2009. 06. 18.
Pelikán a fán, első rész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 18.: AZ ALSÓ ÁGAK
"Hja elvtársak, az élet nem egy habostorta", ismételte Virág elvtárs szavait Pelikán József gátőr, miközben alatta szaladt a folyó, mely "zúgva, bőgve törte át a gátot, el akarta nyelni a világot". Ahogy így ült a fán, felidézte régi emlékeit. Hejj, az a Heather Graham csaj, az de jó nagy franc volt, és ha már Habostorta, hát szerepelt egy ilyen című filmben is, amit az RTL Klub-on sugároznak 21:20-tól! Beh kár hogy itt nem groupie-t, hanem egy sajtómágnás lányát alakítja, akire akarata ellenére rátalál a szerelem, ráadásul a munkahelyen! Höjj, de megcsinálnám, ha nem volna már így is ennyi gyerekem, gondolja Pelikán, majd nagyot szív a mahorkából, markába pök és elkezd feljebb mászni az ágon, mer' hogy a folyó árja igencsak emelkedni látszik. Az M2, azért az se kutya, morfondírozik magában a jobb sorsa érdemes gátőr, 22:25-től a Csapnivalót adják, Steve Buscemivel a főszerepben, aki ezúttal egy független filmes ürgebőrébe bújik. Apropó ürgebőr, vajon mi lehet most a drága Virág elvtárssal? Kell menni a tárgyalásra vagy sem? Hogy fognak engem innen lehozni? Ejj, szarni bele, fogd be a pofád, Pelikán. Majd csak lesz valahogy! De nicsak, mit visz ott a víz? Csak nem egy szkafander maradványait a Tunguzka balesetből? Vagy a Lajka kutya ért volna földet? Ez nem lehet más, mint egy Űrhajós zűrben, az HBO-n este nyolctól. Ebben is egy mágnás van, iparmágnás, aki egy chilei űrhajóst küld a sztratoszférába, de nem tudja visszahozni pénz nélkül, úgy látszik nem csak az imperialista utazási irodák csinálnak ily' trükköket. A mágnásról meg a többi burzsujról azt mondták nekünk az esti egyetemen, hogy ütni kell, különben kitör a Duna bojkottja, és egyébként is mindenki fogja be a pofáját. A börtönben meg ott volt az egész klerikális reakció egy személyben, Robin Williams atya, aki szerint a válások legfőbb oka a házasság, ezért az ifjú párokat mindenféle tűzpróbának veti alá a ceremónia előtt, amit az HBO Comedy-n tartanak, este fél kilenctől. Igazi Nászfrász. De bassza meg a ló, Dániel elvtárs se kérte meg a lyányom kezét, oszt' mégis ott rádiózott a csecse bimbaján a paplan alatt, hát lehet hogy mégis a katolikusoknak volt igaza?! Az anyja kucsegit már! Ilyenek a Rosszbarátok, ezt nem lehet elégszer elismételni, ezúttal a TV2-n verik a dolgozó nép fejibe 21:10-től. Nade másszunk feljebb, mert ez a kurva szennylé csak emelködik!

PÉNTEK, JÚNIUS 19: A FELSŐ LOMBKORONA

Ez a víz, ez a szép barna víz, ez fog nekem hiányozni, gondolta Pelikán, miközben alatta egy zöld gumicsizmás embert látott horgászbottal, aki egy gyanús külsejű egyén csónakjában ült. Dejszen a horgászbotos fickó Zé, A Törvényenkívüli, a sötét alak meg biztos a haverja, Mágikus Bertalan, és itt horgásznak alattam az M2-n 21:55-től! Velük van még Clint Eastwood is, aki igazságot ment szolgáltatni a polgárháborúban meggyilkolt családja nevében! Hahó, jóemberek, szedjenek le, tárgyalásra kell mennem!, kiáltotta Pelikán.
FOGD BE A POFÁD, JÓZSI!, ordított rá ekkor Walter Sobchak a Nagy Lebowskiból, aki alatt épp leszakadni készült a fa teljes felső része, nem azért haltak meg a cimboráim Vietnamban, arccal a sárban, hogy az ilyen gazdag gecik, az ilyen szutykok, igen, szutykok tollasodjanak, mint ezek ott lent! Vegyük például az én esetemet, este nyolckor jelenésem van a Cinemax-on, és másnap is ismételnek, mégis itt rohadok, pedig holnap ugye szombat lesz, SZOMBAT, ami a zsidók szent napja, nem utazok, nem foglalkozhatok pénzzel, a sütűbe se teszem be a fejem, és NEM GURÍTOK! Hogy fogom a sabbatot szigorúan betartani egy fán kapaszkodva, mint egy kibaszott panda?! Nekem nem volt Abrams tankom, csak én meg a sárgák és az Ellenséges vágyak, amiket a fekete pizsamás harcosok iránt tápláltam. Az jó film volt, gondolja Pelikán, sokat dugtak benne, ezzel oldották a hidegháború északi fényét, egy csaj veszélyes játszmába kezd, a sárgák és a sárgák leszámolnak az HBO-n este tíztől, meg fogják ölni azt asszonyt, meg fogják ölni azt a szegény asszonyt, akarta mondani, de Walter csak ránézett, és annyit szólt, hogy Józsi, you're out of your element, olyan vagy mint a kisgyerek, aki beesik a moziba az előadás közepén, és az ez az egész dolog ezzel a kínai csajjal (amúgy ázsiai-amerikai a megfelelő kifejezés) egy kész elmebaj!
Pelikán azért csak szóhoz jut végre: de drága Sobchak elvtárs, se ajtó, se ablak, nem lehet fekete autóstul rontani be a házba, hát én egyszer égő cigarettával a számban aludtam el, és az a rohadt Csetneki, az az ex-nyilas tűzoltó spion csak akkor jött ki, amikor már a tetőgerenda is épp csak parázslott, én meg annyit se bírtam mondani, hogy Tűz van, babám!, pedig este nyolckor a Filmmúzeumon Milos Forman-filmet adtak!
Erre már Walter se tud mit szólni, egy perces néma csend, majd rágyújt egy szivarra, úgy mormogja maga elé: az a kurva fritz...kurva nácik..nihilista amatőrök...hát ezért kajálták annyira a nemzeti szocializmus ideáját, az legalább egy eszme...csípj meg hogy felébredjek, Józsikám...

Megmentik-e a csónakban ülők Waltert és Pelikánt? Vagy Walter felébred, és kiderül, hogy mindez csak egy álom volt? A reklám után, a folytatásban kiderül! Maradjatok velünk!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés