2020. 11. 07.
Witches of MatuSalem (nov. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Witches of MatuSalem (nov. 7-8.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 7.:
AZ ÉJSZAKÁIM SZEBBEK...
0
...mint a csehóitok.

Talán érdemes:
Nyolckor (hogy a kicsiknek is kedvezzünk) a Jégvarázs 2. része az HBO-n ami – ahogy a folytatások szokták – a főhősnő eredettörténetére koncentrál akinek múltja felderítéséhez útra kell kelnie (elmaradhatatlan társaival együtt). Nem túl bonyolult elképzelés, csak végig kellett volna vinni ám túl sok mindent erőltettek bele (keleti filozófiák, stb.) és ez végül a flow rovására ment vagyis ahelyett hogy természetesen követnék egymást az események, szinte érezni mikor kell tovább mennie barátainknak egy új helyszínre hogy időben elérjenek a happy end felé, így a majd’ kétórás időtartam dacára a Frozen 2. olykor összecsapottnak hathat (felnőtteknek biztosan). Egy órával később (kilenckor) ugyancsak gyerekprogram a Filmboxon: szülinapos (de korántsem Matuzsálem) srácot látogat meg AZ ELMÚLT KARÁCSONY egy kalóz szelleme hogy segítségét kérje az őt sújtó átok feloldásában, eszerint ötven évente végre kell hajtania egy lehetetlen küldetést, lehetőleg élő közreműködővel. Amit Olivier nem kalkulált bele az a többi martalóc akik foglyul ejtik, még jó hogy falubeli barátai is felfedezik azt az időkaput amin ő (és szellemi vezetője) átugrott. Ugyanabban az időben a Cinemaxon krimi Ázsiából és A mongol kapcsolat igyekszik a feszültségben utolérni távoli rokonát (The French Connection) bár itt nem drogra hanem emberkereskedőkre vadászik egy FBI-ügynök így szinte mellékesen kerül a hálójába egy Keyser Söze-klón, vagyis egy igazi don akit vissza kell vinnie szülőhazájába. Ha az útközben rá leselkedő veszélyeken túljut még akkor is ott van a mellé beosztott helyi kolléga akivel össze kell(ene) fognia hogy a keresztapát bíróság elé állítsák... Tíz előtt tíz perccel rendhagyó variáns Csehov Sirályára a Dunán a nyolcvanas évek Amerikájába helyezve, az említett madarat kopasz sasra cserélve, Éjjelek és nappalok néven. Ugyanezen logikával lesz Trigorinból, az íróból filmrendező akit az adaptációt levezénylő Christian Camargo alakít, így kerülnek bele politikai utalások (az itteni családi összejövetelnek az 1984-es Memorial Day adja a hátteret és még egy Reagan-beszédet is hallhatunk a berlini falról). Azt lehet mondani hogy Camargo kissé túltolta a művészkedést, így kerülhetett bele pld. egy teljesen felesleges performansz is és a Days and Nights igazából emiatt esik két szék közt a padlóra: sem az arthouse sznobok, sem pedig a mezei nézők nem lesznek vele maradéktalanul elégedettek még az impozáns stáblista (Katie Holmes, Jean Reno, William Hurt) ellenére sem.

A seksz, a szipu rovat:
Megházasodott a rapper, aki hat éve levágta a péniszét, majd kiugrott a másodikról: „Drogok hatása alatt beszéltek hozzá a démonok. A péniszt nem sikerült visszavarrni, de ami megmaradt belőle, az hálistennek jól működik.” – Remélem ennek örömére legalább a zenélést abbahagyta.
Ferenc pápa: A skót whisky az igazi szenteltvíz – Nofene, még a végén megszeretem a kisöreget?
Cs&P – Fejtsd meg ezt a nőt!: „Ezeket vajon komolyan is gondolja, vagy csak úgy kiröppennek a száján?” – Elolvastam. Szép öcsém, ezt a csajt ne „fejtsd”, hanem felejtsd, mégpedig elfele és rohadt sürgősen!!
Letartóztatták a kínai férfit, aki bemindenezve szórta a pénzt a 30. emeletről: „Akciója miatt közlekedési káosz alakult ki.” – Kissé fullba nyomta Mr. Chow PARTY HARD!!!-ját a Másnaposok 3.-ból :DDD
a pszichológus megmondja – Megiszom esténként 1-2 pohár bort. Már ez is baj? – Igen baj, mert 1-2 ÜVEGGEL kéne innod, az igazi baj meg itt van:
Hol és mennyi alkoholt fogyaszthatnak a sofőrök vezetés előtt? – Röviden? SEHOL, SEMENNYIT B+!!!
Csajok és Pasik blog – „A pasim kuplerájban él“: „Levélírónk arról panaszkodik, hogy a pasija lakása gyomorforgatóan zsúfolt.” – Örüljön hogy nem ténylegesen prostiknál lakik :DDD
lifeadvisor – Hogyan kérj bocsánatot a párodtól?: „Sok ember megküzd azzal, hogy bocsánatot kérjen, elsősorban azért, mert szégyenli magát.” – ...kivéve az ezerszer is bűnös Fffférffiakat:
sorry not sorry – Miért nem kérnek a férfiak bocsánatot? – Nem is tudom miért ez jutott most eszembe:
0

VASÁRNAP, NOVEMBER 8.:
DELON ÖRÖK RAGYOGÁSA
0
Az a hülye jószándék!

Ajánlott:
Negyed tízkor Patricia Highsmith-feldolgozás a Duna TV-n melynek újabb verziója (A tehetséges Mr. Ripley) szinte kitörölte eme francia-olasz koprodukciót a közönség memóriájából pedig a Ragyogó napfény sokkal jobb. Ez a könyvhöz képest kicsit eltérő befejezésnek köszönhető de főleg Alain Delonnak, az ő Ripley-je igazi céltudatos szociopata aki ha kell, embert is öl (ahogy a költő mondaná) holott megbízatása először egy tékozló fiú visszacsalogatása lenne apjához ám annyira megtetszik neki annak playboy-élete hogy szép lassan átveszi a helyét minden téren. Ripley biseksz/macsó mivoltára a korabeli plakát tesz kissé fallikus utalást, Delon mellett még Romy Schneider és a nemrég elhunyt Marie Laforet is feltűnik én meg csak abban reménykedek hogy az új címhez (korábban: Tűző napon) nem jár új, gagyi szinkron is...

Talán érdemes:
Ugyanitt de már jóval később (negyed éjfélkor) drámázás a dán Bille Augusttól példaképe, Ingmar Bergman visszaemlékezéseiből szülei, Henrik Bergman és Anna Akerblom házasságára. Előbbi papnak készülő, szigorú teológushallgató, utóbbi felvilágosult (és kicsit elkényeztetett) lány akinek tehetős családja nem is nézi jó szemmel az affért de így sem tudják megakadályozni hogy párjával Északra tartson ahol amaz egy kis közösség lelkipásztora lesz de a viszonylagos elszigeteltség, a zord környezet és az időjárás egyre jobban kihozzák a férfi elfojtott indulatait, a nő pedig egyre rapszodikusabban kezd viselkedni. A Legjobb szándékok hosszában (180 perc de van belőle négyórás kiadás is) és megvalósításában is közelíti a svéd mester gyermekkor-vízióját (Fanny és Alexander), de csak közelíti (jópont viszont hogy Anna apját Max von Sydow játssza). Éjjel fél tizenegykor német bölcselkedés a retekklubbon valós sztori alapján: Lars Amend és Daniel Meyer barátságában a Koldus és királyfi találkozik az Életrevalókkal mivel gazdag szívsebész lusta fia lesz kénytelen foglalkozni az apjára bízott betegeskedő sráccal akit – tudván milyen kevés ideje lehet hátra – bevezet a saját, laza birodalmába. Az Az a hülye szív megtekintése után még jobban megtanuljuk értékelni az egészségünket (már ha a vírus nem tanított volna meg rá eddig :SSS), Elyas M'Barek pedig bizonyítja hogy nem a Fák jú, tanár úrnál kezdődik és ér véget a tudása. A kötelező Sean Connery-tisztelgést a TV2 ejti meg 15:20-kor egy ezerszer voltmár, ezerszer klasszikus darabbal (Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag).

Nem érdemes:
A nap legnagyobb dobásának természetesen az MTV EMA 2020-at szánták David Guetta és Palvin Enikő (vagy Mihalik Barbara?) bejelentkezéseivel de hogy őszinte legyek zene már lassan húsz éve nincs a Music TV-n. Mindegy, aki a kezdetektől követni akarja az elkezdheti nyolctól, nálunk meg jöjjön is a

„Zene” és „film” rovat:
Súlycsökkentő tablettával és mekis kávéval adagolta túl magát Tekashi 6ix9ine: „A hiphopsztár kórházba került, de már jobban van.”DE LEGALÁBB NEM VÁGTA LE A PÉNISZÉT akarom mondani DE LEGALÁBB LEFOGYNIA SIKERÜLT? LOL Majd akkor szóljatok ha gyíkká változtatja valaki és nem múlik el.
Autotune királynő – Paris Hilton megint megpróbálkozott az énekléssel, félmeztelenül – ...ezzel lenullázva a múltkori vallomását az iskolai zaklatásokról :SSS
fülesbagoly – A Sziget nagyszínpadára készül Lőrincz Álmos: „A tinisztár felnőtt, saját zenekart csinált, és elképesztő módon tolják a funky-t. Interjú az énekessel.” – Reális célt tűzött ki, mire lesz Sziget addigra talán ő is kiforrja magát.
Száz éve született Hercule Poirot – Tilcsákbe a szerzőjével együtt visszamenőlegesen.
Martin Scorsese lesz Mundruczó Kornél új filmjének egyik producere: „A filmet szeptemberben mutatják be a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.” – ...és már a főszereplő is megvan:
„Shia LaBeouf elolvasta a forgatókönyvet, és négy óra múlva visszahívott” – hogyan készült Mundruczó Kornél új filmje? – Ez nem akármi, Mr. LaBeouf megválogatja, mihez adja a nevét...ja nem:
18+ Shia LaBeouf és Margaret Qualley közös klipben meztelenkednek – Nagyon kellett ez a pedo-kedvenc Sia-klip után, megyek is hányni egyet.
A KRITIKAIRODA – Robert De Niro legjobb alakításai: „A 77 éves színészlegenda legkiválóbb alakításait gyűjtöttem össze nektek!“ – ...ha már a „legendától” manapság úgyis csak a legrosszabbja jut nekünk:
Mozi trailer – Robert De Niro megint elszabaduló nagyfatert játszik: „A színészlegenda ismét aprópénzre váltja a tehetségét, ezúttal egy családi gagyiban ripacskodik. Nézd meg az előzetest, és zokogj!” – Dehogy zokogok, inkább LESZAROM ja nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés