2020. 11. 01.
Lajkafail. (nov. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lajkafail. (nov. 2-3-4-5.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 2.:
DARK SHADOWS
0
Beyond the Call of Dutyi.

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor folytatódik a múlt héten kezdett Tudhattad volna Nicole Kidmannel majd ugyanitt maradva háromnegyed tízkor harmatgyenge akciózás jön melyben lecsúszott rendőr (Aaron Eckhart) mászna vissza a pikszisbe főnöke lányának kiszabadításával – hiába, a Kötelesség életre-halálra szól, annyira hogy ki is nyírja az emberrablót akinek tesója innentől őrá vadászik, egyetlen segítője az ügyet online követő wannabe riporter-blogger (Courtney Eaton). A Line of Duty minőségét mutatja hogy már nálunk is a második címét fogyasztja (korábban Hajsza élő adásban néven futott, kissé elspoilerezve a tartalmát). Hogy ne maradjunk horror nélkül arról kilenckor egy sokszor hivatkozott de eddig nem beválogatott klasszikus gondoskodik mert amíg lesznek nyolclábúak addig az Arachnophobia – Pókiszony is aktuális marad. A Spielberg mellől érkezett Frank Marshall ügyesen adagolja az állatos riogatást (venezuelai mérges pók és amerikai, veszélytelen haverja frigyéből létrejött mutáció), a fekete humort és még némi társadalomkritikát is (a vidékre költözött orvos először nem sejti hogy páciensei a hívatlan albérlő miatt hullanak, tovább tépázva renoméját az eleve bizalmatlan helyiek előtt).

Nem érdemes:
Ugyanabban az időben egész másfajta borzongás a Moziverzumon ahol Steven Seagal színészi játéka és vágósúlya jelentik majd a rémület forrását (sznoboknak biztosan) pedig az Árnyékember akár még időszerű is lehetne a sztorija miatt ami vírusos vegyi fegyver csempészésével kezdődik majd a szállító lányának elrablásával folytatódik de a Shadow Man igazi meglepetése mégis Imelda Staunton akinek nagyon kellhetett a pénz hogy ilyesmit elvállalt.

Hétfő? #LESZAROM.
The Pallyween Enikő Edition, mert Mihalik Barbarát megint elnyomja a konkurencia:
neszeszer – Palvin Barbi bugyiban mossa a fogát: “A hivatalos fehérneműs angyalok megint levetkőztek. Jöjjenek a világ legjobb csajai!” – Olyan még mindig csak egy van, Gianna Michaelsnek hívják, ezeket meg itt LESZAROM:
Megérkezett a Victoria's Secret karácsonyi fotósorozata: “Palvin Barbarával, fenyőfa és túlzott karácsonyi hangulat nélkül.” – ...de a jelképeket azért használva. LESZAROM.
“Sokszor látott test” – Instahíradó – Palvin Barbara most kabátban pucérkodik – Mutogatós néni? LESZAROM!
dögösködés – Palvin Barbara aligruhában került címlapra – Véletlen? Aligha:
Ashley Graham abban sem – Instahíradó – Palvin Barbara újabban bugyi-melltartóban járkál a hétköznapokban – ...még újabban pedig még abban sem:
Palvin Barbi mellvillantással tarol: aranyszínű ruhája nem sokat takarLESZAROM.
Palvin Barbara a sivatagban fotózkodott felső nélkül, és olyan hőhullám jött, hogy megfogta a mellétISIS likes this. Ja ők pont nem.
Palvin Barbara lesz az MTV EMA egyik műsorvezetője – ....a másikat is LESZAROM, mert:
David Guetta lesz Palvin Barbara társa az MTV európai díjátadójánLESZAROM Huh, remélem rá tudom beszélni őket egy kis műsorajánlásra ^^


KEDD, NOVEMBER 3.:
MÚLTSZERZŐ
0
Tudom mit tettél tavaly nyáron...ja nem ide.

Talán érdemes:
Nyolckor újabb fejezet a dark/goth Karácsonyi énekből az HBO-n de mi válasszuk helyette a mai nap első (és ugyanakkor vetített) múltfeldolgozását a Cinemaxon. A helyszín Németország ahol két fiatal kapcsolatát a lány apja igyekszik megfúrni, nem sejtve hogy őt is köti valami az utált sráchoz, pontosabban annak apjához és bár a Mű szerző nélkül fordulatai kitalálhatóak de attól még odatehető a Mások élete mellé (max. a 190 perces hosszát kifogásolhatjuk de mivel harminc évet ölel fel, ez is belefér). Egy órával később (21:00-kor) szintén történelmi szembenézés: Schwajda György elsőre provokatívnak ható darabját adja az M5 (Cseke Péter dirigálásával). A Ballada a 301-es parcella bolondjáról a Kádár-kor (tágabb értelemben pedig bármely más rezsim) azon veszteseinek állít emléket akik – mivel a társadalom melyből kivonultak, halottnak tekinti őket – csak a temetőben találtak nyugtot és aki esetleg felháborodik az elnevezésén az gondolja végig mi nem oldódott meg a rendszerváltás elmúlt harminc éve alatt (ügynökmúlt feltárása, ÁVH-sok elszámoltatása, hajléktalanná vált melósok lakhatása, stb). Ugyanabban az időben másik sorozat friss epizódja (Alex Rider) de már az AXN-en.

Nem érdemes:
Filmcafe, 23:10 – Hogy szükség volt-e az Amerikai pszichó 2.-re (nem) azt attól függetlenül meg tudom ítélni hogy szeretem-e B. E. Ellis művét (nem), márpedig ez a 2002-es újrázás a folytatások összes hibájába beleesik: Christian Bale helyett Michael Kremko igyekszik (rövid ideig) karizmatikus főgonosznak tűnni de nem jön össze neki ahogy Mila Kunisnak sem az hogy egykori kínzója eszközeivel törjön fel munkahelyén (FBI) mint a talajvíz, William Shatner meg végképp a FAIL kategóriába löki az egészet.

A természetet visszavágják :( rovat:
Kivágták az ausztrál őslakosok szent fáját, hogy autóutat építhessenek a helyére – ...pedig közéjük is lövethettek volna: “Az őslakos tüntetők 250 olyan fát akarnak megvédeni, ami számukra hatalmas kulturális jelentőséggel bír, de az állam csak 15 fa védettségét ismerte el.” – Tök logikus, minek egy egész erdő, tizenöt fa is elég nekik, még nincs elég sivatag meg autóút Ausztráliában, egyébként meg örüljenek hogy nem Afrikában élnek:
Az otthonában lőttek agyon egy dél-afrikai környezetvédő aktivistát: “A 65 éves Fikile Ntshangase egy szénbánya terjeszkedése ellen küzdött.” – Gondolom Greta Thunberg már útra is kelt tiltakozni. Ja nem.
Antraxszal mérgezhettek meg 11 elefántot Zimbabwéban – Ha ettől nem lendül fel az ottani turisztika, semmitől sem fog.
Korlátozzák a fényszenynezést a Hortobágyi Nemzeti Parkban: “A védőövezetekben csak engedéllyel lehet kültéri világítótesteket telepíteni.” – Akkor hogy fognak lefekvés előtt olvasni az állatok? o_O
Egy egész üveg pezsgőt erőszakoltak le a futamgyőztes ló torkán Spanyolországban – ...aki eztán már nem sűrűn fog győzni. Sebaj, kolbász még lehet belőle ^^
Végeztek a vaddisznócsaláddal a játszótéren – Megvárhatták volna amíg ők is öngyilkosok lesznek:
Közel a vég – Elpusztult madarak hullanak az égből Új MexikóbanWait, a challenger appears:
Több mint 5000 döglött fókabébit mosott partra a tenger Namíbiában: “Korábban is minden évben megfigyeltek pár nőstényt, amik elég élelem vélt hiányában megszabadultak a magzatuktól, de ilyen méretű tömeges vetélés még nem történt.” – Vigyék a tetemeket Japánba, ott hagyománya van a ritka állatok szadizásának és a környezetpusztításnak:
A japánok szerint nem ártalmas, így az óceánba engedhető Fukusima sugárszennyezett vize – A szörfösök és a halászok tuti lájkolták ezt!!! Nap kommentje:
0

SZERDA, NOVEMBER 4.:
CHECK YOUR HEAD NEEDS!
0
Bújj, bújj, király...

Talán érdemes:
Ma az a fura helyzet áll elő hogy minden jóság kilenckor lesz, kezdjünk is a legkönnyebb műfajjal és a Filmbox Family-n, itt család-kompatibilis kalandfilm vár minket Hollandiából, az ország egyik legnépszerűbb mesekönyvéből. A Levél a királynak lényege röviden összefoglalva az hogy a lovagi próbatétel feltételeinek betartásánál többet ér a megfelelő cselekedet, ez készteti Tiurit (Yannick van de Velde) is arra hogy társai közül egyedül megtörje fogadalmát és kinyissa az ajtót egy bajba került idegennek majd elvigyen egy fontos üzenetet az uralkodónak. Tonke Dragt rajongói kritizálták ezt az adaptációt (láthatólag kis pénzből készült) de én összetenném a két kezem ha Magyarországon bármelyik gyerekkönyvet így dolgoznák fel, és hogy miért mondom ezt? Hát mert nálunk, hazai lovászok segítségével forgatták. Ugyanebben az időben csajhorror a Moziverzumon amiről beugorhat úgy a Carrie mint az It Follows: idióta zenekartagok fel akarják kínálni a Sátánnak a hozzájuk csapódó csajok egyikét (kihasználva hogy a koncerthelyszín tűz martaléka lesz), csakhogy a leendő áldozat már nem szűz. Zenei befutás kilőve viszont Jennifer Check-ből (Megan Fox) igazi férfifaló lesz és csak a végzetes estén vele tartó barátnője, Needy Lesnicky (Amanda Seyfried) tudná megakadályozni az elkerülhetetlennek tűnő vérfürdőt. Az Ördög bújt beléd elsősorban Fox bájaira épít holott kicsit okosabb párbeszédekkel akár a Ginger Snaps riválisa is lehetett volna (Seyfrieddel adva volt a párhuzam az ottani lányok kontrasztos személyiségére is). Továbbra is 21:00-kor Sam Rockwell egy majdnem-Coen brothers műben a Viasat3-on, egyenesen a Nem vénnek való vidéket idézve: válása után erdei remete MGTOW a napi ételre vadászva véletlenül lelő egy arra járó, szemlátomást csavargóként élő nőt. Bűnét tovább tetézi azzal hogy magához veszi a cuccai között talált pénzt de hamarosan megtapasztalja hogy Egyetlen lövés mennyire megváltoztathat mindent mert névtelen leveleket kezd kapni az összeg jogos (?) tulajdonosaitól akik meg is látogatják. A Single Shot-ra áll a neo-noir megnevezés vagyis lassú folyású (116 perces) és elég reálisan ábrázolja a vidéki Amerikát ahol néha még a jók is rosszat cselekszenek, a tettek pedig nem maradnak következmények nélkül.

Nem érdemes:
Időtartamokra visszatérve a Mint egy főnök amilyen rövid (nincs másfél óra), olyan rossz, pedig nagyon igyekeztek up do date-ek lenni. Füves öribarinők (Rose Byrne, Tiffany Haddish) által vezetett kozmetikai vállalkozásba be akar szállni egy vérprofi (Salma Hayek) és persze vele (meg a pénzével) együtt megjelennek a repedések a kikezdhetetlennek tűnő barátságon. Nem túl eredeti felállás, hiába akarják eladni Koszorúslányok-féle trágársággal meg a lassan kötelező marihuána-reklámmal de minél tovább nézzük, annál egyértelműbb lesz hogy nem minden betépett ötlet működik józanon, márpedig nincs az a drogmennyiség amennyivel a Like a Boss élvezhető lenne. Csak azt tudom tanácsolni hogy nyolckor semmiképp ne ugorjunk az HBO-ra kivéve ha látni akarjuk milyen amikor a füves cigik helyett az őket meggyújtók égnek, és ha már “vígjátékok”:

HA HA VERY FUNNY! rovat:
streaming KRITIKA – Haláli jó halloweeni vígjátékot forgatott Adam Sandler! (Á, dehogy, csak vicceltünk!) – Értékelem: HA HA VERY FUNNY!
Mr. Bicepsz – Nézze, Chris Hemsworth milyen viccesen kérkedik fejnagyságú bicepszévelHA HA VERY FUNNY!
Részegen ment dolgozni a nukleáris fegyverekért felelős tiszt: “Baj van a részeg tengerésszel – tartja a régi nóta, és mint a brit katonai tengeralattjáró esete is mutatja, még mindig aktuális.”HA HA VERY FUNNY, még szerencse hogy megérhettük hogy röhögjünk rajta :SSSS
A koronavírussal viccelt a Tottenham sztárja, emiatt bukta a ManUtd elleni rangadót: “Dele Allit a hónapokkal ezelőtti viselkedése miatt egy meccsre tiltották el.” HA HA VERY FUNNY Wait, a challenger appears:
Pozitív koronavírusteszttel akarta megviccelni az ismerősét, vádemelés lett belőleHA HA VERY FUNNY, majd a böriben gondolkodhat mennyire volt jó poén.
“Tele a tank?“ – kérdezte, ezután halálos ütést kapott: “Egy tatabányai benzinkúton viccelődött egy ittas férfi egy másik, szintén ittas férfival még tavaly októberben.” – Mondanám hogy HA HA VERY FUNNY de ugye meghalt valaki, plusz az ittas/drogos vezetés lassan alap lesz nálunk:
Három rendőrautó is összetört egy bedrogozott pécsi utáni hajszában: “Csak amikor elkapták, derült ki, hogy jogsija sincs.”HA HA VERY FUNNY, gondolom akkor is így írnál róla ha elcsapta volna a gyerekedet.
Maszturbálás felsőfokon: kertben, strandon, robogón: “A kalocsai szatír fák között szemérmetlenkedett, nőket követett, strandolókat vegzált.”HA HA VERY FUNNY, ilyenkor nincs hesstegmítú meg toxic masculinity, ezen nevetni kell :SSS
zene @ !b – 2013: a popzene legnagyobb éve: “2013 talán a legérdekesebb év volt a pop zenét tekintve, emiatt úgy gondoltam, megérdemel egy külön cikket.”TANULJ MEG ÍRNI (“POP ZENE”) Jaja, nem a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években történtek az érdekes dolgok hanem 2013-ban, nem Elvis, Hendrix vagy Clapton voltak az úttörők hanem (a cikk szerint) Ariana Grande, Demi Lovato, Selena Gomez, Britney Spears valamint a csöcseiből tejszínhabot spriccelő Katy Perry és a pucérkodó Miley Cyrus, bár tény hogy hozzájuk képest még a sátánista Beyoncé meg Lédigyagya is újítók. A legnagyobb röhej mégis az hogy ezek után így vonja le a tanulságot a blogger: “Felmerül egy utolsó kérdés: Mi kell ahhoz, hogy valami sikeres lehessen? A válasz egyszerű. Az, hogy olyat alkoss, ami a következő nemzedékeknek is mérvadó. Az, hogy olyat alkoss, ami kiállja az idő próbáját. Az, hogy olyat alkoss, amihez akár évek is kellhetnek, hogy teljesen értelmezd és befogadd.”HA HA VERY FUNNY, ezek aztán a nehezen befogadható, értékes zenék :DDDD Nap kommentje:

paráznabillegető 2020.07.14. 09:58:33
szar év volt.
nem csak popzeneileg.


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 5.:
KÉSEI SIRATÓ
0
Brief encounters of the fourth kind.

Talán érdemes:
Kilenckor váratlant lép az M5 amikor egy 1945-ös ritkaságot dobnak be amit már csak azért is érdemes megnézni hogy lássuk, milyen szigorúan vették akkortájt az erkölcsöket. Mérnökfeleség (Celia Johnson) bevásárló-körútjai keresztezik egy orvosét (Trevor Howard) és Késői találkozásuk több szempontból is az: egyikük se kamasz és mindkettejüknek megvan a maga családja, menedéket csak a vasútállomás világa nyújt nekik. Noel Coward korának egyik zsenije volt, a lebukástól rettegő párba saját (felvállalt) melegségét is beleírta és ugyan ma már kicsit avíttnak hathatnak úgy a Nagy Érzelmek mint a közvéleménytől való félelem de David Lean (Arábiai Lawrence) rendezése így is tökéletes (a főbb jelenetek számtalan későbbi paródiából vagy komoly alkotásból lesznek ismerősek), Rahmanyinov 2. zongoraversenyéről pedig ezután örökre a Brief Encounter fog eszünkbe jutni (sokat elmond róla hogy a belőle készült tévés remake Sophia Loren ÉS Richard Burton ellenére gigabukta lett). A főműsor mellett ma minden háttérbe szorul, csak az HBO doksijai lesznek úgy-ahogy érdekesek: a tíz után öt perccel kezdett Beszélj most! az amerikai latino közösségről, de nem csak nekik szól hanem bárkinek akit érdekelnek a feketék melletti legnagyobb kisebbség gondjai-eredményei és itt főleg utóbbiakat igyekeznek kidomborítani a pozitív példaként hozott hírességekkel. Ugyanitt egy órával később (23:05-kor) újabb adag a segítségre szoruló segítő, John Wilson tanácsaiból, és ha már Amerika akkor választások:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Election Edition:
Aszteroida közeledik, az amerikai elnökválasztás előtt érheti el a Földet Már nem is tudom mi hiányzott a celebek vetkőzése mellé:
Jared Leto egy meztelen tükörszelfivel lepte meg nézőit: “Kivételesen nem (csak) céltalan magamutogatásról van szó: a színész így akarja szavazásra buzdítani követőit.” – …és nem ő az egyetlen:
Egy csomó híresség levetkőzött, hogy szavazásra buzditsa az amerikaiakat: “Mark Ruffalótól Naomi Campbellig sokan vállalkoztak arra, hogy a pucér testükkel hívják fel a figyelmet a szavazólapok helyes kitöltésére.” – ...véletlenül sem magamutogatásból. Ja de:
Modellkismama – Gigi Hadid először posztolt szelfit a szülés óta, és modellhez méltó dereka még mindig megvan: “A szeptember közepi szülés utáni első szelfijével a modell elkápráztat és szavazásra buzdít.”Wait, a challenger appears, gyerek nélkül:
Katy Perry a saját tejét fejve buzdít a szavazásra: “Míg a videóban szereplő többi sztár lelkesen edz, Katy Perry inkább nassol és lefeji a tejét.” – Ilyenkor áldom a sorsot hogy kiskorom óta alkoholista vagyok :SSSSS
Joe Biden megcsinálta: sikerült nem elbaltáznia az alelnökválasztását: „Kamala Harris biztonságos választásnak tűnik. Fekete is, nő is, és annyira gyűlöli a szélsőbaloldal, hogy nehéz lesz ráfogni, hogy közéjük tartozik.” – Szóval a teljesítményénél fontosabb a bőrszíne meg hogy ki mit gondol róla? Igen:
Fekete, ázsiai és nő: ő lehet a világ legismertebb senkije: „Kamala Harris ideális jelölt, hogy a személyében több marginalizált csoport tagjai magukra ismerhessenek. És arra is, hogy egyszer alelnökből az Egyesült Államok elnökévé váljon.” – Ismerős a mondás a medve bőréről? Csak mert múltkor is pont így nyert Trump...
Sztárok támogatják Joe Bident: “Hosszú a Joe Bident támogató hírességek listája.” – Sőt, még annál is hosszabb: “Az 58 celebet összeszedő listán szerepel többek között Dwayne “The Rock” Johnson, Tom Hanks, Madonna, Robert Redford, Dustin Hoffman, Leonardo DiCaprio, George R. R. Martin, Robert De Niro és Cardi B is, aki már augusztusban készített az ELLE magazinnál egy interjút Joe Bidennel.”ENGEM NEM ZAVAR CSAK NE VETKŐZZENEK ÉS NE FEJJÉK A TEJÜKET ÉDES FASZOM, egy klienseit bedrogozó prostiból lett “““rapper””” szava annyit ér hogy riportert csinálnak belőle? Ha az volt a cél hogy lejárassák magukat, sikerült:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés