2020. 12. 07.
Tigristől a frászig (dec. 7-8-9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tigristől a frászig (dec. 7-8-9-10.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 7.:
TUTTO COMBINO!
0
Mondd, mondd ki azt a szót...

Talán érdemes:
Fordított időrendben haladva a mai fő nézhetőség 23:05-kor jön a Filmbox Family-n. A Stooge-„fivérek” sztorijának többen, többször is nekifutottak, a végeredmény általában nem lett túl jó (lásd az általam is lehúzott Dilis triót) de A három komédiás igazságot szolgáltat nekik és bemutatja úgy a csúcsra vezető utat mint az azzal járó negatívumokat (így azt is hogy a Columbia stúdió jókora összegekkel verte át őket). Kilenckor hiánypótló doksi az M5-ön a hazai mozitörténelem egy kevéssé ismert alakjáról, Janovics Jenő, a magyar Pathé az elsők között látta meg a műfajban a lehetőséget és hozott létre filmgyárat, életútja egyszerre felemelő és elszomorító: jó tudni hogy voltak „szent őrültek” akik nem féltek újítani és szembemenni a trendekkel – ugyanakkor elkeserítő hogy oly sok más úttörővel együtt neki is a sárgaházba kellett menekülnie. Egy órával előtte nyolckor a közelmúlt egyik big thingje, az Eufória különkiadása várja a depire hajlamosakat az HBO-n ami az első és második évad közti eseményeket meséli el, főleg Rue (Zendaya) szakítás utáni drogos visszaesését melyre egy karácsonyi terápiás beszélgetésen emlékszik vissza been there, done that pártfogójával (Colman Domingo). Ugyanabban az időben jóval könnyedebb szórakozás a Cinemaxon Olaszországból az Ezer szó, a Hivatali patkányok és az Igenember nyomán: a modern kor kihívásaival lépést tartani akaró nőből alternatív gyógyász és az ő PEYOTEfőzete hozza ki az őszintét. Ha ismerős az nem véletlen, az eredeti egy chilei alkotás volt (Sin Filtro), abból készült egy spanyol remake (Una Mujer Sin Filtro) most meg ez (Cambio tutto) de attól még én is megfogadom a Mondd ki hangosan tanácsát és

#LESZAROM a celebgyerekeket is!
Kitalálja, melyik sztár az apukája ennek a 20 éves fehérneműmodellnek? – Nem, én azt találtam ki hogy LESZAROM:
Megszületett Jude Law hatodik gyermeke: „Aki egyben első gyermeke feleségétől, Phillipa Coantól, akit tavaly vett el.”LESZAROM Remélem nem követi a korábbi gyerekei hibáit:
Apuka szeme fénye – Jude Law 19 éves lánya bikiniben illegette magátJEFFREY EPSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
Iggy Azalea idén szült, most szakított a gyerek apjával: „A 30 éves rappernő hányó emojikkal érzékeltette, hogyan érez egykori kedvesével kapcsolatban.”Cardi B likes this, nekem pedig mindkettejüktől hányingerem van.
Félmeztelen képpel ünnepelte születésnapját Kaia Gerber: „Cindy Crawford lánya 19 éves lett.” HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
képek – Kaia Gerber és Jacob Elordi most már kondiba is együtt jár: „A múlt héten írtunk arról, hogy Cindy Crawford lánya és az Eufória színésze kavarhatnak egymással. Most már képes bizonyíték is akad arra, hogy van közük egymáshoz.”LEGALÁBB FERRARIVAL JÁRNAK A KONDITEREMBE? LOL LESZAROM.
szabaddá tette magát felül is – Yvonne Dederick lánya kipróbálta a félmeztelen jógát – Hát igen, a jóga az Derrick lányánál is erről szól...ja nem, LESZAROM.
Kaia Gerbernek most húzták ki két bölcsességfogát. Pózolt velük egyet: „Cindy Crawford lánya ennyire bizarrt még valószínűleg sose posztolt, de van kifogás!” – Én nem keresem a kifogásokat: LESZAROM.
Beckham apuka belekontrázik – Victoria Beckham vicces videót posztolt arról, hogyan énekel a legkisebb fia – Akkor már inkább FatGirl Slim, ő csak DJ-zik, nem énekel!
 

KEDD, DECEMBER 8.:
TERMINAL DES-EASE
0
Dévid, zsenánt.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn francia keménykedés 22:40-től és a Déli terminál egy nem is oly’ távoli disztópiában játszódik ahol a polgárháború a mindennapok része, a kisember pedig csak a túlélésben reménykedhet. Így van ezzel az alkoholizmusba menekülő orvos (Ramzy Bedia) is aki a munkáját végezné de az ilyen-olyan oldalak képviselői (újságírók, rendőrök, terroristák) lassan felőrlik a türelmét. Az anyacsatornán (Cinemax) friss széria első két epizódja nyolctól Anglia egyik hírhedt sorozatgyilkosáról: Dennis Nilsen (ahogy Ian Brady és Myra Hindley valamint Fred és Rosemary West) kívülről teljesen átlagos, unalmas fickónak tűnt amíg ki nem derült róla hogy több mint tíz férfi halála szárad a lelkén akiket felhívott magához együttlétekre aztán brutálisan megölt. Ha a maradványokat nem (többek közt) a csatornába-lefolyókba szórta volna akár meg is úszhatta volna de az igazán sokkoló mégsem ez volt hanem a higgadtsága amivel a letartóztatást és a kihallgatásokat fogadta és lett az érzelmekre képtelen, egoista szociopata iskolapéldája akit egyáltalán nem izgat tettei súlya. A Des David Tennant jutalomjátéka még akkor is ha különösen ellenszenves figurát alakít, szinte mellékes hogy még kísértetiesen hasonlít is Nilsenre. A Duna TV-n ugyancsak sorozat fél tízkor, ugyancsak két résszel de már egy francia Agatha Christie-feldolgozással, az áldozat a Tíz kicsi néger. A szitu jól ismert: öt (súlyos titkokat őrző) férfit és nőt meghívnak a vágyak karibi szigetére ahol hamar kiderül hogy nyaralás helyett vezeklés lesz a program, akár úgy is hogy a legdrágábbal fizetnek múltjuk bűneiért ergo bár Tízen voltak de nem biztos hogy távozni is ennyien fognak.

Kis hírek a nagyvilágból:
Hiába a hatósági tiltás, csak azért is megtartotta a romániai ortodox egyház a Szent András-napi zarándoklatot: „A hívek nagy része azért észnél volt: a megszokott többezres létszám helyett mintegy négyszázan vettek részt a szertartáson.” – ...és hogy milyen amikor nincsenek eszüknél a hívők? Hát ilyen:
Zugmisék Angliában: „Polgári engedetlenségből” a tilalom ellenére is tartanak csoportos istentiszteleteket: „Egy magasabb hatalomnak tartozunk elszámolással” - magyarázta egy lelkész, miért nem tartják be a járványügyi korlátozásokat.” – Fanatikus katolikusként sem tudom sajnálni őket csak azokat akiket esetleg megfertőznek:
Koronavírust elűző szertartást tartott a román botrányérsek: „Sem az érseken, sem a követőin nem volt maszk.”Wait, a challenger appears:
Belehalt a koronavírusba a szerb ortodox egyház feje, aki a járványszkeptikus püspök temetésén fertőződött meg: „Irinej pátriárka is ott volt azon a temetésen, ahol tömegek csókolgatták a koronavírusba belehalt püspök holttestét.” – Ők így PARTY HARD!!!-olnak:
Meghalt koronavírusban az amerikai televangelista, aki azt hirdette, a betegség isten büntetése: „Ifjabb Irvin Baxter nem sok jót gondolt a házassági előtt szexről sem.” – Azt hinnéd az itthoni „keresztények” tanultak belőle meg a többiekből, de nem:
Szikora Róbert: A koronavírus Isten büntetése – Beszélje meg Pataky Attissal vagy Jane „a vírus Isten ajándéka a baloldalnak” Fondával :SSS


SZERDA, DECEMBER 9.:
NAUGHTY BY FORCE
0
Esküszöm nem én lőttem!

Talán érdemes:
22:35-kor a sokadik bőrlenyúzás a Filmbox Plus-on a netes-gyilkolós klisékről. A Hasfelmetsző.com első látásra a Félelem.com-ot idézi és hát nem sokban tér el tőle: idióta gyilkos közvetíti gazdagok kivégzéseit az említett honlapon, az őt kergető, drogfüggő nyomozó (Armand Assante) meg személyes érintettsége miatt is le akarja zárni az ügyet. A Dunán kicsit túlnyújtott (de legalább valóságalapú) dráma háromnegyed tíztől arról hogy van akinek szűkebben adatik meg A választás szabadsága, például ha eleve bűnözőcsaládba születik márpedig Calabriában ezzel elég sokan vannak így. Kilenckor gyenguska Renny Harlin-thriller a Film Mánián, hozzáillően egykaptafa elnevezéssel (Egy gyilkos agya), kicsit a tegnapi A. Christie-adaptációra hajazva: az FBI kiképzőtisztje (Val Kilmer) elhagyatott szigeten tesztelné tanulói hatékonyságát de a fiktív bűntényből hamar valódi lesz amikor valaki (talán pont egyikük?) ritkítani kezdi a diákokat. A Mindhunters tipikus B-movie amiből bőven elég lenne másfél óra. Nyolckor idei krimi-katasztrófa hibrid a Film Now műsorán Mel Gibsonnal és Emile Hirsch-sel, természetesen előbbi a Force of Nature csalija amire ráharaphatnak a gyanútlanok pedig max. negyedórányi jelenete van, ő az a rendőr apuka akit egy Puerto ricói hurrikán elől menekítenének ki kollégái (köztük Hirsch karaktere) miközben pár rosszfiú épp a közelgő csapást kihasználva akar megszerezni valamit a házból amiben ők is laknak. A megfelelő rendező kezében ez is arannyá válhatott volna de Michael Polish nem ilyen, ő fontosabbnak tartotta beleerőltetni az SJW-mellékszálat a nácikkal ahelyett hogy simán csak egy popcorn movie-val ajándékozta volna meg a zsáner rajongóit (na meg Gibsonéit aki még így is jobban muzsikál mint brúszvili). Hogy a tigris mit keres benne az jó kérdés, de legalább lesz ürügy hogy újrainduljon a

A természetet visszavágják :( rovat:
The Tigris Edition:
Mike Tyson tigrise „nyugdíjba ment” - többek között azért, mivel letépte egy ember karját – Kár érte, kiváló ÜGYNÖK tigris volt, szerettem a ZENÉJÉT színészetét a Másnaposokban, és ha már másnaposság:
Borban áztatta a tigrist: „Az indokínai tigris erősen veszélyeztetett faj, már csak 220 példány él Thaiföldön és Mianmarban.” – Hé gyerekek, a bort inni kell, preparálásra továbbra is a denaturált szesz való!!
Apja védelmében lelőtt egy szigorúan védett szibériai tigrist: „A két vadász a magas fűben gyalogolt a kínai határnál, amikor megzavarták az étkező tigrist.” – Ők legalább önvédelemből tették, eközben a határ túloldalán:
25 év után ismét engedélyezi Kína a tigris- és orrszarvúcsontok kereskedelmét: „Felkészült kórházakban képzett orvosok használhatják a teljesen kamu csodaszereket.” – ...remélem nem a Covid-vakcinához :SSS
Hármat kölykezett egy szumátrai tigris: „A londoni állatkertben születtek a kicsik. Nézzen bukdácsoló, csecsszopó tigrisbébiket!” – Hát igen, a kifejlett példányok már nem ilyen cukik:
Megölte gondozóját egy tigris Spanyolországban: „Egyelőre nem tudni, hogy történhetett meg.” – Segítek: pofán karmolta, megharapta majd szétmarcangolta. Szívesen.
Calvin Klein parfümmel tőrbe csaltak, majd levadásztak egy emberevő tigrist Indiában: „13 embert ölt meg az állat, a farmerek rettegtek tőle, hónapokon keresztül vadásztak rá. Mondjuk, először ők törtek be a tigris élőhelyére állatokat legeltetni.”Wait, a challenger appears:
Traktorral tapostak halálra egy tigrist, miután az megölt egy férfit: „A megölt emberevő tigris tíz nappal korábban megsebesített egy fiatalt is. Vizsgálat indult.” – Most már késő bebizonyítani a tigris ártatlanságát...
Végleg rács mögé kerül egy három ember halálát okozó tigris Indiában: „A Csavargónak elkeresztelt ötéves tigrist hiába próbálták visszaterelni a vadonba, újra és újra lakott területek közelében bukkant fel.” – A fenti hírek tükrében azt kell mondjam hogy olcsón megúszta.
 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 10.:
SZERETNI KIFULLADÁSIG...
0
...csak az a másik benne lenne!

Mára csak egyetlen de nagyon jó darab jut:

Ajánlott:
Az M5-ön újabb Előszóval bevezetett Godard-klasszikus kilenctől, spoileres címmel, egyszerű felállással, látszólag eszköztelenül: egy született bűnözőt (Jean-Paul Belmondo) követünk kis stikliktől (autólopás) nagyokig (rendőrgyilkosság), ex-barátnőtől az „igaz szerelemig” akinek teher a körözött, közveszélyes(nek kikiáltott) szökevény és elárulja. Ha kritikusan állunk hozzá, a Kifulladásig ezer sebből vérzik, kezdve az improvizált szövegektől a profi aktorok és az egyszerű, kamerába bámuló járókelők vegyes castingolásáig de tetszik vagy sem, Godard legalább annyira új hangot hozott mint Tarantino vagy a Blair Witch Project: ahogy a laza dumákat meg a rángatott kamerát úgy az ő megoldásait is kismillióan vették át. Ebben persze az is benne van hogy későbbi, „rendesen” megcsinált koppintásai (és a blogba is beválogatott 1983-as amcsi remake, az Eláll a lélegzetem) mellett Godard lázadó hangvétele okafogyottnak és amatőrnek tűnhet (ma már bármit lehet, nem csak a gyöngyvásznon), de mi attól még csak nézzük meg.

Szakálla volt genderrovat:
Vállalta homoszexualitását egy politikus Mianmarban: „Coming outjáért akár tíz év börtönbüntetést is kaphat.” – Még mindig átköltözhet Új-Zélandra:
Maori őslakos lesz Új-Zéland első női külügyminisztere: „Nyolc nő, őslakosok és az LMBT-közösség tagjai is helyet kaptak Jacinda Ardern új kormányában.” – Dicséretes de attól félek ez megint valami ami hamarosan kötelező lesz:
Minden cégnek és pártnak legyen női vezetője is?: „Németországban komoly vita folyik a női kvóta kiterjesztéséről: egy javaslat szerint minden nagyobb tőzsdei cég igazgatóságában lenne egy nő. A „férfigyilkosnak” nevezett Merkel pártjában 50 százalékban akarnak női vezetőket. Jó megoldás előírni a nők arányát?” – Igen, mert bár „lehet, hogy nem tud (...) programozni (...), de egy olyan különleges látásmódot és dinamikát hozhat a csapatba, amely annak teljesítményét akár meg is sokszorozhatja (...).”
Gazdaság – Tech – Először neveztek ki fekete nőt amerikai szórakoztatóipari óriás élére: „Channing Dungey lesz jövő évtől a Warner Bros. tévécsoportjának elnöke.” – Most még ő is örül hogy áttörte az üvegplafont de csak várja ki a végét:
g – Emmanuelle Charpentier Nobel-díja és a nők nehézségei a tudományos életben: „(...) Charpentier bírálta egyes intézmények működését, (..) megállapította, hogy azt a kevés nőt, aki magasabb beosztásba kerül a tudományos intézményekben, gyakrabban kérik fel nyilvános szereplésre, mint a férfiakat, és ez plusz terhet rak rájuk.” – Ha kevés a női tudós azabaj, ha beválasztják, felelősséggel jár, akkor meg azabaj, sebaj, Japán mutatja az utat:
Se hölgyek, se urak – újít a japán légitársaság: „Szakítanak a „hölgyeim és uraim” megszólítással, jön helyette a „mindenki”.” – De KI fog betartozni abba a „mindenkibe”, és ha nem mindenkihez akarnak szólni azt hogy oldják meg?
A német Zöldek kitörölnék az alkotmányból a faj szót: „Sokan már meghaladottnak tartják.” – Remélem a sariatanáccsal egyeztettek azért.
Franciaországban úgy döntöttek, a koronavírus grammatikailag nőnemű – ...ha nőnemű a vírus azabaj:
Nem volt a pápán maszk, miközben hölgynek nevezte a koronavírust: „Sokan bírálják.” – Szegény Ferenc, pedig hogy igyekszik up to date lenni :DD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés