2020. 12. 26.
Poppy goes Hyppo. (dec. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Poppy goes Hyppo. (dec. 26-27.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 26.:
TOMMY IS A FREE MAN
0
Apa, most kezdődik az új életed!!!

Talán érdemes:
A Dunán nem az agymosott-illuminált Poppy-t láthatjuk negyed éjfélkor hanem Amélie távoli rokonát (Sally Hawkins) aki a maga sajátos frazeológiájával áll hozzá a problémákhoz, erőltetett naivitása-optimizmusa (Hajrá boldogság!) egyfajta Rorschach-teszt: vagy elvarázsol vagy úgy fog irritálni mint az autós oktatóját (Eddie Marsan), egy biztos: don’t try this at home, IRL nem így működnek a dolgok, Mike Leigh-nek meg inkább a drámák állnak jól és a Happy-Go-Lucky is csak megerősít minket ebben. A TV2-őn max. egynekjó gengszterkedés 23:25-től nagy STÁRokkal de gyengécske forgatókönyvvel: ex-nagymenőkügyvédje (Morgan Freeman) nyugdíjas éveit élvezné az idősek otthonában ha az új lakó (Tommy Lee Jones) nem lenne mindenben a riválisa (visszavonult szövetségi ügynökként ez ilyen szakmai ártalom lehet). A furcsa párnak – ahogy azt megszokhattuk – külső fenyegetés hatására kell összefognia, ezt itt az ügyvéd egykori munkaadói jelentik akiknek a szálak elvarrása a járulékos veszteségeknél is többet ér. A Csak most kezdődikről fiatalabbaknak a Matthau-Lemmon, időseknek a Frank Sinatra-Bob Hope-duó ugorhat be, a sznobok örülhetnek Joe Pantoliano és Rene Russo jelenlétének (utóbbi a két idősödő alfahím love interestje akit túszul ejtenek a maffiózók), ne várjunk tőle sokat és akkor nem fogunk csalódni. A retekklubbon tíz előtt tíz perccel bő húszéves vígjáték, folytatva a héten megkezdett szellemi fogyatékkal élés-témát, kérdés hogy Carla új élete azt adja-e amit vár tőle úgy a főhősnő mint a néző. Utóbbi drukkol a címszereplőnek (Juliette Lewis) hogy anyja szárnyai alól kikerülve megtalálja előbb hivatását majd boldogságát egy hozzá hasonlóval (Giovanni Ribisi) ugyanakkor Garry Marshall szándékai nem egyértelműek, mintha önnön Pretty Womanjét akarta volna a te is más vagy, te sem vagy más-sémára ráhúzni. Ezt két dolog nehezíti, az egyik a zeneválasztás (nem biztos hogy a She Drives Me Crazy jól illik ide), a másik Lewis aki túljátssza Carlát szinte úgy mint Sean Penn a maga figuráját a Nevem Sam-ben, és hogy ma mit kapna érte, hát nem díjesőt:

„Zene” és „film” rovat:
Botrányt váltott ki Sia filmjének első előzetese: „Az autizmust sértő ábrázolással vádolják Sia készülő új filmjét, a Music-ot.”Wait, a challenger appears:
Anne Hathaway bocsánatot kért a Boszorkányok című film érzéketlen jeleneteiért: „A Legfelsőbb Boszorkány karaktere miatt egy paraolimpikon is tiltakozott, azt mondják, démonizálják a fogyatékkal élőket. A színésznő bocsánatot kér. (...) Anne Hathaway többek között a következőket írja: ’Bocsánatkéréssel tartozom a fájdalomért, amit okoztam. Sajnálom. Amikor a karakter tervét bemutatták nekem, nem kapcsoltam össze a Legfelsőbb Boszorkányt és az eltérő végtagokkal élőket (...): most, hogy már többet tudok, ígérem, jobb leszek a jövőben.’”MERJEN CSAK „ROSSZALKODNI”, LOL Tessék mondani, a sátánizmus-propagandáért mikor fog bocsánatot kérni?
Linczényi Márkó: Milyen volt közönségnek koncertezni? Fogalmam sincs már – Bezzeg régen amikor még lehetett címlapon nyafogni hogy az elmaradott vidékiek nem tolerálják ha erővel lesmárolják a csajaikat :DDD
cineart – Óriási sztárparádé lesz Ridley Scott legújabb filmjében!: „Többek között Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons és Al Pacino is szerepel majd benne.”ÉS? ATTÓL JOBB LESZ? Nagyszerű, akkor már csak a szkriptet kéne valakinek megírnia.
Kereken 46 éve ért véget a világ legjobb sorozata, a Monty Python Repülő Cirkusza: „1969-től 1974-ig futott a BBC legnagyobb és a maga korában talán legmerészebb húzása (...). A Monty Python ugyanakkor indult, amikor a Beatlestől megjelent az Abbey Road, és a társulat ugyanakkora hatással volt a humorra, mint a Beatles a zenére.” – Szerencsére azóta sokat fejlődtünk „zenei” és „filmes” téren is, ahogy ma már a Beatlest sem engednék a stúdió közelébe, úgy a Monty Pythont sem a BBC kamerái elé ^^
Radnóti húga nem érdemelte meg, hogy testvére árnyékában éljen – Hiánypótló írás egy tájékozott, olvasott, a történelemmel is tisztában levő szerzőtől, tényleg túl sok ciszheteró fehér férfit olvasunk, ideje volt már hogy a mítú, a béelem és a zsöszűi elérje Radnótit és a többieket is:
Eltűnt az Egri csillagok – kiderült, melyek a magyarok kedvenc olvasmányai: „Az még nem annyira meglepő, hogy a Harry Potter az első, de lista további helyezettjei között vannak érdekességek. Könyvtérképet készített a Libri.” – Tessék mondani, és ennek (mármint az Egri csillagok eltűnésének) örülni kell? Nap kommentje:
0

VASÁRNAP, DECEMBER 27.:
PRAETERRITÓRIUM
0
Oblivious Child is Oblivious.

Talán érdemes:
Ha a börtön ablakával kezdtük (Pillangó) és folytattuk (A pármai kolostor) a hetet, kilenckor zárjuk is azzal az AMC-n ahol Daniel Radcliffe igyekszik megszabadulni a maradék heripotter-imázstól, most épp emberjogi aktivistaként akit az Apartheid idején húsz évre ítéltek tevékenységéért és/vagy amiért összeszűrte a levet egy fekete nővel. A Szökés Pretoriából tény-összemosásai itt kezdődnek, azzal folytatódnak hogy a benti őrökre a nácik fekete egyenruháját adják (lásd a fenti képet), a csúcs mégis az hogy egyetlen ottani színészt sem válogattak be még azok közül sem akik a maguk eszközeivel küzdöttek a rezsim ellen, csak abban reménykedek hogy Radliffe rajongói közül páran rákeresnek hogyan bántak ott akkoriban a fekete polgárjogi harcosokkal (pld. Steve Bikóval). A retekklubbon Tommy Lee Jones második, ismétlésgyanús jelenése negyed éjfélkor Clint Eastwood 2000-es rendezésében, az USA hidegháborús űrprogramjában résztvevők egyikeként. A többiek se senkik: Donald Sutherland, James Garner na meg Mr. Eastwood a csapat vezetőjeként akit (társaival együtt) megalázó körülmények között nyugdíjazott a NASA és az Űrcowboyokra nem is volt szükség egy az ő korszakukból származó orosz műhold felbukkanásáig. Hát igen, az ósdi technológia régi szakértőket kíván és így legalább lesz indok megidézni-parodizálni a korábbi zsánerfilmeket (főleg a The Right Stuff-ot és az Armageddont), ziccer nincs kihagyva és ugyan a Space Cowboys kicsit hosszabb a kelleténél (úgy húsz-harminc perccel) de még így is korrekt szórakozás.

Nem érdemes:
Fél kilenckor szinglisajnáltatás a Cinemax 2-őn megtévesztő elnevezéssel merthogy esetünkben Bridget naplója nem Ms. Jones tulajdona hanem egy chicagói, sekszuálisan bizonytalan harmincasé akit többszörösen sújt a Zélet, ha nem a gyerekkel akire vigyáznia kell akkor a saját (nemkívánt) terhességével. A Saint Francesben van minden: abortusz, szimpatikus (és diverz!!!) leszbikusok (Bridget az ő kislányukat felügyeli, a csöppség amúgy az egyetlen felnőtt személyiség), ellenszenves heteró pro-liferek, egyszóval ideális árokásó alkotás amit a progresszíveknek már csak az explicit tartalom (elvetett magzat, ill. vele való viccelődés, menstruációs vér) is kötelező szeretni. Általában nem jó jel ha ugyanaz a producer, a forgatókönyves ÉS MÉG a lead actress is, márpedig itt ez a helyzet, én értem hogy Kelly O'Sullivannek el kellett mesélnie a saját sztoriját de (túl azon hogy az Unpregnant és az Obvious Child már megtette ugyanezt) bőven elég lett volna erre egy blogbejegyzés és ha már itt tartunk:

Szinglirovat:
mindenki szingli – Kell-e valódi találkozás egy érzelmileg intenzív kapcsolathoz?: „Manapság egyre kevésbé illenek bele a kapcsolatok az eddig ismert sémákba.” – ....vagy legalábbis ezerrel dolgoztok rajta:
MINDENKI SZINGLI – Párkapcsolati mintát a szülőktől? – Hát ha tőlük vennéd, nem a Cosmóból akkor nem volna miről írogatni neked és másoknak sem:
A hagyományos család hamis mítosza: „A kormányzat által hirdetett családideál egyedülállósága és univerzalitása egy mesterségesen teremtett mítosz, amivel ideje leszámolni.” – Túl azon hogy nem értek egyet az „egyedülállósággal”, nemkicsit szar látni hogy immár vállaltan a hagyományos családmodell felszámolását akarjátok. Tessék mondani, nem lehetne egy arany középutat találni? :((
Csajok & Pasik – A kapuzárási pánik a nőknél a legdurvább: „Levélírónk barátnője 37 évesen jött rá, hogy még élni akar, és egy nyári kalandozás során jutott arra a következtetésre, hogy még nem akarja lekötni magát.” – Negyven felett meg jönnek az önigazoló posztok:
egyedül remekül – A szingliség előnyei idősebb korban jelentkeznek igazán – ...és ha a blogolás nem elég, világgá kürtölik a „boldogságot”:
Nem szeretne anya lenni – Ez a nő annyira örül, hogy elköttette a petevezetékét, hogy tortával ünnepli az évfordulót – ...a gyereke szülinapja helyett, és megosztja a neten is. Logikus!!! Ja nem az :DDDD
Házon kívül – Nincs gyereked? Mikor lesz?: „A bulvár csak addig érdekes, amíg mások életéről szól.”Nem, akkor sem érdekes, lásd a mellette levő cikket is:
s – Gyermektelenül és boldogan – lehetséges!: „A tudatos gyermektelenség okai.” – Sokadjára kérdezem: ha olyan boldog vagy miért minket győzködsz róla ahelyett hogy élveznéd? És miért mondod kicsivel utána a fordítottját:
mindenkiszingli – Inszemináció egy gyorsétterem mosdójában: „Joy-nak sikerült, ami mostantól magyar szinglik számára szinte lehetetlenné vált, ha itthon maradnak.” – Kár volt ebbe is aktuálpolitikát keverni de így legalább senkinek nem tűnik fel hogy a gyerek érdeke kb. az utolsó helyen van az „anyuka” fontossági sorrendjében :SSS
szingli – Tudatos gyermektelenség és megbánás?ÉDES FASZOM, hanyadszor?! Nap kommentje:

Kamuflázs Dzsúlija 2020.11.27. 13:04:35
Ez a téma menetrendszerűen előkerül az Index címlapon 2-3 havonta? Nincs más?

VISZLÁT HÉTFŐN! (és a faszbúkon!)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés