2021. 01. 23.
Talpa alatt: való. (jan. 23-24.) + The Rest of 2020 vol. 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Talpa alatt: való. (jan. 23-24.) + The Rest of 2020 vol. 2.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 23.:
KIS NAGYDOBOS...
0
...Little Big Shirt.

Talán érdemes:
Háromnegyed kilenckor tavalyi horror a Cinemaxon melyben zavaros gyerekkorából alkoholizmusba menekült zenész (Elijah Wood) kap üzenetet miszerint Gyere apához, ő pedig engedelmeskedik a meghívásnak abban a reményben hogy végre eláshatják a csatabárdot a bárdolatlan családfővel (Stephen McHattie) ám hamarosan kiderül hogy őt magát fenyegeti az elhantolás veszélye. Bár a rendező Ant Timpson néha mintha direkt kultstátuszra gyúrna (fura figurák, eltúlzottan véres jelenetek) de legalább rövidre fogja és főleg ötletes (ma már ezt is meg kell becsülni). Tíz előtt tíz perccel krimibe oltott világpolitizálás a Dunán: a G8-ak találkozójának résztvevőjét (Daniel Auteuil) holtan találják és mint a nyomozás során kiderül, halála előtt még meggyónt valamit az általa odahívott egyházfinak (Toni Servillo) is – vajon a Titkok és vallomások titokzatos tárgya lehetett a gyilkosság indítéka? A Le confessionit Dominique Strauss-Kahn ihlette vagyis Roberto Ando megmaradt a korábbi műveiben jól bevált társadalomkritikánál ám most valahogy kevésbé jött be neki az a recept ami a Viva la libertánál még bevált. Gazdasági gondoknál maradva kilenckor a 2008-as válság okait vizslatják a Filmbox Premiumon és persze ezt is pont azok fogják kihagyni akiknek szól. Azt hinnénk mára nyilvánvaló hogy a Nagy dobás (=évtizedeken átnyúló ingatlan-lufi) után szükségszerűen jön a még nagyobb bukás ahogy azt a shortolásra utaló angol cím (The Big Short) is sejteti de nem, ugyanez a biznisz ma is virágzik némi hamis biztonságérzetettel megtámogatva, a bankok azt hiszik, tanultak a múltból, a klienseik meg azt hogy elmúlt a veszély. Ebben a felállásban azokat se lehet kipécézni akik a rendszerhibákon keresnek márpedig itt pontosan ezt teszik, mi meg személyes intelligenciától függően nézhetjük szatíraként vagy cautionary tale-ként, egy biztos: kicsit rövidebben és kevesebb szakszóval azoknak is átment volna az üzenet akik a Wall Street farkasát tartják szemfelnyitó revelációnak.

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2020 Poliamória Edition:
randi – Orgia tette tönkre a nászéjszakájukat: „Egy kanadai pár nagyon lazára vette szilveszteri esküvőjét. Sajna airbnb-s vendégeik még lazábbra. Vagyis keményebbre: szex, kokain, minden volt.” – Akkor ez egy menschlich nászéjszaka volt, nem is értem miért vannak felháborodva, manapság az a divat hogy a férjet-menyasszonyt is bedobják a közösbe:
poliamória – Férje már van ennek a biszexuális, német nőnek, talált egy feleséget is: „Saskia Michalski egy CrossFit-edző, aki összejött egy női tanítványával, Luival. Férjével úgy döntöttek, beveszik Luit az így már V alakú házasságukba.” – Csak hárman vannak? Micsoda begyöpösödött népség, szinte már ciszheterók!!!
Az igazi párkapcsolat ötven felett kezdődik – Igen, a nők ötven fölött a legszebbek és akkor a legbiztonságosabb gyereket vállalni is. Ja nem, viszont nekik még akkor sem késő élni egy kicsit:
Csajok & Pasik – Megpróbál egyszerre két férfit szeretni: „Az ötvenes házaspár egy darabig szépen éldegél, mígnem az asszonyka frissíteni próbál, és fórumos találkozókra járkál el.” – ...és ilyenkor is a pasi a hülye ha kitart mellette:
Cs&P – „Megcsaltam, mégse enged el“: „Közben tartom titokban a másik férfival is a kapcsolatot, de csak online.“ – Tök hihető. Ja nem az.
Lifeadvisor – Megcsalásnak számít a flörtölés? Csak, ha átlépsz egy határt – ...és ha férfi vagy, ez esetben catcalling és tárgyiasítás a bűneid neve.
& A szerelem él, csak a szex unalmas már: „A lány azon töpreng, milyen lenne mással.” – Természetesen mindig a pasival van a baj, a megoldás meg mindig a poliamória:
Eddig monogámiában éltem, és nem jött be: „(...) Rólam annyit, hogy 30 éves nő vagyok, szépnek mondott (imádom ezt a kifejezést), művelt, diplomás, biztos egzisztenciával. (...) Legutóbbi kapcsolatom 2 évig tartott (...), szerettem nagyon, csakhogy beütött az a krach, ami eddig mindig: elkezdtem borzasztóan unatkozni. Egyre gyakrabbak lettek a barátnőkkel töltött esték, mulatozások, így találkoztam vele a nagy budapesti éjszakában. 40 éves, sosem volt nős, nincs gyereke, igazi rosszfiú kívül és belül is.” – Asszem mindenki kitalálja a folytatást, és tényleg, az unalmas béta lapátra kerül a pénzes, nőket kihasználó alfa kedvéért: „Izgalmas volt, belezúgtam, persze. Egyszerre volt dühítő és izgató, hogy átláttam rajta: olyan trükköket vetett be, amiket a férfiak azóta használnak amióta világ a világ, és hiába tudtam ezt, mégis muszáj volt belesétálnom ebbe a szituációba. Szándékosan nem csapdát írtam. Tudtam milyen ember, hogy él, ő is elmondta, hogy nem lehet vele klasszikus, nyugodt kapcsolatot tervezni. Itt térnék ki erre a férfitípusra: általában 35-45 év körüli, egzisztenciával rendelkezik, van pénze, szociális és nem veti meg a nagyvilági életet. És a legfontosabb: nem monogám. Ez a kulcsszó. – Most még nálad is „ez a kulcsszó” aztán negyven felé mikor már nem leszel annyira „szépnek mondott”, te fogsz a leghangosabban sírni hogy where have all the good men gone?! :DD


VASÁRNAP, JANUÁR 24.:
STRAIGHT IN THE SAND
0
Proszit to Szibéria!

Talán érdemes:
Fél kilenckor meleg love story a Cinemax 2-őn Oroszország fagyosabbik részéről, happy end nélkül, a Brokeback Mountain mintájára. Dima és Sasha még a nagyvárosokban is titokban kellene hogy tartsa viszonyát nemhogy vidéken, ők azonban ha nem is coming out-ra de road tripre kényszerülnek egyikük nagyanyjának betegsége miatt és az út végéig kapcsolatukat többször is próbára teszi egymásrautaltságuk. A lakva ismerszik meg az ember igazsága ugyan a lakásbeli összezártságra utal de hőseink is ilyesmit élnek át nyílt terepen vándorolva – a Szibéria és ő rövid de ütős, megrögzött homofóbokon kívül mindenkinek megéri kísérleteznie vele. Kereken 21:00-kor másfajta utazás a Paramount Networkön, itt anyjával (Barbra Streisand) indul el feltaláló fia (Seth Rogen) hogy aktuális találmányával házaljon és a Szeka-túra hamar az is lesz amint előjönnek a mama tyúkanyó-ösztönei SPOILER pedig a srác pont azért vitte magával hogy összehozza régi exével és innentől róla gondoskodjon SPOILER VÉGE. A Guilt Trip egy fokkal jobb mint a legtöbb Rogen-komédia: itt nem a füves imázst erőlteti inkább az érettebb, komolyabb poénokat, ennél már csak az a hihetetlenebb hogy Streisandnak is sikerül helyreállítania megtépázott renoméját (lásd: Meet The Fockers). A TV2-őn ápolandó helyett Alávaló ápolót kapunk negyed tizenegykor Denisszel, a komisz német betörővel aki rabolni érkezik a vidéki birtokra de megesik a szíve az agyvérzést kapott tulajon így ahelyett hogy kifosztaná, gondozója lesz azaz csak lenne merthogy eme tisztségén osztoznia kell annak régen látott lányával aki előtt különösen ügyelnie kell a látszatra merthogy rendőrnek készül. A felállást hóvihar teszi teljessé ami meggátolja hogy bármelyikük elhagyhassa a házat, így aztán kénytelenek lesznek egymás karjaiban melegedni, négy fal között maradva pontban 23:00-kor ma is lesz egy kis riogatás a Filmcafén és a Rettegés háza emellé még újrázás is melynek elnevezésén kívül semmi köze nincs az originál Amityville Horrorhoz. Ha el tudunk vonatkoztatni ettől és attól hogy a család jogi útra terelte az események megmásítását, még akár jó is lehet, részemről maradok az eredetinél.

Év filmje rovat:
The Best of 2020:
Élet az orosz panelban, négy dimenzióban: „A „Tél van” egy olyan játék, amiben semmi sem történik, ráadásul van nyári folytatása, ahol szintén.”ÉV JÁTÉKA Wait, a challenger appears:
jelenből a jövőbe – Cyberpunk 2077: „Kevés videojátékot vártak annyira, mint a december 10-én megjelent Cyberpunk 2077-et.”Év játéka...ja nem:
Cyberpunk 2077: nagyobb a hype-ja, mint a lángja: „Óriási elvárások és majd évtizedes várakozás előzte meg a lengyel CD Projekt RED stúdió legújabb játékát. A Cyberpunk 2077 egy súlyos hibáktól hemzsegő, ugyanakkor mégis fenemód izgalmas videójáték lett, amire szívesebben vártunk volna még pár évet, ha azt kapjuk, amit a fejlesztők ígértek.” – Ha tíz év alatt nem tudták optimalizálni semmire akkor később se fogják tudni:
Cyberpunk 2077: egy jó játék, amit nehéz látni a hibáitól: „Az év csalódása és botránya lett az év legjobban várt videójátéka.” – Lehet hogy a kékhalál is előre betervezett koncepció volt az Év játékában:
játékteszt – Teljesen beszippant ez a Neurománc: „Az év legjobban várt játéka és az év blamázsa a Cyberpunk 2077. Különböző eszközökön teszteltük.” – És? ATTÓL JOBB LETT? Elindult valamelyiken? :DD
KRITIKA – Az időutazást így még sosem röhögték körbe Év filmje!!!
A 2020-as év dala Cardi B nedvesedéséről szól, ami egy rakás republikánust és Snoop Doggot is kiborította: „Pedig a WAP csak arról az örömről szól, hogy annyira szereted a tested és a nemi szerved, hogy ezt az örömöt bimbótapasszal a melleden és tigrisekkel az oldaladon ünnepled meg pár barátnőd társaságában.” – ...a kiskamaszok legnagyobb örömére, ahogy nikimáj is tette az Anacondával. Bezzeg ha a férfi írna ilyen stílusban ódát a f***ához, sekszista videóval :DDD Nap kommentje:
0
...ja és még valami:
0

VISZLÁT HÉTFŐN! (és a faszbúkon!)

Kulcsszavak: rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés