2021. 03. 01.
Monsterek Truckertől Délig (márc. 1-2-3-4.) + The Rest of 2020 Vol. 13.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Monsterek Truckertől Délig (márc. 1-2-3-4.) + The Rest of 2020 Vol. 13.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRC. 1.:
ARCCAL A GUILLOTINE PÁRKÁNY FELÉ
0
A GRAVITÁCIÓ dicsőség vonzásában.

Ajánlott:
Kezdjük a lényeggel! Az M5-ön 21:00-kor másfélórás, 2016-os Mesterkurzus Andrzej Wajdával, a kilencvenéves (!) lengyel mester tizenkét filmje kapcsán mesél azok születési körülményeiről ill. az őket kísérő nehézségekről (főleg a cenzorokkal vívott harcokról). A Wajda by Wajda elnevezésével egy ugyanilyen technikával készült könyvszériát idéz és még idejében forgatták le (nem sokkal később elhunyt).

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:15-kor) francia black comedy a gyerekSTÁRok felemelkedéséről és bukásáról amire oly sok példát láthattunk Culkintól Lohanig. A Dicsőséges napjaim Adrianja nem elég hogy visszakényszerül a mamahotelbe de még a frissiben megismert csajával sem tud lefeküdni merevedési problémái miatt, a Nagy Esélyt Charles de Gaulle szerepe jelentené neki (talán nem meglepő, de ez sem jön össze). Bár Vincent Lacoste-on van a hangsúly, a sznobok így is az Adrian alkesz apját játszó Christopher Lambert miatt fogják nézni, utána a Film4-en majdnem ugyanez tíztől csak popSTÁRral, rózsaszín szemüvegen át és happy enddel: kiöregedett énekescsaj (a szinte önmagát alakító Debbie Gibson) testvéréhez utazva, vidéki iskolában talál rá hivatására (no meg a Nagy Ő-re) és innentől újra Hangjegyek vonzásában telik élete. A Summer of Dreams nem Hallmark-kategória de már majdnem ott van, főleg Gibson (na meg a szappanoperák) rajongóit érdekelheti.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2020 Oligarcha Cribs Edition vol. 2.:
GAZDAG – Az Aston Martin első háza James Bondé is lehetne – ...ehelyett LESZAROM:
Nagyon pici, nagyon drága – Ezt az otthonná alakított parányi kapusházat 100 millió forintért kínálják – Ingyen és minimálbérből SZAROM LE.
gretta – luxus – Heidi Klum mediterrán villája Kaliforniában: „Festői környezetben, Csendes-óceánra néző kilátással rendelkezik Heidi Klum és Seal egykori kaliforniai "kis mennyországa".”LESZAROM Wait, a challenger appears:
Ha nem tudná, akkor is rájönne, hogy Walt Disney egykori luxusvilláját árulták ezekkel a képekkel: „A néhai animátor-rendező kaliforniai háza kicsivel több, mint 353 millió forintért kelt el.” – Ha nem tudnátok: LESZAROM.
Most bárki beköltözhet oda, ahol a Muse és az Oasis rögzítették az első lemezüket – Csak azért megvenném hogy utólag teleszarjam!!
Gazdagisztán – Ki akarna ilyen bútort a saját otthonába?: „Ronda, többe kerül, mint egy Tesla S és ráadásul zebrabőrből készült.” – ...és én emellé még LE is SZAROM.
Ön kiadna 125 millió forintot egy matracra? Drake megtette: „Mindössze 10 darab készült a Grand Vividusból, amit egy svéd cég forgalmaz, két színben.” – ...de mindegyik f**barna lesz előbb-utóbb:
Gazdagisztán – Ilyen házad lehet politikai megmondóemberként: „A politikai (és egyéb) okoskodás felettébb kifizetődő tevékenység tud lenni. Például ilyen házat lehet belőle venni.” – Egyrészt LESZAROM, másrészt...LESZAROM :))))
 

KEDD, MÁRCIUS 2.:
AMERICAN STREETFIGHTER
0
De megnőtt a kis Stitch!

Talán érdemes:
Kilenckor újabb sportos-verekedős alkotás a Film Mánián és az American Fighter nem is állhatna távolabb a finn bokszolósditól, itt iráni származású fiatal (George Kosturos) ketrecharcolná össze a szülőhazájában ragadt anyja kezelésére valót. Ugyanabban az időben újra Chris Hemsworth-é a terep a Moziverzumon egy sablonos remake-ben ami azzal a feltevéssel játszik el, mi lenne ha Amerika Vörös hajnalra és arra ébredne hogy Észak-Korea házhoz szállította nekik a népi demokráciát – hát azt tennék mint a tálibok, vagyis bevennék magukat a vadonba és ott partizánkodnának. Nagyon kilóg a lóláb (az originálban ugye még a SZU volt a gonosz), Kim Jong-unnak per pillanat kisebb gondja is nagyobb a tengeren túli terjeszkedésnél, ha jobban belegondolunk Hemsworth itteni alakítása nem is áll olyan távol a Thorban látottaktól. Továbbra is 21:00-nál maradva a Filmbox Premiumon a Kicsi kocsi széria és az E.T. valószínűtlen keveréke: fiatal srác szárnya alá vesz egy olajfúrás során felszínre került lényt aki mutációkat indít el az autójában. A Monster Trucks (avagy Szörnyverdák) egynekjó gyerekprogram némi öko-tudatossággal és ha már szóba került:

A természet visszavág rovat:
The Best of 2020:
750 millió génmódosított szúnyogot engednek szabadjára Floridában: „Ugyan, mi baj történhet? Elvégre 2020-ban eddig minden olyan jól sült el.” – Nagyon biztonságos lehet mert nagyon promózzák:
Zsámboki János: Félnek tőle, de a génmódosított szúnyog a legjobb szúnyogirtó – Próbáld ki magadon basszus :SSS
Olyan jól álcázta magát a madagaszkári kaméleon, hogy 100 évig azt hitték, kihalt: „Most viszont több élő példányt is megfigyeltek.” – Kihalt, mégis fölfedezték, és nem csak őt:
Egy csapat fakókeselyűt figyeltek Magyarországon: „És még két ritkán előforduló faj példányait is.” – Az a baj hogy tovább mennek. Ja nem ide.
Puma bandukolt Santiago de Chilében: „Élelmet kereshetett - avagy meg akarta látogatni rokonait az állatkertben.” – ...vagy egyszerűen csak dolgozni ment:
Százötven dollárt fizetett, majd megskalpolta a párduc – Remélem az állat is megkapta a részesedését!
18 nap után találták meg A Gyűrűk Ura egyik forgatási helyszínén eltévedt túrázókat: „A két túrázó az új-zélandi vadonban tévedt el.” – Dehogyis tévedtek csak szippantottak egyet Bombadil Toma pipafüvéből ^^ Nade wait, a challenger appears, sőt nem is egy:
Eltévedtek az amazonasi őserdőben, 34 napig éltek bogyókon – Igen, Goa-partykon úgy szokás. GOA GOA MPU JA!!!44!!négy!
Mérges pókkal csípette meg magát három bolíviai kisfiú, hogy Pókemberré váljanak: „Nem váltak azzá, de szerencsére már jól vannak.” – ...és ami fontos, a póknak se lett baja. Látjátok ez az én bajom a szuperistenesdikkel: példát adnak a hülyéknek.


SZERDA, MÁRCIUS 3.:
A NAGY SZÁM: NYOLC.

0
Trancsírájában fojtja el.

Talán érdemes:
Fél kilenckor felnövős dramedy a Cinemax 2-őn melyben az írói ambíciókat dédelgető Kai (Joshua Glenister) világa áll a feje tetejére a tanév utolsó hetében az első szerelem (és a csaj zűrös exe) meg az első komolyabb tragédia (osztálytársa halála) miatt. A Filofóbia Guy Davies kiváló, szépen fotografált direktori debütálása – semmi extra, „csak” egy örökzöld téma nagyon jól elmesélve. Félórával később (21:00-kor) kultikus horror-komédia (Tucker and Dale vs Evil) a Moziverzumon gagyi magyarítással (Trancsírák) ami a lehető legtöbb közhelyet igyekszik visszájára fordítani: két jóbarát egyikük vidéki házában lazítana de hamar összeakasztják bajszukat egy szintén arrafele táborozó csapattal akik sznob városiak révén a legrosszabbat feltételezik róluk még akkor is amikor segítenének nekik. Hát igen, így jár aki túltolja a Deliverance-t, a Texas Chainsaw-t meg az Evil Dead-et!! A Dunán az Esőember 1996-os francia testvére fél tíztől: kiüresedett lelkű businessman (Daniel Auteuil) köt lassú barátságot az elmegyógyintézetből szökött Georges-szal (Pascal Duquenne), pedig a kezdés minden csak nem ideális (elgázolja a kutyáját). Georges amúgy anyját keresve távozott az intézményből, nem tudva (vagy nem akarva) elfogadni azt hogy amaz már nem él. Jaco van Dormael Toto, a hős utáni darabja ahhoz hasonlóan a felnőtt-gyermeki szemlélet kontrasztjára épül és nagyrészt működik is a dolog bár az És a nyolcadik napon... kicsit idealista képet fest a Down-szindrómával küzdőkről (a nagy többség meg inkább lenne pesszimista de egészséges mint örök naiv testi vagy lelki fogyatékos). A retekklubon vadiúj riportsorozat 22:10-től amiben szimpatikus és kevésbé szimpatikus celebek mesélnek Kovács Patríciának kedvenc zenéjükről, pontosabban egyetlen meghatározó dalról és a Nagy szám még akár jó is lehet az ixfaktoros-dalos elkeresztelése ellenére.

MAGYARUL! rovat:
The Best of 2020 Konteó Edition:
ZÖLD INDEX – A világháború óta nem zöldült annyit az emberiség, mint most: „Megmérték, a járvány alatt a magyar kibocsátás-csökkenés még a világátlagnál is nagyobb. A rossz hír, hogy ez sem elég.” – Szóval szerintetek jó volt a világháború mert „zöldült” az emberiség? Keep calm, már megvan a megoldás:
A világon először gombakoporsóba temettek egy embert Hollandiában: „Tervezőjük szerint a gombafonalakból készült koporsók évekkel lerövidítik a bennük eltemetett testek teljes lebomlását.” – ...és az agymosás következő lépése a Soylent Green felé mutat:
godmode – Hej-hó, halihó, embert enni jó! – Jaj döntsétek már el hogy újrafelhasználtatni akarjátok a hullátokat vagy örökké élni:
Egyre elfogadhatóbbnak tartjuk az emberi test mesterséges tökéletesítését: „A nyugat-európai emberek legalábbis biztosan.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning.
A mesterséges intelligencia segíthet felismerni a jövő járványait, de ennek ára van: „A Covid-19 járványt már nem előzheti meg, de a következőt már igen. Ha hagyjuk az MI-t, hadd tanuljon, sok olyan összefüggést észrevehet, ami egy embernek nem tűnne fel.” – ...vagy mégsem segít, mert:
Támogatott tartalom – Igen, a gépek elpusztítják a világot: „A mostanit legalábbis, hogy egy teljesen másikban éljünk majd. A mesterséges intelligencia épp most forgat fel mindent, a fő kérdés, hogy kell-e félnünk tőle. Az új Westword évad kapcsán teszünk fel fontos kérdéseket. A munkánkat kell féltenünk például?” – Á, dehogy...vagy mégis, mert:
Nemcsak olvassa, formálja is a jövődet a megfigyelő kapitalizmus: „A Google nevéhez kötődő megfigyelő kapitalizmus kifinomult algoritmusok segítségével forintosítja internethasználati szokásainkat. A legnagyobb techcégek nemcsak pénzt keresnek az adatainkkal, hanem azt is elveszik tőlünk, ami emberré tesz minket: a szabad választás lehetőségét.”MAGYARUL: Kínában is kapitalizmus van!! :DDD
JELENBŐL A JÖVŐBE – Agyserkentéssel jobban megy a nyelvtanulás: „Amerikai kutatók kimutatták, hogy az agy enyhe elektromos stimulálásával a felnőttek jobban felismerik idegen nyelvek hangjait.”Electroshock for teh win, Ratched nővér lájkolta ezt.
Túl sok készpénzt tartanak maguknál a magyarok – ...de erre is van megoldás, nyomatják is ezerrel:
Appleblog – Apple Pay: otthonfelejtheted a pénztárcádat?: „Kidobtak Budapest közepén pénztárca nélkül, mobillal. Túléltem?“Wait, a challenger appears:
Barna bőr pénztárca 94 év garanciával su¨rgősen eladó: „Gyorsan vedd meg, amíg még hasznos! Az egy gombnyomásos digitális fizetési rendszerek kényelmével sem a bankkártyák, sem a készpénz nem versenyezhet.”MAGYARUL: támogatott tartalom, és tényleg („Promó Ottó”). Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 4.:
CÉZÁR, MUST, SALÁTA
0
Temetni jöttek, nem dicsérni.

Talán érdemes:
21:35-kor újra középiskolás srácokat láthatunk Változások sodrásában, újra a Cinemax 2-őn de ezúttal a szülők is kiveszik részüket a bonyodalmakból, sőt ők kezdték borítani a bilit mikor az egyik gyerek apja rájött hogy a férfiakat szereti, fia pedig a 17. szülinapján kezdi gyanítani hogy talán örökölte ezt a hajlamot – a Giant Little Ones kényes talajon mozog, teszi ezt genderista túlzások nélkül, mániákus homofóbokon kívül bárkinek ajánlható. Mára is jut high art mert kilenckor Paolo és Vittorio Taviani 2013-as drámáját vetítik az M5-ön melyben valódi börtönlakók adják elő Shakespeare klasszikusát, beleszőve saját sorsukat-bűneiket Julius Caesar, Brutus meg a többiek tragédiájába, így töltve azt meg extra tartalommal, egyben új értelmet adva az író bon mot-jának is („színház az egész világ”). A Cézárnak meg kell halnia érdekes kísérlet ami rövidsége dacára mély nyomot hagy maga után, utána ugyanitt 22:20-tól ismeretterjesztés a rendezőkről. A Szenvedély és utópia egy másfélórás Utazás a Taviani testvérek világába, sorra véve műveik főbb helyszíneit (igen, az imént látott Rebibbia börtönt is), háromnegyed tízkor ugyancsak doksi az HBO-n de már Tiger Woods-ról akiről (botrányainak hála) nem csak a golfőrültek tudnak. Bár ő maga közvetlenül nem nyilatkozik (ahogy családtagjai sem), az így is kiderül hogy valamelyest a szülői önzőség áldozata: normális gyerekkor helyett saját álmaikat akarták rajta keresztül beteljesíteni (főleg az apja). Woods-nak emellé még többszintű rasszizmussal is meg kellett küzdenie: nem elég hogy fehér játékostársai kinézték maguk közül de a fekete közösség is felháborodott mikor nem hagyta hogy kisajátítsák. Bár az itteni befejezés szerint boldogan élt míg meg nem halt, én azt hiszem hogy kálváriájának koránt sincs még vége, lásd a közelmúltbeli autóbalesetet és akkor jöjjön is a

Sportrovat:
The Best of 2020 vol. 2.:
Befutott egy kölyökkutya a Videoton kupameccsén, kicselezte és lefutotta a játékosokat, majd elvitte a labdát: „Állva várták az ember származású játékosok, alig volt presszing. A kölyök bemutatót tartott a korszerű, mozgékony, fizikális futballból.” – Szerződtessék le a hivatásosok helyére, simán lemozogja őket:
Tőzsér: Nem méltó az, amit ebben a mezben teljesítünk: „A kiesőhelyen álló Debrecen csapatkapitánya szerint nem tudtak mit mondani a szurkolóknak az újabb vereség után.” – Még szerencse hogy a szurkolók tudják mit kell ilyenkor mondani...és tenni:
Kiesett a Debrecen, a pályára rohanó, feldühödött szurkolók lerángatták a mezt a játékosokról: „Az elmúlt 20 év legeredményesebb csapata búcsúzott az NBI-től.” – Ha ők a „legeredményesebbek”, milyen lehet a többi?...
Megmagyarázta Dzsudzsák, miért nem tért még vissza az Emírségekbe: „Akár már jövő héten visszatérne. Az al-Ain honlapja szerint mást akarnak helyette.”MAGYARUL: már az arabok is azt mondják hogy vedd le a mezt. Ja nem, ők még fociznak:
Az Erdogan FC éli az igazi illiberális futballálmot: „Az Istanbul Basaksehir megnyerte a török bajnokságot, és még az Európa Ligában is a legjobb nyolc csapat közé juthat.” – ...és ha nem jut be a csapatuk, vesznek maguknak egyet:
Bahrein is vett magának egy focicsapatot Párizsban: „A másodosztályú Paris FC-be vásárolta be magát az Öböl menti ország.”Szaúd-Arábia likes this...vagy nem, mert:
Mégsem kerül szaúdi kézbe a Newcastle United...and nothing of value was lost that day.
A Kínában dolgozó Benítez szerint a helyiek nem értik a futballt: „A Liverpool és a Real Madrid korábbi edzője elárulta, nagyon csalódott.” – Nem baj, hamarosan úgyis az ujgur tábori válogatottat fogja edzeni :))

VISZLÁT SZOMBATON! (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés