2021. 02. 08.
Harry & Hairier (feb. 8-9-10-11.) + The Rest of 2020 Vol. 7.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harry & Hairier (feb. 8-9-10-11.) + The Rest of 2020 Vol. 7.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 8.
ONLY THE LEFTOVERS
0
De jó is volt Hamdant újra Hallali...

Talán érdemes:
Nyolckor holland krimi a Cinemaxon a hét első magyarjával, Lukács Tiborral, ő játssza azt az ideiglenesen megválasztott kisvárosi polgármestert aki több síkon is szembekerül egy régi rosszarccal: nem elég hogy drogkereskedőként borsot tör az orra alá de unokája elkezd udvarolni a lányának is. Elismerem, a Hallali nem túl originál de legalább nem húzzák a kelleténél (=másfél óra) tovább, ugyanabban az időben felemás 2020-as családi program a Film Now műsorán (lemaradóknak holnap ugyanitt 10:50-kor) melyben kolerajárványban elárvult kislányt addig nem látott rokona (Colin Firth) gondjaira bíznak. A Titkos kert könyvként kezdte, sokadik remake-jénél tart és az igazat megvallva nagy igény nem volt rá mert a ’93-as változat elmondott mindent amit lehetett úgy a felnövésről mint az elhanyagolt kert szimbólumáról. Nagy ugrás: hajnali három után öt perccel Jim Jarmusch bőrlenyúzása a vérszívókról a Filmcafén és ha azt hittük az Interjú a vámpírral szereplői túl sokat lelkiznek hát csak várjunk amíg látjuk az itteni Halhatatlan szeretőket (Tom Hiddleston, Tilda Swinton) amint látványosan unják az örök életet és fikázzák a nekik táplálékot jelentő humánokat de még így is az ő művészetük (zene, festészet) sznob rajongói. Mégis, érzik hogy hiányzik valami és rájönnek hogy nem élhetnek MUZSIKASZÓ szerelem nélkül így (évszázados kihagyás után) újra összejönnek, ám harmóniájukat egyikük fiatalabb testvére (Mia Wasikowska) veszélyezteti. Ezalatt nézőt csak a zene (főleg a blogba is beválogatott Yasmine Hamdan) tartja ébren és ha már muzsika, 22:20-kor az is lesz, mégpedig az M5-ön és a blog másik visszajáró vendégével aki ezúttal impozáns társakat talált maga mellé: a Snétberger, Stockhausen, Andersen tagjai közül a második legismertebb név Markus Stockhausené aki a modern zeneszerző fia.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2020 Oligarcha Hotel Edition:
Luxusjachtok, Teigenék, bikinik: beindult a szezon Saint-Barthélemyn: „Behajózott Roman Abramovics többszintes luxusjachtja, megérkezett Chrissy Teigen és John Legend a gyerekekkel, Victoria Silvstedt meg már bikiniben!” – Érkezek akkor én is:
nem mindennapi élmény – Nézzen körül ön is Ausztrália első vízalatti hoteljében!GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS LIKES THIS LESZAROM.
Még a lelkünket is – A Hampton-vidék hivatalosan is a celebek nyári MekkájaIt’s official: LESZAROM.
royal sztorik – Közel-keleti luxus­hotelben lakhat a volt spanyol király: „A spanyol sajtó szellőztette meg, hogy János Károly egy éjszakánként több millió forintos lakosztályban él.” – Hát igen, a spanyol-közel keleti barátság...
gretta – New York 10 legexkluzívabb szállodája: „New York, a lehetőségek és a felhőkarcolók városa tele van ragyogó luxusszállodákkal.”....ÉS ÉN MINDET LESZAROM Wait, a challenger appears:
GAZDAG – Meglepő helyen épült a világ első aranyhotelje: „Nem valamelyik arab országban vagy Kínában, hanem egészen meglepő helyen van a világ első aranyozott szállodája.”LESZAROM, úgyse jutok el oda.
Ezt a kísértetjárta, luxushotellé alakított kastélyt 2,5 millió forintért bárki kibérelheti: „A 15. században épült kastélynak érdekes története van, legutoljára 2013-ban újították fel.” – 2021-ben SZAROM LE, meg ezt is:
Luxusböriben éjszakázna? Most már ezt is megteheti: „Texasban egy valódi börtönhelyiséget alakítottak át miniatűr szállássá. Ketten is elférnek benne, éjszakánként 26 ezer forintért.”LESZARO ÉN fizessek azért hogy börtönben alhassak? NORMÁLIS?!


KEDD, FEBRUÁR 9.:
A VEZEKLÉS NYARA
0
Élvezem a végzetem.

Talán érdemes:
Kezdjünk a leggyengébb láncszemmel: éjfél után öt perccel gyenge időutazósdi magyar rendezővel (Nicholas Gyeney) a Filmbox Extra HD-n melyben a B-movie-kra ráállt Lance Henriksen ama Titokzatos Idegen aki Vezeklő férfit csinál a first world problémázó pszichológusból és ez akár lehetne is egy X-akták vagy Homályos zóna-epizód, a baj csak az hogy a megvalósítás is marad ezen a szinten (vagy alatta, merthogy másfél óráig nyújtanak max. félórára elegendő szitut). Az HBO-n nyolctól szokás szerint egyből két résszel érkezik a Romulus széria, ugyanabban az időben (t)rendhagyó képregény-adaptáció a Cinemaxon szuperistenek helyett elváltszülőkgyereke rockersráccal (Earl Cave, az öreg Nick fia). Ő már nagyon készül a nyaralásra amit menő apjával és annak még menőbb új nőjével tölthetne de ehelyett kénytelen lesz továbbra is unalmas (=könyvtáros) anyjával tölteni az időt így A Bagnold család nyara az összezártságra, a kamasz-felnőtt ellentétek kiéleződésére majd lecsillapodására koncentrál vagyis közelebb áll a Persepolishoz mint a Marvel/DC összeshez (a sznobok a Belle & Sebastianból ismert Stuart Murdock zenéjének is örülhetnek). A testvércsatornán (Cinemax 2) folytatódnak a 007-es ügynök kalandjai fél tizenegytől: bár a ’67-es Casino Royale inkább paródia de az ugyanabból az évből származó Csak kétszer élsz már valóban része a franchise-nak (ezt viszont 00:40-kor kezdik). Este kilencre visszaugorva lesz még egy tűrhető romantikázás (Szerelem a végzeten) is a Filmcafén ahol egymásnak teremtett, de egyszeri találkozás után külön utakra tévedt férfi és nő (John Cusack, Kate Beckinsale) kerül újra össze, ráadásul mindketten esküvő előtt állnak. Nézőpont kérdése bejön-e a csajt szinte már stalkingoló Cusack, de ha már végzetes szerelmek akkor

When Harry met SALLY Meghan rovat:
The Best of 2020:
Archie herceg haja...!?! – Íme Harry hercegék első karácsonyi üdvözlete az USA-ból, pici meglepetéssel – ...nempici lakásukból:
mel gibson házát vették meg – Ebbe a házba költözik Harry herceg és a családja – Ha már házak:
royal sztorik – Meghanék titokzatos milliárdos villájában szilvesztereznek: „A birtok Kanada egy festői szegletében található, az egész környék felbolydult a hercegi pár miatt.”Jimmy Savile & Jeffrey Epstein likes this. Ja ők már nem :DDDD
Meghan Markle instant zabtejet készítő cégbe fektetett – Zab vagy zabi? Mert nem mindegy:
A volt belga király szerelemgyermeke bíróságon próbálja kiharcolni magának a hercegnői címet: „II. Albert idén januárban ismerte be végre, hogy a már 52 éves Delphine Boël az ő gyermeke.” – A lány csak örüljön hogy nem dugták intézetbe ahogy a brit royal family tette a számukra kínos rokonaival.
gumicukor – Így flörtöl Harry herceg: „Egy ismeretlen szőkének emeli a kalapját.”Meghan Markle likes this. Ja nem.
II. ERZSÉBET LÁNYA FINOMAN ODASZÓLT HARRYNEK ÉS MEGHANNEK: „Én ezen rég túl vagyok, ne már - összegezhetjük Anna hercegnő üzenetét a fiatal királyicsalád-tagoknak.” – Biztos ők is túl vannak már a nyilatkozatokon...ja nem:
lelkesítő beszédet mondott – Meghan Markle most először állt kamerák elé, mióta második gyerekük elvesztéséről írt – ...de innentől aztán tuti visszavonul és hétköznapi életet él...ja nem:
Harry és Meghan Markle a Spotifynak fog podcast-sorozatot készíteni: „Idén már megállapodtak a Netflix-szel is.”Nap kommentje:
0

SZERDA, FEBRUÁR 10.:
BLACK BARTÓK
0
Most miért, ő tényleg az.

Talán érdemes:
Fél kilenckor háborús mozi a Cinemax 2-őn arról Az orosz fiúról akit még látása elvesztése sem tudott eltántorítani hazája szolgálatától és lett ezáltal népe strapabírásának szimbóluma. Utána ugyanitt újabb két James Bond-darab 21:50-től (Őfelsége titkosszolgálatában, Gyémántok az örökkévalóságnak) majd éjjel tizenegykor Clive Owen újra páncélban a Filmcafén egy bizonyos Lord Bartok (Morgan Freeman) segédjeként. A magyar vonatkozások nem érnek itt véget mivel a főgonoszt Geza Mottnak hívják, az Utolsó lovagok ezzel együtt is mintha Cruise Utolsó szamurája és a 47 Ronin keveréke volna ahol a jogfosztott fekete Bartókért (LOL) lovagjai állnak bosszút. Freeman úgy pipálhatja ki a stáblista csúcsát hogy nem kell túl sokszor feltűnnie, a Last Knights java Owenre hárul aki kb. ugyanazt hozza amit Arthur királyként és asszem az is ilyen alternatív középkorban játszódott de itt legalább nem is erőltetik a valós/mitológiai alapot. Ha már szóba került, tíz után öt perccel valódi eseményeket is kapunk sorozatformában az HBO2-őn a másik Steve McQueentől, téma az angol fekete kisebbség beilleszkedése, ők az a Kis fejsze akik a brit gyarmatokról érkezve igyekeznek kihasítani maguknak egy szeletet a nagy fából (a szigetország közössége), ez persze nem megy zökkenőmentesen, a súrlódások hatására náluk is terjed a Fekete Párducok ideológiája... Az első rész helyszíne a Mangrove klub és nem kell mondjam mekkora hatást gyakorolt a karibi térségből importált reggae és dub, mára ezek ugyanúgy az angol könnyűzene részévé váltak mint az ugyanonnan hozott ska (még akkor is ha azóta az abból kinőtt skinhead szubkultúra teljesen más irányba ment el, az Indexen annak idején még egy jó cikk is volt erről).

Heterovat:
The Best of 2020:
Karácsonyi tipp – Ajándékozzon Drake-illatú gyertyát szeretteinek! – Heteró vagyok, maradok a Paltrow-félénél.
megkérdeztük, megmondták 18+ élet – támogatott tartalom – Ön sem tudja, milyen vibrátort vegyen nagy hirtelen? – Nem, én LESZAR ja nem ma, bocs.
Eredeti ötlet – Mutogassa kockahasát horgoltban!: „Egy amerikai tervező nem tudja elengedni a '60-as és '70-es évek divatját, sőt, kisportolt férfiaknak ajánlja azt!” – Kétszeresen sem érint, főleg a 100+-os testsúlyom miatt :DDDD
FORWARDIST – TRENDFAKTOR – Itt a mackónadrág forradalom: a farmernek befellegzett: „Búcsúzhatunk a kedvenc farmerünktől?” – Lásd fentebb...
Blame Canada – Justin Bieber büszke arra, milyen jó segge lett a sok hokizástól: „A 26. születésnapját ünneplő énekes bajszos volt, de felesége utálta a bajszát, ezért levágta. A feneke viszont még mindig jó izmos a sok hokitól.” – Hát persze hogy attól ^^ Ha már „testedzés”:
LAPOZGATÓ – KOCKAHAS – Ha még nem unja, itt egy újabb naptár, amin meztelen sportolók vannak: „A legolcsóbb változata 4 ezer forint, a legdrágább, támogató csomag viszont már jóval drágább: 400 ezer forintba kerül.” – Annyiért már pucér néniset is lehet venni, sőt akár megfizetni egy igazit o_O
Ha ön még nem látott szőrös mellkasú drag queent, klikk ide, essen túl az élményen!: „Aki szőr+drag queen témában Conchita Wurstnál van lemaradva, bepótolhatja az azóta elmúlt pár évet a Londoni Drag Connal és Crystallal.” – Kösz, maradok elmaradott :DD
Sport – Fury vért nyalogatott ellenfele nyakáról meccs közben: „Megmondta, hogy érezni akarja a vér ízét, de senki sem számított erre a nehézsúlyú bokszolótól.” – ERIC CARTMAN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Öt évre tiltották el a futballistát, aki megharapta az ellenfele péniszét: „A bizarr eset a francia amatőr ligában történt, az áldozatot is eltiltották.” – Tárt karokkal várja őket a pornószakma. Oh wait...


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 11.:
LONG WINTER COMING
0
Szavak történelmi viharában.

Talán érdemes:
Az M5-ön 2018-as biográfia kilenckor a néhai Csehszlovákia meghatározó alakjáról: Alexander Dubček az emberarcú szocializmus képviselője volt aki jócskán megelőlegezte Gorbacsovot rendszerjobbító kísérleteivel amiken 1968 eleji megválasztása után rögtön elkezdett dolgozni. A Rövid tavasz, hosszú tél között volt azért egy forró augusztus is melynek 21. napján a SZU és a varsói tagállamok csapatai (köztük az ’56-on nemrég átesett Magyarországé) bevonultak és végleg véget vetettek a demokratizálódási törekvéseknek. 22:55-kor régi és ritkán adott magyar dráma a Dunán bizonyítva hogy már akkor is igyekeztünk lépést tartani a külfölddel: ami a kilencvenes-kétezres években gájricsi-tarantínó az 1959-ben az olasz neorealizmus (Pasolini és társai) volt. Az Égrenyíló ablak csak abban más hogy belevitték a népmesei vonalat is a háromgyerekes anyuka (Dajka Margit) szerencsét próbáló fiaival akik közül a legkisebb a leginkább befolyásolható, már csak az a kérdés hogy bátyjai közül melyik lesz rá nagyobb hatással: a konszolidáltabb legidősebb vagy a nagydumás középső (Sztankay István) aki belevinné egy kis banki melóba? Mindeközben fél tizenegykor a testvércsatornán (Duna World) egyórás portré egyik neves kortárs írónkról-fordítónkról ("Szóviharban" Lackfi Jánossal), előtte nyolckor az HBO-n jön a múlt héten látott Harc az örökségért 2. része némi esküvővel amibe belerondít a rivális család hazatérő tékozló fiúja akitől a mostani menyasszony gyermeke származik. Ezt már alig menti Caan és Voight párbaja (és hát Bo Derek felett sem szállt el nyomtalanul az idő vasfoga) de ugyanitt maradva fél tíztől something completey different & actual: az Életjelek doksi-széria a koronavírus ellen küzdő spanyol kórházak egyikébe kalauzol minket és mind tudjuk milyen durva volt a helyzet arrafelé (na meg Olaszországban). Aki ezek után kicsit lazítana az még mindig itt megteheti 22:35-től John Lurie-vel és a Festés Johnnal 2. epizódjával, nagyot ugorva az időben este hat előtt tíz perccel mára is jut culture clash mégpedig a Filmbox Extra HD-re, itt Egy amerikai Kínában érvényesülne iskolája befejeztével, nem magától hanem a papa cégének ügyeit intézve. Először nem is találja a helyét de végül az ottani tolmácslány segít neki megértetni magát – és persze ők is egyre jobban megértik egymást. Hát igen, az ilyesmi 2008-ban még szóba jöhetett, bezzeg manapság:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2020 Kína Edition:
A vuhani koronavírus új neve: COVID-19: „A WHO szerint az új névvel az esetleg pontatlanságokat vagy stigmatizáló megfogalmazásokat használó más neveket küszöbölik ki.” – Nyilván ez most a legnagyobb probléma, a stigmatizálás:
A vezető kínai szakértő szerint áprilisra kontroll alá kerül a koronavírus: „Csung Nan-san eddig is pontosan jelezte előre a járvány alakulását.” – ...és ha nem a vírus, akkor a róla tájékoztatók kerülnek kontroll alá:
Négy év börtönnel „honorálták” a vuhani járványkrónikást: „További három civil újságíró holléte február óta ismeretlen.” – A táborokban vagy a termőföldeken lesznek:
Gyapotszedés Kínában átnevelő célzattal: „A nemzeti kisebbségeket sajátos módon emelik be az iparba.”Ujgur Lives Matter!!! Ja nem.
Tíz évre bebörtönöztek egy hongkongi könyvkereskedőt Kínában: „Gui Minhait 2015-ben Thaiföldről hurcolták el, azóta időről időre letartóztatták. Most pedig kémkedés vádjával el is ítélték.” – ...az anyja meg egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta!
Kínában már több mint 500 millióan túlsúlyosak – Küldjék őket is táborozni :DDD
Kína csinált egy számítógépet, ami 3 perc alatt old meg egy 500 millió évig tartó számítást – Akkor ez 3 perc alatt jut el a 42-ig? LOL!!!
Dennis Rodman szerint Dennis Rodman a legalkalmasabb arra, hogy kibékítse Kínát az NBA-vel – Ja, Kim Jong Unt is hogy megszelidítette...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés