2020. 12. 05.
Kémecskés Részecskék (dec. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kémecskés Részecskék (dec. 5-6.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 5.:
A LENGYEL: SPÉCI.
0
Hipp hopp, jön Harold!

Nem érdemes:
Oldalakat lehetne írni arról, miért ma adja az HBO a látványos de történelmileg nemkicsit elfogult Mária román királynét de meghagyom másoknak, mindenesetre az jelent valamit ha már az Indexnek is feltűnt a dolog, egy biztos, nem használ az árkok betemetésének. Bár fennáll az opció hogy a tiltakozások hatására leveszik a műsorról, nyolckor csakazértse kapcsoljunk oda, sőt éjjel egy előtt öt perccel se amikor a Critters kultszéria 2019-es újramelegítését adják. A Rémecskék támadása értékelhető színfoltjai a horror-ikon Dee Wallace (lásd a képet a leadben) és hogy a CGI helyett hagyományos effekteket meg bábukat használtak de ettől még úgy felesleges az egész ahogy van.

Talán érdemes:
A Story4-en emberrablósdi tíz előtt öt perccel: előbb a frissen házasodott párocska gazdag férfitagját viszik el, majd (a váltságdíj átadásakor) a feleséget is. A Nászutas rémálom jellegzetes(en átlagos) Lifetime-thriller ami a jó öreg senki sem az akinek elsőre tűnik-sémára épít inkább kevesebb mint több sikerrel. Öt perccel később (21:55-kor) a Lánglovagok tavalyi, humoros koppintása az HBO-n ami az Oviaput is megidézi mikor az alapból leterhelt tűzoltóknak három frissen kimentett srácra is vigyázniuk kell. A Ne játssz a tűzzel főleg John Cena rajongóinak lehet érdekes (meg azért is mert egy Gődény-hasonmás is van benne), tizenöt éven felüliek nyugodtan kihagyhatják. 22:10-kor az egyre komolyabb szerepeket kapó Ana de Armast láthatjuk a Film Now-n de a reflektorfény így is Joel Kinnamané aki visszaeső (=lövöldözésbe keveredő) bűnözőként az FBI kérésére Lengyel spiclivé lesz hogy a rácsok mögött buktasson le egy európai drogkereskedőt.

Ajánlott:
Fél tízkor többszörösen aktuális vígjáték a Dunán egy IKEÁval szembeszálló bútorkereskedőről akinek akkor durran el az agya mikor az említett multi miatt elveszti negyven éve meglévő megélhetési forrását. Ahogy lenni szokott, nála is működésbe lép a dominó-elv: a munka elvesztésével odalesz lakása és nem elég hogy szeretett felesége Alzheimere súlyosbodik de az asszony is távozik az árnyékvilágból. Mindezek együttesen vezetnek oda hogy Jön Harold! és megoldja a problémát, nem úgy ahogy Marvin Heemeyer a Killdozerrel hanem a rivális cég főnökének elrablásával...azaz csak megolda ha amaz nem menne bele ezer örömmel a játékba. Itt tűnnek ki igazán a Here Is Harold! erényei (a néhol kissé leningrádkovbojos autóút dacára is): a tragédiát mindig feloldja a komédia, legyen szó a feleség haláláról (aki utolsó szavaival elküldi a fenébe az egész öregek otthonát), a férj végső fellobbanásairól (se a bútorbolt felgyújtása, se a tiltakozó önégetés nem jön össze). Ha szimpátiánk megnyeréséhez nem lenne elég a Dávid/Góliát feeling (gondoljunk bele hány kisbolt, szaki és termelő ment tönkre a töredékáron dolgozó nagyok miatt) akkor ott van a svédek legújabb húzása a sokadik beleállásukkal a Gillette-féle get woke, go broke-vonalba egy férfidémonizáló kampánnyal. Nagyon hiteles ez az erkölcsi észosztás egy olyan vállalattól amit a svéd náci párt egyik fő támogatója alapított, IGEN, létezik családon belüli erőszak és IGEN, fel kell lépni ellene az elkövető nemétől függetlenül:

Hétköznapi sekszizmus rovat:
A férfiszervezetek kiakadtak az IKEA kampányán: „A bútoráruház bojkottjára szólítják fel az erősebb nem tagjait.” – Már az alcímben megy az utalgatás az erősebb nemre” holott csak egyenlő elbírálást akarnak: „Nyílt levélben kifogásolja a Férfihang Civil Társaság és a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság az IKEA (...) videókampányát. Az apák társadalmi egyenlőségéért és a férfiakkal szembeni erőszak társadalmi elfogadottsága ellen küzdő civilek szerint a képsorok a férfiakra nézve diszkriminatívak, ezért a hátrányos megkülönböztetés megszüntetését követelik.” – Ahelyett hogy elfogadnák hogy:
„A családon belüli erőszaknak igenis neme van”: (...) Tudomásul kell venni, hogy ez tömegesen, tendenciózusan és rendszerszinten nőket érint”AMBER HEARD LIKES THIS ÍGY IGAZ, csak férfi bánt és csak nőt:
nesze!szer – Virág helyett pofon: „Van, akinek a Valentin is csak egy olyan nap, amit túl kell élni. Ne dugd homokba a fejedet, ha bántalmazásról van tudomásod!” – Ezzel kezdték az évet és ezzel is fejezik be:
AMIKOR AZ ÜNNEP A TÚLÉLÉSRŐL SZÓL: „Akkor boldog a karácsony ha megússza verés nélkül” – Igen, az összes férfi Valentin-naptól Karácsonyig folyamatosan bántalmazza a párját. Eközben a valóságban:
Palacsintasütővel verte meg a férjét egy nő – Biztos nem olvasta a cikket hogy ilyesmi csak fordított felállásban fordulhat elő. Na mindegy, gondolom az IKEA erről forgatja majd a következő kisfilmjét. Ja nem, ők most kussolnak, ellentétben a hülye bloggerekkel akik szerint a férfiak elleni családon belüli erőszak „inkább szánalmasan megmosolyogtató (...), mintsem tragikus”:
téveszmék – "A nők elleni erőszak a legtöbb esetben láthatatlan": „A férfijogi szervezetek tiltakoznak az IKEA legújabb kampánya, a családon belüli erőszak egyoldalú bemutatása ellen.”Nap kommentje:

szvsz 2020.12.01. 10:31:34
Engem a gonosz fehér férfi gyíkká változtatott.
... de már elmúlt.


VASÁRNAP, DECEMBER 6.:
VESZÉLYES ÉJ:
0
Every day is Groundhog Day!

Talán érdemes:
Ez a nap a romantikázásé lesz: 00:50-kor vár minket a gyerekfilmekből szintet lépő Angourie Rice a TV2-őn egy kicsit elvont művészkedésben melyben a szerelmesek sorsát tovább nehezíti hogy egyikük Nap nap után más helyen és alakban tér magához, ráadásul a „neve” is egyszerűen csak A. Ami elsőre rózsaszín álomnak tűnik (lelki társak folyton megkeresik egymást) az kicsit racionálisabban szemlélve akár egyéjszakás kapcsolat-propagandának is felfogható (mert ugye a „srác” minden este valaki más, csak a testből testbe vándorló lelke ugyanaz még akár nőként is). Ugyancsak Végtelen szerelem lesz terítéken az HBO-n de jóval korábban (20:00) és ebben is szellemi vonzalmak lépnek az IRL helyébe mikor a gerlepár férfitagja autóbaleset áldozata lesz (nem kellett volna KÁBSZIZNI sms-ezni vezetés közben) és a purgatórimban ragad, innen igyekszik üzenni a történtekért önmagát okoló csajának. Kicsit Ghost-utánérzés de Famke Janssen kedvéért talán belenézek, egy órával korábban, kilenckor öribari de semmi több férfi és nő adja ki magát rendes párnak a Filmbox Premiumon hogy így tegyenek eleget a valódi esküvőkre szóló meghívásoknak és ne kelljen magyarázkodniuk amiért egyedül mennek. A Plusz 1 fő Nagy Fordulata kitalálható de legalább nem párcserében-poliamóriában teljesedik ki (és a happy endig vezető út sem zökkenőmentes). A Film4-en rémálommá vált nászutak után nyolckor elvált nő számára adódik Veszélyes esély a szerelemnek amikor összejön egy megözvegyült, támogatásra szoruló férfival akiről aztán egyre sötétebb dolgok derülnek ki, főleg a nárcisztikus személyiségzavara, erre utal az eredeti elnevezés (The Narcissist) is. De van még más is a rovásán: plagizálás, mások halálba kergetése (pld. azon szobatársáé akitől a disszertációját lopta), egyszóval majdnem kapunk egy jó thrillert de az egész érdektelenségbe fullad a főhősnő komikus naivitása miatt, viszont ha már szociopaták:

„Zene” és „film” rovat:
Kult – Óriási manipulátor vagy aspergeres áldozat Hollywood legújabb botrányhőse: „(...) Azt is gondolhatnánk, hogy Charlotte Kirk egy kém, akit azért küldtek az Egyesült Államokba, hogy (...) destabilizálja az amerikai szórakoztatóipart. A vele kezdett viszonya miatt kellett lemondania a Warner Bros. egykori vezérigazgatójának (...), és egy évvel később ő volt az oka annak, hogy (...) az NBCUniversal igazgatóhelyettesének szintén távoznia kellett a pozíciójából. (...) Kirk (...) színészi álmokkal érkezett Nagy-Britanniából, majd nem sokkal később, mindenféle módszerrel kicsikart apró szerepek után ott tart, hogy a Trónok harca egyik rendezőjének jegyese lett – aki aztán szintén zsarolási ügybe keveredett. (...) Kirk egyszerre vagy több vasat tartott a tűzbe (...), vagy több vas tartotta őt a tűzbe egyszerre, nehéz megmondani. De az biztos, hogy amint egy befolyásos ember közelébe került, rögtön pár másik befolyásos emberrel is elkezdett kommunikálni. Hogy szándékosan, előre eltervezve csinálta-e ezt, vagy csak próbált élni a lehetőségeivel, azt nehéz innen megítélni. (...) 2019-ben tagadta, de most már úgy tekint magára, mint a #metoo egyik áldozatára, akit a férfiak kihasználtak, és amiből a betegsége miatt semmit sem fogott fel.” – Majd ő is kap egy életrajzot mint Elizabeth Holmes, szerintem ezzel fog végleg befutni :DDD
Idősödő rocksztárokra indulnak be a fiatalok: „A fiatalok zenei ízlése erősen retró.” – Nofene, még a végén kiderül hogy hosszú távon nekik se lehet minden szart eladni.
arcanum – Mindenki rokonai voltak - a tévébemondók: „A magyar tévének négy legelső bemondója volt. Az igazi elsők élhetnének még, de egyiküknek sem sikerült megöregedni.” – ...és bármelyikük jobban értett a szakmájához mint a maiak.
Véget ér a Walking Dead...and nothing of value was lost that day!
Tömeg, zene, meztelenkedés: 10 éve szűnt meg a Love Parade: „A berlini technofelvonulás legjellemzőbb és legmerészebb képeivel emlékezünk a rendezvénysorozatra.” – Lásd fentebb, ahogy ezt is:
Kitették Polanskit a francia filmakadémiából: „Erről a szervezet új vezetése döntött a belterjesség és szexizmus elleni hadjárata első fontos lépéseként. Polanski mellett 17 másik tagot is kizártak.” – BRÜHÜHÜÜÜ, a Filmakadémia arca volt de a mítú maga alá temette, BRÜHÜHÜÜÜ!! Bezzeg ha nő lenne őt is mosdatnák mint Ghislaine Maxwellt vagy Charlotte Kirk-et,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés