2021. 01. 30.
Ne tessék dudálni! (jan. 30-31.) + The Rest of 2020 Vol. 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ne tessék dudálni! (jan. 30-31.) + The Rest of 2020 Vol. 4.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 30.:
I AIN’T MISBEHAVIN’!
0
A paradicsomlé meg a Lola.

Talán érdemes:
Fél kilenckor tanmese a Cinemax 2-őn arról hogy magunk alakítjuk sorsunkat, bármit jósoljanak is nekünk a bölcsek márpedig a szudáni Muzamilnak (és szüleinek) egész pontosan azt mondta áldás helyett a falu sámánja hogy Húszévesen meghalsz, közössége ennek megfelelően kirekesztettként is kezeli: apja elhagyja, anyja meg számolja fia hátralevő napjait. Ilyen körülmények közt lehetetlen normálisan élni ám hősünk találkozik valakivel aki nem hisz a predesztinációban... A You Will Die at 20 az eltúlzott vallásosság kritikája egy lassan ébredő országból, utána 21:50-kor tavalyi koppintás a Film Now-n Spielberg debütálásából (Párbaj), keresztezve az Összeomlással. Autósok tudják milyen kevés kell az országúti üldözés Tébolyához, itt pld. elég egy rosszkor megnyomott duda és máris kész a baj. Ha az Unhinged sima remake lenne akkor szavam se lehetne rá de egyrészt újdonságként forgalmazzák másrészt ebbe is jut politika merthogy az agresszor (a már alig felismerhető Russell Crowe) mintegy megtestesíti a toxikus maszkulinitást (még úgy is hogy felesége csalfasága miatt kattan be és kezd ámokfutásba) ergo áldozata nem is lehet más mint egy védtelen nő (Caren Pistorius). Éjjel háromnegyed kettőkor chick slasher a TV2-őn: a bántalmazó kapcsolatból menekülő Faith (Amy Shiels) barátnőjével (a magyar származású Antonia Bernath) egy bárban ünnepli az újrakezdést, egyúttal a helyi lány, Lola (Lucy Holt) segítségére is siet akinek kicsit túl rámenősen udvarol az egyik vendég, ő pedig viszonzásképp meghívja magához lakni. Faith él is a lehetőséggel ám mikor Lola sokadik egyéjszakás sekszuális partnerét nem látja hazamenni, kezd gyanakodni hogy új barátnője kb. olyan lehet az ágyban mint egy fekete özvegybe oltott imádkozó sáska és az sem kizárt hogy az apjától rámaradt hodályban nem csak állatokat vágnak le. A Mészárlás a farmon hozza amit ígér én meg csak annyit tennék hozzá hogy bár valóban teli a világ bunkó pasikkal de megölni azért mégse kéne őket.

Nem érdemes:
Az HBO-n nyolckor 2020-as SJW-remekmű azzal a Keira Knightley-val aki mostanában próbál Rose McGowan nyomába lépni korábbi vetkőzéseinek megtagadásával (ami véletlenül sincs összefüggésben az életkorával ill. az aktuális mozgalmakkal való lépéstartással). A sztori röviden: 1970-ben pár harcos, erőszaktól sem visszariadó feminista megzavarta az épp futó Szépségkirálynő-választást, befolyásolva a szavazás eredményét is, ezzel „a patriarchátus nyilvános leszereplésének ténye órák alatt eljutott a bolygó minden pontjára, és ezzel a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett” (mármint az ajánló szerint). Bár újszülötteknek minden vicc új, okébúmerként hadd lőjem le a poénokat: 1., mások veszélyeztetése (pld. közvetítő-kocsi felrobbantása) továbbra sem menő, 2., már a hatvanas években (sőt előtte is!) bőven voltak fekete szupermodellek-szépségideálok (Josephine Baker, Donyale Luna) és 3., erről az esetről is most hallok először. Na jó, ez kicsit túlzás mert annak idején lehozták a lapokban de a lényeg az hogy kb. akkora jelentősége volt mint az űrutazók mellett a Földön számoló nőknek, viszont hogy gigászivá nagyítottak egy kicsi, de fontos eseményt (űrhajósoknál maradva: „kis lépés az embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek”) azzal akaratlanul is fullba nyomták az önparódiát (ahogy a majdnem csupanő stábbal is). Még akár vicces is lehetne ha Bob Hope itteni ábrázolása nem menne át szimpla becsületsértésbe de ugye a halottak nem szoktak pereket indítani, ami meg a szépségipart illeti az él és virul azóta is, mostanában a testi-szellemi fogyatékkal élőket akarják menőnek eladni (ki tudja, hamarosan erről is lesz egy Év filmje).

Divatrovat:
The Best of 2020 vol. 1.:
világhírű modellek a kifutón – Jean-Paul Gaultier utolsó divatbemutatója mindenről szólt, csak a szemérmességről nem – ...éles kontrasztot adva többi visszafogott kollégájához képest...ja nem:
Köszönjük, Xander Zhou – Kivillanó, de kikockázott péniszekkel tette izgalmasabbá bemutatóját egy londoni tervezőWait, a challenger appears:
horrorshow a kifutón – Ennél félelmetesebb és betegebb divatbemutatót még nem láttunk – Nyugi, majd fogtok...nem is kell rá sokat várni:
+18 Valószínűleg ez a divathétszezon legmeredekebb bemutatója: „Topless nők és férfiak, kivillanó fenekek, fanszőrzet és smárolás is tarkította Luis de Javier show-ját a londoni divathéten.” – Lehetne akár pornó is...ja hogy ez már az:
Ezen a kifutón nem modellek, hanem pornószínészek mutatták be a ruhákat: „A cél, hogy felhívják a figyelmet Ázsia kultúrájára.” – Már látom is hogy európaiak tömege indul „kulturálódni” :DDDD
Prosti volt, most a párizsi divathéten mutogatja melleit: „Zahia Dehar tizenévesen a francia futballistákat szolgálta. Csak nem divatikon lett belőle? Vagy legalábbis a domborulataiból?” – Csak nem lecsukták a kiskorú csajjal sekszelő focistákat? Csak nem? Nem bizony. Szerencsére van azért követendő példa is:
Íme a modell, aki jobban szeret programozni, mint pózolni: „A 29 éves Lyndsey Scott megfordult a legmenőbb divatházaknál, mégis inkább applikációt fejleszt az Apple-nek és az Asosnak.” – Jár neki a TISZTELET.
MOHABÁCSI 18+ szerinted? – Éljenek a gömbölyű nők! Értékelés meztelen nőkkel!: „Lehet-e erről a kérdésről vitatkozni? Lehet, mert ez nem csak az esztétika felkiáltása, sokkal mélyebb okok is vannak.” – Jaja, például emberi jogiak:
Az Instragram megváltoztatta a meztelenséggel kapcsolatos szabályzatát egy fekete nő kampánya miatt: „Nyome Nicholas-Williams szerint igazságtalanul tiltotta le a platform egy fotóját, miközben a nála vékonyabb, fehér nők hasonló képeit nem veszik le.” – Szóval már nem a patriarchátus a közellenség hanem a sovány fehér nők? Jó tudni :DDD Nap kommentje:
0

VASÁRNAP, JANUÁR 31.:
BERLIN PÁRIZS FELETT AZ ÉG
0
Francia függőjátszma.

Talán érdemes:
Fél kilenckor északi drámázás a Cinemax 2-őn a XIX. századi Feröer-szigetekről ahol az a kérdés, milyen áron születik meg A madarász fia, márpedig a család tartós ottmaradásához elengedhetetlen hogy legyen örökös, végső elkeseredésükben a helyi kocsma tulajdonosnőjének szeretőjét választják donornak (partnere beleegyezésével) és döntésükkel ugyan megtartják birtokuk bérleti jogát de hosszú távon aligha ez lesz az édes otthon alapköve. A Dunán 45 éves Belmondo-akciózás negyed tíztől melyben a francia fenegyerek öntörvényű rendőrként, rosszul sikerült bevetés után igyekszik helyreállítani megtépázott renoméját és elkapni a bankrablót akit üldözve lelőtt egy arra járót ám régi ügye mellé hamar lesz újabb a város ledér nőit gyilkoló önjelölt erkölcsrendésszel. Poliziotteschi és giallo-keverék, a két stílus mellé két bűnöző is tartozik így a Félelem a város felett kétórás játékidejéből egy perc sem vész kárba de nem csak emiatt hanem azért is mert Belmondo maga kaszkadőrködött benne, még a legveszélyesebb jelenetekben is.

Nem érdemes:
HBO, 20:00 – Még emlékezhetünk a Suicide Squad-mizériára, arra hogy szinte végig nem tudták eldönteni a stúdiónál, ki a főszereplő merthogy Margot Robbie karaktere érdekesebb volt az összes többi bűntársánál (főleg a csorgó nyálú geekeknek) és az Év filmjének induló superhero movie-ból így lett stabil bukás úgy anyagilag mint „művészileg” (már amennyiben beszélhetünk ilyesmiről ebben a zsánerben). Anyway, a csalódott közönségnek belengették a spinoffot amire a jónép már előre hegyezte a ceruzát: OK, na majd most!!!, a végeredmény ezzel szemben még az Öngyilkos Osztagot is alulmúlja (már ha lehet). Az egy dolog hogy a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) már a címéért megérdemli a szögekkel kivert, hétágú FASZKORBÁCS!!ot de ugyanúgy nem tudja belőni a célközönséget. Milliószor ki lett vesézve hogy a képregényeket 90%-ban kissrácok és gyermeki szinten maradt felnőttek vásárolják de ugye 2020 van és mindennek a patriarchátus meg a sekszizmus lezúzásáról kell szólnia így eshetett meg hogy „(...) az önálló Harley Quinn-film első rendes előzetesében nincs sok kecmec: erőszak, Marilyn Monroe, Edith Piaf és emancipáció”. Az emancipáció elsősorban az angol eredetiben hangsúlyos, az erőszak célpontja a nagyonfehér, nagyonciszheteró Ewan McGregor így a Deadpool-szerű kikacsintások is inkább irritálóak mint bejövősek. A McGregor által játszott Fekete KÉZ Maszk amúgy pont olyan egydimenziós mint a többi (zömmel férfi) gonosz akik szinte sorba állnak Quinn és barátnői kivégzőosztaga előtt – basszus, még egy spencerhill-komédiában is jobban meg vannak koreografálva a küzdelmek, itt meg mindenki türelmesen vár a végzetére. Léteznek hiteles feminista figurák (lásd: Thelma és Louise) de mikor Nagy Akarással igyekeznek kreálni ilyeneket (pláne a nem éppen pozitív Joker csajából-tettestársából) annak általában beszarás a vége, most is az: ennek a Harlekinnek már tényleg semmi köze a képregényekből-animációs sorozatokból megismerthez bár a magát túl komolyan vevő (=Joaquin Phoenix-féle) Jokerről is el lehet mondani ugyanezt.

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Best of 2020:
Mozi – Wonder Woman megmenekült az ollótól: „Patty Jenkins egy interjúban elárulta, hogy ha a stúdión múlik, egészen máshogy kezdődött volna a Wonder Woman 1984 története.”...and nothing of value would have been lost that day.
Retteghetnek a gonoszok, mi is lehetünk Bosszúállók: „Pörölyhajigálás, tornádótaps és beszólások. Fanoljon együtt Ms Marvellel az Avengersben!” – A távolban valahol felsír egy konteóhívő.
Tarolt a Wonder Woman a mozikban – ...még úgy is hogy egyetlen mozi se volt nyitva:
Wonder Woman: a mozik, a streaming és az illegális letöltés pandémiás királynőjeÉv filmje, nem is néztem meg.
MOZI – Eszeveszett konteón agyalnak a Marvel-fanok: Thanos nem is halt meg! Sőt! Visszatér!Bobby Ewing likes this.
streaming trailer – Itt a Warner karácsonyi ajándéka: az HBO Max is levetíti decemberben a Wonder Woman 1984-et – Vagy nem, mert:
Nem mindenkinek jár csodanő a fa alá – Hajjaj, SEKSZET szuperisteneket akarnak különben gyilkolni fognak :DDD
marvel – 5 dolog, amit tudni érdemes a WandaVízióról, a Marvel legőrültebb projektjérőlKÖZTUDOTTAN LESZAROM Ja nem ma, olvassunk tovább: „Tisztára, mint a moziban! – Avagy mintha csak egy MCU filmet néznél.”Wakanda vision is this?!
Kritizátor – A diszfunkcionális szuperhős­család majd megmenti a világot?: „Mindjárt itt van a Netflix szuperhősös sorozatának új évada. Előtte viszont vizsgáljuk meg az eredeti képregényt!”Wait, a challenger appears:
Ennyire jó Pókember-film még nem készült: „A tini Peter Parker vicces, kreatív, szórakoztató, de legfőképpen a leghitelesebb ábrázolása a közismert szuperhősnek.” – Majd a Pókasszony lekörözi:
c:c – Ma este debütál a farmerlány szuperhősjelmezben: „Melissa Benoist nagyon erősnek érzi magát a Supergirl-jelmeztől. Interjú.” – Jaj de le vagytok maradva, ezt is Gabourey Sidibére kellett volna bízni:
Fekete lesz a következő Batman: „A 12 év rabszolgaság forgatókönyvírója írja a képregény új sorozatát, amelyben egy afroamerikai férfinak kell denevérnek öltözve megmenteni Gotham városát.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: faszkorbács, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés