2021. 03. 08.
Lockdown & Smoking Barrels (márc. 8-9-10-11.) + The Rest of 2020 Vol. 15.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lockdown & Smoking Barrels (márc. 8-9-10-11.) + The Rest of 2020 Vol. 15.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 8.:
MINDEN ÉLET KÜLÖNLEGES!
0
A pokol ökölszabálya.

Talán érdemes:
A hétfő természetesen a nemzetközi nőnap jegyében telik, kilenctől kétrészes ismeretterjesztés az M5-ön arról, milyenek is voltak az Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban annak idején, helyesebben azokról akik mertek másmilyenek lenni. Az első epizód Erdős Renée-vel foglalkozik, ezt követi a második 21:25-től melyben már Ignácz Rózsa van a középpontban, közben 21:10-kor ugyancsak a szebbik nemnek kedveznek a Story4-en egy német romantikázással melyben egyszeri recepciós kerül eggyel feljebb kozmetikai cége ranglétráján mert helyettesítenie kell az egyik projektmenedzser titkárnőjét. A rózsaszín köd hamar eloszlik mikor rájön hogy előléptetés helyett A pokol előszobája vár rá merthogy akarnok főnöke hol ezzel bízza meg, hol azzal, bár talán végül épp ez fog bejönni neki a pasiból. Tíz perccel később (21:20-kor) a humanitárius, jó értelemben vett multikultira láthatunk példát az HBO 2-őn ahol egy muszlim és zsidó férfi (Reda Kateb, Vincent Cassel) gondoskodik magukra hagyott autista gyerekekről. Az Életrevalók készítői ott folytatják a Különleges életekkel ahol amazzal abbahagyták csak itt még némi fél-legalitást is belecsempésznek merthogy a két szociális munkás jogilag szürke zónában tevékenykedik...


Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2020 Kelemen Anna Edition:
Kelemen Anna visszatérhet a politikába: „Az egykori playmate-et eddig is érdekelte a politika, és ezután is szeretne vele foglalkozni.” – Én is így vagyok...no nem a politikával, hanem a leszarással:
ZUHANYOZNI SIETETT – Kelemen Anna sétált egyet az erdőben, majd otthon rögtön levetkőzött – Rögvest LE is SZAROM.
Instahíradó – Kelemen Anna anyaszült meztelenül, Köllő Babett egy galambmaszkban szexizett – Én pedig LESZAROM.
Felnőtt tartalom! – Kelemen Anna felnőttfilmbe illő képsorozatot posztoltHÁT IGEN, ABBAN MÁR VAN GYAKORLATA LESZAROM.
Instahíradó – Kelemen Anna botrányosan közönséges, értsd: meztelenMIÉRT, EDDIG MI VOLT? LESZAROM.
Megpróbálták megmagyarázni – Kelemen Anna utálja, ha Annácskának szólítják: „A híresség eléggé kiakadt valamin, és ha már úgyis idegállapotban volt, egy indulatos posztban tisztázta a névkérdést az Instagramon.” – Le kell szarni oszt’ jónapot, meg ezt is:
Kelemen Anna: „Hajrá, okos, drága kurvák!”: „Kelemen Anna az Azonnali című politikai lapnak nyilatkozott, többek között azt, hogy már nem zavarja, ha lekurvázzák.”You go girl, #feminism for teh win!4!4!


KEDD, MÁRCIUS 9.:
TEACH HIM...
0
...to rewrite love on her arms.

Talán érdemes:
A Film Now mintha ma is nőnapot tartana mert nyolctól egy közepes Hugh Grant-opusszal támadnak amiben az egykori sármőr lepukkant forgatókönyvesként kezd tabula rasát iskolában tanítva. Ha ez ismerős valahonnan az nem csoda: a Hogyan írjunk szerelmet a Zene és szöveg vállalt újraírása (Rewrite), abban is ő volt a lead actor és azt is Marc Lawrence-nek köszönhetjük, a klisés sztori dacára jópont jár a love interestet játszó Marisa Tomei mellett azért is hogy az itt már elég idős Grant sem erőlteti a 2007-es imázsát (persze hölgyrajongóknak talán ezért nem is fog bejönni). Egy órával később (kilenckor) prófétikusnak bizonyult 2006-os tinivígjáték az AMC-n melyben ikerpár lánytagja (Amanda Bynes) használja ki hogy megszólalásig hasonlít tesójára és még edzettebb is nála, át is veszi helyét a suli futballcsapatában. Önmegvalósításának csak a szerelem szabhat korlátokat ami meg is találja csakhogy akire kivetette hálóját az másik csajra pályázik...aki meg a fiúnak öltözött lány felé kacsintgat. A Micsoda srác ez a lány! valamivel okosabb mint hasonszőrű társai (lásd a Wayans tesók vagy Martin Lawrence női ruhába bújását) mivel az ihletet Shakespeare Vízkeresztjéből vették, gendernél maradva meg jöjjön valami ami

Nem biztos hogy érdemes:
...pedig megvolt az esély hogy az Ez bűn fontos és kultikus sorozat legyen: vannak STÁRok (Stephen Fry, Neil Patrick Harris), a Pet Shop Boys-tól kölcsönzött cím már a maga idejében is leplezetlen utalás volt és most is van egy vírus ami (seksz nélkül) átírta mindennapjainkat, plusz az angol megközelítés nagyon más mint az amerikai, ezzel együtt is azt kell mondjam, nem lett 100%-os. Az AIDS nyolcvanas évekbeli pusztítása a melegközösségekben már többször is téma volt a blogban hol Mapplethorpe, hol Derek Jarman, hol meg a diszkózene kapcsán és ha jól emlékszem olyankor el is mondtam hogy a terjedés fő helyszínei a cruising bar-ok meg a fürdőházak voltak ahol általában védekezés nélkül ment a buli. Bár az It’s a Sinben ez is benne van de a promócikkek jellemzően elkenték miközben igyekeztek a ciszheteró (asszem így mondják) társadalom felelősségére-bűntudatára apellálni („ha heteroszexuális fiúk halnának meg ekkora számban, leállt volna a világ”) és a végére már maga a széria is átveszi a 2020-as évek politikai vonulatát (rasszizmus, patriarchátus). Lehetett volna arról is beszélni hogy ez a mindenki mindenkivel-dolog kb. ma is ugyanúgy megy szóval a tragédia most is benne van a pakliban, de úgy látszik ez nem számított annyira mint az hogy a meleg szerepekre olyanokat válogassanak be akik maguk is azok. Mindegy, aki akarja 20:50-kor megtalálja az HBO-n.

Kössz, biztonság! rovat:
The Best of 2020 vol. 1.:
A tájban akart gyönyörködni a rodeózó autótolvaj Monoron: „A rendőrség egy óra alatt kapta el a férfit, aki addigra eléggé leharcolta a bordó Hondát.”HA HA VERY FUNNY, már utalom is nektek a támogatást! Ja nem.
Azt mondták neki, hogy virágot hoztak, majd ahogy ajtót nyitott, megkötözték: „Karóval jöttek, nem virággal, megütötték és kirabolták az óbudai nőt, az egyik szomszéd hallotta meg a segélykiáltását.” – Lásd fentebb, gondolom ha édes szüleiddel tennék, akkor is így poénkodnál rajta :SS
Hat ember meghalt, amikor két rivális család összecsapott Szaúd-Arábiában: „Az áldozatok egytől egyig szaúdi állampolgárok.” – Akkor lehet hogy csak az ottani bíróság működését láthattuk, mert:
Megússzák fővesztés nélkül?: „Szaúd-Arábiában eddig halálra ítélték azokat, akik gyerekként követtek el bűncselekményt.” – Majd vesznek egy focicsapatot, vendégül látnak egy bajnokságot és minden el lesz nézve, eközben nálunk:
Még csak 14 éves, de tíz betörésen van túl – Ez nagy büszkeség, Repülős Gizi is megirigyelhetné a kis pályakezdőt aki mellett elbújhatnak a nagyok:
Kattant a bilincs a miskolci tolvajon, aki 30-nál is többször rabolt: „Készpénzt, mobiltelefonokat, élelmiszert és még falinaptárat is lopott.” – Hiába, a szükség nagy úr...
Csapdát állított a csalónak a fifikás csepeli asszony: „Az unokázós sztorik királyát szállította a rendőrség a 71 éves nőről, aki nem hagyta magát.”REMÉLEM MEGÍRTA MÁR A VÉGRENDELETÉT Wait, a challenger appears:
Merész vállalkozó buktatta le a szicíliai maffiózót: „Giuseppe Piraino nem hagyta zsarolni magát, inkább titokban videóra vette, ahogy a Cosa Nostra egyik tagja védelmi pénzt próbál kicsikarni belőle.” – Ügyes módszert választott az öngyilkosságra, mások nem ilyen fantáziadúsak :DDD


SZERDA, MÁRCIUS 10.:
MÁS EZ A HANGMÁS
0
Sekszpír nővérei.

Talán érdemes:
Ha már rom. kom., nyolckor a műfaj idei képviselője jön az HBO-ra melyben épp különválni akaró párocskát kényszerít továbbra is közös lakásba a Covid. Az összezártság negatív hatással van a marketinges csajra (Anne Hathaway), viszont pasija (Chiwetel Ejiofor) újra felfedezi magában azt a kreatív piti bűnözőt aki valaha volt és ki tudja, ezzel a speciális Karantén melóval akár a bevételeiket is megnövelhetik. Bár a kritikusok lehúzták a Locked Downt én attól még értékelem hogy Doug Liman a nehezebbik utat választotta és doksizás helyett igyekezett korábbi dobásainak (Bourne-széria, Edge of Tomorrow) hangulatát átmenteni a valóság keretei közé. A Cinemax 2-őn jóval később (01:40-kor) 2017-es misztikus thriller átlagos elnevezéssel (Hangzás) ami egyben a második Shakespeare-közeli alkotás ezen a héten merthogy a világtól elzártan nevelt, elvileg néma lány (Catherine Eaton) csak az angol drámaíró szavaival-idézeteivel hajlandó kommunikálni. Ez be is indítja az orvos reflexeit akire haldokló nagyapja bízta ám minél jobban meg akarja védeni, annál nagyobb kárt tesz – de feltétlen hozzá kell-e igazítani a mai társadalomhoz azt aki „kilóg” belőle? A Sounding ezt a kérdést meg persze a normalitás viszonylagosságát feszegeti és Eaton remekel benne, nem csak színészként hanem szkriptesként és rendezőként (!) is.

Nem érdemes:
A Duna TV-n gyenge többrészes Jane Austen-adaptáció 20:40-től. Felteszem a Sanditon már félkész állapota miatt is ideális alapanyag lehetett, tettek is bele mindent ami ma kötelező a fekete csajtól a sekszjelenetekig (igen, Austen tuti beleírta volna a f***kiverést, ő már csak ilyen romantikus volt), az igazi pofátlanság mégis az hogy az elkövetők úgy reklámozták mintha ők tettek volna szívességet az írónőnek azzal hogy „befejezték” helyette.

Szelfibűnözés rovat:
The Best of 2020 Instagram Edition:
SZÜRET – INSTAHÍRADÓ! – Jason Derulo is kipróbálta a fúrófejes kukoricaevést...and nothing of value was lost that day.
#TSHIRTCHALLENGE – Ilyen az, amikor egy jóga-guru kézállásban vetkőzik – És ilyen az amikor LESZAROM Harvey Weinstein belájkolja.
újabb insta-trendek – Meztelen-jóga, farmerbikini és oldalmell a luxusautókban – Lásd fentebb.
jócsajszüret – Ismét dögösködésbe fulladt az Instagram – Lásd fentebb... :ásít:
FURCSA BOROZÓS KIHÍVÁSSAL SZÓRAKOZTATJÁK MAGUKAT A CELEBEK – Ki az a hülye akinek még az iváshoz is kihívás kell?!
ROXANE TOTH – Ezért nem fogsz soha úgy kinézni, mint egy influenszer: „Ebben a posztban rétegenként fedem fel, miért nem szabad az influenszerekhez hasonlítani magadat.” – 1., tanulj meg helyesen írni, 2., azért nem fogunk úgy kinézni mert ők nem léteznek:
cserélne velük? – Ezek az influenszerek nem is léteznek, mégis fájón többet keresnek, mint a magyar átlag – Nem cserélnék velük mert bár minimálbérből élek de én el is tudom költeni :DDD
Ez a szexológus péniszfotó alapján ad tanácsod férfi pácienseinek: „Ennek az ausztrál coach-nak csak egy fotóra és 15 ezer forintra van szüksége, hogy elmondja, hogyan hozható rendbe férfi ügyfelei szexuális élete.” – ...és mit olvashatunk mellette:
kínos – Chris Evans véletlenül péniszfotót mutatott az Instagramján – Lehet hogy csak tanácsot akart kérni!
gnl színfolt – Miért készítenek sokan magukról meztelen szelfiket?: „Az új divatra próbálnak választ adni szexológusok és szociológusok egyaránt.”Nap kommentje:

Jack Bauer 2020.07.28. 06:49:40
Ennyi a poszt??? Szerintem a vacsora után még rágni kellett volna egy kicsit a ceruza végét, és lekörmölni néhány sort befejezésképpen. Írni valami konklúziót, ilyenek. :)


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 11.:
FUKUSHIMA ÜGY:
0
Nem jó, de legalább tragikus....

Talán érdemes:
Pótszülőséggel nyitottuk a hetet, zárjuk is azzal mert az HBO-n több szempontból is aktuális dokumentumfilmet adnak nyolckor ami ítélkezés nélkül mutatja be egy azonos nemű pár örökbefogadási kálváriáját, a neveléshez való hozzáállását és a nagy kérdést miszerint elhagyják-e a hazájukat. Az Anyáim története attól függetlenül tanulságos hogy mit gondolunk a szivárványcsaládokról vagy a (külföldön már kissé túltolt) LGTBQ+-vonalról, egy órával később (21:00) Mark Wahlberg vállal el peches rokona helyett egy utolsó akciót a Filmcafén és tér vissza a Csempészek közé, azonban sógora tartozását egyre nehezebb lesz kiegyenlítenie... A Contraband egynek elmegy bár nincs benne száztíz percre elegendő szufla. And now for something completely different: csak idő kérdése volt hogy a közelmúlt leghíresebb nukleáris balesete megkapja a maga feldolgozását és 2020-ban erre is sor került, ma 22:40-kor, a szomorú esemény 10. évfordulóján meg is tekinthetjük a TV2-őn ha már a moziba nem jutott el. A Fukushima az épületben ragadtakon keresztül mutatja be a katasztrófát akik mindent megtettek hogy a lakosság elkerülje a nagyobb bajt. Ha rosszindulatú lennék mondhatnám hogy kicsit többet érdemeltek volna ennél a low budget tribute-nél, a jelenre visszatérve ahogy az It’s a Sinnél (vagy Csernobilnál, ha már ilyesmi), úgy itt is elmondható hogy semmit sem tanultak a múltból, legyen szó a radioaktív víz óceánba engedéséről vagy úgy általában a japán atomerőművek biztonságáról de így legalább jöhet

A természetet visszavágják :( rovat:
The Best of 2020 vol. 1.:
Egy ausztrál nő megmérgezhetett 140 őshonos madarat: „Összesen 300 állatkínzással vádolják.” – Mi ebben is jobban teljesítünk, ha nem mennyiség akkor minőség terén:
Részegen törte el egy hattyú nyakát az orfűi tónál: „Az ügyészség letöltendőt kért a férfira állatkínzásért.”Wait, a challenger appears:
Pávát talált, majd bántalmazta, hazavitte és megette: „Borisz, a páva ötéves volt, egy kiskörei családi házban élt, amíg meg nem főzték.” HA HA VERY FUNNY, igen, a családi ház kertjében élő pávákat csak úgy meg szokás találni, már utalom is nektek a támogatást. Ja nem, cserébe legalább letöltendőt kap ő is...ja azt sem:
Felfüggesztett börtönbüntetés kapott Borisz, a kiskörei páva kegyetlen gyilkosa: „Egy közmunkás elhatározta, hogy levest főz a pávából. Társai előtt kijelentette, ilyet az étteremben sem kapni.”ÉDES FASZOM! Kossuth-díj már nem is jár neki a felfüggesztett mellé?!
Emmanuel Macron kutyája is szót emelt a felelős állattartásért – Kell is, főleg a politikusok házikedvenceinél:
Majdnem a kamerák előtt végzett ki egy galambot Boris Johnson macskája: „Larry súlyosan túllépett a hatáskörén.” – Ítéljék el ha már az embereket nem lehet, és ez nem vicc:
Dívány – Állatokat fogtak perbe és ítéltek halálra gyilkosságért, teljes komolysággal – Na, csak körbeért az idiotizmus.
Letartóztattak és rács mögé csuktak egy kengurut Floridában: „Az volt a bűne, hogy az utcákon ugrált.” – ...és zöldkártyája volt nekije? Mert anélkül tényleg nem nagyon ugrálhat amcsiban egy ausztrál!44!!! négy
az én Kutyám – Utoljára rendezhették meg idén Kína hírhedt kutyahús-fesztiválját: „Borzasztó körülmények közt tartott ebek várják a piacokon, hogy eladják őket húsukért Kínában. Hamarosan változás jöhet.” – Nem akarom tudni mire térnek át...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés