2020. 11. 30.
Megvetési waryou. (nov. 30., dec. 1-2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megvetési waryou. (nov. 30., dec. 1-2-3.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 30.:
BRENT-A-SAURUS
0
Ginger Hames!

Talán érdemes:
Nyolckor családi drámázás Hollandiából a Cinemaxon, örökzöld témákkal mert mind a hozzátartozók előtt titkolt betegség, mind a férfiak „inkább nem beszélek róla”-mentalitása velünk fog maradni még egy ideig. Az ilyesmik általában robbanni szoktak és A Liefhebber családnál is ez történik mikor az apa valódi állapota kiderül, az első sokk és veszekedések után pedig marad a racionalitás vagyis kezdeni valamit a helyzettel (már ha lehet). Két órával később (este tízkor) ezévi, nem túl hosszú horror a Film Now műsorán melyben két testvér ugrik el barátaikkal közösen egy tengerparti házba ahol a paradicsomi állapotok hamar pokolivá válnak: rájönnek hogy kémkednek utánuk. Először sima rasszizmusra gyanakodnak (a tulajdonos szemmel láthatóan nem kedveli egyikük muszlim barátnőjét) de aztán szép lassan valamennyien a célkeresztbe kerülnek... A The Rental Dave Franco rendezése amiben ugyanúgy nem áll kamera elé ahogy a minap Sophie Marceau sem, persze az is lehet hogy egyszerűen csak nem akarta az arcát adni ehhez a max. közepes darabhoz ami (túl azon hogy rúg egyet az amúgy is döglődő Airbnb-be) nem mutat sok újdonságot. Az HBO2-őn ugyancsak riogatás 22:30-tól de már sorozatformában és Spanyolországból, egy vidékre áthelyezett ördögűzővel és SOFIA Vergara atya múltja ezen túl is tartalmaz érdekességeket (börtön, bokszolói karrier) de mikor Júdás 30 ezüstje sötét erőket szabadít fel a kisvárosban, egyedül rá számíthatnak. Más. Csak idő kérdése volt hogy valaki párosítsa a Jurassic Parkot és a Hunger Gamest a virtuális valóságban, 2018-ban erre is sor került és a Jurassic Games épp olyan felemás hibrid amint az sejthető: az említett valóságshow-ban halálraítéltek kapnak utolsó lehetőséget „csak” teljesíteni kell a küldetéseket és elkerülni az ősállatokat, ám ha meghalnak a játékban, IRL is jön a méreginjenkció. A Jurassic viadal bevallottan nem akar mást csak másfél órára kikapcsolni a néző agyát, ezt nagyjából teljesíti a néhol gyenge CGI ellenére is, kezdés 22:35-kor az AMC-n.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
Szárnyas ajtók és 621 lóerő: itt egy új klasszikus a Maseratitól – Maradok a hétfői klasszikusnál és LESZAROM:
100 lóerővel erősebb lett a Rolls-Rolls szabadidőautója – Azzal jól lehet...munkába járni:
Gazdagisztán – Melyik cégnek van a legtöbb Rolls-Royce-sza Európában? – Nem náluk dolgozok, szóval LESZAROM.
Gazdagisztán – Menő autók – Eladó a Lamborghini Szent Grálja: „Az olasz gyár 1971-es Miurája őrült összegért mehet el. Nem véletlen, ezt tartják az első szuperautónak.” – Akkor az sem véletlen hogy LESZAROM.
510 millió forintos lakóbusz, ami egy sportkocsit is el tud nyelniWait, a challenger appears:
GAZDAG – Eladó Prince legendás turnébusza: „A 4 éve elhunyt énekes a 80-as években egy Eagle Model 10 busszal turnézta be az USA nagy részét.” – Hejj, ha a járművek mesélni tudnának...
Így lehet bárkié a tizennégy karátos autóLESZAROM Rejtő Jenő likes this.
Gazdagisztán – Luxus gépek – Eladók Trump régi luxusautói: „A Rolls-Royce Phantom és a Ferrari F430 is új gazdára vár, aki akár a távozó amerikai elnök is lehet, bár van akadálya.” – Az hogy LESZAROM, a Ferrariról csak ennyit:
Maradona és az autói – ”Akkor dugd fel a seggedbe” mondta az isteni Diego, mikor kiderült, hogy nincs klíma és rádió a Ferrari F40-ben.LESZA Jár neki a TISZTELET, autókban is jó ízlése volt, Ferrari még ingyen se kéne:
Scott Disick kicsit beégett a randin az új nőjével: lerobbant a Ferrari: „Sofia Richie után egy új, fiatal modellcsajt vitt el vacsorázni a Kardashian-realityk sztárja, de luxuskocsi bemondta az unalmast.” – Lehet már az autónak is elege volt az utasaiból:
Feltűnő kocsi – Vanessa Hudgens ezzel a piros, kabrió Ferrarival ugrik le edzeni„EDZENI”, LOL De csak ha nem robban le menetközben :DDD


KEDD, DECEMBER 1.:
FEMILIAFÉR
0
Dancing in the DARK light.

Talán érdemes:
Kiszórva az ismétléseket és az értéktelen dolgokat mára csak két jóság jut, előbb a Cinemaxon egy szimpatikus toleranciamese nyolckor melynek fő tanulsága az lehet hogy a zene mindenkié, még a pakisztáni származású bevándorló-gyerekeké is, így eshet meg hogy Javed az amerikai Bruce Springsteen dalaiban talál menedéket a nyolcvanas évek rasszizmusa és zsarnokoskodó apja elől. Önbizalomra szüksége is lesz mert pont mikor kitalálja mi akar lenni (író), papája pont akkor veszti el állását és vele a türelmét is fia álmai iránt. Én vagyok az első aki lehúzza az elcsépelt érzékenyítő tréning-alkotásokat (Jupiter holdja, stb.) de a Sarfraz Manzoor könyvéből készült Vakító fényben sokkal több van ennél: a Főnök szövegei olyan szervesen illeszkednek a cselekménybe és a forgatókönyvbe is (merthogy sokat idézik őket) hogy nem lehet nem szeretni. Nyugodtan odatehető a Csavard be, mint Beckham meg a Billy Elliott mellé (ami azt illeti, jobb is náluk), 22:30-kor egész másfajta Családi ügyek Franciaországból a Filmbox Premiumon ami többet merít a Fargóból és a Sekély sírhantból mint a Funes-összesből, eredete pedig egész Kuroszaváig-Pirandellóig nyúlik vissza. A Guignebont família éli nyugodt vidéki életét mígnem egy szép napon belebotlanak egy zsák pénzbe, innentől mániákusan igyekeznek megőrizni kis titkukat és normálisan viselkedni. Ez a többi egybeeséssel (kirabolt futballstadion, a család leégett fészere) fel is kelti az ügyön melózó nyomozó figyelmét – na meg az is hogy férj (André Dussollier), feleség (Miou-Miou) és kamasz lányuk (Hande Kodja) máshogy emlékeznek vissza az eseményekre...

A dolgok internete rovat:
Wifi az autódban, az autód a mobilodon - ez a Drivey: „Van egy kütyü, ami mobil adatközpontot és mozgó wifi-hotspotot csinál a kocsidból.” – ...így mindjárt könnyebben haladsz az Old Town Road-on, a lehető legnagyobb biztonságban az illetéktelenektől. Ja nem:
Hackertámadás ért egy német kórházat, egy beteg belehalt: „Összeomlott a rendszer, nem tudták ellátni. Ez lehet az első kórházban történt haláleset, ami közvetlenül egy kibertámadáshoz kapcsolható.” – ...mindezt a pándémia kellős közepén, de semmi vész, nyomassátok csak a támogatott tartalmakat:
kütyü – támogatott – 9 kötelező kutyakütyü: „Labdadobáló géptől a mechanikus kutyakúton át a jutifalat osztóig gyűjtöttük össze a kutyakütyü trend legjobbjait.”MORE GAZDI THAN GAZDI ÉDES FASZOM, minek az olyannak kutya aki gépre bízza a vele való foglalkozást?!
A – Milyen minőségű otthon a levegőm? Egy értelmes feladat okoseszközöknek – ...és ha túl tiszta a levegő majd feltörik ezt is :SSS
Okosórákkal fékeznék meg a jövőben a világjárványokat – Sőt, a rossz álmokat is:
Elűzi a rémálmokat az Apple Watch: „Az okosóra alvás közben figyel és beavatkozik.” – A kórházas hír után tuti ez lesz az első amit megveszek.
A kontaktlencse lesz a következő kijelző: „Hogy ne függjünk olyan sok kijelzőtől, a Mojo Vision közvetlenül a szemre épít egyet.” – ...ami egyben retinaleolvasó, vénaszkenner és még RFID-chip is lesz. Big Brother likes this:
Élőben néznék az amerikai rendőrök, mit lát az Amazon okos kapucsengője MAGYARUL: NAGY TESTVÉR Vagy nem, mert:
Az Amazon szervereinek leállása miatt több ezer porszívó is leállt az USA-ban: „Másokhoz becsöngetni nem lehetett, mert a szerverekre kötött okoseszközök is leálltak.”Nap kommentje:
0

SZERDA, DECEMBER 2.:
VÁJTLÁZMEDÖRZ
0
Vigyázat, táncolok!

Talán érdemes:
Mára is csak két efféle jut, haladjunk fordított időrendben: a Cinemax 2-őn egy kis művészkedés fél kilenckor, ismét súlyos betegséget érintve de a Hazug tánc főszereplője NEM rákos, csak úgy tesz mintha, ezzel nyerve meg osztálytársai együttérzését és balett-iskolája anyagi támogatását. A fő gond az utóbbival lesz merthogy ahhoz nem elég a kopaszra borotvált fej és a bánatos pillantások, orvosi igazolás is kell és Katie (Kacey Rohl) úgy dönt, megéri kockáztatni a hamisítással való lebukást. A White Lie akaratán kívül rámutat az empátiavámpírok működésére Rachel Dolezaltól a túltolt hesstegmítúig – nem kellemes látvány és nyilván azok fogják elkerülni akiknek látnia kéne. Az anyacsatornán (Cinemax) komolykodás nyolckor Norvégiából: eltérő pártállású (de magas beosztású-anyagi helyzetű) politikusok egyazon iskolába járó csemetéinek összetűzése elfajul és egyikük halálával végződik, ráadásul a baloldali családból jött lány veri halálra a jobbos-konzervatív származású fiút és mintha mindez nem volna elég, az igazgatónő a megölt srác egyedülálló apjával kavar... A Vigyázat, gyerekek túlpolitizál egy nagyonis létező problémát és ami jó benne (pld. a gyászt feloldó humor) az is elvész a maratoni hosszúságú 160 percben, pedig kicsit rövidebb formában akár osztályfőnöki órák-szülői értekezletek kielemezhető programja is lehetne:

Kössz, oktatás! rovat:
gyereksorsok – oktatás – Többet tanulhatnak tanárok nélkül a gyerekek?: „Miért vagyunk akkor annyira ellenére felnőttként, hogy a gyerekek akár tanárok nélkül, a technológia segítségével tanuljanak?” – ...talán mert ha senki nincs a gyerek mellett aki tanulásra ösztönözné akkor még hülyébb lesz. És tényleg:
jobban megy a matek – Imádják a diákok az animebaba tanárnőt – ...csak szerelmesek ne legyenek bele :SSS
Asztalon, magas sarkúban táncoló tanítónőért van oda Amerika, meg egy csapat másodikos is – Lásd fentebb...
Nem taníthat óvodásokat egy francia tanár, mert teljesen szét van tetoválva: „Egy szülő panaszkodott, hogy a 35 éves Sylvain Helaine, akinek az arca és a nyelve is ki van varrva, és még a szeme is fekete, megrémíti a 3 éves gyerekét.” – Bezzeg a „menő” női terroristák előtt tárva-nyitva a katedra:
Terrorista tarthat előadást egy amerikai egyetemen: „Dúlnak az indulatok, hogy szabad-e szót adni (...) egy terrorista ikonnak. Leila Khaledről (...) van szó, akinek csapata és ő maga a 60-70-es években rettegésben tartották a légiforgalmat. (...) Az egyetem vezetése ismeri a több oldalról jövő tiltakozásokat, de ezekre Ph.D. Lynn Mahoney egyetemi elnök azt válaszolta: „Tudomásul vesszük, hogy a szabad beszéd és az akadémiai szabadság olykor kellemetlenséget vagy fájdalmat okoz másoknak.” – A bataclani áldozatok és lefejezett francia tanár lájkolta ezt. Ja ők már nem :SSS
Négy diák ellen indult eljárás a nagykátai tanár megfenyegetése miatt: „Ketten megbánták a tettüket, a rendőrség szerint nem gondolták, hogy baj lehet a fellépésükből.” – ...vagy nem ÚGY gondolták:
Győri késelő diák: Azt szerettem volna, hogy rájöjjön, a tanítási módszerei nem a legjobbak – Sikerült, pályaelhagyás garantálva :SS
Határátkelő – világjárók – A kivándorlás és a magyar IQ csökkenése: „Évek óta romlanak a magyar diákok körében végzett matematikai és szövegértési tesztek. A háttérben a kivándorlás is áll.” – ...meg az is, hogy:
edison100 – A ma iskolásait olyan munkakörökre kell felkészíteni, amik még nem is léteznek – ...és tényleg:
Alexnet – A robotok elveszik a munkádat: „A NAT-nak arra kéne válaszolnia, hogyan tudjuk felkészíteni gyermekeinket egy olyan világra, amit mi magunk sem ismerünk.” – Nem akarom védeni az alaptantervet de hogy adhatnának választ egy folyton változó kérdésre? A többi marhaságra (felesleges magolni, miegymás) meg ott a Nap kommentje:

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.02.11. 19:37:04
Minek a lexikális tudás? Majd a doki aki műt, kiguglizza hol kell vágni, a vegyész guglizza mit mivel lehet összeönteni, a villanyszerelő majd a neten keresi ki milyen vezetékhez milyen biztosítékot kell tenni. Minek egy vegyésznek tudni a periódusos rendszert, egy atomreaktor operátorának minek tudnia a neutron és reaktor fizikát. Ja Csernobilnál még nem volt net hogy megnézzék mi is az a xenon kilengés. Na bumm! :-)) A pénztárosnak is minek a szorzótábla, hiszen ott a pénztárgép. A kézírás is felesleges, hiszen mindent beírhatsz a mobilodba. Ja, ha lemerült nem tudsz felírni semmit? Ciki.


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 3.:
PIROSBAN JÁRVA

0
...and soon, the BARONESS bareness.

Ajánlott:
Előszóval együtt kilenckor ritkán adott Godard-mestermű az M5-ön a maestro kilencvenedik (!) szülinapja alkalmából, Alberto Moravia regényéből de a Megvetés már csak az önmagát alakító Fritz Lang miatt is érdemes figyelmünkre. Ő az a direktor aki épp Odüsszeuszt adaptálná azonban a producer Jeremy Prokosch (Jack Palance) az általa szerződtetett szkriptestől (Michel Piccoli) kicsit másfajta görög vándort várna, olyat aki zátonyra futott házassága miatt marad inkább a tengereken. Ezt meg is vitatná vele nyaralójában de a meghívás valódi indoka az író felesége, Camille (Brigitte Bardot) aki viszont úgy érzi, férje mintegy felkínálja amikor előre küldi Jeremyvel a házba. Godardnak (aki először és utoljára kapott ekkora költségvetést és mellé még STÁRokat is) összejött ami csak keveseknek, azaz mindenki kedvére tenni: mozibubusok értékelni fogják a mitológiai párhuzamokat (amiket csak még jobban kiemel a görög szobrokkal), egyszerűbb lelkeknek meg vörös posztónak-csaléteknek ott van Bardot feneke rögtön a nyitányban (és tényleg full pirosban).

Talán érdemes:
Tíz előtt öt perccel idei doksi az HBO-n (hol másutt?), gondolatébresztő címmel-tartalommal mivel a meleg közösség tagjainak nem sűrűn mondják hogy Isten hozott Csecsenföldön, ami azt illeti arrafelé (hivatalosan!) nem is léteznek ilyenek. A valóság természetesen az hogy minden országban vannak mások és az állam intelligenciája azon is lemérhető, hogyan állnak hozzájuk, és ugyan a ló túlsó oldalára átesett Ramzan Kadirov tisztogatásait sokan tagadják de konkrét tényeket és képsorokat nehéz cáfolni. Ahogy annyiszor a történelem folyamán, most is a vér tisztaságát meg a felsőbb hatalom parancsait emlegetik az agresszorok és persze most is ők az igazán gonoszak, nem a démonizált melegek-leszbikusok (akiknek jár a kalapemelés hogy ilyen ellenséges közegben is kitartanak). A Welcome To Chechnya súlyosságával együtt is optimista (szerencsére ott is vannak akik megszervezik az üldözöttek kijuttatását), sokat tanulhatunk belőle (függetlenül attól mit gondolunk a modern nyugati polkorrektségről). 22:55-kor eltűnősdi a Filmbox Premiumon de már utazással a középpontban, visszautalva a hétvégi délamerikázásra merthogy a két szingli csaj (Amber Heard, Odette Yustman) a „festői szépségű” Argentínában keresi a „felejthetetlen élményeket”. Ebből aztán ki is jut nekik, az egyiknek azért mert elrabolják egy, még az országon belül is rosszhírű negyedben (minő meglepetés, főleg a számtalan cock teasing után amit levágtak a kanos helyiek előtt), a másiknak meg azért mert mostantól bottal ütheti barinője nyomát – vagy nem, mert a.: nemrég vesztek össze, b.: kb. Miss Heard az utolsó akiről azt feltételezem hogy bárkit is megment. Bár az ...és hamarosan a sötétség remake (az 1970-esben Franciaországban túrázó ápolónőkre vadászott egy szexőrült) de az igazi árnyékot a Heard és Depp válása körüli médiacirkusz veti rá, most pedig lássuk, hogy nyomják az igazi turisták:

Turisztikai rovat:
proptúra – Virtuális utazás az Atlanti-óceán körül: „Egy több hónapos útra indulok egy kisrepülővel, célom körberepülni az Atlanti-óceánt. Mindezt szimulátorban.” – Bezzeg a Bátor Emberek nem szimulálnak:
utazás @ !B – Kempingezés Európában - hol a legnépszerűbb a sátrazás? – Ott ahol alacsony a vírusos esetek száma?...
sablonmentes – Végtelen szabadság: ilyen a lakóautózás (kisgyerekkel): „Éjszaka a finn fjordoknál, grillezés a Balti-tengernél...de hogyan válasszunk lakóautót, mennyibe kerül, hol aludhatunk?”LÁSD FENTEBB Hát ha válogathatsz a lakóautók között akkor már jobban állsz mint a lakosság 99%-a úgyhogy bárhol alhatsz.
Eladták a házat, és körbehajózzák a Földet – ...és ez a lehetőség bármelyikünk előtt nyitva áll. Ja nem, lásd fentebb.
sablonmentes – Lakókocsis roadtrip kisgyerekkel: „5500 km az utakon 8 országon keresztül, vadkempingezés a Balti-tenger partján egy 2 évessel.” – BASSZUS MÁR MEGINT ITT VAGYTOK?! Wait, a challenger appears rögtön alatta:
határátkelő – „Nekivágtunk Amerikának“: „Kihozva a maximumot 2020-ból, egy lakókocsival nekivágtunk Amerikának. Néha szaga van, de kiderül, mi a boondocking.” – ...és az első helyezett:
utazó anya – Három gyerekkel utazni könnyebb, mint kettővel: „Judyés férje három gyerekkel járják a világot.” – ...és ez minden háromgyerekes, négykerekű család számára járható út. Ja nem.
Gödörbe esett egy brit férfi Balin, hat napig kiáltozott, mire megtalálták: „Törött lábbal hevert négy méter mélyen.” – Minek ment oda level over 9000.
Meghíztak a turisták, Velencében csökkentik, egyszerre hány ember ülhet be egy gondolába – Egészen pontosan nulla embernek kéne most gondolába ülnie meg napoznia:
Non ce n'é coviddi, non ce n'é coviddi! – „Nincsen coviddi” – mémsztár lett ez a maszk nélkül strandoló, szicíliai nő: „Angela szerint ha jön a második hullám, akkor szeptemberben majd újra bezárkóznak, ő a maga részéről addig strandol. Remixek, interjú, minden van.” – Valaki előszedhetné a csajt, hátha a mostani helyzetre is mind valami k* okosat :SSS

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés