2021. 02. 13.
Anti? Gone. (feb. 13-14.) + The Rest of 2020 Vol. 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Anti? Gone. (feb. 13-14.) + The Rest of 2020 Vol. 8.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 13.:
LÁNYOK & KÉRÉSEK...
0
...egy feltétellel.

Talán érdemes:
Az HBO3-on nyolctól rögtön hat részt kapunk egy több okból is aktuális sorozatból melyben francia srác utazik Szíria káoszába és az Iszlám Állam poklába hogy megkeresse ott élő (?) lánytestvérét. Ambivalens érzéseim vannak a Senkik földje láttán mert bár jól mutat be egy egészen közelmúltbeli (vagy akár máig lezáratlannak tekinthető) konfliktust ugyanakkor nem lehet elfelejteni azt sem ahogy a kurdokkal bánt a média meg a nagypolitika: míg korábban démonizálták, 2016-ban piedesztálra emelték hogy aztán (a nekik beígért területek helyett) újra odadobják őket a törököknek meg az ISIS-nek és utólag felháborodjanak hogy ezek után ők sem voltak hajlandók golyófogót játszani a szíriai csatatéren. Ebből a szempontból elég cinikus húzásnak tűnik a kidomborított feminizmus (lásd a vándort segítő, valóban létező kurd női különítményt) meg az egész széria is max. arra szolgálhat hogy a magát felvilágosultnak tekintő européer közönség lefekvés előtt a Trónok harca helyett valódi borzalmak feldolgozását lássa biztonságos távolságból és megnyugodjon hogy megint a jóknak szurkolt. Fél kilenckor hasonló téma a Cinemax 2-őn Szophoklész klasszikusának update-ével: az itteni Antigoné görög neve dacára algériai (!) bevándorló aki Kanadában él példás életet miközben testvérei egyik zűrből a másikba keverednek és aki az originál opust ismeri az nagyjából a befejezést is tudja. A rendezőnő Sophie Deraspe Nagy Ötletét (valódi bűntény+görög dráma) már 2018-ban ellőtte Kamila Shamsie könyve (amit ki is kiáltottak az Év regényének) szóval szép-szép, de ennyi erővel akár saját sztorival-karakterekkel is előállhatnának (arról nem szólva hogyha ugyanezt közel-keleti művel tenné egy európai/amerikai, ne adj’ Isten férfi író akkor sorra születnének a cikkek a cultural appropriationről). Tíz előtt tíz perccel a fogvatartós zsánert keresztezik az emlékezetkiesősdivel a Story4-en ahol három hónap után szabadult lány (Michelle Mylett) idézi fel az eseményeket a rendőrségen de ahogy egyre több darab kerül elő a kirakósból, úgy lesz Gone az összkép is. Egyfelől az áldozat (?) eleve labilis személyiség aki rendszeresen hallucinál (kb. amióta legjobb barátnőjét a szeme láttára tuszkolták be egy mikrobuszba), másfelől meg a Feltételezett emberrablás is pont akkor történt amikor visszautasította barátja jegygyűrűjét. Ezalatt az M5-ön zenés-mozis élmény kilenc után öt perccel mivelhogy a Bécsi Filharmonikusok Koncertjei 2020-as kiadásában John Williams filmzenéi csendültek fel, muzsikánál maradva az HBO2-őn kicsit megkésve vetített karácsonyi koncert 21:20-kor, ebben Carrie Underwood énekesnő adja át nekünk ajándékát (My Gift).

„Zene” és „film” rovat:
The Best of 2020 Johnny Depp Edition:
kmm – Cancel culture, avagy az elhallgattatás jelensége: „Ez köti össze Johnny Depp-et, Ivanka Trump-ot és Apu Nahasapeemapetilon-t.” – Pedig milyen kicsiben kezdődött ez is:
Johnny Depp 10 év börtönt kaphat két túlbuzgó kutyakozmetikus miatt – ...de előtte ülnie kell egyéb bűneiért:
Johnny Depp már Jack Sparrow kapitány sem lehet többé – Sőt, semmi más sem:
cineart – hírhedt – Folytatódik a Johnny Depp botrány: „Depp-et jelenleg egyelten jelentős stúdió sem hajlandó alkalmazni.”Wait, a challenger appears:
Olivia Wilde igazából kirúgta a filmjéből Shia LaBeouf-föt – Úgy tűnik 2021-ben sem fogunk unatkozni, de legalább a nők megússzák...ja nem:
cineart – Botrány van Kínában Milla Jovovich új filmje körül: „A kínai kormány megsértődött a film egyik rosszul sikerült poénján.”HA HA VERY FUNNY Küldjék az ujgurok közé oszt’ jónapot.
véletlen volt talán – Amber Heard egy kicsit sztereotip és rasszista volt – Neki lehet...vagy mégsem, mert:
Mozi – Tömegek követelik, hogy Johnny Depp exfeleségét írják ki az Aquaman 2-ből: „Nem csitulnak a kedélyek: 1 millió 600 ezer aláíró fölött jár az az online petíció, amit azért indítottak, hogy Amber Heard ne szerepeljen a szuperhősfilm folytatásában.” – Teljesen érthető, ideje hogy Akvament is igazi Víz-férfi játssza, ne pedig egy szőke, fehér nő!444!!
 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 14.:
EX-GYŰRŰ MIND FELETT4!!4! négy
0
I’m not in the mood, honey.

Talán érdemes:
A TV2-őn nem túl régi franciázás 21:25-kor melyben megrögzött agglegény esik pofára mikor Amerikába költöző lakótársa helyére bombanőt kap aki mellé két felvágott nyelvű csemete is jár. Az egyik nyolc, a másik ötéves és eléggé lefárasztják a partiállat pasit aki persze végül mégis megkedveli őket, így lesz a Szoba gyerekkel kiadó propagandamentes pro-family komédia. Háromnegyed tízkor Piszkos tizenkettő-kópia a Film Mánián, valóságalappal ugyanis Manilában tényleg volt hogy egyes korrupt politikusok rabokra bízták a piszkos-véres melót és valószínűleg ma is úgy száll cellatársról cellatársra a „megtiszteltetés” mint ahogy itt adja át az idősebbik fogoly a szakma fortélyait fiatalabb „kollégájának”. A Börtönjátszma az utóbbi idők legütősebb meglepetése a Fülöp-szigetekről, egy végig feszült akció-krimi, este nyolcra visszatérve vár minket egy másfélórás szürrealista vígjáték (Nászútra való) Izraelből a Cinemaxon melyben frissházas menyasszony tudja meg hogy férje félreérthető ajándékot (=gyűrűt) kapott exétől így az első közös éjszaka végeláthatatlan vándorlássá változik hogy a kéretlen ékszert visszavigyék MORDORBA az adományozóhoz. Semmi sem olyan egyszerű mint amilyennek tűnik, ezt a Honeymood hősei is hamar megtanulják mikor mindketten egyre több volt szerelmükbe botlanak a szokatlan zarándokút során, ugyanitt ugyanezen a vonalon de kissé véresebben haladhatunk tovább éjfél előtt tíz perccel egy disztópiával ahol párocska kamuzik hogy részt vehessenek a pénzjutalommal kecsegtető emberkísérletben. A Millennium FALCON Projekt keretein belül egy okosotthonban Összezárva kell kibírniuk egymást hogy az őket vizsgálók rajtuk tanulmányozhassák a zoráni bölcsességet miszerint „a szerelemnek múlnia kell” – hát múlik is, bár nem úgy ahogy várnák... A Honeymoon Phase kisköltségvetésű indie horror a Black Mirror stílusában, itt-ott MK Ultra-kikacsintásokkal (lásd a pillangókat vagy a Handlerként definiált figurát) SPOILER ami végül sajnos sematikus anti-patriarcha prédikációba fullad a mindenáron gyereket akaró férfival és az önmagát abortáló csajjal SPOILER VÉGE de ha túl intelligens lakások, akkor:

A dolgok internete rovat:
The Best of 2020:
Robotizált lakást mutatott be az IKEA, gombnyomásra átrendeződik: „A kis lakások helyszűkéjét orvosolnák.” – ...végső megoldásként akár a lakót is eltüntetve ^^
Távvezérelt konyhák: bevásárló-listát író hűtőgép és beszélő kávéfőző – ...ami aztán el is készíti helyettünk a kaját:
Kelendő az okosélelmiszer: „Olyannyira, hogy a gyártásra új üzemet építenek Debrecenben, szendvicsalap és finompékáru készül majd itt.” – Okos kaja után még okosabb fák:
J – A dolgok internete segít a fáknak a klímakatasztrófa elleni harcban: „Az IoT-technológia lehetővé teszi, hogy a tudósok erdők általában nehezen és költségesen megközelíthető részeit monitorozzák.” – Áramfogyasztással védeni a környezetet? Logikus...ja nem az.
Visszahívnak 82 000 láncfűrészt Amerikában, mert maguktól bekapcsolhatnak – Favágó-gyilkos okosfűrészek? Az okosfák lájkolták ezt!!!
Autókba szánt okos kijelzőt villantott a HuaweiWait, a challenger appears:
std – A szex távoli jövője már kopogtatott: „A robotszex már túl sablonos, valami más kell. VR szemüveges partnerváltás és ritmuskövető gamifikációs vibrátor jöhet?” – Kösz nem, inkább maradok heteró :)))
Idős párok robbantják be a szextech bizniszt: „Angliában élelmiszerboltban kapható, Amerikában hamarosan receptre is felíratható az okosvibrátor.” – Lásd fentebb.
ces2020 – Okos drogtároló kapott díjat a CES-en, csak azt nem mondhatták el, mire jó – Logikus, legalább a tároló legyen okos ha már a gazdája hülye drogos:
Egyre többen vannak, akik kábózás közben Fitbiten vagy okosórán követik a testük állapotát: „És az orvosok szerint ez egyáltalán nem egy jó ötlet.” – Dehogynem, főleg ha a rendőrségre is be vannak kötve :DDD
Okosruhákkal állt elő a Tommy Hilfiger, melyek jutalmazni fognak, ha rendszeresen hordod őket: „Sokak szerint ez annyira nem jó ötlet.”Nagy Testvér likes this,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés