2021. 03. 15.
A Fortnite Szaga (márc. 15-16-17-18.) + The Rest of 2020 Vol. 17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fortnite Szaga (márc. 15-16-17-18.) + The Rest of 2020 Vol. 17.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 15.:
CALVIN & HOBBES...
0
...még halálosabb iramban.

Talán érdemes:
A mai nap természetesen az 1848-as események jegyében telik: Szeptember végén néven voltmár egy Mészáros Márta-alkotás de ma 21:35-kor (és a Duna World-ön) 1942-es darabot kapunk az itt még pályája elején járó Petőfi Sándor és anyja viszonyáról ami a feltétlen szeretettel együtt sem volt mindig felhőtlen. Az első szárnypróbálgatásoktól a vándorszínészeten át kettejük megbékéléséig követjük a sztorit, ezt követi tíz után öt perccel az M5-ön egy doksi Czetz János kalandos életéről aki örmény és székely családból indulva jutott el a forradalomig hogy annak leverése után Svájc és Franciaország után Argentínában letelepedve katonaként-földmérőként járuljon hozzá befogadó országa fellendüléséhez (vasútvonal-tervezés és építés, térképészet ill. az ottani földrajzi intézet megalapítása). Nem-ünnepi programokra áttérve a Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 13:10-kor) majd’ kétórás komédia ama Csoda csajokról akik a maguk módján élnek a net adta lehetőségekkel, ki az írásait terjeszti rajta, ki a feminista kiáltványait, mindük közül a legmenőbb az Instagram-modell harmadik, ám elég egy apró szembesülés a valósággal hogy a kirakatvilág a feje tetejére álljon. A Film Now-n ugyanabban az időben (20:00) a Halálos iramban valamelyest jövőbelátónak bizonyult 2019-es, Hobbs & Shaw párosára koncentráló spinoffja amiben a kutya-macska haverságban leledző duó ezúttal biofegyverként használt vírus miatt kell hogy összefogjon – ami öröm a konteósoknak az a törzsrajongók bánata merthogy autóversenyzést már csak nyomokban tartalmaz. Kilenckor újabb blockbuster oroszosítása a Moziverzumon, sablonosan megoldva-elnevezve, elsődleges ihletforrás a Kingsman de merítenek Jason Bourne-ből és a jó öreg Nikitából is. A Junosztyot mi elsősorban tévéként ismerjük de itt egy titkos társaságot hívnak így ahol különleges adottságokkal rendelkező fiatalokat képeznek ki, így elárvult Hősünket is aki aztán egyszer csak megtudja hogy apja a belső ellenség miatt tett úgy mintha meghalt volna, előkerülve pedig együtt küzdenek az ügynökség megtisztításáért. A Geroy rövidebbre vágva, kevesebb CGI-vel és politikamentesen még akár elődei helyére is törhetett volna, így viszont néha pont azt a hatást kelti mint az amcsik toborzófilmjei de ha már propaganda, az HBO3-on jön egy nagyonfriss, nagyonfárasztó dramedy tíz előtt tíz perccel melyben az X generáció kellően nyitott és diverz tagjait követhetjük a kamasz-sekszualitás útvesztőjében – kihagyom.

Hétfő? #LESZAROM™.
The Best of 2020 Oldschool Edition:
kvíz! – Melyik szín hiányzik a könyv címéből? – A barna, de már nem sokáig:
Soha, semmilyen stúdió nem került még olyan helyzetbe, mint most a Disney – Kizárt dolog, hétfőn mindegyik ugyanabba a helyzetbe kerül mert LESZAROM:
Rita Ora összejött Jude Law fiával, de már elmúlt – Hát igen, a szerelem mulandó, a LESZAROM örök ^^
Elmúlt korok európai illataiból készítenek enciklopédiát: „A nemzetközi kutatócsoport a pestisjárvány elleni védekezésre használt illatoktól a dohány illatáig minden „történelmi szagot” össze akarnak gyűjteni.” – Ha nem lesz közte az enyém akkor LESZAROM!
Nem, nem az órának van... – Mire szolgál a zakók második zsebe? – A szarnak van?... :DDD
Lassan a védjegyévé válik – Kitalálja, melyik celebnő meztelenkedett már megint? – Ha nem Gianna Michaels akkor LESZAROM.
Nyomozás indul az összeszart Machu Picchu miatt – Nem én voltam, műemlékeket nem szarok le!!
2020: az Oxford English Dictionary készítői nem tudtak egyetlen szót megnevezni az év legjellemzőbb szavaként – Dehogynem:
A lezárás lett az év szava: „Lehetett volna a tiktokozó is, csak aztán kicsit máshogy alakult 2020.” – Rossz hírem van, az év szava továbbra sem a lezárás hanem a leszarás:
45 éve a természetbe jár üríteni, hogy kímélje a környezetet – Ez is valami? Én több mint ötven éve csinálom ugyanezt...


KEDD, MÁRCIUS 16.:
A LÁNGOLÓ KIÚT
0
Stop! SHOP!

Talán érdemes:
Nyolckor újfent rablóhoz csapódó áldozat de már a Cinemaxon és egy benzinkutas csajjal aki – elege lévén a kilátástalan melóból – NEM tiltakozik, inkább a maga hasznára fordítja a helyzetet és egymás ellen az embereket. A Lángoló kút korrekt indie-thriller kis pénzből hozva ki a legtöbbet, az ilyesmi mindig a színészeken áll vagy bukik, nos Tilda Cobham-Hervey tökéletes választás volt az átlagos, szürke kisegérre akinek a hátán fát lehet vágni de mélyen legbelül csak idő kérdése a robbanás. A tarantinós külső mögött ott lapul egy dráma a figyelem-, és szeretetéhségről na meg arról, ki meddig megy el csak azért hogy törődjenek vele. Nagy ugrás: háromnegyed éjfélkor gyengécske Feldmár-Coelho-bölcselkedés a Paramount Networkön egy biológusról aki barátnőjét annak elvesztése után a vele közösen létrehozott írisz-adatbázis segítségével találja meg Indiában, a reinkarnáció őshazájában. A Szem tükrében ígéretes kezdésből lesz a felszínes spiritualitás állatorvosi lova, van benne tudomány, káoszelmélet, újjászületés és persze cuki gyerekek de a fő bűne mégis az hogy készre rágott tanulságokat ad a nézőnek (plusz bújtatott reklámmal népszerűsíti Coelhót).

MAGYARUL! rovat:
The Best of 2020:
Cs&P – "Ritka jó ember vagy": „Miért mondja ezt egy csaj a próbálkozó fiúnak?”MAGYARUL: friendzone forever alone level over 9000.
cineart – Nélkülöző fiatalok a világ ellen. Dreamland – kritika: „Margot Robbie menti meg ezt a derivatív, ám gyönyörűen fényképezett romantikus krimit.”MAGYARUL: szar, de ha már Margot Robbie:
[nerd] – Mozgókép – A Suicide Squad 2 két új trailere ütősebb, mint a régi film!: „Annyi sztárt zsúfoltak be Margot Robbie és Idris Elba mellé, hogy felsorolni is képtelenség!” – Ez már múltkor is hogy bejött...
Az ateista android, amely a bölcsőt ringatja: „A farkas gyermekei nem hibátlan, de egészen élvezetes kisképernyős SF.”MAGYARUL: szar, témánál maradva:
Robotok nélkül senki vagy: „Ha a világ legnagyobb játékvásárán villantani akarsz, legyen robotod, applikációd – még akkor is, ha tologatós kisvasutat árulsz. Esetleg még szambatáncosokkal lehet valami esélyed.” – Vagy sekszrobotokkal:
új poszt ces2020 – Földöntúlian szép a kvantumszámítógép: „Okospelenka, bluetooth-os kertitörpe, szeretetrobot. Ma van a CES utolsó napja, kövesse velünk, ahogy tudósítóink elvesznek a leghülyébb és legizgalmasabb kütyük dzsungelében!” – Előre elvtársak a Föld megmentéséért, még több felesleges kütyüvel!!!4!!44! négy
gnl színfolt – Tökéletesíteni kellene az emberi testet: „Íme az emberi test 2.0 - mindenki elgondolkozhat rajta, szeretne-e ilyen lenni, vagy maradna inkább a mostani, tökéletlen változatnál.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning, ahogy ez is:
Komposztáljuk a nagyit!: „A környezettudatosak 2021-től komposztálhatják is szeretteiket.”MAGYARUL: Soylent Green, bár most még csak közvetve esszük meg szüleinket :SS Kattintsunk is másfelé:
hogyvolt – reality – Márpedig a villában nem lesz szex!: „Mondja ezt az új beköltözők egyike, aki saját bevallása szerint nagyon konzervatív lány.”MAGYARUL: ő lesz az első aki bevállalja.
Lecserélte kormányfőjét Kim Dzsongun: „Nem tudni, hogy miért, és azt sem, hogy mi lesz a sorsa.”MAGYARUL: mindenki tudja, mi lesz a sorsa...


SZERDA, MÁRCIUS 17.:
NOVAJA HAJSZÁL
0
Ez nem frankó.

Talán érdemes:
Franco neve nem csak a szobordöntések ürügyén került szóba nálunk hanem a február 28-án adott Szabadon miatt is, ma fél kilenckor pedig Alejandro Amenábar 2019-es feldolgozását (Amíg a háború tart) láthatjuk ugyanerről a korszakról a Cinemax 2-őn egy megtévedt, valóban létezett értelmiségi szemszögéből. Miguel de Unamuno (Karra Elejalde) először kiállt a diktátor mellett, ki is rúgták az egyetemről ahol tanított de mikor lakhelyét (Salamanca) is elérték az ideológiai hullámok (munkatársak bebörtönzése, miegymás), volt benne annyi korrektség hogy felülvizsgálja meggyőződését. 00:35-kor már másfajta Hódítás lesz terítéken a Film Mánián, cél a Északkeleti Átjáró, az ok prózai (Hollandiának új kereskedelmi utakra van szüksége a spanyolokkal vívott háború miatt), erre vállalkozik egy csapat tengerész meg az őket vezető kapitány, Willem Barentsz de az első echte sarki hidegnél rájönnek hogy ez nem lesz egyszerű menet, így kénytelenek a Novaja Zemlján tábort verni. A történetet remélhetőleg mindenki ismeri: ők voltak az első ottani visszatérők akik élve megúszták a telet (többek közt hajójuk apránkénti eltüzelésével), Reinout Oerlemans igyekezett hűen adaptálni Gerrit de Veer naplóját, az eredmény sokaknak unalmas lehet, a lélekben ma is amatőr természetbúvárok imádni fogják. Közben kilenckor lesz még egy turistacsalogató Mexikóba a Filmbox Premiumon, itt gyanútlan amcsi párocska nőtagjával tartják sakkban és veszik rá pasiját a kartell zsoldosai hogy tizenkét órán belül átcsempésszen a határon némi kokaint. A Határtalan hajsza nem reformálja meg a műfajt, „csak” egy tűrhető másfél órás thriller amiben főként Maria Gabriela De Faria zuhanyozós jelenete viszi a pálmát.

Konteó rovat:
The Best of 2020 Rovarevés Edition:
ÁRTALOMCSÖKKENTÉS – TÁMOGATOTT – Megmenekül a Föld, ha vegetáriánus leszek?: „Az éghajlatváltozás leküzdése érdekében ötödével kell csökkenteni az elfogyasztott marha-, bárány- és tejtermék mennyiséget. Akkor most egy az egyben el kell hagyni a húsfogyasztást vagy nem?” – Én csak azt nem értem hogy miért nem a túlnépesedett területeken nyomatjátok ezt a marhaságot, miért nekünk:
ENERGIABOX – A magyarok a politikától várják a zöld fordulatot: „A hús és a tejtermékek fogyasztásáról nem vagyunk hajlandóak lemondani.” – Ezek a magyarok, ezek a magyarok, mindig csak a baj van velük, bezzeg a progresszív Kína:
A műmarhahús elkezdi felzabálni Kínát: „Az Alibaba mostantól árulni fogja a Beyond Meat burgereit.” – A húson túl? Nem, a hús az :DDD
Baktériumból palacsinta: küszöbön a mikrobiális táplálkozás forradalma?: „A világméretű élelmezési gondokra és a rohamosan pusztuló élővilág megmentésére ugyanaz jelentheti a megoldást egy brit ökopolitikai aktivista szerint. Szerinte a jövő a laboratóriumban vízből és baktériumokból tervezett és gyártott élelmiszereké, és bőven vannak már a laboratóriumban növesztett ételekre specializálódott cégek is.”Wait, a challenger appears:
Szingapúrban engedélyezték a laborban tenyésztett csirkehús árusítását: „Ezért a nuggetsért egyetlen állatnak sem kell elpusztulnia.” – ...vagy mégis, mert:
Rovarral hizlalt disznók jönnek: „Az emberi és állati táplálékrendszer hosszú távon nehezen fenntartható.”UGYE MILYEN FINOM A ZÖLD SZÓJA? Bezzeg a libatömést betiltották....
fenevad – Sokat ártunk a környezetnek, ha ezzel pótoljuk a húst: „A nagyipari állattartás ugyan valóban szennyezi a környeze­tet, de az egyre népszerűbb hús­pótló termék sokkal rosszabb.” – Döntsétek már el melyik a jó verzió mert máskor pont a fordítottját mondjátok:
g – A Föld népességének kevesebb, mint a felét lehet fenntartható módon élelmezni: „A diagnózis kegyetlen, de a kutatók megoldásokat is találtak.” – ...amiket a georgiai kövekről vettek. Nap kommentje:

conchita wurst 2020.02.18. 15:51:14
amugy kb. az lesz most ami a haboru alatt vot:
az idiota zsellereknek kimossak az agyat h a hus az nem jo egyen pothust mert az egeszseges (de a valosag annyi h a gazdagok nana h nem esznek majd hulladekot csak igazit ezutan is)
kaptok ezen kivul potKVt, potVAJAT, egeszsegetekre, azt erdemlitek


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 18.:
MICHAEL’S CARS
0
Vennél autót ettől a FÉRFITÓL nőtől?

Talán érdemes:
Háromnegyed tízkor kisköltségvetésű kamara-sci-fi a Film Now-n és az Idegbajos idegenek sokat köszönhet Woody Allen munkásságának is mivel egyéjszakás kalandot tolnak ki meghatározatlan idejű együttlétre a város felett parkoló alienek. Ha mindez nem lenne elég bonyodalom, még az is ott van hogy a srác úgy érzi, ez a partnere az Igazi, a lány viszont nem viszonozza érzelmeit de utóbbi lakását attól még nem hagyhatja el egyikük sem... Nacho Vigalondo eme dobása jobb mint a voltmár, lehúztammár-kategória Kolosszus, arról nem beszélve hogy az Extraterrestre kb. tíz évvel előzte meg korát (=többen pedzegetik hogy a vírus mellé lassan már csak egy földönkívüli-invázió hiányzik). Az HBO-n a megszokott doksi-áradat, először 21:40-től a fekete képzőművészek mai helyzetével foglalkozó Black Art - A fény hiánya, elsősorban a kortársakra koncentrálva ill. rajtuk keresztül visszatekintve a régiekre. Kár hogy az Absence of Light a mai túlpolitizált világ terméke (lásd a Kehinde Wiley által festett hivatalos, mémmé parodizált Obama-portrét) mert így elsikkad hogy az aktív korukban mellőzött művészek sorsa nem csak a feketéket sújtotta, ugyanitt maradva 23:10-kor az elfogulatlanságnak már a látszatára sem ügyelő „tényfeltárás” a Duplass tesók producerkedésével. Elizabeth Carmichael a hetvenes évek Elizabeth Holmes-a volt aki üzemanyag-takarékos autó kifejlesztésére hozott létre pénznyelő startupot (maga a szó akkor még sehol se volt ofkorsz), az olajválságos közhangulatra jellemző hogy még az is szóba került hogy Amerika elnöki székéig jusson, aztán mint oly’ sok tökéletesnek tűnő figuráról, róla is kiderült a Zigasság. Carmichael annak idején Jerry Dean Michaelként, férfiként kezdte con artist karrierjét majd mikor az USÁban túl forró volt a lába alatt a talaj, elugrott Mexikóba nemet váltani hogy nőként és új néven ott folytassa ahol abbahagyta. Ilyen szintű csalót mentegetni lehetetlen, de Nick Cammilleri és Duplassék megteszik amit tudnak: a Carmichael/Michael által tönk szélére juttatott családokat háttérbe szorítja a melegek/transzok amerikai üldöztetése (hogy Jerry Dean nemváltása mennyire volt komoly arról sokat elárul hogy ugyanúgy élt együtt legutolsó feleségével mint azelőtt), így lesz A hölgy és az autó egy négyrészes mosdatás ami hosszú távon többet árt a normális másoknak, mint használ.

E-sport rovat:
The Best of 2020:
Játék a felhőből: ez lesz a videójátékos világ jövője? – Mi az hogy, nagyonis:
A világjárvány hozta el az esport nagy pillanatát: „A hagyományos sportok leállásával az esportnak sosem látott lehetősége van a bizonyításra. Úgy tűnik, hogy élni is tud vele.” – Ja, sőt mintha erre találták volna ki:
Nyolcmillió ember nézte élőben a Fortnite évadzáró eseményét – És? Attól jobb lesz?
marketingmorzsák – A 9 éves Ryan Kaji lett a legjobban kereső Youtuber: „Ryan Kaji azt teszi, ami a legtöbb kilenc éves gyerek álma: játszik.” – ...és ebből élete végéig meg fog élni. Ja nem:
Visszavonul Kína legnépszerűbb, 23 éves esportolója: „Jian Zihao egészsége ráment a League of Legendsre. (...) A kormánymédia óvatosan írt az esportoló döntéséről, mert egyrészt egy nemzeti hősről van szó, másrészt nem akarják tovább népszerűsíteni a játékokat.” – Jaja, hagyjuk meg a géminget a hanyatló Nyugat ópiumának:
godmode – Virtuális kemény drog tolja a mobilos játékok szekerét: „Sima mikrotranzakciónak tűnik, de az Ázsiában népszerű gacha rendszer sokkal kifinomultabban és hatékonyabban hálózza be és fosztja ki az egyszeri játékost a hagyományos (és támadások kereszttüzében álló) loot boxoknál.” – Nahát, most akkor ez mégsem sport? Nem, már nem az:
A Lordok Háza szerint is szerencsejáték a lootboxozás, ezért szabályozni kell: „A számítógépes játékok fejős tehene egyre több kormány szemét szúrja, ahogy a játékosokét is.” – Többet kéne aludni gyerekek, ehelyett meg:
Amikor virtuális szemüvegben járod be leendő hálószobádat – Nofene, már a Sex Olympics is az e-sport része lett? Megyek is nevezni,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés