2021. 01. 18.
Bronzbanyák (jan. 18-19-20-21.) + The Rest of 2020 vol. 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bronzbanyák (jan. 18-19-20-21.) + The Rest of 2020 vol. 1.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 18.:
SOMETHING A BOAT MARY
0
Cimborák Égerföldön.

Talán érdemes:
Nyolckor NYERETLEN kétéves indie-komédia a Cinemaxon (lemaradóknak holnap ugyanitt 10:25-kor) melyből midlife crisis-ben szenvedők nyerhetnek plusz energiát. A helyszín PÁRIZS, TEXAS Phoenix, Oregon, itt dönt úgy két barát hogy addigi melóikat hátrahagyva önmegvalósítanak egy lepusztult bowlingpálya pizzázóvá alakításával. A váltás persze nem mindkettejüknek jár átképzéssel: az addig is szakácsként tevékenykedő Carlos (Jesse Borrego) hamar feltalálja magát, a képregényes Bobbyt (James Le Gros) meg barátnője (Lisa Edelstein) lendíti át a nehézségeken. Közben a Duna Worldön ugyanabban az időben újabb Örökzöld örökzöldek, ezúttal az LGT dalaiból majd egy órával később (21:00) megint valami a Filmbox Family-n aminek csak sokadik része jut el hozzánk. A Bronzbarnák első része 1978-ban készült és a maga idejében újító volt ahogy a Hulot úr sekszmentes hangulatát ötvözte a Folytassa!-széria pajzánságaival (és némi gonoszkodással), kapott is egy sequel-t (A bronzbarnák síelni mennek) majd jó hosszú szünet egész 2006-ig. Abból tippelek a korábbiak negligálására hogy ezt rögtön új néven forgalmazták, barátaink itt már megállapodtak de attól még a Legeslegjobb cimborák maradtak akik közül a gazdagabbak szívesen látják vendégül a szegényebbeket, gond csak annyi hogy Popeye (Thierry Lhermitte) ezt már a feleségével üzemeltetett szállodában teszi és az asszonynak (a most is dögös Ornella Muti) elege lesz a haveroknak ingyen osztogatott ill. a női fizetővendégekkel szerelmi légyottokra használt szobák növekvő számából. A negyven évvel ezelőtti gárda főbb arcai itt vannak, a direktor is ugyanaz (Patrice Leconte) de ahogy az anno színházi ismeretlenek (Josiane Balasko, Christian Clavier) STÁRrá válásukkal elvesztették varázsuk javát úgy a legutóbbi rész óta eltelt majd’ három évtized is túllépett a régi poénforrásokon (pld. az egyik házaspár fiának coming out-ján). Tíz után öt perccel tavalyi horror a Film Now műsorán: vállalkozó szellemű család IRL túlvilági jelenségekkel találja szemben magát az általuk megvett halálhajón ami tényleg úgy viselkedik mint az Event Horizon vagyis még egy útjáról se tért vissza élő személyzettel. Pedig a Mary elsőre szerencsés választásnak tűnt hiszen David és Sarah (Gary Oldman és Emily Mortimer) egyik gyermekét is így hívják de mint kiderül a hasonlóságok ezzel véget is érnek, a Bermuda-háromszög túl nagy hatást gyakorolt a vízijárműre ahhoz hogy lakóhajóként és megélhetést biztosító turista-szállítóként funkcionálhasson. Oldszkúl riogatás, Oldman jó, Mortimer lehetne jobb, Jennifer Esposito mellékeskedése pedig élő cáfolata korábbi állításának miszerint azért nem kap szerepet, mert nem elég fehér”. Végezetül 23:40-kor a retekklubbon az egyik legrégebben futó ismeret-erjesztés 540. része – igen, a XXI. századról van szó melynek mai epizódja Jordán Tamás előtt tiszteleg.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2020 Oligarcha Cribs Edition vol. 1.:
GAZDAG – Less be Margot Robbie házába!: „A klasszikus hollywoodi korszakot idéző ausztrál színésznő az 50-es években épült házát dobta piacra.” – Jöjjön most egy hétfői klasszikus: LESZAROM.
Áron alul – Sylvester Stallone most olcsóbban adja kaliforniai nyaralóját: „Kilenc éve nem tudott túladni a villán. Fotók!” – Már indítom is a licitet...ja nem, LESZAROM.
Shia LaBeouf gyönyörű házat vett, most belülről is megnézheti – Dehogy nézem, inkább LESZAROM.
Jennifer Lopez és vőlegénye káprázatos luxusotthonaLESZAROM.
aztamindenit – A fényűzés új dimenziói: Karlie Klossék házat vettek Miamiban – Lásd fentebb...
Gazdagisztán – 11 millió dolláros csodavilág: „Kansas legdrágább villája egészen sajátos világ: parkjában vízesések és búvár útvonalak várják a szerencsés tulajdonost.”WE’RE NOT IN KANSAS ANYMORE, SZÓVAL LESZAROM Wait, a challenger appears:
GAZDAG – Cameron Diaz új otthona mesés!: „A világsztár és férje 14,7 millió dollárt fizettek az ingatlanért. A ház legalább annyira otthonos, mint amennyire tágas.” – Akkor van hely benne a LESZAROMnak is :))) És az abszolút győztes:
Itt éldegélt ScarJo – 680 millió forint, és máris az öné lehet Scarlett Johansson lakása – Ezt is nulla forintból SZAROM teLE.


KEDD, JANUÁR 19.:
THE H8FUL 5
0
SÖR Sorfalat állva.

Talán érdemes:
Nyolckor újabb Clint Eastwood-opus a Cinemaxon és a Richard Jewell balladája majd’ százharminc percben meséli el a címben említett jó szándékú biztonsági őr (Paul Walter Hauser) kálváriáját aki egyik pillanatról a másikra lett hétköznapi hősből vádlott mikor azzal gyanúsították hogy valójában nem megtalálta az Atlantában rendezett olimpián a pokolgépet hanem maga csempészte oda. Hauser remekel ahogy Sam Rockwell is (Kathy Bates-től meg ez a minimum) de meg lehetett volna ezt oldani két órában és akkor talán a cancel culture mostani élharcosainak is könnyebben csúszna le a torkán mert itt pont róluk (média, „igazságszolgáltatás”) van szó és arról hogy sokszor már jóval a hivatalos bírósági döntés előtt meghozzák az ítéletet. Jewell nem lett öngyilkos mint sok más társa de ne felejtsük el hogy ez még a faszbúk-, és SJW-mentes 1996-ban volt. Utána ugyanitt 2019-es Apokalipszis most-Piszkos tizenkettő-utánérzés 23:10-kor: az indokínai beavatkozás óta PTSD-ben szenvedő veteránt Algériába vezényelnek halott (?) parancsnoka után, neki pedig a rábízott öt börtöntöltelék kiképzésével együtt kevesebb mint egy hét alatt kell teljesítenie a küldetést (utána békeexportőr felettesei ground zerót csinálnak a műveleti területből némi napalm segítségével) – a Breitner kommandó tagjai a részvételért cserébe természetesen amnesztiát kapnak, kérdés hányan térnek vissza élve. Az algír származású Abdel Raouf Dafri többet hoz ki a felállásból, így lesz alkotása méltó az emlegetett előképekhez (úgy az Apocalypse... mint a Dirty Dozen idealizmus-mentesen mutatta be a „rosszak” és a „jók” vértől mocskos harcát). Közben kilenckor a Mentsük meg a színházat karácsonyra! után újabb hülyén elkeresztelt szeretetünnepe-variáns a Filmbox Premiumon ahol kamasz lánya (Olivia-Mai Barrett) veszi saját kezébe a dolgokat a papa (Jeremy Piven) megözvegyülése után és kreál neki ismerkedős profilokat, hátha sikerül pótmamát beújítani. Szándéka nem teljesen önzetlen mivel hiányoznak neki a közös lelkizések amikre az apja perpill. nem hajlandó, de legalább együtt castingolhatják a jelentkezőket (köztük Joely Richardsont is). Az elvárások magasak de nem baj, nem kell mindenáron Karácsonyi randi apunak, majd talál párt ha eljön az ideje:

Szinglirovat:
The Best Of 2020:
m – Tudatos vagy kényszerszingli?: „Keres, de nem talál, vagy találna, de inkább nem keres.” – Ha keres azabaj, ha nem keres akkor meg azabaj:
Egyetért? – 9 őszinte tanács társkeresőknek: „Van olyan, ami az élet egyéb területein is hasznos lehet - szerintünk.”BŐVEN ELÉG EGY TANÁCS: LE KELL SZARNI, OSZT’ JÓNAPOT Ja nem ma, olvassunk tovább:
mindenki szingli – Állandó szexpartner pandémia idejére?: „Egészségügyi szexkapcsolat, amit az orvos is felírt.” – ...és ahogy az orvosi marihuána bevezetésekor hirtelen mindenki beteg lett, ezzel is megvan az indok az össze-vissza k*ásra.
szingli – Szeress Manchester­ben – vagy inkább ne!: „Se csók, se orális szex: útmutató a biztonságos együttlétekhez a járvány idejére.” – Most akkor járvány alatt se bírod ki seksz nélkül? Csak mert máskor pont a fordítottját mondod:
mindenkiszingli – A csendes szexrecesszió: „Felmérések szerint a fiatal felnőttek generációja messze nem olyan aktív szexuálisan, mint ahogy a médiában ábrázolják vagy mint az őket megelőző nemzedékek.” – ...és ahogy te is öregszel, úgy lesz egyre fontosabb a sekszuális aktivitásnál az Igaz Szerelem, vagy az amit a média a fejedbe gyömöszölt róla:
mindenkiszingli – Meg lehet-e valakit győzni arról, hogy szeressen minket?: „Legyél hálás, hogy ennyire szeretlek. Ilyen egyszerű. Vagy mégse?” – Dehogynem, mindig a férfiak a hibásak hogy nem találod meg közöttük az Igazit:
mindenkiszingli – Garantált szerelem: „Avagy hány randi kell ahhoz, hogy biztos találkozz az igazival?” – Mármint neked? Gondolom ágyról ágyra jársz az igazit keresve...és tényleg:
mindenkiszingli – Hány pasival bújtam már ágyba? Miért kérded?: „Avagy miért érdekes, hogy mennyi az annyi.” – Mondd azt neki mint a Shop-Stopban a csaj, hátha attól megnyugszik :D Nap kommentje, visszatérve az eggyel feljebbi poszthoz:

zsolt1022 2020.09.11. 17:35:11
Nincs tökéletes munkahely, lakás, szomszéd, suli, férfi, nő, társ. Te tudod ki passzol a legjobban hozzád, le tudnád írni magadnak? És 10 évvel ezelőtt is így vélekedtél?
Életrevalóság. Mi az ami a másikban tetszene, mi az amit még elviselnél talán, és mit semmiképpen. És mérlegelsz. Az életben mindenben kompromisszum, akár tetszik akár nem. Az is, ha egyedül élsz.
A pénz, energia. Van ami megéri a befektetést, van ami nem. És értelmes kockázat nélkül nem lesz előrelépés. De majd ne 70 évesen keseregj a pénzen ülve hogy miért nem próbáltál több élményt megélni.
Azon is gondolkozz, te hogy születtél. Szüleid voltak az emberiség kivételezettjei, a tökéletes pár?
Ha azt hiszed hogy a begubózással elkerülheted a csalódást, nagyon tévedsz. Egyébként nettó butaság minden magyarázatod.

SZERDA, JANUÁR 20.:
LESS BROOKE, MORE LYNN
0
LAS VEGAS Párizs, végállomás?

Talán érdemes:
Háromnegyed tízkor ismétlésgyanús love story a Dunán melyben látásproblémákkal küzdő csajszi (Juliette Binoche) és drogfüggő ex-tűznyelő (Denis Lavant) habarodik egymásba, románcuk hátterét a francia forradalom 200. évfordulójára készülő Párizs adja, annak is legrégebbi hídja. A Pont-Neuf szerelmeseivel Leos Carax lép pályatársa, Beineix nyomába és bár az ő héjanásza nem olyan végzetes mint a Betty Blue de ide is jutnak szélsőséges érzelmek (és itt a férfi a gyerekesen önző). Hogy Amerikában sem fenékig tejfel az élet arra nyolckor kapunk példát az HBO-n egy neo-noirral melyben magándetektív (Bruce Willis) által örökbefogadott, Tourette-szindrómás srác (Edward Norton) ered mentora gyilkosai nyomába. Az Árva Brooklyn Norton vanity projectje annak összes hibájával: bármennyire szívügye volt a dolog, bármennyi pénzt-energiát feccölt bele, hétköznapi nézőnek egyszerűen sok ebből 145 perc de sebaj, fél kilenckor lesz egy sci-fi is a Cinemax 2-őn Ukrajnából-Ukrajnáról, megfeleltetve Atlantis elsüllyedt birodalmának. Itt talál barátnőre egy ex-katona új, korántsem romantikus munkahelyén merthogy a Fekete Tulipán tagjai a háborúban elesettek kihantolásával-végtisztességével foglalkoznak (hogy ki győzött az másodlagos a veszteségek szempontjából – ha valami, ez teszi abszolút jelen idejűvé Valentyn Vasyanovych eme dobását).

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2020 vol. 1.:
Már csak 100 nap 2020! Még 100 nap 2020???: „A következő év állítólag már megkért valakit, hogy fogja meg a sörét.” – Én vagyok az és már a harmadik üvegnél tartok, ami meg 2021-et illeti:
Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre – ...cserébe marad a home office:
Bill Gates: visszaesést okoz a koronavírusNo shit Sherlock, tényleg? Ki hitte volna, gondolom ő is nagyon megsínylette.
Nagyon erős UV-sugárzást kibocsátó galaxist fedeztek fel – Készítem a naptejemet, csomagolom a bőröndöket...
Verjünk néhány ezermilliárd dolláros érmét, és osszuk szét a népnek!: „Szokatlan megoldással álltak elő az Egyesült Államokban a gazdasági károk enyhítésére.” – Van egy ötletem az elnevezésére: milpengő.
Eltemették a férfit, de karácsonyra azért hazament ünnepelni: „Emiatt meg az édesanyja halt bele az ijedtségbe majdnem.” – Meghalt, mégis túlélte, kivéve az anyját.
Kaliforniában 2035-re megszüntetik a benzines, a dízel-, valamint hibrid autók forgalmazását: „A jelenleg forgalomban lévő hagyományos autók maradhatnak az utakon, az eladásuk, illetve vásárlásuk viszont tilos lesz.” – Akkor mivel fognak közlekedni? :DD
Új beállítást kap a YouTube, kevesebb korhatáros hirdetést láthatunk – Azt a beállítást mutassátok már meg amelyikkel SEMELYIK hirdetést nem kell végigszenvednünk...
William Shakespeare-t is beoltották koronavírus ellen: „Ez nem egy béna vicc, a 81 éves úrnak tényleg ez a neve.”Wait, a challenger appears:
Adolf Hitler választást nyert Namíbiában: „84,88 százaléknyian szavaztak a náci diktátorról elnevezett politikusra az egykori Német Délnyugat-Afrikában.” – Valahol felsír egy Kurt Vonnegut, ő még csak viccelt Harlem Fekete Führerével. Nap kommentjei:
0

CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 21.:
AZ EPERFA ALATT...
0
...egy tészta nő.

Talán érdemes:
Nyolckor Stephen Hawking-biográfia a Film Now-n ahol a fizikus (Eddie Redmayne) által kidolgozott Mindenség elméletét kicsit hátrébb szorítja őt ápoló felesége (Felicity Jones), ez részemről nem panasz csak figyelmeztetés azoknak akik ismeretterjesztést várnak. Anyway, a Theory of Everythingből megtudhatjuk hogyan lett Hawkingból az, aki: a tudományos kutatásokkal kezdünk, az azokat majdnem rövidre záró balesettel folytatjuk és végül eljutunk a szakmai-magánéletbeli kiteljesedésig miközben látjuk azt aki mindezt lehetővé teszi – Jane Hawking a csattanós cáfolat az összes nőgyűlölőnek, igenis létezik feltétel nélküli, önfeláldozó szeretet. Kilenckor ’79-es Polanski-dráma az M5-ön Thomas Hardy regényéből Egy tiszta nőről (Nastassja Kinski) aki elvileg nemesi leszármazott (apja pedig rajta keresztül jutna vissza a ranglétra magasabb fokaira), gyakorlatilag cselédlányként gürizik és a tervezett (érdek)házasságból az akaratlan terhesség ellenére sem lesz semmi (ahogy az újrakezdésből sem egy pap fiával). Fél tízkor immár menetrend szerint érkező doksi az HBO-n melynek alanya szó szerint A grapefruit fa alatt kezdte gyümölcsdobálással hogy aztán a Yankees színeiben már rendes labdákkal tegye ugyanezt. CC Sabathia sztorija tipikus felemelkedés-megzuhanás melynek nagy része a média figyelő tekintete előtt zajlott, fel is használják a függősége alatt készült felvételeket amiket aztán Sabathia narrál, immár józanon. Ami érdekes az az hogy itt még az addikciótól való szabadulás a lényeg miközben a mai sportolók lassan kiutálják maguk közül tiszta társaikat:

Sportrovat:
The Best of 2020 vol. 1.:
Füves cigivel szurkolt csapatának a sérült NFL-sztár, még le is fotózta – Nem törvényt szegett csak elöl járt a jó példával:
Nem teszteli a következő szezonban az NBA, hogy füveztek-e a játékosok: „Eddig csak átmenetileg hagyta békén tépni a játékosokat az amerikai kosárlabdaliga, de egyre inkább úgy tűnik, hogy végleg felhagynak a teszteléssel.” – ...természetesen a sport tisztasága érdekében ^^
Metta Sandifor-Artest füves szivarral ünnepelte a Lakers győzelmétWait, a challenger appears:
Gyereke vizeletét csempészte be Mike Tyson a doppingellenőröknek: „A korábbi bokszvilágbajnok így kokaint használva mehetett a ringbe, és nem bukott le a teszten.” – Kicsit várt volna neki sem kellett volna a pisivel trükköznie.
Woody Harrelson volt Wimbledon igazi sztárja: „A nézők végigkövethették, hogy a folyamatosan borozó színész mit csinál meccs közben.” – Még a berúgás is érdekesebb annál ami a pályán történik, nem ő az első aki unja:
Sport – Visszavonul a tollaslabda kínai fenegyereke: „666 nyert meccs és két olimpiai arany után Lin Dan letette az ütőt.” – Véletlen? ALIGHA!!!
120yard – Korábbi NFL-es írt történelmet az Oscar-díjával: „Kobe Bryant után Matthew Cherry a második sportoló, aki Oscart nyert.”#OSCARS SO SPORTY Felkészül Lewis Hamilton...mármint az Oscar-díjra :DDD És hogy hol a karrier vége? Hát itt:
Maradona koporsójánál szelfiző gyászhuszárok miatt tört ki botrány Argentínában: „A temetkezési vállalkozó egész családja zokog a szégyentől, a focilegenda ügyvédje bosszút esküszik.” – Wait, a challenger appears:
Temetése közben rabolták ki az aranylabdás Paolo Rossi egykori otthonát: „Paolo Rossit, az 1982-ben világbajnok olasz labdarúgó-válogatott hősét csütörtökön búcsúztatták el Vicenzában.” – Ennyit érnek a nemzeti hősök, ugyanúgy a hullarablók áldozatai lesz mindegyik :(((

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon!)

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés