2021. 02. 22.
Subgenius Loci (feb. 22-23-24-25.) + The Rest of 2020 Vol. 11.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Subgenius Loci (feb. 22-23-24-25.) + The Rest of 2020 Vol. 11.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 22.:
WHEN FRANKIE MET ALICE
0
Codával határos módon.

Talán érdemes:
Nyolckor zeneközeli opus Kanadából a Cinemaxon hosszú idő után visszatérni akaró zongoristáról akin a kihagyás mély nyomot hagyott, nem is mer kiállni a színpadra, ilyenkor nem segíthet más csak egy támogató női kéz és azt is megkapja ama zűrös esztéta (Katie Holmes) képében aki annak idején maga is ilyesmi karrieren gondolkodott. A Jutalomjáték pontosan az Patrick Stewartnak akit a szélesebb közönség a Star Trekből ismerhet de a Codával bizonyítja hogy sokkal több van benne, jól hozza tépelődő muzsikust akinek (ahogy Fellini Júliájának) meg kell találnia a maga útját, akkor is ha ehhez ideiglenesen el kell távolodnia a hozzá közel állóktól. Háromnegyed éjfélkor újabb Alice Csodaországban-verzió a Film Now-n, ugyancsak modernizálva, ugyancsak konteós áthallásokkal, némi Óz, a nagy varázsló-beütéssel: többszörös személyiségzavarban szenvedő stripper (Halle Berry) Dr. Oz (Stellan Skarsgard) keze alatt igyekszik eldönteni, Frankie és Alice közül melyik a valódi énje (a legrosszabb lehetőség hogy az utóbbi aki egy rasszista fehér nő). A nap (vagy inkább holnap) legkésőbb kezdett dobása a Moziverzumon adott Marcello Mastroianni-komédia lesz éjjel egykor kissé Halász Juditos címmel (Ismeretlen ismerősök) amiben az olasz sármőr frissen szabadult fogolyként igyekszik visszailleszkedni a normális világba ami nyaralása alatt igencsak megváltozott: felesége talált valaki mást, fia sekszuális másságával küzd, nem csoda ha Tiberio az egyetlen stabil pontjához tér vissza ami a csempészkedés de már az sem ugyanaz. Az I soliti ignoti vent'anni dopo majd’ harminc évvel későbbi, harmadik (és befejező) folytatása az 1958-as originálnak (I Soliti Signoti), az ilyesmik összes jellemzőjével (régi arcok fájó hiánya, stb.) de Mastroianni rajongóit talán érdekelheti.

Miley Cyrus? LESZAROM.
The Best of 2020:
Miley Cyrus tényleg nem tudja, hány tetoválása van: „Kapaszkodjon meg, nagyon magas a tényleges szám!” – Kapaszkodjatok meg, tényleg LESZAROM:
Miley Cyrus környezetében mindenki párt akar találni az énekesnőnek: „Justin Bieber és Harry Styles közül utóbbit választaná, Bieber számára olyan, mintha családtag lenne.”NEM ZAVARJA HOGY BIEBER HÁZAS? LOL Mindegyiküket LESZAROM.
Szexhirdetés jelent meg Miley Cyrusról: „Mindössze percenként 69 centért akár erotikus beszélgetést is folytathatnánk, minimum 10 percen keresztül az extravagáns énekesnővel. Szomorú hír, hogy a hirdetés nem valódi, csupán Miley Cyrus legújabb albumához tartozó promociós fotózás végeredménye.” – Nem, EZ a szomorú:
Miley Cyrus félmeztelenül pózolt a Rolling Stone címlapjánKim Kardashian csöcsös képe után újabb poptörténelmi pillanat: „Legalább adott valamit a sajtónak, amiről tud írni.” – Ja, ha már énekelni nem tud legalább vetkőzzön, vagy posztoljon hülyeségeket:
Miley Cyrus kétértelműt kommentelt Shawn Mendes és Camila Cabello romantikus éneklős posztja alá – Nem kétértelmű, hanem egyértelmű: „A szerelmespár Cyrus egyik régi dalát énekelte, mire Cyrus alákommentelte, hogy csináljanak egy édeshármast.”AKKOR MÉGIS VALÓDI VOLT A SEKSZ-HIRDETÉS? LESZAROM.
senki sem tökéletes – Miley Cyrus visszaesett, de két hete megint józan – ...két egész újabb hétig. Nagy teljesítmény ^^
Melltartó nélkül, ostorral a kezében várta a Mikulást Miley Cyrus – Rossz volt, VIRGÁCSOT KAP LESZAROM.


KEDD, FEBRUÁR 23.:
A TÍZ DOLOG EGYIKE:
0
...a betonon napozás.

Talán érdemes:
Kilenckor 2003-as Clint Eastwood-rendezés a Viasat3-on melyben három gyerekkori haver találkozik újra, a szomorú apropó egyikük lányának meggyilkolása, ezen dolgozik a trió rendőrré lett tagja és persze igyekszik meggátolni az apuka önbíráskodását, annál is inkább mert az ügy egyik gyanúsítottja nem más mint harmadik barátjuk aki még gyerekként maga is pedofilok áldozatául esett... A Titokzatos folyó ugyan nem olyan részletgazdag mint Dennis Lehane könyve amiből készült de így is összetett elmélkedés bűnről, bűnhődésről és elvesztett ártatlanságról, utána 22:40-től a szokásos program (James Bond) a szokásos helyen (Cinemax 2), a szokásos kettő az egyben-kiszerelésben (Szigorúan bizalmas, Polipka). Választhatunk helyette egy ugyanakkor adott rom.kom.-ot a Filmbox Premiumon tavalyról amiben épp csak összejött párocska (Christina Ricci, Hamish Linklater) tolja túl a pesszimizmust és állít össze bakancslistát arról hogy mi az a 10 dolog, amit meg kell tennünk szakítás előtt és ki nem találnátok, de a közös gyerek is fel van írva pedig igazán tudhatnák hogy ma már a partnercsere dívik:

Swingerwarrógép rovat:
The Best of 2020:
M – Hogy lehet egy világ­járvány közepén randizni?: „El kell bátortalanodjunk a randizástól, csak mert covid van?” – Dehogy, sőt:
Jól sikerült a swingerkonferencia New Orleansban, 41-en kapták el a koronavírust: „Pedig tényleg óvatosak voltak.” – ...de nem annyira mint a németek:
Szvingerparti helyett Covid-tesztet kínál a legendás berlini KitKat klub – ...de előtte egy kis ungabunga.
Egy New York-i swingerklubban csúnyán megszegték a koronavírus miatti korlátozásokat: „A Caligula után elnevezett klubban 80 fős szexpartit tartottak, miközben a városban 25-nél több ember nem gyűlhet össze zárt helyen.” – Lehet csak így akarták az összeomló, dekadens Róma hagyományait őrizni :DDD
CsajokPasik – A pasim minden nővel kikezd: „Ha ennyire más csajokkal elfoglalva tud csak létezni, akkor mi szüksége van rám?” – Biztos csak meg akarja akadályozni hogy ráunj és keresi a partnert helyetted is!!!444!!4! négy
 

SZERDA, FEBRUÁR 24.:
NEITHER REAL NOR TRUE

0
Dé:Nash can wait!

Talán érdemes:
Fél kilenckor az idén vetített Madarász fia után újabb földbirtokos drámázás Északról, ráadásul ugyanott ahol amazt adták, vagyis a Cinemax 2-őn, Feröer-szigetek helyett a XIX. századi Észtországban de itt is ugyanúgy a lét a tét. Ezt szeretné bebiztosítani magának az itteni ifjú pár is akik abban hisznek hogy a kemény munka elnyeri méltó jutalmát de a jelentkező nehézségek (irigy falusiak, nehezen megművelhető föld és hogy az asszonyka lányokat szül) végül felőrlik őket, nem csoda ha a férj elkezdi keresni, hol van a Valóság és igazság. Szellemi-fizikai odüsszeiája elvezeti úgy a valláshoz mint a világi hatalmasságokhoz vagy akár a köznép alkoholista legaljához de ahogy mindenkire, rá is folytonos csalódás vár. A Tode ja oigus gigászi (majd’ 170 perces!) adaptációja az észtek egyik meghatározó regényének ami nem rossz, csak borzasztóan nyomasztó még nekünk, Tarr Bélán edződött sznoboknak is. 23:10-től újra zongorázás, de már doksi formájában és az M5-ön, valamelyest igazodva a múlt heti Kurtág-születésnaphoz is merthogy a mai ünnepeltet is ő tanította (többek közt) mielőtt befutott, Várjon Dénes portréja már csak azért is rendhagyó mert vele pályája elején is készültek interjúk így lesz összehasonlítási alapunk az Akkor és most között. Azért nem csupa sznobriadó-gyanússág lesz mert jóval előtte 21:35-kor más értelemben klasszikus zenét kapunk a Duna World-ön aholis az 1989-es Drakula Fesztivált vetítik az akkor még bőven vállalható Beatrice-Pokolgép kettőssel, utána 23:05-kor lesz két James Bo(lo)ndság (Soha ne mondd, hogy soha, Halálvágta) is a Cinemax 2-őn melyek közül az első a jobb, ezzel tért vissza egy időre a franchise-ba Sir Sean Connery.

More human than human rovat:
The Best of 2020 Tesla Edition:
jelenből a jövőbe – Mesterséges intelligencia vezérli az egeret a labirintusban – Jó ötlet! Ja nem az:
Önvezető módban volt a Tesla, amely egy beton sávelválasztónak csapódott Kaliforniában: „A sofőr keze nem volt a kormányon.”Keep calm mert megaszonták hogy:
Szuperbiztonságos a legnagyobb Tesla – MUHAHA, hát persze:
Faék egyszerűségű trükkökkel átverhető a mesterséges intelligencia, és ez nagyobb baj, mint gondolnád: „Több Tesla kamerarendszerét sikerült nemrég egy egyszerű kis matricával úgy manipulálni, hogy az autók veszélyesen felgyorsuljanak.” – Hát igen, ez tényleg nagyobb baj, mint gondolnád, főleg ha úgy kell majd összekanalazni a maradványokat.
2020-ra robottaxi-hálózatot indítana a Tesla: „Elon Musk szerint már jövő év közepén teljesen önvezetők lesznek az autóik.” – ...vagy nem, mert a mellette levő hír szerint még a gyújtás sem megy neki max. az alágyújtás:
Füstölni kezdett, majd felrobbant egy parkoló Tesla KínábanJapán likes this, és tényleg:
Elindult az első önvezető taxi Japánban: „A 2020-as olimpiára már teljes üzemet terveznek.” – Hát ha a teljes üzem is csak úgy jön össze mint a 2020-as olimpia akkor egy darabig biztonságban vagyunk :DDD
ces2020 – Eggyé válik az autó és vezetője: „A Las Vegasban látott koncepcióautók azt suttogják: hamarosan eljöhet az a kor, amikor második bőrként veszi körül utasait az autójuk.” – Lásd fentebb.
Makulátlan lett az új Tesla töréstesztje: „Az autó mindegyik kategóriában megkapta a legjobb értékelést. Karambol esetén 93 százalék eséllyel ússzák meg sérülés nélkül a benne ülők.” – A maradék 7%-ra meg ott van az öngyulladás ^^
Norvégiában épül a világ első elektromos meghajtású önjáró teherhajója: „Egy feltöltéssel 120 kilométert tud majd megtenni.” – Kitalálom: elsüllyeszti magát vagy direkt a zátonyok felé veszi az irányt?...
Pilóták nélküli Boeingek jöhetnekÉDES FASZOM, csak ezt ne, a minap is csak a pilóta lélekjelenlétén múlt hogy nem lett tragédia :SSSS

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 25.:
KELLY’S FAMILY
0
Inkább a kamion alatt, mint benne :SSS

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! Éjjel egy óra tízkor max. közepes bőrlehúzás a Filmbox Premiumon Ausztrália Rózsa Sándoráról merthogy a Kelly banda igaz története nemhogy nem igaz de már az elején disclaimer fogad minket. Justin Kurzel kicsit sokat nézhette Tarantino mostani dolgait (Once Upon a Time..., Inglourious Basterds) így lett az ő Kelly-je egy szakáll nélküli, hol meleg, hol homofób bandita aki női ruhában fosztogat de Kurzel szerint ezt se megtévesztésből teszi hanem mert így szabadítja fel női énjét. Az első félóra tűrhető, utána csak paródiaként fogható fel, nem ez lesz az egyetlen tényeket szabadon kezelő alkotás a mai nap folyamán. Előtte a Cinemax 2-őn 23:20-tól továbbra is jönnek a James Bond-ok de már a nyolcvanas évek közepének kifulladásaival (Halálos rémületben ill. A magányos ügynök). Tíz előtt öt perccel lengyel komolykodás a Dunán valós esetre építve, máig aktuális mondanivalóval, visszautalva a minapi észt depizésre merthogy itt is nehézsorsú családot követhetünk, egész pontosan két fiukat akik a maguk módján segítenének szüleiknek, főleg a katedráról eltávolított tanár apjuknak. A kiskamasz gyerekek azt találják ki hogy külföldön melózva küldik haza a pénzt de mivel az akkori (1985-ös) Lengyelországból nem nagyon lehet ezt legálisan megoldani ezért egy kamion aljára kapaszkodva indulnak el. A 300 mérföld az égig csak keveset változtat a sztorin, pld. a végállomást ami itt Dánia holott valójában egész Svédországig (!) jutottak a srácok. Az HBO-n zenés romantikázás nyolctól kicsit a Csillag születik nyomdokain: visszavonulni készülő dalszerző-csaj előbb munka-, majd érzelmi kapcsolatba kerül férfikollégájával aki meg előrébb tolná (egész a színpadig) merthogy beütött nála a Szerelem első hangra.

Nem biztos hogy érdemes:
Ugyanabban az időben (20:00) agyonhype-olt életrajz Marie Curie-ről (Rosamund Pike) a Film Now műsorán. Amennyire cikiztem a Számolás jogát, annyira vártam a Budapesten forgatott Curie-filmet ami egy tényleg úttörő tudósnőről szólt...volna, ha nem esett volna áldozatul a mai polkorrektségnek és múló divatoknak. Azt kell mondjam Marjane Satrapi nem volt jó választás mert egy dolog a saját képregényeinek átültetése (a Persepolis és a Szilvás csirke is voltmár-ajánlottammár kategória) de ez kevés a Radioactive üdvösségéhez: a felfedezéseket és főleg Curie jótetteit háttérbe szorítja a tvájlájtos romantikázás és az összevisszaság, ami meg a beiktatott, jövőbe mutató erkölcsi prédikációkat illeti azokból az derül ki hogy Satrapi fontos ismeretekkel nincs tisztában: NEM Curie tehet Hirosimáról vagy Csernobilról és nem is ő hozta létre a sugárzást. Mintha nem tudták volna eldönteni hogy erősnős biográfiát forgatnak vagy elrettentést, Satrapi maradhatott volna a kaptafánál (képregények), és ha már itt tartunk:


Remake-je volt genderrovat:
The Best of 2020 Szuperistenek Edition:
cineart – Loki szerelmi élete kivirágozhat: „Mindenki kedvenc gonosztevője végre kaphat nem is egy, hanem egyenesen két szerelmi szálat is.” – Ja, egy heterót meg egy meleget...
Először rendez fekete nő Marvel-filmet, a Marvel Kapitány folytatását: „Nia DaCosta a negyedik nő és egyben az első fekete bőrű nő, aki filmet rendez a Marvelnél.” – És? Attól lesz jobb ez is, vagy mi?
HÍR – Keanu Reeves helyett Oscar Isaac lesz „a Marvel Batmanje” – ...de csak mert Reeves épp rendezi a peres ügyeit:
Mozi – Keanu Reeves Toy Story 4-beli karaktere miatt perelik a Disney/Pixart – Csak nem ő játszotta Stinky Pete-et? Vagy az egy másik tojsztori volt?... :DDD
Kulturpunktúra – A filmtörténelem legfélelmetesebb női "főgonosza" újra képernyőnNői főgonosz? Baj lesz ebbű’ gyerekek...
Mozi – Gal Gadot saját Mission: Impossible-filmet kap! – ...de csak ha lesz ideje rá, mert:
Mozi – A Wonder Woman sztárjával és rendezőjével jön a Kleopátra remake: „Gal Gadot fogja alakítani az egyiptomi királynőt, az Elizabeth Taylor által halhatatlanná tett karaktert, Patty Jenkins irányítása alatt.” – Gal Gadot? Hát Gabourey Sidibe és a we wuz kingz az már szart ér?!
cineart – Érkezik a női Bosszúállók: „A Marvel-filmekben Shurit alakító Letitia Wright szerint fejlesztés alatt áll a projekt.”MERNÉK CSAK NEM FEJLESZTENI Wait, a challenger appears:
cineart – Jön a Karib-tenger kalózai Margot Robbie főszereplésével! – A Suicide Squad meg az önálló Harley Quinn-mozi „„„világsikere””” után ez a legkevesebb. Nap kommentje:

midnight coder 2020.10.17. 19:12:39
Linda anno 30 évvel előzte meg a korát. :-D Remélem ez is bukik akkorát mint a Ghostbusters 2016-os verziója.


VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés