2021. 02. 01.
Wait 4 the Bait (feb. 1-2-3-4.) + The Rest of 2020 Vol. 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Wait 4 the Bait (feb. 1-2-3-4.) + The Rest of 2020 Vol. 5.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 1.:
DON'T LET THEM SLEEP!
0
Nyolc nap alatt a semmi körül.

Talán érdemes:
A Cinemaxon 2019-es coming of age-komédia nyolckor (későn kapcsolóknak holnap ugyanitt 13:10-kor): a gyermekkori traumája (lelépett anya) miatt túlsúlyos Fiatal Júlia menő akar lenni úgy a suliban mint későbbi karrierjében de végül rájön hogy a másoknak megfelelés helyett önmagát kell 100%-ig elfogadnia (és kicsit javítania) nem tipikus amcsi SJW-mozi, főleg mert Kanadában, kisebb pénzből (és STÁRok nélkül) készült de talán pont emiatt érezhetjük közelebb magunkhoz. Kilenc után öt perccel Sóderhegyi Pista (Steven Soderbergh) legutóbbi dobása az HBO2-őn amihez Candice Bergent, Dianne Wiestet sőt Meryl Streepet is megnyerte, ő játssza a Szabad szavak írónőjét aki hajóútra hívja pár ismerősét részben új élményeket keresve, részben a régi csatabárdok elásása érdekében, unokaöccse az előző opcióra szavaz amikor belezúg egy kiadó velük utazó alkalmazottjába miközben a háttérben zajlanak a már nem olyan rizsporos intrikák. Soderbergh ezúttal az Ocean’s-széria befogadhatósága helyett fullba nyomta a művészkedést: valódi hajókázás közben, titokban és fix időben (nyolc nap alatt) de szkript nélkül forgatta a Let Them All Talkot és ha nagyon gonosz lennék akár azt is mondhatnám hogy a végeredmény olyan lett mint egy kiherélt Woody Allen-köldöknézés: all talk, no action, hiába, az improvizáció nem mindig működik – csak nagyon sznoboknak ajánlható. Az anyacsatornán (HBO) megkésett Stephen King-folytatás 21:20-tól melyben a már felnőtt Dannynek (Ewan McGregor) kell megvédenie szintén ragyogó sorstársát a rá vadászóktól akik az örök élet esszenciáját nyernék ki természetfeletti energiájából. Hosszúsága (150 perc) ismeretében az Álom doktor garantált gyógyír a kialvatlanságra (=adhatnák korábban is) bár a tök felesleges kínzásos jelenetek tuti felriasztják a szunyókálót. Lesznek Örökzöld örökzöldek is a megszokott helyen és időben (Duna World, 20:00), jól bevált arcokkal (Gemini, Generál, Apostol), mi meg maradjunk a magunk everGREENbrownjánál:

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2020 Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition vol. 1.:
Szexisebb vagy elegánsabb? – Instahíradó – Palvin Barbara és Radics Gigi vörösben ünnepelte a Mikulást – Ünnepeljük barnával az újévet februárban is:
Várjunk csak, ezt az arcot Mihalik Enikőről ismerjük!: „De ezen a fotón mégsem a magyar modell, hanem egy 1882-ben született színésznő, Marie Doro szerepel.”More Mihalik than Mihalik?! LESZAROM!
NESZESZER – Mihalik vagy Palvin? Jakab az új sztár! – Lásd fentebb...
Párducminta – Adásunkat megszakítjuk, Mihalik Enikő leopárdmintás fehérneműben is vonzóWait, a challenger appears:
nagykép – Párducmintában mutatja az utat haza Palvin Barbara: “Több mint 15 év után költözik haza a legismertebb magyar divatfotós, Tombor Zoltán. Hazafelé című sorozatában az egyik legismertebb magyar modellt fiatalkora hétköznapi világával hozta össze.” – Nem hat meg, LESZAROM.
Mihalik Enikő fehérneműs fotóval ünnepli 33. születésnapjátLESZAROM Egye fene, hepibörszdéjt neki.
HETI TREND – Két díjkiosztó is volt a héten, Palvin Barbara kétszer is megmutatta magát – Akkor én sem egyszer SZAROM LE.
összefoglaló – Mihalik Enikő softbox-szal takargatta magát, más meg bebandzsított egy lovon – Egy szóban összefoglalva: LESZAROM.
Palvin Barbara az autisták elfogadásáért kampányol – Nem szarom le, jár neki a TISZTELET!


KEDD, FEBRUÁR 2.:
A NEGYEDIK TE MAGAD LÉGY!
0
Larry, the American Hagman.

Talán érdemes:
Kezdjünk nyilvánvaló ismétlésekkel merthogy a Cinemax 2 James Bond-maratont kezd este fél tizenegytől, természetesen a Dr. Nóval indítanak amit az Oroszországból szeretettel követ 00:20-kor, közben nyolckor az HBO-ra is érkezik két újabb epizód a Romulusból. Egy órával később (21:00) Kiefer Sutherland Fülkéjének fordítottja a Viasat3-on, itt a papa, Donald kerül bíróként önjelölt Amerikai hóhér kezébe aki utolsó ügyét tárgyalná újra az internet népének bevonásával, beleértve az ítélet-végrehajtást is. Az American Hangman kisköltségvetésű kamaradarab örökké aktuális kérdésekkel (miért ússzák meg a bűnösök, miért szenvednek az ártatlanok), utána éjjel háromnegyed egykor a Ronint keresztezték Leonnal, a profival a Film Now-n mert az utóbbiból ismerős Jean Reno mintha az előbbi egyik mellékszereplőjének bőrébe bújna. Őt anno Michael Lonsdale játszotta és ugyanúgy a világtól elzártan élt mint Reno karaktere csak ő szigeten teszi ezt, itt szenved balesetet a hóban egy arra járó nő, barátunk meg is menti SPOILER nem sejtve hogy utolsó áldozatának lányát ápolja SPOILER VÉGE. A Farkasok öröksége max. egynekjó akciózás sajnálatosan összecsapott befejezéssel, még később, éjjel kettő előtt öt perccel 2011-es young adult regényadaptáció az HBO2-őn a nem mindennapi fiatalok first world problémáiról. Az örök rejtőzködő John Smith nem véletlenül kerüli már nevével is a feltűnést: ő egy galaktikus mészárlás kilenc túlélője közül A negyedik és a kis csapat egyre fogyatkozik a bolygójukat leigázó predátorok fegyverei által. Apja sem az akinek hinnénk hanem ilyen Obi-Wan Kenobi-szerű védangyal aki igyekszik felkészíteni „fiát” a visszavágóra miközben egyik kisvárosból a másikba mennek, hála John feltűnési viszketegségének (alkalomszerűen kitörő szuperképességei rendszeresen netes videók nézettségét növelik). Legutóbbi, paradicsomi lakhelyükön (Paradise) a Nagy Ő mellett üldözői is rátalálnak, de a felmentő sereg is közel a hatos számú (és nőnemű) „rokona” képében. Az I Am Number Fourral elvileg a Twilight és más ilyesmik babérjaira akartak törni de az anyagi bukta után úgy tűnik elmarad a folytatás.

Szelfibűnözés rovat:
The Best of 2020 TikTok Edition:
kívül tágasabb – cool – Ilyen egy TikTok-lakás: „Harsány színek, eklektikus dekoráció, minél kirívóbb, annál jobb - a TikTok-lakás ugyanakkor nemes célokat is szolgál.” – Ja, mindent a kattintásért:
A legújabb TikTok-őrület: kihegyezett fogakkal vicsorító lányok – Á, ez nem elég veszélyes:
Majdnem nyakát törte egy TikTokozó kislány: „Hátraszaltózni próbált.” – ...és nem ez az egyetlen közveszélyes idiótaság:
kmm – Halálos kihívás a TikTok-on – amiről minden szülőnek tudnia KELL!: „A gyógyszernek komoly mellékhatása is lehet.” – Gondolom már betiltották a platformot amin terjed. Ja nem, sőt:
m – A tévében is TikTokot lehet majd nézni: „A Samsung már bejelentette a készülékeket.” – Nem is tudom mi kellett még a realityk mellé...
marketingmorzsák – helló, mi? – Mi a jó ebben a videóban?: „Ez lett idén a Tiktok legfelkapottabb videója.” – Kitalálom: meghal benne valaki? :SSSS
m – Megvan az első 100 milliós a Tiktokon: „Charli D'Amelio másfél év alatt érte el a rekord mennyiségű követőt.” – ...minden külső segítség nélkül. Ja nem:
Az átlagos tinédzser, aki azzal lett világhírű, hogy jókor, jó helyen volt átlagos tinédzser: „Charli D'Amelio a TikToknak köszönhetően pillanatok alatt a világ legismertebb tizenhat évesévé vált.” – ...és mint Mark Ronsonnál, itt is arról szól az egész cikk hogy mennyire NEM átlagos :DDD
 

SZERDA, FEBRUÁR 3.:
NYOLC TANÚ...

0
..tíz parancs.

Talán érdemes:
A Viasat3-on ismétlésgyanús, de attól még jó krimi kilenctől és a Vantage Point ötlete biztosan voltmár (maga a film ha minden igaz még nem): Agatha Christie (Öt kismalac) és Akira Kuroszava (A vihar kapujában) is ellőtte az egy eset, több beszámoló-felállást. Pete Travis nem is találja fel a spanyolviaszt csak másolás nélkül, új eszközökkel mondja fel a kötelezőt: az amerikai elnök ellen merényletet kísérelnek meg Spanyolországban, mi pedig Nyolc tanú szemszögéből látjuk az eseményt ami beszámolóikkal bővül egyre apróbb részletekkel és újabb gyanúsítottakkal, a megvalósításban meg olyanok segédkeznek mint Dennis Quaid, Sigourney Weaver, William Hurt és Forest Whitaker. Ugyanabban az időben gyenge bibliai opus a Filmbox Family-n két részben a Tízparancsolat keletkezéséről és persze Mózes (Dougray Scott) életéről, jó sok vérrel, ez sajna hátrébb is szorítja történet egyéb, fontosabb momentumait – maradj az 1956-osnál még akkor is ha Omar Sharif mellékeskedése csábítóan hangzik. Tizenegy előtt öt perccel kínai variáns a Rejtjelek sorozatra némi sci-fi beütéssel (lásd az angol címet: Abduction) a Filmbox Premiumon, itt Scott Adkins lesz a múlt nélküli ember aki szökőkútból kimászva, Homályba veszve keresi identitását és ehhez jó sok rosszfiút kell lenyomnia a padlóla, dulván. Szűk félórával utána (23:25-kor) cunami változtatja Csalétekké egy közért vásárlóit az AMC-n – sablon ragadozás Spielberg nyomdokain, az elvárhatónál jobban megoldva, közben a Cinemax 2-őn újabb James Bond-özön: negyed tizenegytől jön a Goldfinger majd éjfél után öt perccel a Tűzgolyó.

A cápa sem játék! rovat:
The Best of 2020:
Orkák üldözhették el a fehér cápákat Fokváros vizeiből: „Bár 2010 és 2016 között a partok közelében lévő cápafigyelő pontokon évente átlagosan 205 észlelés történt, később több mint két év alatt egyet sem láttak.” – Az a baj hogy továbbmentek:
Háromszorosára nőtt a cápák száma a kaliforniai partok mentén – Sőt nem csak ott:
Szomorú rekord Ausztráliában: évtizedek óta nem volt ennyi halálos cápatámadás: „Tavaly például nem volt halálos áldozata a ragadozó és az ember találkozásának.”Keep calm, van remény:
Ma is tanultam valamit – Akiktől a fehér cápák is rettegnek: „Inkább odébbállnak, de a májukat nem adják.” – Sőt, a jó ízlésüket sem:
Vádat emeltek három oklahomai börtönőr ellen, mert órákon át játszották a raboknak a Baby sharkot: „Az elítélteknek összebilincselt kézzel kellett a cellájukban állva hallgatni a dalt.” – Még így is jobban jártak az egykori börtönsziget lakóinál:
Azért történhet idén különösen sok halálos cápatámadás, mert változik a cápák vadászterülete: „Többen haltak meg Ausztrália partjainál, mint 1934 óta bármikor. Több áldozaton pedig látszik, hogy a cápa zsákmánynak kezelte.” – Ideje volna érzékenyítő tréningre küldeni a cápákat hogy megtanulják ki zsákmány és ki nem az.
 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 4.:
HARC AZ ÖKÖRSÉGÉRT
0
Feszt és mázolás.

Talán érdemes:
Mára csak két program jut, mindkettő az HBO-n, előbb nyolckor 2016-os, 2. részt is kapott western melyben egy farm jogos tulajdonosát (Jon Voight) támadják be nemtelen eszközökkel, a Harc az örökségért akkor eszkalálódik mikor régi haragosa (James Caan) már az okirat-hamisítástól és a közvélemény befolyásolásától sem riad vissza. Ne legyenek túl nagy elvárásaink: a JL Ranch rövid, tűrhető Hallmark-produktum amit Caan és Voight rivalizálása (meg esetleg Melanie Griffith) miatt érdemes lecsekkolni, utána ugyanitt rendhagyó doksi-széria első része éjjel tizenegytől a nyújorki underground szcéna legendájával: John Lurie útja a CBGB és egyéb kulthelyek színpadától egész Jarmusch kamerájáig vezetett (Törvénytől sújtva), most pedig láthatjuk amint képzőművészkedik és közben tanácsokat ad a nézőnek. Mindenkinek jár napi egy óra Festés Johnnal vagy nélküle, a lényeg hogy ne hagyjuk kihunyni a kreativitásunkat, én is ezt teszem amikor hírekkel pótolom a hiányzó programokat:

Dubajozós rovat:
The Best of 2020:
passport – Felhőkarcoló a sivatag szélén: “Dubajban nincs túl sok látnivaló, és durván lenézik a külföldieket.” – Jaj dehogy, sőt éppen ellenkezőleg:
Ecolife – Érdekes világ – Dubaj másképp: „Alternatív útmutató az eddig ismeretlen, hipszter városhoz.” – Hát igen, a jó tanácsok jól jönnek:
P18+ A dubaji luxuspokol legalja: “Aki nem adja be a derekát, azt vagy megdugják vagy megeszik.” – Akkor mégiscsak Dubaj a megvalósult jövő, ők már a Soylent Greennél tartanak :DD
Ősztől naponta repülhet Dubajba: „Az Emirates indít járatot.” – Inkább (a 12 pont után szabadon) a mi lányainkat ne vigyék külföldre, a külföldieket meg hozzák ide:
Magyarok, lányok, asszonyok! Ne menjetek Dubajba – ...mert itthon is megélhettek a testetekből. Ja nem: „Mert Budapest jobb hely. Elkészült a Tripadvisor top 25-ös listája a világ legjobb városairól.” – Máskor meg pont a fordítottját mondjátok:
DUBAJ MAGYAR FELIRATTAL – 5+1 dolog, ami olcsóbb Dubajban, mint Magyarországon – Az emberélet is közte van? LOL4!4!!
Lamborghinit vett a dubaji rendőrség: „De minek? Nem a gyorshajtókat üldözi.” – Egyszerű: ők is dubajozni akarnak, állami segítséggel.
21 millióért operáltatja nővé szerelmét egy arab milliárdos: „A 23 éves modell a nemátalakító műtét után hozzá is megy dúsgazdag rajongójához.” – Hát legyenek boldogok addig is amíg a helyi törvények engedik őket:
Igaza volt a szökött dubaji hercegnőnek a brit bíróság szerint – Több ex-pat blogot kellett volna olvasnia akkor jobban ismerte volna a hipszter szülőföldjét:
VILÁGKALAUZ – 5 hasznos tipp, ha az Egyesült Arab Emirátusokba készülsz: “Dubai multikulti sokszínűsége és befogadó légköre sokakat megtéveszt.” – Jaja, olykor még a turistákat is:
Megivott egy pohár bort a repülőn, ezért őrizetbe vették Dubajban a fogorvosnőt meg a lányát: “Vécét kellett pucolniuk, három napig koszos matracon aludtak.” – Ezek után külön vicces ezt olvasni:
DUBAJ MAGYAR FELIRATTAL – 3 dolog, ami hiányzik Dubajban az EU-bólNap kommentje:

blaubner 2020.06.19. 08:08:29
Azt hittem a szabad alkoholfogyasztas hianya, az oltozkodesi elvarasok, valamint az egyeb - kulonosen a nok szamara kenyelmetlen - kulturalis korlatozasok szerepel az elso harom kozott :-))


VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés