5 milliárd forinttal olcsóbban, így sem tud megválni tőle: “A 930 négyzetméteres Los Angeles-i lakás panorámája egészen elképesztő, de az újfent egyedülálló Perry így is meg akar szabadulni tőle.” – ...és amíg el nem adja addig nem költ feleslegesen. Ja de:
Matthew Perry újabb luxusotthont vett magának: “A színésznek még nem sikerült eladnia a Los Angeles-i lakását, de a költözéssel nem várt: járja be velünk az ingatlant, amit megvett!” – Járja a fene, inkább LESZAROM, amúgy most valamiért nagy divatja van a házeladásnak:
Gazdagisztán – Less be Kristen Stewart házába!: “Az Alkonyat-trilógia sztárja megválna malibui otthonától, de előtte mi még beleskelődünk.”Wait, a challenger appears:
galéria – Ellen DeGeneres öt hónapja vásárolta, most majdnem kétszeres áron hirdeti Tudor-kori otthonát: “A ház valójában két 1700-as években épült csűrből áll, amit 1980-ban szedtek szét, és vittek Angliából Amerikába.” – 2020-ban SZAROM LE.
Gazdagisztán – Nézd meg James Cameron otthonát!: “A Titanic és sok más sikerfilm rendezője 25 millió dolláros malibui ingatlanán nem is egy ház áll, hanem rögtön kettő.”MIND A KETTŐT LESZAROM Wait, a challenger appears:
Gazdagisztán – magas élet – Így él egy techmilliárdos: “Végül 30 millió dollárért csak elkelt a legendás montecitói Solana birtok. A vevő nem akárki.”NEM ÉN VETTEM MEG, SZÓVAL LESZAROM ...és az abszolút első helyezett:
GAZDAG – Jeffrey Katzen­berg 125 millió dolláros otthona: “A Dreamworks korábbi vezére csillagászati áron adta el Beverly Hills-i házát. A vevő a WhatsApp társalapítója.”What’s up? LESZAROM, that’s up!!!


KEDD, OKTÓBER 27.:
OH, CAROL!
0
Christmas Rider.

Talán érdemes:
Nyolckor újra HBO és újra széria, az áldozat ezúttal Dickens Karácsonyi éneke SPOILER radikálisan megváltoztatott befejezéssel melynek alig van köze a Karácsony hangulatához SPOILER VÉGE. A Ridley Scott (és valamelyest Tom Hardy) producerkedésével létrejött A Christmas Carol a mizantróp Scrooge (Guy Pearce) partnerének halálával indít aki kap egy lehetőséget az üdvözülésre de ehhez az kell hogy főnökét is megtérítse. Ennyi variálás még beleférne, az már nem hogy Scrooge negatívumaira helyezték a hangsúlyt (lásd mindjárt a kezdő The Human Beast-et) és hogy ebbe is beszuszakoltak mai, nem idevaló dolgokat (#metoo, diverse casting). A végeredmény közelebb áll az American Horror Story-hoz és a Game of Thrones-hoz mint a viktoriánus korhoz, ennek tükrében az is mellékes hogy belevették azt ami az összes eddigi feldolgozásból kimaradt (az Ali Babás részre gondolok). Ugyanabban az időben ugyancsak elszalasztott lehetőség a Cinemaxon annyi eltéréssel hogy ide illik a zaklatás-téma merthogy egy női Asszisztens (Julia Garner) mindennapjait követjük a filmiparban ahol (a szamárlétra végigjárása után) producerként szeretne érvényesülni. Kitty Greennek könnyű dolga lett volna a Weinsteintől Epsteinig (és Ghislaine Maxwellig) ívelő lecke felmondásával, ő azonban dráma helyett az arthouse-t választotta és a játékidő kétharmadát Jane szürke munkahelyi tevékenységeivel töltötte ki. Nem hittem volna hogy pont női rendező hagy ki ekkora ziccert, ráadásul a másfélórás Assistanthoz képest még a Sátántangó is eseménydús-pörgős de sebaj, egy órával később (21:00) újabb bőrlenyúzás az AXN-en az Alex Rider-könyvekről, ezúttal sorozatformában és az alapműhöz hűen: átlagos(nak tűnő) kissrác kap visszautasíthatatlan ajánlatot az MI6-től hogy lépjen elhunyt nagybátyja helyére akiért kár, mert kiváló ügynök volt. Ha megvolt a Kingsman vagy az első Rider-egészestés (Első bevetés / Stormbreaker) amit a blogba is beválogattam akkor kb. tudod mire számíthatsz, például arra hogy jön a

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
2020 az az év, amikor Marvel nélkül maradunk…and nothing of value was lost that DAY year…vagy mégsem, mert így sem ússzuk meg:
marvel – Jonathan Majors játszhatja A Hangya 3 főgonoszát – Majd veszek még DDT-t meg Chemotoxot oszt’ jónapot.
Kritizátor – Kisképernyős drogos X-menek New Orleans-ban: “A Netflix új szuperhősös filmje képes-e újat hozni a zsáner világába, vagy az érdektelenség mocsarába süllyed?” – Ugyan dehogy, sőt ez az Év filmje:
Szuperek és hősök, akikre a leghülyébb disztópia korában szükségünk van: “Vér és belsőségek, no meg a korszellem irgalmatlan tökön ragadása: a második évad helyenként nyögvenyelősebb, de azért a fiúk még mindig a fiúk. The Boys.”HÁT IGEN, BOYS WILL BE BOYS Mi ez a toxic masculinity?! Ideje volna haladnotok a korral:
streaming – Végre megvan, ki lesz Ms. Marvel, az első muszlim szuperhős a Disney+ új sorozatában!: “Iman Vellani alakíthatja Kamala Khant, a Marvel Kapitányt bálványozó, emberfeletti képességű pakisztáni-amerikai tinédzsert.” – És a Burka Avenger, az már szart ér?!
Churails – Boszorkányok: pakisztáni szuperhősök a ruhaboltból – Lásd fentebb…
streaming trailer – Egyszerre vicces és hihetetlenül bizarr a WandaVision című Marvel-sorozat trailere – Felkészül a Black Widow:
Marvel Magyarország – Viszlát Fekete Özvegy, helló Fekete Özvegy?: “Scarlett Johansson szeretné, ha Florence Pugh vinné tovább Fekete Özvegy örökségét az MCU-ban.” – Nem volt elég neki a GITS-beli cultural appropriation? Tudhatná hogy egyedül Gabourey Sidibe lehet a Fekete Özvegy!4!4!!
Mozi – Annyira durva volt A sötét lovag - Felemelkedés egyik jelenete, hogy Nolan inkább kidobta – Ennyi erővel az egészet kukázhatta volna, a durvaság ma már amúgy sem ciki hanem menő:
Mozi – Nagyon durva, de baromi vicces lesz az új Öngyilkos osztag: “Az első filmből továbbvitt Joel Kinnaman nyilatkozott úgy a minap, hogy megszakadunk majd a röhögéstől, és bár nincs még korhatár besorolás, azt is mondta, számíthatunk a sok vérre.” – Ha csak feleannyira lesz jó mind az elődje…én akkor is LESZA kihagyom :DDD
 

SZERDA, OKTÓBER 28.:
OH, TANNERBAUM...
0
Monda-csinált teknős.

Talán ajánlott:
...de csak ha bírjuk az animációt ÉS a lila művészkedést merthogy a Vörös teknős mindkettőben élen jár. A felállás első pillantásra egyszerű: hajótörött férfi felfedezi a neki ideiglenesen menedéket nyújtó szigetet, különös tekintettel annak állatvilágára, azon belül is az imént említett hüllőre aki állandóan megfúrja szabadulási kísérleteit. Első haragjában meg akarja ölni majd tettét megbánva úgy dönt, meggyógyítja, az állat ekkor vörös hajú nővé alakul át és családot alapítanak. A lehetséges magyarázatok végtelenek (már csak azért is mert tényleges szöveg nincs benne): ember és természet kapcsolata, példabeszéd a család szükségességéről SPOILER holott ezúttal is a legegyszerűbb megoldás a legvalószínűbb, éspedig az hogy hallucinálta az egészet és végig egyedül volt SPOILER VÉGE. Ahogy a Juliska-Jancsi-horrort, ezt is a látvány adja el és a Ghibli stúdió Miyazaki visszavonulása után nagyot kockáztatott Michael Dudok de Wit elvont és végig “néma” opusával. Azt lehet mondani hogy bejött nekik mert a Red Turtle senkit sem hagyott hidegen, még azok is beszélnek róla akiknek nem jött be, mi is eldönthetjük melyik csoportba tartozunk, kezdés Előszóval együtt kilenckor az M5-ön (viszont gyerekkel véletlenül se üljünk le elé).

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben tízéves kanadai krimi a Filmbox Plus-on melyben egy balhés ill. egy visszafogott unokatestvér (no meg iskolájuk igazgatójának lánya) fognak össze a zűrösebb gyerek, Ben adóssága miatt, felhasználva a jótanuló Tanner képességeit. A Hobby-csalók fő eszköze az internet amit olyan ügyesen használnak hogy rendőrök-bűnözők egyaránt felfigyelnek rájuk ergo a törlesztés után sem fognak unatkozni. Egy órával korában (nyolckor) ismétlésgyanús médiakritika a Film4-en melyben sztorira éhes riporternő (Geena Davis) indul a repülőgépe utasait megmentő rejtélyes alak (Dustin Hoffman) keresésére. Neki jó oka van a bujkálásra mivel kisebb-nagyobb csalásokból tartja el magát, ám mikor a nála is dörzsöltebb (szintén a gépen utazó) Mondvacsinált hős (Andy Garcia) felbukkanása a jutalom semmivé válásával fenyegeti, előlép... Stephen Frears érezhetően küzd a vígjáték-műfajjal (nem csoda, igazi terepe a komolykodás) de a három húzónév miatt érdemes csekkolni. Kilenckor 2017-es folytatás a Moziverzumon és A zodiákus újra öl (avagy A zódiákus Ébredés) nem tesz hozzá sokat a Fincher-féle originálhoz, itt pár guberáló white trash dönt úgy hogy nem a rendőrökhöz mennek az általuk megtalált bizonyítékokkal hanem maguk kísérlik meg megoldani az ügyet.

When Harry met SALLY Meghan rovat:
kit – Bajban Harry herceg hasonmása – de nem a járvány miatt: “Az év elején még pazar üzletnek tűnt a hasonmáskodás Henry Morelynak, ám az üzlet mára teljesen földbe állt.” – Érthető, aki alig nyilatkozik azt nem kifizetődő hasonmásolni:
Hosszú idő után ismét a nyilvánossághoz szólt Meghan Markle és Harry herceg: “Közeledik az amerikai választás, a házaspár azt szeretné, ha mindenki elmenne szavazni. Itt az ideje leszámolni a gyűlöletbeszéddel, vélik.” – Ideje volna már kussolniuk és nem csak szerintem:
Volt egy kis kirohanása – Kate Middleton nagybátyja szerint Harry hercegnek és Meghan Markle-nek be kéne fogniuk a pofájukat – Kezdem megérteni:
Viperafészek volt Harry és Meghan számára a királyi család – …de a pénz azért jól jött, ugye? :DD
meghan markle – Így lett visszafogottan híres színésznőből hercegné, hercegnéből pedig celeb – …és ehhez nem kellett más mint kiteregetni a szennyest és kirántani Harryt a tutiból:
Vilmos és Harry herceg már beszélnek egymással, de messze még a teljes családi béke: “2016-tól, Meghan Markle színre lépésétől vált a fivérek kapcsolata kissé fagyossá, de az utóbbi időben szép lassan elkezdtek közeledni egymáshoz.” – …vagy mégsem, mert:
Lehet, hogy Harry herceg és Meghan Markle most tényleg túl messzire ment – Ja, egész Kanadáig. Vagy nem úgy értetted? LOL!!
BSZ! – Meghan Markle-nek visszafogott szülinapja volt, Harry herceg főzött: “Viszont a herecegné megtalálta álmai otthonát, de lekerült az angol Vogue 25 legbefolyásosabb nőt felsoroló listájáról.” – Lakása is van, a pasija is főz rá, tényleg ő a HEREcegné”:
Luxus – Meghan Markle és Harry herceg vadregényes luxusotthont vettek – …és TEHETTEM VOLNA AZ OLIGÁS-LESZARÓSBA lesz miből fenntartaniuk:
royal – Producerkedésbe kezd Meghan és Harry: “A sussexi hercegi pár gigaszerződést írt alá a Netflix-szel, az összeg akár százmillió dollár is lehet.”Nap kommentje:

_Alex__ 2020.09.03. 23:14:50
Szegény Harry. Őt is meg fogja unni mint a királyi családi felelősségeket - azért a hírnév jól jön látom lesz mit aprítani a tejbe...
 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 29.:
VESZETT KUTYA IN MÓRIA
0
Szorgos népünk GYŐZNI nőzni fog!44!

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel idei HBO-doksi az amcsi választásra időzítve melynek megnyeréséhez az internet A tökéletes fegyver (amint azt a legutóbbinál is láthattuk). Azóta csak fejlődött a cyber-haditechnika amint azt itt is levezetik, az adatok szivárogtatása a legenyhébb befolyásolás, a lehetőségek kb. végtelenek a bothadsereg-mozgósítástól az „okos” eszközök meghekkeléséig (hála az internet of things-nek). A Perfect Weapon negatívuma hogy nagyon USA-központú (érthető, oda szánták), mi Európából kicsit máshogy látjuk a Közel-keleti beavatkozásokat meg a többit, ettől függetlenül tanulságos néznivaló. Ugyanitt maradva negyed éjfélkor (tartalmilag mindenképp) visszakanyarodnak a hétindító Kidman-sorozathoz merthogy John Wilson tanácsait abban a tudatban kellene megfogadnia hallgatóságának (=bármelyik random nyújorkinak) hogy maga is segítségre szorul vagyis nála is áll hogy aki nem tudja az tanítja. Közben 23:05-kor lesz egy francia thriller is a Film Mánián, kicsit a (korábban mozgóképesített, blogban is voltmár) Brabant gyilkosokból ihletve melyben igaztalanul megvádolt rabló kezdi el felkutatni az őt bemártó, A törvény felett álló valódi elkövetőket (akik természetesen korrupt rendőrök). Valamivel előtte (22:40-kor) jól kezdődő de aztán nagyot eső szinténkrimi a Filmbox Extra HD-n ahol frissen szabadult izraeli srác vándorol ki Amerikába hogy minél távolabb kerüljön a bűn útjától de mert a New York bandái által uralt Aljas utcákon ez nem olyan könnyű így ott folytatja ahol legutóbb abbahagyta. Innentől gyanúsan ismerős képsorok, szövegek és események követik egymást: Mikki beszáll a kokóbizniszbe, meggazdagszik és még a főnök szőke csaját is lenyúlja – eltaláltad, ha lehetne Asylumosan másfélórásra zanzásítani a Sebhelyesarcút akkor valami ilyesmit kapnánk de mivel nem lehet így a Brooklyn a miénk lesz max. Leonard Cohen örökbecsűjének kifordítása (First We Take Brooklyn) miatt fog tartósan megmaradni (meg talán Harvey Keitel miatt), válasszunk inkább helyette egy féléjfél előtt öt perccel vetített Scott Adkins-akciózást a Moziverzumon némi történelmi háttérrel. A helyszín az ötvenes évek ex lex Indokínája ahol jóindulatú bokszoló (Adkins) kerül a piszkos meccseket szervező bűnözők látókörébe és mivel szép szóval nem hat rájuk, veszett kutyaként (Savage Dog) kell kiverekednie az igazát. A Bevadulva olyasmi régi típusú csihipuhi amilyenekből a nyolcvanas években Dunát lehetett rekeszteni és ha akkor adták volna ki, Svarci és Chuck Norris mellett emlegetnék de hát a posztmodern kétezertizes évek közönségének semmi se jó: nosztalgiáznak a last action hero-k után de nem ismerik fel az utódaikat. Legyünk őszinték, mondjuk ki: ez egy teljesen okés popcorn movie.

Szinglirovat:
MINDENKISZINGLI – ESZMEFUTTATÁS – A hiba az ön készülékében van?: “Aki nem tartós, perspektívával rendelkező és monogám kapcsolatot szeretne, arra sokan gyanakodva tekintenek.” – Szaúd-Arábiában és Iránban egész biztosan, itt Európában mindenki leszarja hogy élsz csak aztán negyven felett ne kezdj siránkozni...ja hogy már most azt teszed:
mindenkiszingli – Torzképek a szingliségről: “Mert a szinglik élete sem csak játék és mese. (...) A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért.” – Lásd fentebb...
Az elég sok – Drew Barrymore 5 éve nem randizott senkivelSekszet akar, különben gyilkolni fog...ja nem ide.
Az Omyno Akadémia – Társtalanság a tömegben - Vajon divat lett a magány?: “Miért vagyunk társtalanok? A társadalom rendszere arról szól, hogy mindenki mindenkinek a társa, vagy senki senkinek? (...) Szabad bölcsész lévén, ami nagyjából felér egy filozófiai végzettséggel, élek a jogommal, hogy leírjak egy kis eszmefuttatást. Összegyúrom, amit mindannyian tudunk vagy sejtünk, és teljesen tudatában vagyok annak, hogy ezzel talán darázsfészekbe nyúlok, de sebaj.” Nem, azzal nyúlsz „darázsfészekbe” hogy osztod az észt miközben a helyesírás alapvető szabályaival (szabad bölcsész =/= szabadbölcsész) sem vagy tisztában (és az hogy még tanulsz az NEM ér fel “egy filozófiai végzettséggel”). A többi coelhós okosságra majd térjünk vissza akkor ha már te is eljutottál a harmincon túlra (igen, kitaláltátok, női blogger).
A magyar szinglik többsége férfi: “Elkészült az első magyar településszintű szinglitérkép.” – ...szerencsére dúskálnak a lehetőségekben, mert ugye a férfi szingli az örök bohém, stb...ja nem:
Ez a 30 éves férfi egy óriásplakáton hirdette szingliségét: “Egy év egyedülállóság után döntött úgy, hogy barátnőt akar magának - hát az erre szánt összeget igazán megspórolhatta volna.” – Gondolom akkor is így gúnyolódnátok rajta ha nő lenne. Ja nem, oda együttérzés kell:
mindenki szingli – Nem mindegy, hogy nőként vagy férfiként vagy szingli?: “A közhiedelemben még mindig az él, hogy a nők akarnak mindenáron férjhez menni és nem érzik magukat teljesnek gyerek nélkül.” ÉDES FASZOM, már megint a régi nóta, a valóság ezzel szemben ott olvasható rögtön mellette:
Csajok & Pasik – “4 éve nincs senkim. És kezdem megszokni“: “Posztolónk nem érti, miért rázzák le a csajok, miután órákig eldiskuráltak vele.” – Van kocsid? Házad? Nincs? Még mindig nem érted? Majd megvilágítja neked a Nap kommentje az eggyel feljebbi cikk alól:

Reactor 2020.08.29. 13:38:42
Azért nem mindegy, mert általában gyökeresen más a férfiszingliség oka mint a női szingliségé (többek közt ezért nem lesz itt sohase tökéletes egyenjogúság). Nagyon ritka az olyan eset amikor az indok egy és azonos.
Az lehetséges, hogy a nős férfiak tovább élnek - de jobban is várják a halált!!!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés