2020. 11. 16.
Balelnöki ügyek. (nov. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balelnöki ügyek. (nov. 16-17-18-19.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 16.:
VÖLGYEK KÖZÖTT VÁRLAK

0
Ab ovo usque ad MALA astra.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolctól (későn kapcsolóknak holnap ugyanitt 10:20-kor) idei drámázás Írországból melynek kissé sematikus elnevezésű Vára (vagy inkább Kastélya?) egy ottani koncertterem, ennek színpadára akar eljutni az énekesnői álmokat dédelgető litván Monika, anyja zongoratehetsége segítségével. Erre adódna is lehetőség miután meghallják őket egy temetésen játszani de a kétkezi melós Jolanta jól tudja hogy az ápolásra szoruló nagymama mellett nem lehet délibábokat kergetni így eladja a hangszerüket, lánya ekkor (saját befutása érdekében) azt találja ki hogy elrabolja a nagyit és az anyjától kapott váltságdíjból vesz újat... Ugyanitt 23:20-tól vár után Völgy, valóságalappal: 2010-ben két francia (bevándorló hátterű) srác átugrott Svájcba hogy gengszterfőnöküknek beújítsanak két kocsit de füstbement tervük április 17-18 között lövöldözéssel tarkított hajtóvadászatban végződött. (A készítők – a jogi problémákat elkerülendő – kis variálásokat eszközöltek attól kezdve hogy az egészet áthelyezték 2017-be.) Más. G. Dénes György előtt voltmár a blogban egy tribute jó tíz évvel ezelőtt (hihetetlen, nemigaz?) de a Zsüti 100. születésnapja alkalmából készült (2015-ös) koncert eddig kimaradt. Bár a mai generációk gyaníthatóan kevésbé ismerik nevét, a fontosabb dalai (Csinibaba, Járom az utam) ugyanúgy megkerülhetetlenek, nyolctól ezekből (na meg külföldi musical-magyarításaiból, pld. Hello Dolly, Cabaret, Hegedűs a háztetőn) kapunk egy csokorra valót a Duna World-ön. Ünnepelteknél maradva kilenctől lesz még két amilyen rövid, olyan jó érdekesség is az M5-ön a születésnapos Cakó Ferenc vegyes technikás (gyurma, homok) animációival (Ab ovo, Ad Astra) melyek közül az első több díjat is nyert (pld. Cannes-ban).

Hétfő? #LESZAROM.
The Hadid Edition:
Valószínűleg nem mondaná meg, hogy Gigi Hadid nemrég szült – Valószínűleg leszarnám, mindjárt meg is teszem, főleg úgy hogy:
Gigi Hadid posztolt is az újszülöttjéről, meg nem is – Le is szarom, meg nem is. Ja de: LESZAROM.
Irina Shayk vagy Bella Hadid hasa vonzza jobban a tekintetet? – Egyik sem, viszont mindkettőt LESZAROM.
Bella Hadid művészien pancsol a Calvin Klein új bikinikampányában: „A 23 éves modell ismét kivetkőzött magából, tette mindezt fekete-fehérben, vagy éppen meglepően élénken egy műmedencében.”LESZAROM Wait, a challenger appears:
Gigi Hadid popsit villantott, mégis Blake Lively kommentje vitte a pálmát: „A modell egy falatnyi bikiniben pózolt, a nap pedig valahogy úgy világította meg az arcát, hogy inkább hasonlított a színésznőre, mint saját magára.” – Őt is inkább LESZAROM, mint nem.
Szekszi + Szekszi + Szekszi – Bella Hadid trükkösen, Kaia Gerber célzottan szexizett, és Demi Lovato is kitett magáért – Én is kiteszek magamért és célzottan SZAROM LE az összeset.
tekergőzés – Ne hívjanak ördögűzőt Gigi Hadidhoz, csak cipőt reklámoz!: „Teszi mindezt egy hófehér paripával, kitekert pózban.”EKSZÖSZÁJZBUUUUK LESZAROM.
csak semmi pánik! – Gigi Hadiddal kínos dolog történ a kifutón, de profin oldotta meg ÉN IS PROFI LESZEK: LESZAROM Wait, a challenger appears:
hoppá! – Sarah Jessica Parker értelmezhetetlen ruhában vonult, többször is majdnem elesett benne – Lehet hogy pont ez volt az értelme!!!!


KEDD, NOVEMBER 17.:
NAPPALI ELNÖKNŐ

0
Boszorkányos ügy!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor 2018-as szatíra Amerika egyik nem is olyan szürke eminenciásáról, Dick Cheney-ről aki bár „csak” Alelnök volt de valójában nagyon is sok szálat tartott a kezében és Adam McKay (a kaméleon Christian Bale segítségével) ambivalens képet fest egy ambivalens emberről amint ötven év alatt a nulláról (=kétkezi munka) feltornázza magát a világpolitika homokozójába. A kontraszt már csak azért is éles mert Cheney „civilben” visszafogott családapa és ha valaki, Bale át tudja adni ezt a kettősséget (hozzá is hízott rendesen), félórával később (20:30) cseh majdnem-horror a testvércsatornán (Cinemax 2) melyben férje halála után annak vidéki házába költözik felesége és lánya aki továbbra is úgy tudja hogy apja kiküldetésen van. A kis faluban aztán előkerülnek különféle népmesék, így a gyereklopó Nappali boszorkányé is aki fokozatosan keríti hatalmába áldozatait és mikor Eliska megtudja hogy papája sosem tér haza, ő is a lény karmaiba kerül – vagy ezt csak a mama haluzza be magának kegyes-kegyetlen hazugsága miatt?... Este nyolcra visszaugorva az HBO-n jön a második évad Az Úr sötét anyagaiból (remélem a nézőknek leesett hogy Magisterium = katolikus egyház, ha nem akkor úgyis elmondják újra meg újra) majd ugyanitt egy órával később (kilenckor) újabb adag lenyadunyha Iparkodásából (kihagyom).

Nevezzük át a káros dolgokat! rovat:
Népszavazáson választottak új nevet a kanadai Asbestos városának: „Az azbesztről elnevezett egykori iparvároska vezetői szerint a név elijesztette a befektetőket. Az új név a Val-des-Sources lett.”Wait, a challenger appears:
Nevet változtat Rhode Island állam Amerikában, mert a neve a rabszolgatartásra emlékeztet: „Első látásra valóban meghökkentő, hogy mi az állam hivatalos neve.” – Eközben Európában:
Visszakapja Sztálin nevét Dél-Oszétia fővárosa: „Sőt, az elnök elrendelte, hogy népszerűsítsék a város történelmi nevét.” – Van annak valami bája hogy a Művelt Nyugaton sorra döntik a tudósok-felfedezők szobrait miközben évtizedekkel a SZU felbomlása után Leninnek szobrot állítanak, Sztalinyir meg „visszakapja történelmi nevét” :SSS
Kansas City lakói népszavazáson vették el a Martin Luther King nevet a város egyik főutcájától: „Egy évig sem hívták így, elsöprő többség támogatta, hogy a korábbi nevét, a The Paseót kapja vissza.” – Nincs mese, le kell váltani a szavazókat ^^
Átneveztek géneket, hogy az Excel ne nézze azokat dátumnak – Miféle gének?! Gének nincsenek így róluk említés se tétessék, mindenki annak definiálja magát aminek akarja!!!
Át szabad-e írni egy nemzet himnuszát?: „A múlt hibáinak jóvátételét célzó kísérletek nemcsak a szobordöntögetésekben és a nyelvi változásokban mutatkoznak meg, hanem az egyes országok nemzeti himnuszainak megváltoztatásában is. Az elmúlt néhány évben az ausztrálok, a kanadaiak és az osztrákok is átírták saját nemzeti himnuszukat.” – Felkészül Amerika:
k – Lecserélnék az amerikai himnuszt: „Az amerikai himnusz évek óta a rasszizmus körül fellángoló viták egyik központja, de nem ezért válnának meg tőle.” – Miért ne lehetne ezt is átírni ha már egész országokat-szigeteket át lehet nevezni:
Átnevezné Új-Zélandot a bennszülött maorik pártja: „Aotearoa, azaz „a fehér felhő földje”: ezt javasolja Új-Zéland új nevének 2026-tól a csendes-óceáni szigetország őslakosait képviselő Maori Párt (...). (...) Szerintük az új, maori nyelvű országnév sokkal jobban tükrözné a bennszülött népek kultúráját, mint a mostani, gyarmatosítás-korabeli elnevezés. Új-Zéland a szigetet gyarmatosító hollandok Zeeland tartománya után kapta a nevét.” – Az voltmár hogy küldjék vissza a gyarmatosítók leszármazottait a technikai vívmányaikkal együtt? LOL!!!
Rasszista felhangja miatt átnevezik a berlini Szerecsen utcai metrómegállót – Felkészül a Kelemen Kabátban Szerecsenkirálya aki ráadásul fehér, heteró Fffférrrffffi is így egyszerre vétkes a cultural appropriationben és a white male privilege-ben!44!!44

 

SZERDA, NOVEMBER 18.:
HULLÁMOK HERCEGNŐJE
0
Nyerő hétéves.

Talán érdemes:
Háromnegyed tíztől hétéves cseh komédia a Dunán és a Bársonyos hullámok két legyet üt egy csapásra, megszólítva a törirajongókat és a sportfanokat. Vojta szülei saját be nem teljesült álmaikat-elképzeléseiket valósítanák meg rajta keresztül: a papa bedobná a mélyvízbe az úszóversenyekkel (hátha fiának sikerül ami neki nem, vagyis hajó nélkül átkelni a La Manche-on), az anno műkorcsolyázó anyukája inkább zongoristát csinálna belőle miközben a srác egyszerűen csak összejönne osztálytársnőjével. E téren igyekeznie is kell mert fennáll a veszély hogy Ela sportcsapatával külföldre megy és nem jön vissza mert épp zajlik a békés átmenet (bársonyos forradalom), közben Vojta apja sokkot kap hogy most se tud kijutni csatornát átúszni. Ugyan az előbb két legyet emlegettem de van egy harmadik is Kerekes Vicával akit itt már dögös MILFként, a főszereplő love interestjének anyjaként láthatunk viszont. Negyed éjfélkor ismétlésgyanús, de a mai virális időkben sajnálatosan aktuális horror a Moziverzumon amivel Danny Boyle újított a zsáneren mikor az addig nyugisan vánszorgó élőhalottakat villámgyorssá és brutálisan támadókká tette. Egy elszabadult vírus pusztítása után 28 nappal később (és kómából) ébredő srác (Cillian Murphy) igyekszik felvenni a holtak ritmusát (két másik élve maradt társával együtt) hogy lehetőleg egy lépéssel előttük járjanak. A többi szabály nagyjából ugyanaz mint Romerónál (if it ain’t broke, don’t fix it): a „rend” őrei alig várják hogy visszaéljenek helyzetükkel, a stressz pedig folyamatos.

Nem érdemes:
Háromnegyed tizenegykor hosszához (majd’ két óra) gyenge egyiptomi akciózás a Filmbox Extra HD-n ami még megtévesztő is mert bár Scott Adkins a húzónév de alig van jelenete. A Karmouz ostroma még így is fogyasztható lehetne ha nem látványosan azért készült volna hogy megmutassák, mennyire bejött arrafele a demokráciaexport. Az angol gyarmati időkben járunk, az egyik ideiglenesen állomásozó katona megerőszakol egy lányt, a tettest elfogják de nem hajlandóak kiadni a briteknek akik ezen felháborodva megtámadják a rendőrörsöt. Tudom hogy az angolok lelkén sok disznóság szárad, de Egyiptom és a forradalom kapcsán nem tudnak nem eszembe jutni a Tahrir téri sajnálatos események amiket On The Spot Eszter is megtapasztalt (szerencsére nem olyan maradandóan mint helyi nőtársai).

Miért, eddig mi volt? rovat:
A New York-i metró szellemvasút lett – Miért, eddig mi volt?
És akkor idén nyaralni se fogunk? – Miért, eddig volt rá pénzünk? Na ugye.
Repült a Hiperkarma vezetője – Miért, eddig nem azt csinálta? Mondjuk tény hogy ebben az értelemben nem...
KRITIKA – A harmadik évadra lett az a Westworld, aminek szánták – Miért, eddig mi volt? Ja tudom: érzékenyítő tréning, és ha már sorozatok:
Újabb horroron dolgozik A láthatatlan ember csapata: „Egy regényadaptáción dolgozik Elisabeth Moss cége.” – De hát már a Szolgálólány meséje is az volt, az igazi borzalom meg továbbra is ez:
Egyediek – Az Álarcos énekes nyomozói úgy néznek ki, mintha a Sztárban Sztárba készültek volna – Miért, nem oda készültek? Mondjuk mindegy...
Bódi Sylvi aranykalászos gazda lett – Miért, eddig nem az volt? o_O
Mikor? melyiket? – Amerikai gerontokrácia: „Az amerikai Demokrata Párt lassan úgy néz ki, mint az SZKP a nyolcvanas években.” – Miért, nem az? Ezen a vonalon AZ A BAJ HOGY tovább menve:
„A Nagy Imre az megérdemelte a sorsát!”: Ha ez a film nem készül el, akkor Biszku Béla, az '56 utáni megtorlások egyik felelőse számonkérés nélkül halt volna meg.” – Miért, felelőségre vonták bármiért? Ma is tanultam valamit, eddig úgy tudtam hogy ágyban, párnák között halt meg!44!!!négy


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 19.:
HÁNY DANOS?

0
SnowEden.

Talán érdemes:
Kilenckor egyszerhasználatos rom. kom. a Filmcafén melyben özvegy életmód-tanácsadót (Steve Carrell) követünk, Dan és a szerelem már lemondtak egymásról, a férfinak van elég baja anélkül is (három lányt nevel), ám egy reggel találkozik Álmai Nőjével (Juliette Binoche) aki azonban (mint az kiderül) pont tesója csaja és a nagy családi összeröffenés miatt van itt. Így eshet meg hogy Dan kénytelen az egész hétvégét vele, de nélküle tölteni, már ha nem talál ki valamit sürgősen és míg a Dan in Real Life simán mehetne akár menőbb adón is addig az HBO egy Hallmark-darabot ad egy órával előtte nyolctól. Büszkeség és balítélet meg a zombik után Értelem, érzelem és hóemberek, borzongatás helyett karácsonyi feelinggel, nem sokat megtartva a Jane Austen-féle originálból: a Dashwood-nővérek itt buli-kellékeket áruló boltot vezetnek és most is ezerrel készülnek a szeretet ünnepére, már amennyire hagyja nekik a Grincsre hajazó főnökük. A Sense, Sensibility & Snowmenben benne volt a közepesnél valamivel jobb kategória ígérete de a megtévesztő címadás (ha nincs köze az originál műhöz, miért veszik át belőle a főbb karaktereket?) és Erin Krakow seagali mimikája sokat ront rajta. Ugyanitt maradva 21:25-től jön a kötelező doksi ami ezúttal a 2017-es kaliforniai tüzekkel foglalkozik és az Égő Ojai (A mi tűzvészünk) is jobb lehetne ha nem azzal reklámozná magát hogy ez volt a legnagyobb, legrosszabb mert 2020-ban ezt a negatív rekordot is megdöntötték, elég lett volna az okokra koncentrálni (a tragédia ettől függetlenül az, ami).

Swingerwarrógép rovat:
Így jár, aki pont egy szvingerklubban lesz szerelmes: „A Szvingerklub című dán film valójában egy középkorú férfi életközépi válságát mutatja be, pedig ennél többet ígér.” – Mi van, nem működik az érzékenyítés? Nézzetek celeb-vetélkedőket:
Néha fájdalmas – Nyitott házasságban él a Nyerő Páros egyik párja – Hát ha „fájdalmas” akkor NEM lehet „nyerő” :SSS
Swingerpár 18+ Érzéki szenvedés: „Piszkosnak és szennyezettnek érezzük magunkat, mint két telefújt papírzsebkendő.” – Lásd fentebb.
Csajok & Pasik – „Segítene rajtunk egy házasság?“: „Nehéz a kedvében járni: neki nyaralásra nincs igénye, a szülei se vitték el gyerekkorában sehova, szállodában sosem járt.” – Kitalálom: párcserét akarsz de gyáva vagy bevallani?...keep calm, poliamór még mindig lehetsz.
Egy szexklub szűk körű, halloweeni tematikájú orgiára készül – Kitalálom: csak nem a Vörös Halál álarcát adják elő a Tágra zárt szemekkel kombinálva? De igen, bár francia kollégáik megelőzték őket:
Szvingerek terjesztik a koronavírust egy francia üdülőhelyen – Zárt ajtók között kellett volna tartani az összejöveteleket mint Angliában:
Többszázmillió forintot gyűjtött egy brit szvingerklub, amit Kate Moss és Jude Law is látogatott: „A klubot egyébként Katalin hercegné egyik iskolai barátnője vezeti, a vírus idején pedig szép summára sikerült szert tennie.”JEFFREY EPSTEIN LIKES THIS Nagyon szép teljesítmény b***ással ennyit keresni a lezárások kellős közepén, az összeget utalhatják is a francia haverjaik által megfertőzötteknek.

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés