2020. 11. 28.
Nyomozdulatlan nehezék (nov. 28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyomozdulatlan nehezék (nov. 28-29.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 28.:
GHOST COP, GHOST DOG
0
Halldora the Explorer!

Nem érdemes:
...csak ha kíváncsiak vagyunk az Állampolgár és a Django Unchained keresztezésére mert Hajdu Szabolcs ezt is megcsinálta 2014-ben. Elefántcsontparti focista (Isaach De Bankolé, Casino Royale) különösen balszerencsés meccs után egy tanyán talál menedékre a Délibábos pusztán – vagy nem, mert mint kiderül az ottani „földesúr” rabszolgamunkát végeztet a foglyaival. Hát igen, ez egy általános, bevett szokás nálunk ahogy a határon éleslőszerrel tartott embervadászat is (Jupiter holdja) na de ne gúnyolódjunk tovább, a modernkori rabszolgaság létező probléma, a falvakat rettegésben tartó uzsorások is de ahogy a Csicska esetében, most sem sikerült normálisan megragadni sem ezt a témát, sem az urambátyám világot (lásd még: Kojot). Egy jó azért így is van benne: csak éjjel fél kettőkor adja a TV2 úgyhogy könnyű lesz elkerülni.

Talán érdemes:
Kilenckor korrekt buddy movie a Filmbox Premiumon melyben Az éjszakai járőrbe osztott idős és fiatalabb rendőr a kollégáikra vadászó gyilkost keresik Los Angeles bűnös utcáin, a zöldfülűnek (Luke Kleintank) ez az első ilyen bevetése, a veteránnak (Thomas Jane) pedig az első alkalom hogy a szakma fortélyait taníthatja másoknak. A Crown Vic „csak” felmondja a leckét de azt jól bár a majd’ két óra alatt néha kicsit leül. Ugyanabban az időben ugyancsak cop killer-üldözés a Filmbox Family-n de már családbarátabb módon amikor egy félig elárvult srác magához veszi apja Négylábú nyomozó „munkatársát”, Marlowe-ot aki aztán hamarosan követi is gazdáját a túlvilágra illetve nem egészen mert szellemkutyaként addig jár vissza amíg Robby (persze felnőtt segítséggel) fel nem deríti papája (és kutyája) ügyét. 21:20-kor Erin Brockovich nagyonészaki nővére a Dunán: a középkorú Halla (Halldora Geirhardsdottir aki egyben a főhősnő testvérét is játssza) civilben énekkórust igazgat, szabadidejében Izlandi amazonként, népe ősi eszközeivel (és némi modern robbanóanyaggal) keseríti meg a környezetszennyezők (itt épp egy alumíniumgyár) hétköznapjait. Magányos harcának egy általa örökbefogadott ukrajnai lány váratlan érkezése ad új értelmet (akinek előbb gondolati majd fizikai jelenléte új dallamokat hoz a görög kórusként is funkcionáló helyi muzsikusok mellé) és mivel Nika háborúban vesztette el szüleit, így a Woman At War cím is többértelmű lesz, mi pedig evezzünk melegebb éghajlatra:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Kilencedik államcsődje elébe néz Argentína – Felkészül egész Dél-Amerika:
Külföld – Súlyos a járványhelyzet, de Brazília engedélyezte a külföldi turisták beutazását: „A beutazási tilalmat csak a légi úton érkezők számára oldották fel. Nem indokolták az intézkedést.” – Dehogynem, csak picit később:
Bolsonaro: Egyszer mind meghalunk, ne legyünk már a buzik országa: „Így értékelte a járványhelyzetet az elnök az országban, ahol a világon a második legtöbb halálos áldozat volt. Provokatív szövege talán nem független attól, hogy egyik fiát épp szervezett bűnözéssel vádolják.” – Ha ilyen lazán nyomja akkor esetleg elöl is járhatna a jó példával.
Újabb újságírót öltek meg Mexikóban: „Ez már a harmadik az utóbbi egy hónapban.” – A kartellek jobban teljesítenek, a rendőrség már nem annyira:
Elfogott a mexikói rendőrség egy férfit, aki kitervelhette a mormon család lemészárlását: „Két kartell közötti háborúskodás állhat a háttérben.” – Kitalálom: a rivális mormon kartell volt a célpont?... Nem baj, majd a teljes legalizálás ezt is megoldja:
Mexikóban rábólintott a szenátus, hogy minden felnőttnél lehessen 28 gramm fű: „Már csak a képviselőházon múlik a legalizáció.” – Nyilván csak orvosi célból:
Argentínában receptre ingyen járhat az orvosi marihuána: „A kannabisz használatát széles körben legalizálták egy sor új, progresszív szabályozással.”JA, LEGALÁBB KÁBULJANAK HA MÁR EGYIK ÁLLAMCSŐDBŐL A MÁSIKBA ESNEK Mint az USÁban: legalizáljanak mindent és hagyják Darwint érvényesülni.
INKALAUZ – Viselhetsz-e piros bugyit Peruban?: „Azért mentették fel a szexuális erőszak vádlottját, mert az áldozat vörös színű alsóneműt viselt. És???” – Miért ne viselhetne valaki piros bugyit ha a SARIATANÁCS bíróság engedélyezi? Nap kommentje:

Androsz 2020.11.07. 21:29:02
Akkor megismétlek a posztból egy nagyon fontos részletet: ez a bíróság két nőből és egy férfiból állt. Álljon ez figyelmeztetésül mindenkinek, aki jókora egyszerűsítéssel a férfiak bosszúját látják a nők elleni minden efféle ostoba megnyilvánulásban. A helyzet sokkal bonyolultabb, amint az látható.
 

VASÁRNAP, NOVEMBER 29.:
STILL TEHÉN AFTER ALL THESE YEARS!
0
Ki beszél itt már MEXIKÓRÓL szerelemről?!

Talán érdemes:
Haladjunk időben visszafelé: 23:25-kor Sophie Marceau direktori debütálása a Duna TV-n amit Zulawskitól való válása ihletett és a Beszélj a szerelemről! meglepően komoly mű amit főleg a színésznővel egy cipőben járók fognak értékelni (aki amúgy hangsúlyosan NEM szerepel benne). A retekklubbon tizenegy előtt tíz perccel kicsit másfajta Éjjeli hajsza mint a tegnapi járőrködésben bár a helyszín itt is az Angyalok Városa: eltűnt lánya frissen ejtett ex-barátját (Emile Hirsch) felkeresi a rabiátus papa (J.K. Simmons) hogy segítséget kérjen tőle, nem is sejtve hogy időközben a fiatalok (részben miatta) szétmentek. Az All Nighter nagy előnye a másfélórán belül maradó játékidő, Simmons pedig majdnem olyan jó mint De Niro az Apádra ütökben (és akkor direkt nem a későbbi, hasonló gagyijaihoz mértem). Fél kilenckor nihilista drámázás a Cinemax 2-őn: gazdag család hedonista, elkényeztetett lánya pszichiátriai kezelése közben összeismerkedik egy látszólag boldog (=családos) ápolónővel hogy aztán Thelma és Louise-szerű barátságukkal kölcsönösen megváltoztassák egymás életét, mintegy aktivizálva Mozdulatlan nemzedéküket. A Stillstehen a Girl, Interrupted és a One Flew Over The Cuckoo’s Nest keveréke is lehetne bár azokban kicsit több oka-célja volt az anti-establishment lázongásnak.

Nem érdemes:
...avagy ha ezzel kezdtük a hétvégét, (ne) fejezzük be szintén ilyesmivel, szintén a TV2-őn, de 22:30-kor. Luc Besson az a visszatérő versenyző akinek jó ideje nem jön össze a visszatérés: pár éve a Valeriannal bukott, ez elég volt ahhoz hogy elkaszálják az abból tervezett trilógiát de ahhoz már nem hogy ne adjanak neki több esélyt (bár producerként is mellényúl de az nem olyan szembetűnő mint amikor rendezőként teszi ugyanezt). Így jöhetett létre 2019-es „„„opus magnuma””” amivel sokadjára hasznosítja újra korai zsengéjét, a Nikitát (a Lucy, de ha szigorúak vagyunk akkor már a Leon, a profi is ebből nőtt ki), valamint a belőle merítő Vörös verebet is csak ebben Anna (megint egy fémfatál!) már egyértelműen többszemélyiségű, programozáson átesett orosz bérgyilkos. Szemfüleseknek feltűnhet hogy Besson egy döntően amerikai projektet ken a ruszkikra de ezt hamarosan újabb anakronizmusok követik amikor a nyolcvanas években játszódó sztoriban mai autók és kiegészítők (laptopok, USB-s merevlemezek ÉS MÉG Wi-Fi is) tűnnek fel steampunk idézőjelek nélkül plusz azt is el kell hinnünk hogy Csehországban már akkor ott állomásozott a CIA (gyengébbek kedvéért: Csehszlovákia volt a terület neve és a SZU kontrollálta). Innentől hiába Helen Mirren, Cillian Murphy és a többiek, a végeredmény a Valerian übercikije lesz, annál is inkább mert ebben is szupermodellt állítanak a középpontba (Sasha Luss) és egy dolog a kifutói külcsín, de a gyöngyvásznon ez édeskevés (arról nem is szólva hogy nem kicsit hihetetlen a vasággyal együtt max. 40 kilós csaj amint lazán szétkap sokkal nagyobb férfiakat). Asylum-agyiszint, de tényleg, csak nem olyan vicces, és ha már bukott dicsőségek:

Star Wars rovat:
Mindig is tudni akarta, hogy néznek ki a cuki ewokok bunda nélkül? Most megnézheti, de bánni fogja! – Nyugi, van náluk ijesztőbb:
Az erő velük van! – Ez mind szép és jó, de hogy néznek ki a Star Wars főszereplőnői a vörösszőnyegen?LESZARO Ja nem ma, lapozzunk:
DISNEY+ – Hurrá, megvan a következő élőszereplős Star Wars-tévésorozat női főszereplője! Ő az!NŐI főszereplő?! Mi ez a gender assume?!
c – Zavar az Erőben: Egy Star Wars dokumentumfilm: „Mélyrepülés a Star Wars filmek legsötétebb és legröhejesebb fejezetébe, a Holiday Special színfalai mögé.” – ...ami még így is eredetibb volt mint a Disney hatalomátvétele utáni folytatások:
A digitális korszakban még keresi az útját a Star Wars: „Miért utálják annyira Az utolsó jedit? Miért annyira jó a Zsivány egyes? Hogyan viszonyulnak az új filmek a régiekhez?”MAGYARUL: szarok, és nem csak a régiekhez képest:
Kritizátor – film – TOP 10 pozitívum a Star Wars előzmény trilógiában: „A Star Wars előzmény filmeket sokan csalódásként élték meg. Valóban csak rossz dolgokat tartalmazott?” – Igen, de még így is jobbak voltak, mint... :ásít:
játékok a polcról – kult – 13+1 dolog, ami miatt a Clone Wars megkerülhetetlen: „Lássuk, miért is olyan fontos Star Wars produktum a Clone Wars...azaz, mi a jó benne?” – Röviden? Semmi.
szmk – Repülj Star Warsosan: “A Skywalker kora promóciói közül talán a leggrandiózusabb egy Boeing 737-es.” – A legminimálabb meg ez:
Várat magára a Rise of Skywalker képregény...and nothing of value was lost that day.
Baby Yoda tojást evett: „Van, aki nem örül ennek.”ÉS VAN AKI LESZARJA Továbbra sem ma, lapozzunk:
Baby Yoda és a Covid változtatja meg a világot – MUHAHA, hát persze..
Kiderült, mi Baby Yoda valódi neve – Ja, ki:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés