2020. 11. 21.
Flekkendekker. (nov. 21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Flekkendekker. (nov. 21-22.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 21.:
I CARE BECAUSE YOU DO.
0
Arthur reflexei a régiek.

Ajánlott:
Kilenckor a megszokottnál csavarosabb krimi a Filmbox Extra HD-n: egy alapvetően törvénytisztelő polgárt (Nikolaj Coster-Waldau, a GoT Jaime Lannistere) gondatlanságból elkövetett emberölésért beraknak a legkeményebb sittesek közé ahol hamar kijárja az Élet iskoláját (ahol nincs diploma és Isten a tanár, ahogy azt a faszbúk-bölcsek szokták mondani): saját és kinti családja túlélése érdekében az Aryan Brotherhood tagja lesz. A szálakat mozgató Góréja (aki nem véletlenül viseli a Beast, azaz Fenevad becenevet) óvadékkal való szabadulása után is a markában tartja és arra kényszeríti hogy odakint is az ő piszkos munkáját végezze (leszámolások és egyebek). Ric Roman Waugh kaszkadőrből küzdötte fel magát a direktori székbe és jól tette mert a Shot Caller kellemes meglepetés: az egy dolog hogy reálisan ábrázolja a börtönviszonyokat de azt is hitelesen mutatja be, hogyan távolodik el szeretteitől az aki (látszólag) mindig az ő védelmükben cselekszik SPOILER és hogyan foglalja el pártfogója-ellensége helyét a trónon SPOILER VÉGE.

Talán érdemes:
Negyed tízkor több szempontból aktuális drámázás a Dunán: egyedülálló kétgyerekes mama csak anyja közreműködésével tudja legyűrni a hétköznapi teendőket de mikor agyvérzés ill. az azt követő demencia miatt ő is ápolásra szorul, fel kell találnia magát. A Gondoskodom rólad nem biztos hogy az a film amit megvennénk DVD-n de jó látni hogy a sok szuperistenes marhaság közepette sem feledkeztek el a többség problémáiról SPOILER még akkor sem ha az itteni happy end 99,9%-ban el szokott maradni SPOILER VÉGE, és ha már átlagemberek és emberutánzatok:

Nem érdemes:
...csak ha elhittük hogy 2019-ben a Joker volt az Év filmje, ez esetben 22:15-kor irány az HBO ahol újra megcsodálhatjuk, hogyan lesz egy humán bokszzsákból pont olyan pszichopata mint az anno őt megalázók. Elvileg Arthur Fleck eredettörténetét kapjuk: a zűrös családból származó bohóc erőltetett mosollyal végzi munkáját széllel szemben de végül nála is elszakad a húr és így lesz az a gyilkos vicceket sütögető őrült akit oly’ jól ismerünk. Todd Phillips Jokere közelebb áll a King of Comedy és a Taxi Driver antihőseihez (ahogy erre De Niro jelenléte is utal) és tény hogy Joaquin Phoenix nagyot alakít (bár se Ledger, se Nicholson főgonoszához nincs köze a karakterének), de az is tény hogy valami nagyon elcsesződött halivúdban. Ezt már a Kingsman zenés-vicces templomos tömeggyilkosságából is lehetett sejteni de a Joker még átlátszóbban manipulálja a nézőt aki aligha lelkesedne Fleckért ha a valóságban összefutna vele. Ennyi erővel az iskolai lövöldözőkről is forgathattak volna egy érzékenyítést, bár lehet hogy az is sorra kerül egyszer, egyvalami biztos: soha ennyi pénzt nem kerestek „antikapitalista” tartalommal ami azt sugallja hogy minden jobb lesz, ha eltakarítjuk a Csúnya Gazdagokat (gondolom a gated community-ben lakó milliomos álomgyári munkások is tárt ajtókkal várnák a sprickoló, mosdatlan tömegeket). Érdekes a média kettősmércéje: Roald Dahl boszorkányait betámadják amiért „gúnyt űznek” a testi fogyatékosokból, a Jokerre egy szót nem szóltak amikor a lelkibetegekkel tette ugyanezt, az incelekről és a nőtlen lúzerekről ezerrel mentek a cikkek hogy sekszet akarnak különben gyilkolni fognak de ha egy náluk sokkal gonoszabbat látnak a vásznon „elégtételt venni”, egyből hullanak az Oscar-díjak.

Teljes legalizáció rovat:
Drogriporter–blog – Drogokkal a drogok ellen?: „Az ELTE által díszdoktorrá avatott holland professzor szerint a drogfüggőség kezelésében meglepően eredményesen alkalmazhatók olyan szerek, mint a heroin vagy az LSD.” – Ez ilyen holland-brit tudós lehet:
brit kutatás – LSD-vel és varázsgombával is lehetne küzdeni a klímakatasztrófa ellen? – Igen, ez most az új narratíva, ne szennyezz, drogozz:
Sokak szerint nagyobb gond a légszennyezés, mint az elhízás, vagy a drogfogyasztás – Jaja, engedjük hogy a plebs döntsön erről is, végülis mi baj lehet:
Drogriporter–blog – Az USA újabb 5 államában szavazták meg a kannabisz legalizációját: „Montanában, Arizonában és New Jersey-ben a rekreációs fogyasztás, Mississipiben csak a gyógyászati felhasználás, Dél-Dakotában pedig a gyógyászati és rekreációs fogyasztás legalizálásáról is szavaztak.” – Csak az nyugtat meg hogy a sok birka ugyanígy megszavazná magának az örökéletet, az adómentességet meg az ingyen sört is mint ezt. Felkészül az összes többi állam és az összes többi drog:
Drogriporter–blog – Oregon az USA első állama, ami dekriminalizálta minden drog fogyasztását: „Oregon az USA első állama, ami megszünteti a drogfogyasztók büntetését, és a felépülés és ártalomcsökkentés támogatására helyezi a hangsúlyt.” – ...amit majd természetesen a drogfogyasztók által befizetett TB fedez. Ja nem.
Big Up: Van, ahol kétharmaddal nyert a fű, Washingtonban legális lett a gomba is: „Az amerikai elnökválasztással egyidőben több államban is drogügyi népszavazást tartottak. A rekreációs szerek nyerésre állnak.” – Hé, eddig nem az volt a mantra hogy csak orvosi mariska és csak a rászorulóknak, vagy ez csak ürügy volt? Ki hitte volna... Eközben a Közel-Keleten:
Irán felszámolt egy nemzetközi drogkereskedő bandát, és kivégezte vezetőjét: „A vezető egyik álneve a Perzsa-öböl Krokodilja volt.” – Akkor ítélhették volna krokodil-fogyasztásra is, vagy arra hogy őt fogyasszák el a krokodilok, nade wait, a challenger appears:
Libanonban engedélyezték az orvosi kannabisz termesztését a Hezbollah tiltakozása ellenére: „A parlament tisztán gazdasági megfontolásokból hozta a döntését, a képviselőknek erkölcsi és társadalmi fenntartásai is vannak.”ÉDES FASZOM, tiszta Mexikó, itt is bűnözők-terroristák óvják a nép érdekeit. Mondjuk igazuk van mert ha mindenki beledöglik a drogokba, nem lesz kit felrobbantani :DDD


VASÁRNAP, NOVEMBER 22.:
AZ AJTÓN TÚL?

0
Nem, az ajtó az.

Nem érdemes:
Háromnegyed tízkor idei first world problémázás az HBO 2-őn amiben pont a Joker által célpontnak tekintett hírességek siránkoznak egy sort arról hogy hogyan is élték meg a lezárásokat. Mindebből lehetett volna korrekt videós karanténnapló ha a nyilatkozók (Bette Midler, Sarah Paulson, Issa Rae és sokan mások) nem érezték volna kötelességüknek a politizálást, így viszont a Tengerparti elit már címével elárulja, kiről és kiknek szól elsősorban, főtéma az (azóta megbukott) Orange Man (keep calm, majd rá is kitérek), a közönség pedig bárki aki vevő a lejárt szavatosságú celebek lejárt szavatosságú okosságaira. Én kihagyom

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor kosztümös szerb biográfia I. Péter királyról ami TV-sorozatként kezdte hogy végül egy kétórás egészestésként jusson el hozzánk – szerintem 11 részben jobban működött, már csak a rengeteg esemény (száműzetés, reformok, világháború) miatt is. Egy órával később (21:00) már rendes széria Romániából az HBO 3-on amiben két hétköznapi fickó jön rá hogy munkájuk (közlekedési lámpák felügyelete) egyben lehetőség a Tökéletes Bűntény elkövetéséhez és ezzel viccelődnek is, de a Sorsnak mint köztudott nincs humorérzéke, cserébe a legkisebbekből is ki tudja hozni a legváratlanabbat. Éjjel háromnegyed tizenegykor múltévi magyar romantikus road movie a retekklubbon melyben egyszeri menyasszony (Tompos Kátya) döbben rá hogy csak egyszer él és Most van most, ki is mondja hogy RECECE álljon meg a nászmenet és azzal a lendülettel amivel lenyúlta esküvője költségvetését be is ül egy épp szabadnapos taxisofőr (Mohai Tamás) kocsijába. Szajki Péter nagyon igyekezett laza-szimpatikus figurákat összehozni (a taxis még füves cigit is szív mert az mekkora bátorság a teljes legalizálások tükrében) de még így is Básti Juli lesz benne a legemlékezetesebb. Más. A héten egyszer már láthattuk, mi van Az ajtó mögött, ma (azaz holnap) éjjel kettőkor pedig egy szinténhorror jön a Mozi+-ra hasonló névvel (Az ajtón túl), de már a Kedvencek temetőjét idézve. Ebben Indiában élő amerikai pár igyekszik feldolgozni egyik gyermekük elvesztését, ez különösen a nőnek okoz nehézségeket, „szerencsére” megtudja hogy van egy módszer amivel utoljára beszélhet halott fiával, csak el kell utaznia egy kapuhoz amit nem szabad kinyitni. Kb. az lesz amire számítunk: az anyuka nem csukja be kaput és hazahoz valamit amit nem kellene, az pedig innentől a (még élő) kislányukra pályázik. A The Other Side of the Door nem hoz túl sok újat (bár a vége ütős) de egyszer elmegy.

Év filmje rovat:
Kipróbáltuk az Év Játékat, és meh: „A Csak egy izgalmát leginkább csak az adja, hogy ki tudjuk-e röhögni azt, aki segítségképp egy teljesen mellément utalást írt.” – Pont ezért ez az Év játéka:
Amikor már a hackerek is az elnyomó rendszer ellen küzdenek – ilyen lett a Watch Dogs: LegionÉv játéka, kár hogy Trump kiszavazása után ez sem üt akkorát.
Az űrben senki sem hallja, ahogy mikromenedzselsz: „A Star Traders: Frontierst talán nem az átlagfogyasztóknak szánták, de lesznek, akik úgy érzik majd, egész életükben erre a játékra vártak.”MAGYARUL: szar.
Miért nincs több ilyen játék?: „Az A Way Outban egy haverral együtt kell megszökni a börtönből. A sztori hülyeség, de a játék elég nagy királyság.” – Lásd fentebb.
Mozi trailer – Bruce Willis olyan rossz szörnyes sci-fit forgatott, hogy az már jó!: „A Breach egy pusztítóan szórakoztató, filléres Nyolcadik utas: a Halálnak tűnik az előzetese alapján.”Év filmje, tényleg, mi lehet az Alien rendezőjével?...
Kritizátor – sorozat – Farkasokkal álmodó: „Egyszerre ígéretes és csalódást okozó Ridley Scott új alkotása, A farkas gyermekei.”MAGYARUL: SZAR Év sorozata, és ha már ígéretek és csalódások:
kultúrpart – Idővel minden küldetés teljesíthető: „A Tenet az év egyik legagyalósabb filmjének ígérkezett, viszont éppen a legbutább lett.” – Pont ezért ez az Év filmje:
Mozi – Ki vannak akadva a rajongók a Tenet miatt: „A Twitter számos felhasználója arra panaszkodik, hogy nem lehet rendesen hallani Christopher Nolan akció/sci-fijének jelenetei alatt a párbeszédeket.” – Van egy rossz hírem: még ha értenék, akkor se értenék.
Az Eiffel-torony testvérének szánták New York legújabb látványosságát: „200 millió dollárból épült, az építészek utálják, a turisták viszont odáig vannak érte. Megnéztük az idén átadott Vesselt, a világ legfölöslegesebb építményét.” – Pont ezért ez az Év épülete.
Heidi Klum horror rendezésében a wc-papír kapta a főszerepet – Gondolom a hiányáról szól és ez is ilyen karanténfilm, amúgy LESZAROM ja nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés