2020. 12. 28.
Mit, hol, merre 2020-ban utoljára? (dec. 28-29-30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre 2020-ban utoljára? (dec. 28-29-30-31.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 28.:
MY LITTLE PONY WEREWOLF
0
Havi 300.000 pengő fixszel...

Talán érdemes:
A Film Now műsorán nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 10:25-kor) Loch Ness gyerekbarát kiadásban és az Én kicsi szörnyem (avagy A mélység legendája) legalább annyit köszönhet a Free Willy-nek mint a felnőtteknek készült horroroknak. A II. VH idején vagyunk Skóciában ahol egy kissrác tojást talál amiből fura, hímnős lény kel ki akiből az adott korszakban nem MARADHAT létezhet, csak egyetlen egy. Angus amíg tudja, rejtegeti a Crusoe-nak keresztelt izét (ez nem nehéz, apja a fronton harcol) de ő végül kinövi a házukat és ama bizonyos tóban lel otthonra. Szörnyeknél maradva az AMC-n vérfarkas tíztől aki – miután leöldöste egy kutatócsoport 90%-át – halála előtt még átadja átkát a vezetőjüknek (Michael Paré) akit hazatérve húga (Mariel Hemingway) fogad be hogy hamarabb túl legyen a sokkon ám hamarosan nem csak a házőrző kutyának lesz gyanús hogy valahányszor Rossz hold kel föl, megsűrűsödnek a holttestek a környéken... Eric Red darabja nem újítja meg a zsánert de legalább rövid és magyar vonatkozása is van Sinkovics Géza operatőrködésével. Ha már itt tartunk, 21:35-kor kuriózum hazai komédia a Duna World-ön 1937-ből amibe igyekeztek mindent belezsúfolni a sorsjegyektől az akkori alsóbb néposztályok életéig (persze nem realisztikusan), de ami miatt a Háromszázezer pengő az utcán ma is érdemes lehet figyelmünkre az a Kabos Gyula-Vízváry Mariska duó valamint Szepes Mária (!!!) forgatókönyve – hát igen, elég más műfaj mint a Vörös Oroszlán... Az M5-ön tíz után öt perccel gyengécske Flaubert-adaptáció: Madame Bovary (Mia Wasikowska) a lányregények rózsaszín álmaira vágyik és mivel ezeket férjében nem találja meg így máshol, pld. Leon Dupuis (Ezra POUND Miller) karjaiban keresi őket. Emma tragédiája több egyszerű monkey branching-nél és az akkori nők közül rengeteget érintett: házasság-szülés a társadalom nyomására majd kései ráébredés hogy nem ilyen lovat akart és hogy ambícióit nem fogja tudni megvalósítani. Ez (mármint hogy Emma Bovary egy korai erős nő volt) sajna kimarad Sophie Barthes munkájából de nem ez az egyetlen változtatás, a legnagyobb tévedés a kis Berthe kiírása pedig személye elengedhetetlen a feleség indokainak megértéshez (fiút akart, tehát a gyerekvállalás is csalódás volt neki). Flaubert műve arról (is) szól hogy a valóság miként cincálja szét a szép elképzeléseket, ezért mondta hogy „Madame Bovary én vagyok”, nos az itt láthatóról nem ez lenne a véleménye.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
nahát... – Kanye West azt írta Twitteren, hogy Kylie Jenner bűzlik – Persze hogy büdös, hát minden hétfőn LESZAROM:
Figyelem, ez a nő nem J. K. Rowling! – Bemutatjuk az Oscar-partik legrosszabb felöltözéseit: „Sharon Stone olyan lohasztó fekete ejtőernyőben, hogy alig ismerünk rá, Kim Kardashian pacalt viselt, és van még pár nagyon el nem talált dekoltázs.” – Talált, süllyedt, LESZAROM.
kvíz – Kitalálja, melyik Kardashian-rokon feszít éppen szexiben? – Nem, én azt találtam ki hogy LESZAROM.
Kim Kardashiannek az extrém ruhájához extrém pisitervei voltak: „MET-gála sztorik: olyan szoros volt Kardashian fűzője, hogy leülni sem tudott benne, de Kylie Jenner ruhája is csúnya sebeket okozott a celebnek.” – Nincs abban semmi extrém ha LESZAROM.
Stassie Karanikolaou – Kylie Jenner szőke bombázó barátnője most Rihanna reklámjában bukkant fel – Duplán SZAROM LE.
Elsa Hosk a lépcsőjén vetkőzik, Kim Kardashiannak pedig teret váltott a dereka: „Jennifer Lopez és Candice Swanepoel kiszabadultak a természetbe, Koroknyai Virág pedig egy medencében pihent.” – Már megint a fotosopp? LESZAROM!!!
Bieberék gigapartit rendeztek, Jennerék rendesen felöntöttek a garatra: „Kylie Jennernek egy pillanatra talán látomása is volt, amelyben palesztin modell-fiúja azt kérdezte tőle, kivel ölelkezett a sarokban. De persze nem biztos.” – ...csak az, hogy LESZAROM.
Nem tudni, miért – Véget ér Kardashianék reality műsoraLESZAROM hogy miért ér véget, amúgy meg nothing of value was lost that day:
Kim Kardashian óceánba esett fülbevalója miatt tudjuk, hogy emberek halnak meg: „Ha nincs a reality, nem tudjuk meg, hogy emberek halála fontosabb egy ékszernél, vagy hogy miként kell megtalálni a megfelelő szöget a szelfizéshez, miközben a testvéred börtönbe megy. Húsz évad után elkaszálták a Kardashianok életéről szóló valóságshow-t, mi pedig összegyűjtöttük azokat az ikonikus és popkulturális pillanatokat, amiket ennek a realitynek köszönhetünk.” – ...kezdve az ittas vezetést megúszó Khloétól Bruce nemváltásáig. Örülök hogy nem néztem csak leszartam.


KEDD, DECEMBER 29.:
NOT SO TALL TALES

0
Nehogy már apuska vigye a Vicát!

Talán érdemes:
Este nyolckor nem túl vidám de legalább valósághű tavalyi történelmi thriller a Cinemaxon ami egyben a Köbli-Szász alkotópáros korábbi együttműködését is folytatja. Az Apró mesék nem Antalra hanem a háború után a túlélő rokonaikat hirdetésekben kutatókra utal, ezekre jelentkezik (anti)hősünk (Szabó Kimmel Tamás) hogy anyagilag vagy másként vegye le a feladókat valami megható sztorival. Mikor aztán forró lesz a lába alatt a talaj, vidéken, gyerekét egyedül nevelő anyukánál (Kerekes Vica) talál menedéket és lassan átveszi a harctéren eltűnt férje (Molnár Levente) helyét, ám az egyszercsak betoppan... A hatások (A postás mindig kétszer csenget ill. A rettegés foka) egyértelműek de epigonkodás helyett Köbliék (nem először, nem utoljára) eredetit hoztak össze, immár nem csak tévé-, hanem rendes filmben is. Az M5-ön öt perccel később (20:05-kor) újra régi magyar opus, ráadásul Fekete macska címmel voltmár egy Dajka Margit-bohózat ám a ma adott névrokonát Asztalos Istvánnak köszönhetjük és jóval komorabb, kicsit Bovarynére is hajaz ugyanis az itteni feleség is menekülne anyagilag jól, minden másban rosszul végződött frigyéből, fő ellensége kiállhatatlan anyósa, miatta még akár egykori szerelméhez is visszatérne ám őt testi fogyatékos férje öli meg. Utána ugyanitt háromnegyed tízkor többrészes biográfia Callas és Onasszisz kapcsolatáról az oldszkúl művészek-celebek rajongóinak.

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
Eltávolították a konföderációs katona szobrát az amerikai Charlottesville központjából – ...és nem csak az övét, nem csak onnan:
Portlandben jött a tombolás napja, a tüntetők ledöntötték a Roosevelt- és a Lincoln-szobrot is: „Az amerikai nemzeti ünnep, Kolumbusz napja előestéjén törtek ki újra a zavargások.” – Dehogy zavargás, véleménynyilvánítás:
FK – Sorban dőlnek a szobrok világszerte: „Az elmúlt héten számos szobrot döntöttek le, gyaláztak meg, vagy távolítottak el tömegek, vagy a tömegektől félve a városi hatóságok.” – ...de azért nem csak a rombolás megy:
Először kaptak szobrot valódi női történelmi alakok a Central Parkban: „Eddig csak férfiakat vagy kitalált női szereplőket ábrázoló munkák voltak New York közepén, most ennek vége.” – Jogos követelés, ez most a legnagyobb probléma, nem a járvány:
Szobrot állítanak Diana hercegnőnek a Kensington-palota előtt: „Az alkotást jövőre, a hercegnő 60. születésnapja alkalmából avatják fel.” – ...de hát NEM érte meg a hatvanat szegény, ez max. évforduló lehet :SS
Rasszista nézetei miatt Voltaire-t ma már be sem engednék a párizsi szalonokba: „Ismét napirendre került Voltaire életművének átértékelése, miután az eddig is ismert antiszemita és kirekesztő írásai mellett most megtámadták.”Wait, a challenger appears:
Áthelyezi alapítójának mellszobrát a British Museum, mert a férfi rabszolgákból gazdagodott meg: „Sir Hans Sloane szobra egy olyan tárolóba kerül, ahol életét a brit gyarmatbirodalom kontextusában magyarázzák majd el.”Nap kommentje:
0

SZERDA, DECEMBER 30.:
COWGIRL GETS THE BLUES, AGAIN
0
A terv: élet, erő, EGÉSSÉG!

Talán érdemes:
Ma a szokásos pangás jut: fél kilenckor újabb izlandi amazon de már a Cinemax 2-őn és más céllal, más eszközökkel: mikor az egyedülálló Inga a helyi farmerekben nem lel szövetségesekre, egymaga indít Tejháborút gazdasága megóvásáért az őt sanyargató hivatalok ellen. Bár vígjátékként hirdetik, nagyon nem az, főleg mert az asszony özvegyként, adósságoktól sarokba szorítva, végső elkeseredésből teszi azt, amit – Grímur Hákonarsonnak nem ez az első „vidéki” egészestése de jó látni hogy nem csak férfiszemszögből mutatja be az ottani szélmalomharcokat. Vesztenivaló nélkülieknél maradva 00:10-kor Paul Walker játszik a Mozi+-on hivatalosan kivégzett, valójában (?) A Lazarus-terv keretein belül új lehetőséget kapott botcsinálta bankrablót ám az ő feltámasztása nem olyan nemes okból történik mint a projekt névadójáé: egyházi intézet gondnoka lesz melynek területét nem hagyhatja el különben meghal. A csábítás erős, annál is inkább mert ott, túl a rácson visszavárja felesége és kislánya. Bár megelőzte a Viharszigetet de annak (magas) színvonala miatt a Lazarus Project hamar feledésbe merült Walker dacára is.

Konteó rovat:
The Rovarevés Edition:
Sáskaevéssel jön A Konyhafőnök új évada: „Bejössz ide, és ráveszed Rácz Jenőt, hogy egyen bogarat?”MAGYARUL: érzékenyítő tréning, és tényleg:
Halálra fogjuk zabálni ezt a bolygót: „Az egész emberiség fennmaradását veszélyezteti, ahogy táplálkozunk. A tudomány keresi a megoldást: génmódosított halak, petricsészében nevelt hamburgerhús és ki tudja, mi jön még.” – Helyesen: nem MI „zabáljuk halálra”, hanem a túlnépesedett területek lakói.
Gasztrohős – A megbetegedő élelmiszeripar: „Az élelmiszeripar helyzete a koronavírus után.” – ...már eldőlt, már megmondták:
SZABADNEM – Itt van a hús vége: „A járvány felszínre hozta, hogy mennyire nincs rendben a nagyüzemi húsipar világa.” – Szerintem maradjatok a megszokott témáitoknál, nem megy ez nektek :DD
Lehet-e burger, ami szójából készül és bőr, ami ananászból?Mi az hogy, nagyonis:
Jóváhagyták Amerikában a génmódosított malacokat: „Emberi fogyasztásra és gyógyászati célokra is alkalmasak lesznek.” – Na majd jönnek az állatjog-védők, meg hozzájuk is:
Génszerkesztett 'szuperapa' kecskéket és sertéseket hoztak létre kutatók: „A génmanipulált állatoktól az amerikai kutatók az élelmiszerbiztonság megteremtését remélik.” ÉBERSÉG, mi ez a patriarcha agenda, még hogy „szuperapák”?!
A vegánok mentik meg a Földet?: „Ha a bolygó összes lakosa vegán életmódra váltana, akkor több mint felére csökkenne az élelmiszer előállítással összefüggő károsanyag-emisszió.” – Van egy ötletem: tegyétek kötelezővé, de csak a túlnépesedett országokban:
Sáskák feketítik be Jemen fővárosának egét – Egyék meg őket oszt’ jónapot.
A McDonald's ráébredt, hogy nem mindenki eszik húst: jön a McPlant: „A Burger King egy éve hozta be Európába a húsmentes hamburgert.” – Megvárom amíg lesz zöld szójás is ^^


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 31.:
KILÁTÁS: A BELÁTÁS.
0
Leisure Suit Larry Gaye.

Talán érdemes:
2020 utolsó napja válogatott marhaságokkal búcsúzik tőlünk: a TV2 teljesen kihagyható vetélkedővel támad 21:25-től, annak is „ünnepi” kiadásával (Sztárban sztár a javából: 2020. Szilveszter), utána 23:10-kor a rivális kanális retekklubbon előbb azt leshetjük, hogyan teljesítenek Bikinis bombázók bevetésen a görlpávör jegyében, megfordítva a sztereotípiákat egy kardibés-ősemberes csavarral, a két nemdoktor szöszi ugyanis (mivel a hagyományos módszerekkel nem talál párt) azt találja ki hogy leütik a kiszemelt férfiakat és (az egyikük apja által bérelt) lakásban sekszelnek velük. A Hard Breakers egyetlen mentsége hogy viszonylag hamar kiderülnek a terv hátulütői és a papának kell beavatkoznia, kicsit több meztelenség kellett volna hogy ne jusson eszünkbe az Index sekszet akarnak, különben gyilkolni fognak-cikke. Ugyanitt maradva negyed kettőkor mintha Kaley Cuoco aktuális sorozatára építve adnának le egy 2015-ös sztyuvígjátékot (Az utaskísérő) aminek meleg nevű (Larry Gaye) főkaraktere szintén ezer eszközzel igyekszik bizonyítani hogy nemcsak nem gay hanem egyenesen Senkit nem hagy kielégítetlenül! Barátunk megélhetése a robotizációval kerül veszélybe – vagy nem, mert sem a „női”, sem a „férfi” gépemberek nem pótolhatják a humán érzékiséget vagy esetünkben a macsó sekszizmust (korábban mint Utaskísérő (sz)extrákkal forgalmazták , ebből már belőhető a színvonala). Ha szörnyekkel kezdtük a hetet, fejezzük is be azokkal és a Távol-Keleten: a Filmbox HD-n tavalyi kínai propaganda-kalandozás kilenckor amihez megnyerték Svarcit is (Jackie Channak meg eleve bérelt helye volt benne) és A sárkánypecsét rejtélye lehetett volna egy korrekt Indiana Jones-koppintás (amire megvolt az esély az egzotikus helyekkel és figurákkal) de végül annak olcsósított, buta kiadása lett (lásd a gagyi CGI-t). Nade keep calm, Dél-Korea sem akar lemaradni, ők a Sárkányháborúval meg egy világuralmat biztosító medállal indulnak amiért az idők kezdete óta folyik a harc és a D-War valódi D-movie: ide már nem jutottak STÁRok akik menthetnék a szkript hiányosságait bár mondjuk éjfél után tíz perccel senki nem lesz szomjas úgyhogy lehet az AMC-re kapcsolni ivós játékokért. Az HBO2-őn lesz egy kis éji zene is negyed tizenegytől a Rock and Roll Hírességek Csarnokával olyan vegyes felhozatallal mint a ’97-ben lelőtt Notorious B.I.G., az ugyancsak posztumusz de már rock T-Rex, a Nine Inch Nails vagy a szintilegenda Depeche Mode (a járvány természetesen a ceremónia megszokott menetét is átírta).

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
Mozi – Hoppá! Durva kontinuitási hibát találtak a fanok a Bosszúállók: Végjáték időutazásában! – Ebben is csak egy hiba van, az hogy elkészült.
CINEART – Robert Rodriguez saját Marvel filmet csinál – És? Attól jobb lesz ha ő rendezi?
Marvel Magyarország – popcult – A Marvel Moziverzum produkciói a legkevésbé várttól a leginkább vártig: „Loki? Fekete Özvegy? Az új Pókember? Te kit vársz a legjobban?” – Gianna Michaels-t várom bármelyik képregény-univerzumba :DDD
cineart – Berobbant a Loki sorozat első előzetese!: „Garantáljuk, hogy erre te sem voltál felkészülve!” – Mondanám hogy készültem és leszarom de hát ez nem az a nap.
Marvel Magyarország – Most már biztos, hogy Hailee Steinfeld lesz a Marvel Moziverzum Kate Bishopja! – Lásd fentebb.
26 Emmy-jelölést zsebelt be a Watchmen: „A rasszizmussal foglalkozó HBO-sorozat sikere nem független az év eleji amerikai eseményektől.” – ...mármint a kritikai sikere, mert egyébként:
Hiába a rengeteg Emmy-jelölés, nem folytatódik a Watchmen – ...avagy get woke, go broke, még jó hogy van ami folytatódik:
Jön az új Fekete Párduc, de Chadwick Boseman szerepe halhatatlan marad: „Nem keresnek új szereplőt az idén elhunyt színész helyére.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT HAMAROSAN! (és a faszbúkon!)

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés