2021. 02. 15.
Nagy Képség (feb. 15-16-17-18.) + The Rest of 2020 Vol. 9.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Nagy Képség (feb. 15-16-17-18.) + The Rest of 2020 Vol. 9.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 15.:
77 MÉTELY
0
Tudják, hol szeret a cápa: Mexikóban.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (későn érkezőknek holnap ugyanitt 11:15-kor) coming of age-drámázás intézetben nevelkedett, nevelőszülőkhöz majd onnan az utcára került sráccal (Tye Sheridan) aki csak a kilátástalan munkalehetőségek és a bűnözés között választhat, persze hogy utóbbi megkísérti, romba döntve amit az előbbivel felépített és csak egyvalakire számíthat... A Pénteki gyermek hatásos látlelet az igazságszolgáltatás és az örökbefogadás árnyoldalairól ami rövidsége (90 perc) ellenére elég mély nyomot tud hagyni (főleg gyönyörűen megkomponált képeivel). Egy órával később (kilenckor) újra cápás horror a Film Mánián melyben két lánynak kell a bessoni nagykékségben, 47 méter mélyen szembenéznie az őskorból itt ragadt ragadozókkal miután turistáskodásuk balul sül el és ugyan „biztonságban” vannak (=stabil acélketrecben) de benne van a pakliban hogy a tenger fenekén kötnek ki (és a levegő fogyását akkor még nem is említettem). A helyszín újra Mexikó ahogy a Zátony esetében is, a Nagy Előkép persze Spielberg szörnye, a riogatást sokszor jótékony sötét takarja ami moziban lényegesen jobban működne de egynek még így is simán jó lesz, ami meg Mandy Moore-t és Claire Holt-ot illeti, vegyenek példát Christina Zenatóról :) Ugyanitt maradva de kóbor gyerekekre visszatérve sablon akciózás háromnegyed tizenegykor melyben keményszívű zsoldos (Djimon Hounsou) számol fel kiskorúakkal kereskedő bűnbandát és bár JCVD kicsit jobban csinálta ugyanezt a Gyilkos játékokban azért a Fehér Elefánt sem rossz, hála Prachya Pinkaew-nek (Ong-Bak), a műfaj kedvelői mindenképp csekkolják (vagy vegyék fel). 23:20-kor irodalmi ismeretterjesztés szokatlan helyen (a retekklubbon), jól megszokott sorozatban (XXI. század) melynek mai kiadása Nemes Nagy Ágnesről szól akit valamelyest maga alá temetett a Bors néni pedig előtte-utána is tiszteletreméltó (és nagyon felnőtt) munkákat tette le az asztalra, legyen szó fordításról, versekről vagy akár egy újító folyóiratról (Újhold, be is tiltották és csak ’86-ban indulhatott újra).

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
The Best of 2020:
ma is tanultam valamit – A világ legerősebb sava 20 trilliószor erősebb, mint a tiszta kénsav – A világ legerősebb szava pedig még annál is erősebb:
ma is tanultam valamit – Minden, amit a lábszagról tudni érdemes: „Miért pont a lábunk lesz büdös, nem mondjuk a kezünk vagy a fülünk? Miért más szagú a büdös hónalj és a büdös láb? (Igen, tényleg más szagú.)”LESZAROM, foglalkozzanak vele brit tudósok...vagy amerikai elnökök:
MA IS TANULTAM VALAMIT – Benjamin Franklin tudományos értekezést írt a szellentésről – Ha lett volna Ignobel, megkapta volna.
MA IS TANULTAM VALAMIT – Miért lyukas a sajt?: „Sokáig az az elmélet uralkodott, hogy a tejben élő baktériumok által kibocsátott szén-dioxid a ludas, de ennél valószínűleg sokkal egyszerűbb oka van.” – Igen, az hogy LESZAROM.
ma is tanultam valamit – Miért van mindig síri csend hóesés után? – Azért mert LESZAROM.
Ma is tanultam valamit – Csak nem régóta tudjuk, miért mozognak a kontinensek – Lásd fentebb.
Azonosították a Holdon talált furcsa zöld anyagot: „Kiderült, hogy nem ufótakony, hanem breccsa. De mi az a breccsa?”LESZAROM. Most miért, lehet hogy tényleg az:
A Földre érkezik a 4,6 milliárd éves üzenet – ...ami nem más, mint a...LESZAROM!
Rádiójel érkezett a Proxima Centauri felől – Lásd fentebb, az ufók amúgy már a spájzban vannak:
Valószínűleg nem kozmikus civilizáció üzenete a nagykanizsai gabonakör – ...de a legvalószínűbb mégis az hogy LESZAROM.


KEDD, FEBRUÁR 16.:
DUNDIKA KROKODILJA
0
Arcod, mikor az agyadra mennek a rajongóid.

Talán érdemes:
Nyolckor gyermekkorunk ausztrál ikonjának önparodisztikus dobása a Film Now-n mert a The Very Excellent Mr. Dundee azzal játszik el hogy a jó öreg Paul Hogannek nem hakniturné hanem lovaggá ütés miatt kell visszatérnie, pontosabban azért hogy tízéves lányunokája ne maradjon szégyenben a gúnyolódó osztálytársak előtt (már akkor elújságolta nekik a Nagy Hírt mikor nagyapja még vacillált hogy elfogadja-e). Hogan mellett lesz benne sok másik STÁR is, van aki megőrizte régi fényét (John Cleese), van ki hátrébb szorult (Olivia Newton-John) és ott vannak még a stabilan mélyen ragadtak is (Chevy Chase). Fél tízkor kicsit Queen-es elnevezésű (Egy kis varázslat, avagy A Kind of Magic) romantikázás a Story4-en némi okkultizmus-normalizással, persze nem olyan szinten mint a vállaltan sátánista Sabrina tette: ősi boszorkánycsalád fiúgyermeke élvezi kettős csáberejét (külső megjelenés+sötét praktikák) míg meg nem tudja hogy hatalma elvész ha 36 éves koráig nem házasodik meg. Szerencsére rokonai-céhtársai találtak párt neki, ő azonban egy mugli-lány felé táplál Mélyebb Érzelmeket aki meg ilyen energiavámpír lehet mert egyetlen csókkal kiszívja szerelme varázserejét és el is kezdi használni. Tíz előtt öt perccel vicces feldolgozás az argentin válságról az HBO-n ahol haveri lakóközösség megtakarítása vész el kétszeresen is mikor épp a krach beütése előtt egy nappal teszik be a bankba vérrel-verejtékkel megkeresett pénzüket ami végül egy haszonleső jogásznál landol (miután meggyőzte a kisbetűs szövegekhez nem nagyon értő ügyfeleit). A farmvásárlás elmarad, barátaink innentől arra törekednek hogy elégtételt vegyenek és mivel mindegyiküknek van valami speciális szaktudása, erre meg is van az esély – a Balekok a pácban a krízis-vígjátékok remek példája (lásd: Alul semmi, Fújhatjuk). Közben háromnegyed tizenegykor a hetvenes évek dzsémszbondját láthatjuk a Cinemax 2-őn az Élni és halni hagynival (amiről Paul McCartney betétdala ugorna be ha a G ’n’R saját verziója nem taszította volna le a trónról) majd Az aranypisztolyos férfival.

LÁJKDÍSZ! rovat:
…the Best of 2020 Harvey Weinstein Edition vol. 1.:
ANSEL ELGORT TELJESEN PUCÉR ZUHANYOZÓS KÉPPEL VADÍTJA A RAJONGÓIT: „A színész csak akkor vetkőzik, ha nagyon fontosat szeretne mondani.”KELEMEN ANNA Harvey Weinstein likes this.
A hideg ellen – Népszerű Insta-modellek mutatják meg, hogy mit illik hordani 2020-ban a tengerpartokon – Harvey Weinstein likes this.
hét friss és szexi Instagram-poszt, ledérségi sorrendben – Jennifer Lopez elképesztően dögös portréjától haladunk a melltartóra és még tovább vetkőző modellekig-influenszerekig.HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Mozi – Jennifer Lopez visszatért a rúdhoz!: „Jól jöttek neki A Wall Street pillangói című film kedvéért tanult sztriptíztáncos mozdulatok a Super Bowl félidejében előadott show-jához.”Harvey Weinstein likes this!!
korhatáros szerelem – Alessandra Ambrosio kvázi korhatáros képet posztolt a pasijávalHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
csoportos foglalkozás – Bella Thorne édeshármasra invitálta követőitÍGY KEZDŐDIK EGY GANGBANG Harvey Weinstein likes this.
18+ George Clooney modell exe gátlástalanul közszemlére tette a mellét HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Ana de Armas a nagy szülinapozásban egyik mellbimbóját is megosztotta: „Ben Affleck először szerepel új szerelme Instagramján, és Ana de Armas egy átlátszó trükköt vetett be a lájkszám növelésére.” – A pasija biztos lájkolta ezt. Ja ő nem, de Harvey Weinstein biztosan :DDD


SZERDA, FEBRUÁR 17.:
FALLEN TRACKS
0
Dennis komisz reménye.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor újabb Ausztrália-közeli movie melyben vietnami veteránok szöknek meg egykori fogolytáboruknál is komorabb helyről, az öregek otthonából (amely a Hogan Hills-en található) mikor rájönnek hogy Sosem késő kipipálni minél több bakancslistás dolgot... 22:20-tól újra James Bond a testvércsatornán (Cinemax 2), újfent két filmmel (A kém, aki szeretett engem ill. Holdkelte), közben este kilenctől lesz némi sznobriadó az M5-ön ahol kétszer is tisztelegnek hazánk egyik kortárs zeneszerzője előtt, előbb a Játékok zongorára csendül fel Kocsis Zoltán előadásában majd ugyanitt fél tíztől jön egy Hangverseny Kurtág György 65. születésnapjára és ezzel el is árultam az ünnepelt nevét. Az HBO2-őn tízkor folytatódik a múlt héten kezdett Kis fejsze hogy aztán 22:35-től megint Vietnamban találhassuk magunkat a Filmbox Extra HD-n Dennis Hopperrel akinek ez ugye nem idegen terep az Apokalipszis most után, nem úgy a rendező Henry Jaglomnak aki inkább művészkedésekben van otthon mint a társa koporsóját kísérő Jack Falen lelkében. Talán ezért kapunk a PTSD és az amerikai népet szimbolizáló utasok mellé egy love interestet is (Taryn Power), a II. VH-s zene pedig még nagyobb kontrasztot ad a Falen gyerekkorában zajló háború és aközött ami neki és generációjának jutott (gy. k.: senki sem tüntetett a németeket legyőző katonák ellen). A Sínek a semmibe kétszeresen is lefedi a végeredményt, utalva úgy a vonatútra mint az egyre elszálltabb flashbackekre meg persze Hopper hetvenes évekbeli őrületeire (az sem véletlen hogy karaktere nevében benne van az elbukottság), Jaglom a Taxi Drivert is eszünkbe juttatja az egyik ottani mellék-arc beválogatásával.

Sportrovat:
The Best of 2020 Forma 1 Edition:
Lewis Hamilton történelmi győzelmét hozta a Nürburgring – Mert volna mást hozni:
Váratlan fordulat: törölte Hamilton büntetőpontjait az FIA – Merték volna NEM törölni, mindjárt átfestette volna a kocsiját...ja így is megtette:
F1: feketére festik a Mercedest a rasszizmus elleni harc jegyében: „Hamilton és Bottas versenyoverallja is fekete lesz, a sisakfestésük is változik.” – És ettől rögtön kitör a világbéke. Ja nem.
Gazdagisztán – Kapja az ívet Lewis Hamilton az új autója miatt: „Nem is az autóval van baj, a Forma-1 világsztár­jának beszólogatók egyéb ellentmondásokra hívták fel a figyelmet.” – Csak nem arra hogy bort iszik és vizet prédikál de így is megússza a büntetőpontokat?
Lewis Hamilton mától Sir – Én is sírok, nade hova tűnt Damon Hill? Ja megvan:
Damon Hill: Hamilton megérdemli, hogy lovaggá üssék: „Az egykori világbajnok szerint lerombolta azt az előítéletet, mely szerint bizonyos dolgokat nem érhetsz el a bőrszíned miatt.” – Mert volna mást mondani...
braking news motorsport – F1: Azonnali hatállyal lemondott posztjáról a Ferrari vezére: „Olyan hirtelen döntött távozásáról Louis Camilleri, hogy még utódja sincsen.” – Legyen Hamilton, a lovaggá ütés után ez a legkevesebb.
braking news – Hamilton megkongatta a vészharangot – jöhet a visszavonulás?: „Meglepő és annál sokkolóbb kijelentést tett jövőjére vonatkozóan a hetedik vb-címéhéz közel járó Lewis Hamilton.” – Kicsit erőltetett ez a breaking-braking szójáték de ti tudjátok... Nap kommentje:

gigabursch 2020.11.02. 13:48:20
Az álkatkínzási ügyét meg szépen eltussolják közben...
 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 18.:
ÉLETJELEK, BENTRŐL
0
Coffin dance, anarchic style!!

Talán érdemes:
Az HBO2-őn 21:25-kor folytatódnak a spanyol kórházakból küldött Életjelek, félórával később (tízkor) valóságalapú krimi a Cinemaxon csak hogy lássuk, Új-Zélandon is megvetették lábukat az anarchia fiai, nem is akárhol hanem az őslakos maorik között, hozzájuk csatlakozik fehérként a rendszerben-családjában egyformán csalódott fiatal (Jake Ryan) és lesz vadember (Savage) hitman. Aki sima motoros bandázást vár az csalódni fog, aki az okokat keresi amik egy ilyen közösség kialakulásához vezetnek az megtalálja vele a számítását: nem olyan brutális mint a más helyzetből induló Egykoron harcosok voltak, de ez is leás a probléma gyökeréig. Ugyanitt de már hajnal négy előtt öt perccel (nem lehet igaz) Jan Svankmajer egy mai követője, Gabriela Plačková etűdje: a Dr. Stein hihetetlen masinája a King-féle Kedvencek temetője mellett Tim Burtontől is sokat merít, konkrétan a Frankenweenie-ből mert itt is elhunyt kutyát kelt új életre gazdája. A kísérlet sikerül, már csak el kell hitetni ismerőseivel hogy a folyamat során szörnnyé változott eb belül ugyanaz maradt... Háromnegyed tízkor megint fogva tartott gyerek de már a Film Now műsorán, formabontó stílusban: nem elég hogy Az én fiam egy francia thriller remake-je de a főhőst játszó James McAvoy-nak is végig improvizálnia kellett miközben kollégái jó előre megkapták a szövegkönyvet. A sztoriról még a Fogságban is beugorhat (itt is aggódó apa kezd saját szakállára nyomozni, egyre véresebb eszközökkel) de sok a párhuzam Soderbergh közelmúltbeli, két hete nálunk is (le)szerepelt hajóutazásával (rögtönzés, hat nap alatt letudott forgatás) és hát a végeredmény tényleg ahhoz áll közelebb.

Nevezzük át a káros dolgokat! rovat:
The Best of 2020:
Nem lesz Fucking, elunták a röhögő turistákat: „Ezer évig így hívták a százlelkes ausztriai falut, de januártól új időszámítás kezdődik.” – Bezzeg másutt a pornós név a nyerő:
XXXLutz néven folytatja a KIKA – Két legyet egy csapásra: ezzel a névvel a Pornhub és KoviLuxx babérjaira is törhetnek :D
Nevet változtatott egy amerikai countryzenekar a rasszizmus miatt: „A Dixie Chicks le akar számolni a rasszista múlttal.” – Érdemes volt nekik. Ja nem:
Nevet váltott egy együttes, hogy ne legyenek rasszisták, most 10 millió dollárra perlik őket – Kezdjék újra újra a karrierjüket a nulláról, még újabb névvel-repertoárral.
kívül tágasabb – Hatalmas felzúdulás a NASCAR körül: „Az amerikai autóverseny-sorozat rajongóinak egy része bojkottra szólított fel a konföderációs zászló betiltása miatt.” – Le kell cserélni a közönséget!!!
Nem változtat nevet a Chicago Blackhawks: „A jégkorongcsapat szerint a nevük tisztelgés egy indián törzsfőnök előtt.” – Na csak óvatosan ezekkel a tisztelgésekkel:
105 év után nevet változtat a Cleveland Indians, mert olyan nevet keresnek, ami nem egy őshonos népcsoportra utalWait, a challenger appears:
120yard – Száműzik a Redskins nevet az NFL-ből, nevet vált a csapat: „Az őslakosok tiltakozása nem, a szponzorok nyomásgyakorlása már hatással volt a Washington Redskins tulajdonosára, Dan Snyderre. Még nem tudni, mi lehet a washingtoni amerikaifutball-csapat következő neve.”Keep calm, majd a sariatanács eldönti ^^
Lehet egy palacsintapor rasszista?: „Amerika legnépszerűbb palacsintaporát több mint száz évig egy mosolygós fekete szakácsnő arcával hirdették. A gyártó most már szabadulna a kínossá vált Aunt Jemima brandtól.” – Felkészül az Uncle Ben’s:
Ben's Original néven folytatja az Uncle Ben's: „A gyártót rasszizmussal vádolták.” – A rizs legyen rizs, a krumplileves legyen krumplileves, a csirkeszárny meg legyen csirkeszárny...ja nem:
Egy lincolni férfinak elege lett: felszólalt a városi tanácsban, hogy nevezzék át a csont nélküli csirkeszárnyat: „Ander Christensen, a nebraskai hős pontosan és érthetően elmondta, szerinte mi a probléma. És tudják mit? Igaza van!” – Tudjátok mit? LESZAROM Ébresszetek fel ha véget ért ez a rémálom :SSS

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés