2021. 03. 27.
Parkcsereprogram (márc. 27-28.) + The Rest of 2020 Vol. 20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Parkcsereprogram (márc. 27-28.) + The Rest of 2020 Vol. 20.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 27.:
SRÁCOK, EZ NEM JÓ.
0
Úgy szeretnék én lenni a Csókkirály.

Talán érdemes:
Nyolckor Szerbiában játszódó komédia a TV2-őn, Kusturica stílusát ötvözve pár orosz TV-show-val (A konyha, ill. Hotel Eleon) és leágazásaikkal (SenyaFedya, Grand, az meg csak természetes hogy a forgatásért is ezek készítői felelnek). Adva van a Hotel Belgrád nevű szálloda és annak vagány tulaja aki maga is gyakran együtt mulat alkalmazottaival és a vendégsereggel ám mikor a kelleténél jobban ellazul, tönkrevág egy modern műalkotást, felbőszítve annak gazdáját, a gazdag helyi maffiavezért. Az egyszerűbb szórakozásra vágyók meg a mögöttes tartalomra gerjedők is elégedettek lesznek (a piszoárt formázó műtárgy utalás Duchamp Forrására), ugyanabban az időben ugyanezen zsáner nagyon más képviselője a Film Now-n merthogy a Jó srácok pont nem azok. Három kishaver egyike csókbulira hivatalos és mivel kezdő, ezért a szomszédban hetyegő párocska kifigyelésével lesné el a gyakorlat fortélyait, ehhez az eszköz is megvan apja drónjával. Nem kell zseninek lenni hogy kitaláljuk, mi következik: a drága szerkentyű a megfigyeltek kezébe kerül, az ő drogjuk viszont a gyerekekhez, a vis maiort pedig lehetőleg még a papa hazatérte előtt helyre kéne hozni de az odáig vezető út amilyen rövid ideig tart, olyan kalandos. Seth Rogen és társai a Superbad meg az Ananász Expressz vonalát vitték tovább (bár Rogen ezúttal nem rendez csak producerkedik), ha tudunk nevetni a Másnaposok-Koszorúslányok-féle szituk (műf***, drog, káromkodás stb.) kiskorúakkal való eljátszatásán akkor ez a mi filmünk. Nekem az a véleményem hogy ha Larry Clark humorosra vette volna a Kölyköket akkor valami ilyesmi került volna ki a keze közül, jellemző hogy az egyik hazai kritika az egekbe menesztette miközben elismerte hogy „nagyjából el (...) tudom képzelni az alkotók brainstromingjait (...) a sűrű, édeskés fűfelhőben, arról, hogy mi lenne NAGYON vicces, amit pár 12 éves gyerek csinálna” meg azt is hogy „ha egy pillanatra megállnánk, hogy belegondoljunk, mennyire durvák ezek (...) a (...) poénok, akkor kicsit a fejünkhöz kapnánk”. Fél kilenckor még egyértelműbben felnőtteknek szánt dolog a Cinemax 2-őn a drogfüggőség ingoványából amivel a Művelt Nyugaton se tudtak sokat kezdeni. Zürichben egy időben azzal kísérleteztek hogy közteret biztosítottak a drogosoknak de – minő meglepetés! – ezzel sem oldották meg az életüket hosszú távon, max. a környékbeliekét vágták tönkre és a Lány a Tűparkból a címben említett placc bezárása után követ drogos mamát amint józan gyermekével új lapot kezdene vidéken. A heroin nem ereszti az anyukát így a fiatal Mia (Luna Mwezi) a durva valóságból előbb álomvilágba majd egy helyi galerihez menekül míg ráeszmél a nagyobb változtatások szükségességére és ezzel anyját (Sarah Spale) is szembesíti. Nem könnyű szombat esti szórakozás de néha ilyen is kell, ha másért nem akkor azért hogy megtanuljuk értékelni amink van, a mai fiatalokra visszatérve:

XYZ-generáció rovat:
The Best of 2020:
i – Ilyen a naiv hitű magyar X-generáció: „Arra kellett, hogy rájöjjenek, hogy a rendszer csupán megrágja őket és kiköpi. Munkájuk szellemileg lassan leamortizálja őket, kiégnek.” – Na, megint egy árokásó cikk ami a szülőket panelpatkányozza-okébúmerezi. Bezzeg a fiatalok majd tanulnak a hibáikból...ja nem:
NÉGYEN LETTÜNK – Mitől retteg egy Y-generációs fiatal gyerekvállalás témában? – Röviden? A felelősségtől:
kívül tágasabb – nahát! – Meglepő a több szex titka: „Az Y-generáció kevesebbet szexel, mint az előző korosztályok tették ennyi idős korukban. Vajon mi lehet a több szex titka?” – Röviden? A több pénz amiből kevesebb jut azoknak akiknek kéne (nekem is pedig nem vagyok Y-generációs).
kotyogOK – Kereszttűzben a digitális bennszülöttek a nomádokkal: „Mi várható el egy digitális bennszülöttől, egy hőstől vagy egy nomádtól? Miért nehéz motiválni a Z generáció tagjait?” – Röviden: azért mert figyelemhiányosak.
b1Szubkult – élet – Miért olyan az Y-generáció, amilyen? – Lásd fentebb... – „4 dolog, ami a mai 20-as és 30-as nemzedékre jellemző.” – Négy dolog, ami most egyre szűkült le:
kívül tágasabb – Érdekes – Egyre reményvesztettebb az Y generáció: „Egyre nő a kétségbeesés miatti halálesetek száma az amerikai fiatalok körében. A jelenségnek sok oka van.” – ...ami valójában ismét csak egy:
A millenniumi lehet az új elveszett generáció: „Azt eddig is tudtuk, hogy a nyolcvanas-kilencvenes években születettek, a milleniumi generáció tagjai valószínűleg nem fognak tudni akkora vagyont felhalmozni, mint az idősebbek. A koronavírus okozta gazdasági leállás megadhatja nekik a kegyelemdöfést.” – ...és a megoldást azoktól az okébúmer panelpatkányoktól várják akiket pár éve még a Tajgetoszra tosztak volna, pedig:
pán péter stop – A Z-, alfa-generáció is retteg a koronavírustól – ...de ilyenkor csak menjenek előre, ugye? :DDD
"Az Y és a Z generáció erre nagyon fogékony" – De mi az az insurtech?LESZAROM Oops, wrong day, ugorjunk is:


VASÁRNAP, MÁRCIUS 28.:
DON’T KRISS KROSS NOAH!
0
Könnyű Pradával táncra kelni.

Talán érdemes:
Ha tegnap mindent korán kezdtek, ma pont fordított lesz a felállás: kevés jóság, későn. Tíz előtt öt perccel Sir Ian McKellen és Helen Mirren majdnem-jutalomjátéka az HBO2-őn, előbbi a riviéra-vadorzó, gyilkosságtól sem visszariadó nőcsábász aki idős nők pénzére pályázik, utóbbi pedig legújabb kiszemeltje aki látszólag könnyű préda, valójában azonban neki is megvannak a maga tervei amikhez kapóra jön hogy a férfi anyagiasságát mintha legyőzné a megállapodás vágya. A Hazugság művészete sokat akart pedig csak tartania kellett volna az első fél-háromnegyed óra irányát SPOILER mert az egykori tettes és áldozatának találkozását már az Éjszakai portás meg a Halál és a leányka sokkal jobban megoldotta, akinek pedig megvolt az Eminens McKellennel az akár meg se nézze SPOILER VÉGE. Éjjel 01:35-kor felemás sci-fi a Filmbox Premiumon a nem is oly’ távoli közeljövőben (2030) amikor az állandósult válság kezelésére létrehozott Emberiség minisztérium dönti el, ki hasznos a társadalom számára és ki nem az, a feleslegessé váltakat meg lassú halál várja a biztonságos falakon kívül. Noah Kross (Nicolas Cage) is ennél a cégnél dolgozik ám nem likvidálja a kijelölt célpontokat, ezzel pedig őt is balra húzzák a Zélet tinderén, hát láttunk már ilyesmit és az a durva hogy a Logan’s Run és a Soylent Green is modernebbnek hat mint a Humanity Bureau ahol látványosan spóroltak a díszleteken, jelmezeken és az effekteken is így aktualitása ellenére csak egy újabb állomás Cage lefelé tartó spiráljában. Kár érte.

Divatrovat:
The Best of 2020 vol. 2.:
Bábu vagy: a divatvilág kritikájaként is értelmezhető a Moschino marionettes divatbemutatója: „Olyat csinált a polgárpukkasztó olasz márka, mint még soha senki.” – Igen, a divat még akkor is társadalomkritizál amikor az előítéleteket erősíti:
Óriási műfülek, műajkak és torzonborz műszemöldökök miatt robbant ki rasszista botrány egy divatbemutatón: „Egy fekete modell nem volt hajlandó felvenni ezeket, a New York-i szervezők utólag elnézést kértek.” – Biztos komolyan gondolták. Ja nem:
TEJBEN-VAJBAN – Csoportos nemi erőszak, mint divatfotó – A Moschino példájából kiindulva biztos csak kritizálni akarták ezt is hiszen tuti nem pátyolgatnának bűnözőket...ja de:
Modellszerződés vár Amerika legszebb bűnözőjéreCardi B likes this <3
Exakta – 60 évre bebörtönzött gyilkosnak sikerült becsajoznia telefonon – Pedig modell is lehetett volna!!44!4
A börtönviselt orosz futballsztár a Szpartak Moszkvához szerződött: „A 48-szoros válogatott csatár, Alekszandr Kokorin éttermi verekedésért kapott letöltendőt.” – Lásd fentebb.
napi látnivaló – Helyenként egy 1971-es fétisösszejövetelhez hasonlított az idei milánói divathét – Miért, eddig nem az volt? Dehogynem, sőt most is az:
Majdnem 18+ Kíváncsi, milyenek lettek a barcelonai divathétre megtestfestett lányok? Megmutatjuk! – Vicces ennyi meztelenkedés után olvasni a patriarcházó posztokat:
színesben – Kinek öltözik a nő?: „A férfiaknak? A többi nőnek? A társadalomnak? Vagy netán önmagának?” – Nyugi kislány, majd a sariatanács eldönti helyetted ^^
f3d – Egy kínai divattervező futurista ruhái: „Munkái cyberpunkosan mutatják be a műanyag­használat, az erdőirtások és az üvegházhatású gázok miatti apokaliptikus valóságot.”AZ UJGUROK MIND BELÁJKOLTÁK ÉDES FASZOM, a divat meg a környezetért aggódás:
Ennyire tökéletesen értelmetlen divatipari kiegészítőt valószínűleg még nem gyártottak sosem – ...miközben a hasznos dolgokat kidobálják:
NESZE!SZER – Dolgok, amik teljesen feleslegessé váltak a karantén alattNap kommentje:

dedoca eder 2020.04.07. 16:51:28
nem olvastam végig, de már a címben szerepel a vasalódeszka. talán a blogger nem tudja, hogy a vasalás nem csak a ruha kisimítására jó, hanem az egyik legjobb fertőtlenítő is egyben. honnan tudná... nem része a 'hogyanírjukblogot' tanfolyamnak...

Mára ennyi, ne feledjétek az óraátállítást,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés