2021. 03. 20.
2 Far Gone 4 Fargo (márc. 20-21.) + The Rest of 2020 Vol. 18.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2 Far Gone 4 Fargo (márc. 20-21.) + The Rest of 2020 Vol. 18.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 20.:
HIÁBA PISLOGSZ...
0
...bestia, bestia, látlak!

Talán érdemes:
21:00-kor újabb Christian Clavier-komédia a Prime-on melyben barátunkat toleranciaügyi megmondóként láthatjuk amint luxuslakásból nyomja az az a baj hogy tovább mennek-mantrát csak azt nem veszi számításba hogy a rászorulók között lesz aki legutóbbi tévéinterjúján felbátorodva hívatlan vendégként elvárja tőle az aktuális könyve szerinti (Á bras ouverts, azaz Tárt karokkal való) fogadtatást. A Romazuri magyarításával természetesen a Bazi nagy roma lagzira próbál utalni és jó esetben egyszerre parodizálná a vizet prédikáló, bort ivó erkölcsi fároszokat meg a türelmükkel (vissza)élő védenceiket (lásd az originál Boratot) de ehhez kellett volna egy rendes forgatókönyv. Claiver (és a rendező Philippe de Chauveron) két SZÉK szélsőség között a padlóra esett: amit látunk se nem bátor, se nem vicces és meg is marad Hónaljmirigy-szinten amin sem a roma családfőt alakító Ary Abittan, sem a korábban művészkedésekben domborító Elsa Zylberstein nem tud javítani. Háromnegyed kilenckor a Lefelé rövidített utódja a Cinemaxon, ugyanúgy Németországból, a felállás is maradt a liftbe szorultak ki(nem)jutása csak a korszak és a helyszín más: az X emelet a nyolcvanas évek irodaháza helyett a fogyasztók mai mennyországában, egy modern áruházban játszódik. Ugyanitt, de már kilenckor 2019-es Rashomon-variáns ahol egy nő eltűnése-halála kapcsán ismerünk meg öt személyt akinek köze lehet az ügyhöz bár társadalmi-ismeretségi szempontból olykor távol állnak egymástól. Ami mégis közös bennük az az hogy a szeretetéhség egész furcsa viselkedésre kényszeríti őket, ennyiben hasonlítanak a kedden vetített Lángoló kút főhősnőjére, hogy mi történt valójában azt csak az állatok látták (lásd a külföldi címét: Seules les bétes ill. Only The Animals). Ha spoilerezés nélkül le akarom egyszerűsíteni akkor annyit árulhatok el hogy elefántcsontparti csaló hozza mozgásba a dolgokat aki nőnek adja ki magát a neten hogy így szedjen ki pénzt bármilyen nemű palimaradakból – és ő még csak a Bestiáda egyszerűbb tagja. 22:40-kor lesz egy másik misztikusság a Film Mánián melyben már nem öt, hanem tíz idegent (köztük Mena Suvarit) kapunk egy üres szállodában összezárva amint arra keresik a választ, miért lesznek egyre kevesebben. A Ne pislogj! talán Agatha Christie-utánérzésnek tűnhet pedig nem az SPOILER lévén inkább filozofálgatós artmovie mint sima krimi vagy horror SPOILER VÉGE.

MűvéSEKSZ rovat:
The Best of 2020:
Ez az anyuka felajánlotta a felesleges anyatejét, de a férfiak reakciója nagyon meglepte: „Az egyik férfi majdnem másfél millió forintot is képes lett volna fizetni neki, hogy őt is megszoptassa.” – Hát még ha a koszos fürdővizét tette volna fel az Ebayre mint Belle Delphine :DDDD
kockahas – És akkor az amúgy sem szégyenlős modell vetkőzni kezdett az utcán: „A 27 éves Dusty Lachowicz több világmárkával dolgozott már együtt. Most barátnőjét, Eiza Gonzalezt kérte meg, hogy fotózza le.” – Hát, legalább heteróként vetkőzik és a barátnője fotózza, ma már ez is értékelendő.
GAZDAGISZTÁN – IZÉ... – Luxusba fulladó Star Wars: „Egészen bizarr kísérletbe kezdett egy amerikai művész, aki megpróbálja összeházasítani a Louis Vuittont és a Star Warst.” – Majd széttörik az ő műveit is:
Így törnek a nők porszívót a Gerbeaud kirakatában: „Üveg mögé szorult művészek és művészet.” – ...egyszerre szimbolizálva az üvegplafonon való áttörést és a patriarchátus elleni tiltakozást. Ha már üvegtörők:
Az Onyx luxusétterem tulajdonosai este 8 után vacsorát szerveztek egy 10 fősnél nagyobb társaságnak, aminek a végén közösen, kalapáccsal szétverték a berendezést: „Forgatás címén szervezték meg az ettől eltekintve minden ízében tiltott eseményt, Utolsó vacsora címen.” – ...nyilván nem direkte pont Adventre időzítve. Ja de, és ha már kereszténység:
Anyaszült meztelenül járkált a Szent Péter-bazilikában egy férfi - Videó! – Felkészülnek a közel-keleti kegyhelyek. Ja nem, ahhoz ez sem elég bátor :DDD
Világrekord: 2 és fél órára jégbe zárta magát az osztrák extrémsportoló: „Saját korábbi rekordját döntötte meg, miközben igyekezett pozitív dolgokra gondolni.”ÖTZI LIKES THIS Van egy ötletem: maradjon is ott, hátha ezer év múlva az ő „művészete” is érdekel valakit.
Ezeken a fotókon félmeztelen modellek vannak, csak nem biztos hogy azonnal kiszúrja őket: „Egy amerikai művész minden négyzetmilliméterüket befestette.” – Jajj ez már nem menő, sőt 1920 körül sem volt az:
18+ Dominák és dohányzó nők: mindig elfelejtjük, hogy az előző húszas évek milyen merészek voltak Európában: „Íme 18 nagyon erős fotó az erotikus fotózás első aranykorából, az 1920-as évekből.” – Jaja, nem sekszmunka hanem a merész művészet aranykora :DDD
Banksy finanszíroz egy hajót, ami bajba jutott menekülteket ment ki a Földközi-tengerből: „A világhírű street-art művész áll a hajó mögött, ami a legnagyobb titokban hajózott ki, és eddig 89 embert mentett ki a vízből.” – Szóval a világhírű anonim művésznek (aki még véletlenül sem egy franchise ami mögött több másik, önállóan közepesen sikertelen arc lapul) van egy hajója amit egy szélsőséges feministáról (Louise Michel) neveztek el. Tök hihető, tök hiteles ez a Banksy, világjobbításban meg lassan Batmant és Supermant is lepipálja...ja nem:
200 emberrel a fedélzetén a tengeren rostokol Banksy mentőhajója: „A Louise Michel súlyos segélyhívásokat adott le szombaton, a legénység szerint a hajó tehetetlenül sodródik a tengeren.” – Nem lehet hogy ez is a performansz része?... Nap kommentje:
0

VASÁRNAP, MÁRCIUS 21.:
MISS RATCHED AGAIN
0
A célpont te magad légy!

Nem érdemes:
...még Alexa PenaVega rajongóinak sem belenézni a nyolckor adott Rivális szívekbe a Film4-en ami a Hallmarkon edzetteknek is sok lesz. Még az effajta romantikázásokban is létezik egy bizonyos határvonal amit a Ms. Matched többszörösen átlép: van benne rózsaszín ködben leledző esküvőszervező (PenaVega, ki más), a látóterébe kerülő író (Shawn Roberts) ill. a férfi könyve ami elvágja a kezdődő románcot mivel pont a nő szakmájával foglalkozik, sőt akár szükségtelenné is teheti azt (ahhoz ad tanácsokat hogy lehet minél olcsóbban kihozni a jeles eseményt, fő ihletforrás a fickó balul végződött házassága). Hogy ezek után mégis összejön a hepiend az végül is nem meglepő (elvégre szerelmesfilmről volna szó), az már igen ahogyan bekövetkezik: a csaj egyik pillanatban utálja a pasast, a másikban meg már az oltár előtt vannak. Mondom, még a hihetetlenségben is vannak határok.

Talán érdemes:
Műfajnál maradva egy órával később (21:00) lengyel rom. kom. a Prime-on és elnevezéséből sejthetően a Kamuvőlegényben az egyre növekvő kis hazugságok veszélyeztetik a menyasszony meggyűrűzését, még jó hogy családjában mindenkinek megvan a maga kis titka így aztán sem a sumákolásban, sem a színvallásban nem lesz egyedül. Továbbra is este kilenc, de már valami más a Filmcafén ahol (az itt még tűrhető) Whoopi Goldberg száll szembe a Wall Street farkasainak sekszizmusával és töri át az üvegplafont fiktív főnökével akire persze egyre többen kíváncsiak miután egyik tuti bizniszt köti a másik után. Kezdő mozibubusoknak beugorhat a Dolgozó lány holott a Csendestárs többszörös, interkontinentális remake: ez a változat egy 1979-es franciázásra (L’Associété) épít, annak egy harmincas évekbeli brit alkotás (The Mysterious Mr. Davis) volt az elődje, maga az alapszitu pedig a chilei író, Jenaro Prieto regényéből (El Socio) ered. A Dunán ’84-es francia krimi 22:20-tól ami az idén februárban a blogba is beválogatott Lepke a vállon mellett Lino Ventura egyik utolsó főszerepe. A Hetedik célpont azzal szemben sokkal befogadhatóbb amennyiben otthonosak vagyunk Hitchcock univerzumában mivel ebben is átlagos manus lesz az ember aki túl sokat tudott, csak azt nem, mi is az a tudás ami miatt egyszerre pályáznak rá bűnözők és rendőrök. Az Európán átívelő nyomozás végül Berlinben zárul és itt kell megemlítenem a másik sztárt, Vladimir Cosma zenéjét amiért jobb esetben valami díjat is adtak volna (főleg a Berlin Concertóért), a Csendestárs által felvetett problémákra visszatérve jöjjön is a

Szakálla volt genderrovat:
The Best of 2020:
Tovább gyarapodott a leggazdagabbak vagyona a járvány okozta gazdasági leállás alatt is: „A milliárdosok többen vannak, mint valaha, az összvagyonuk sose volt ilyen nagy.” – ...természetesen elsősorban férfiakról beszélünk:
A világ 22 leggazdagabb férfijának több pénze van, mint Afrika összes nőjének együttvéve – ....vagy nem, mert mit olvashatunk kicsivel arrébb:
A Budapesten elfogott hacker leplezte le a leggazdagabb afrikai nőt – ...akit ezután rögtön meginterjúvolt a Forbes. Ja nem.
Máig soha senkinek nem volt 200 milliárd dollárt elérő vagyona a Földön, Jeff Bezos az első ennyire gazdag ember: „Idén majdnem megduplázta a vagyonát, pedig eleve ő volt a leggazdagabb a világon. Zuckerberg is szintet lépett.”EL KELL TŐLÜK VENNI A PÉNZT és azon nőknek adni akik még nem elég gazdagok, mert:
A gazdag nők nem kockáztatnak, de jobbá tennék a világot – ...és itt is van az első:
Az Amazon-alapító Jeff Bezos volt felesége lett a leggazdagabb nő a világonÉS EZT MIND ÖNERŐBŐL, KEMÉNYEN DOLGOZVA ÉRTE EL, RESPECT4!!4! Alig várom hogy a vagyonán való üldögélés helyett belevágjon a világ jobbá tevésébe mondjuk a leggazdagabb afrikai nővel karöltve :DDD
MOST JÖTT CSAK RÁ, HOGY NEM LESZ AZ ÚGY JÓ – AMY SCHUMER ÁTNEVEZTE 11 HÓNAPOS FIÁT, MERT NEM GONDOLTA ÁT A KERESZTNEVEIT – Hát igen, ezek meggondolandó dolgok, még jó hogy ebben a modern korban ráér eldönteni a gyerek nevét...és a nemét is:
Megszületett Jessica Biel és Justin Timberlake második gyermeke!: „A DailyMail információi szerint kisfiú.” – Meg kell várni amíg a gyerek eldönti!44!4!!
Chloë Sevigny első gyermeke megszületett: „A színésznő 45 évesen lett anya. Még nem derült ki, hogy fia lett vagy lánya.” – Lásd fentebb.
Nem a genetikán múlik, ha sok egynemű gyerek születik egy családban: „Hiába tűnik úgy, hogy egyesek csak lányt vagy fiút tudnak nemzeni, valójában ez a véletlen műve.” – ...vagy a mindig kétszer csengető postásé ^^
Tényleg csak ciszheteró fehér férfi lehet főgonosz?: „Túltolt PC? Ennél árnyaltabb a kép. A szerzőnek társadalmi felelőssége van.”ÉDES FASZOM, hagyjátok már ezt a dumát, egyszerűen csináljatok filmeket-könyveket, a kutyát nem érdekli a szerző bőrszíne-orientációja... Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés