2021. 03. 29.
Tétova teveled (márc. 29-30-31, ápr. 1.) + The Rest of 2020 Vol. 21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tétova teveled (márc. 29-30-31, ápr. 1.) + The Rest of 2020 Vol. 21.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 29.:
KEVERIK A BAJT...
0
...a világ KÖZEPÉN szívében.

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben: éjjel fél kettőkor sematikus de legalább rövid romantikázás a Filmcafén melyben három megrögzött agglegény köt MGTOW-vérszerződést ami persze csak addig áll amíg a főkolompos meg nem ismerkedik a Nagy Ő-vel (pedig tanulhatna válófélben levő barátja példájából). A Csajkeverőket a kozmón felnőtt szinglik mellett a hősökhöz hasonló meggyőződést valló macsók is élvezhetik Addison Timlin mellékeskedése miatt, a címe megtévesztő merthogy ugyan tartalmaz humoros elemeket is de nem ezek vannak benne többségben. Az HBO-n Taika Waititi vitatott komédiája fél tíztől melyben a náci Németországban élő kissrác (Roman Griffin Davis) kénytelen újraértékelni meggyőződését mikor rájön hogy anyja egy zsidó kislányt bújtat a lakásukban. Ha jobban megkapargatjuk a morbid-provokatív felszínt (Adolf Hitler mint képzeletbeli barát) akkor egyértelmű hogy a Jojo Nyuszi a Hazudós Jakab és Az élet szép kései utódja, a maguk idejében azokat is ambivalensen fogadták pedig nem mentek ilyen messzire, mindenesetre érdekes itt látni Scarlett Johanssont és Rebel Wilsont (!). Nyolckor újabb rögrealista drámázás Brazíliából a Cinemaxon ahol egy csapat fiatalt kísérhetünk figyelemmel amint próbálnak kijutni szegényes környezetükből és nincs könnyű dolguk mert Contagem városa nem dúskál a karrierlehetőségekben ha csak a bűnözést nem tekintjük annak, lesznek is akik itt kötnek ki. Az összekötő kapocs az a helyi asszony aki A világ szívében vagyis a képzeletében találja meg azt az ideális otthont ami a valóságban nem jutott neki, nekünk meg eszünkbe juthat az Isten városa és nem ok nélkül, ez is egy településnyi nyomornegyedben játszódik, ebben is sok önmagát alakító amatőrszereplő van és a rendezők itt is kvázi a saját sztorijukat mesélték el, kontrasztnak meg lássuk is a gazdagokat:

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2020 Oligarcha Classic Edition:
37 990 forintba kerül az ország legdrágább hamburgere: „Szegeden lehet kapni. A buci tintahal tintájával van feketére színezve.”GRETA THUNBERG LIKES THIS Hamarosan barnával lesz:
Gazdagisztán – A félmillió forintos burger: „Aranyozott, kaviárral felturbózott zsemle, kobe marhahús - a burger egészen meglepő dolog előtt akar tisztelegni.” – Minek? Ez is előbb-utóbb a vécébe kerül.
Gusztustalan: így néz ki egy 121 ezer forintos szilikonmaszk, ha rásminkelnek – Jajj de le vagytok megint maradva, már nem ez a menő:
Gazdagisztán – A Burberry 36 ezer forintos luxusmaszkja: „A luxusmárkák nagyon óvatosan lépnek be a piacra, nehogy nyerészkedéssel vádolják őket. A Burberry bevállalta.” – Wait, a challenger appears:
Gazdagisztán – Megtörtént az elkerülhetetlen: itt az aranymaszk: „Szinte biztos volt, hogy lesz, akinek nem elég az orvosi arcmaszk a járvány elleni védekezésben.” – Remélem tömör arany és légmentesen elzárja a száját...és basszus tényleg az:
Védeni biztos nem véd a három millió forintos luxusmaszk – Hát igen, józan észt továbbra sem lehet pénzért venni.
Eladó a világ leghíresebb bikinije – Csak akkor veszem meg ha Gianna Michaels van benne.
Páncélozott bionikus T-Rex jelmez, csak 7500 dollár, megvenné? – Lásd fentebb...
 

KEDD, MÁRCIUS 30.:
KNIVES THIEVES OUT!
0
Királyok közt veled lenni...

Talán érdemes:
Kiszórva az ismétléseket és a nagyon rossz dolgokat mára csak egyvalami jut, mégpedig 22:25-től egy bőrlenyúzás a Vén rókákról avagy bevált csapaton ne változtass, még akkor se ha nyugdíjasokról van szó. Bár a Filmbox Premiumon nem Morgan Freeman és Alan Arkin hanem Charlie Cox, Jim Broadbent és Michael Gambon lesznek A tolvajok királyai de az értelmi szerzőt alakító Michael Caine már a rókák között is ott volt, a felállás is ugyanaz: idős urak összeállnak még egy utolsó melóra. A King Of Thievesben megvolt a lehetőség a STÁRparádétól a valóságalapig (Hatton Garden, 2015) de James Marsh-nak fontosabb volt az önmarcangolós művészkedés (kihangsúlyozva az összebalhézó bandatagokat) minthogy lubickolni hagyja a Nagy Öregeket akik így tulajdonképp azt csinálják mint a karaktereik (sika, kasza, léc).

Kössz, biztonság! rovat:
The Best of 2020 vol. 2.:
Új börtönbe költöztették a pedofil Pell bíborost, mert drónról próbálták lefilmezni: „Éppen virágot locsolt a börtönudvaron az ausztrál főpap.”MILYEN MEGHATÓ, MILYEN EMBERI, VIRÁGOT LOCSOL De ha már úgyis ott voltak a drónnal, mibe került volna kilőni?
Részegen ellopott egy buszt, azzal akart hazamenni a 17 éves karancskeszi lány: „Jó ötletnek tűnt.” – Tényleg az volt, csak megelőzte vele a korát:
magyarügyvéd – Legyen bűncselekmény az engedély nélküli járművezetés?: „Kérdéses, érdemes-e egy-egy kirívóan durva eset miatt tovább kriminalizálni az engedély nélküli járművezetést.”ÉDES FASZOM, már miért kéne „kriminalizálni” a „kirívóan durva esetek” miatt:
Két ártatlan halálát okozta a lopott autóval, jogosítvány nélkül vezető tinédzser: „A szembejövő vétlen autósok voltak az áldozatok.” – A fenti logikával: kapjon Kossuth-díjat oszt’ jónapot :(((
Dakota Fanning vadiúj Porschén tanul vezetni: „A 26 éves színésznő nagyon biztos lehet magában. Még nincs a kezében jogsi, de máris vett egy kocsit.” – Hiába, akinek vérében van a vezetés...
Fenekestül felforgatta a bűnözők életét a koronavírusBRÜHÜHÜÜÜ, KAPJANAK ALAPJÖVEDELMET Így már érthető ez a hír is:
Felgyújtottak egy városházát Guatemalában a koronavírus miatt – ...és ezzel egy csapásra meg is szűnt minden probléma. Mármint a bűnözőknek:
Az amerikai kormány további szövetségi erőket küld Portlandbe az erőszak megfékezésére: „Száz szövetségi rendfenntartót vezényelnek a városba.” – Jó ötlet volt a rendőrség felszámolása. Ja nem.
Megpróbálta a rendőröket lefizetni, így még rosszabbul járt: „Készpénzt ajánlott a járőröknek a fiatal lány, hogy elkerülje a büntetést.” – Hát, legalább nem spórolós-természetben fizetős a csaj.
Rossz házba törtek be a szexuális játékra felbérelt férfiak: „Az ausztrál kliens azt kérte, a betörők kötözzék meg, és seprűvel simogassák, csak elfelejtett szólni róla, hogy időközben elköltözött.” – Vagy a vírus miatt tartott ennyi ideig amíg házhoz jött a szórakozás, vagy az egykori tulaj szórakozott a mostanival :DDD


SZERDA, MÁRCIUS 31.:
VÍZESÉSEK ÉS AMAZONOK
0
Jaguár, február, itt van április!

Talán érdemes:
23:25-kor érkezik a sohamegnemnősülő agglegények reverze a Viasat3-ra Catherine Zeta-Jones-szal aki itt olyan Erős Nőt játszik aki a konyhában is az, sőt főleg ott, lévén egy jól menő étterem séfje. Megrögzött egyedülállását két dolog lendíti ki a nyugalmi pontról, az egyik elhunyt nővére kislánya (Abigail Breslin), a másik pedig egy jóképű szakács (Aaron Eckhart). Az Ízlések és pofonok már direkt a csajoknak szól de a sznobok is megkapják benne a napi betevőt Philip Glass soundtrackjével így szinte fel se tűnik majd hogy remake-kel van dolgunk (a Mostly Martha volt az originál), hát ha minden újrázás ilyen jól sülne el, én se rinyálnék miattuk. Előtte háromnegyed tizenegykor dél-koreai akciózás a Film Mánián önmagyarázós elnevezéssel: A gengszter, a zsaru és az ördög közül a harmadik sátáni serial killer, ellene fognak össze a törvény más-más oldalán álló említettek akik közül az első forszírozza a szokatlan szövetséget miután épp csak túléli a gyilkos „K” támadását. Egyszerű szitu de a direktor Lee Won-tae gondoskodik róla hogy a 110 perc ne teljen unalmasan, legyen szó tényleges harcról, a rejtélyes elkövető utáni nyomozásról netán a feszültséget oldó poénokról. Nagy téma-, és időbeli ugrás: kilenckor öko-kalandozás a Filmcafén Jean Renóval aki az őt anno felnevelő amazonasi törzs sámánját hordozza körbe Európában hogy így hívja fel a figyelmet a környezetpusztításra. Közben a szent ember (akinek egyébként Jaguár a totemállata) meglátja a kiválasztottat egy maffiózók által kergetett lúzerben (az énekes Patrick Bruel), meg is bízza hogy ha valami történne vele, ő állítsa meg az őserdő lélektolvaját és a szélhámosra hamarosan rá is szakad a világmegmentés. A Le Jaguar van olyan jó mint a nála ismertebb Egy indián Párizsban, feltűnik benne Danny Trejo meg Patricia Velasquez (és ahogy múlt héten, most is oda kell figyelnünk Vladimir Cosma zenéjére), Francis Veber neve meg Pierre Richard miatt lehet ismerős, és akkor jöjjön is

A természetet visszavágják :( rovat:
The Best of 2020 vol. 2.:
Keressünk szuperlakható bolygókat! – Minek? Ezt a mostanit se becsüljük eléggé:
Még csak most fedezték fel, de már a kihalás szélén áll az új majomfaj: „A Popa langur az emberi tevékenységnek köszönhetően fokozatosan elveszíti élő- és vadászhelyét.” – Felfedezték, mégis kihalhat:
Nagy a tét, szavazzon: melyik faj legyen az év hala? – Amelyik nem HAL ki:
Lehet, hogy találtak egy eddig nem ismert bálnafajt: „Méretéhez képest eddig sikerült jól elbújnia.” – Ez a KIHALÁS bujkálás a kisebbeknek is nagyon megy:
Eltűnt a világ legidősebb egyedül élő delfinje: „Fungie korábban legfeljebb csak pár órára tűnt el egy ír városka közeléből, most viszont egy hete nem látta senki.” – Lehet hogy csak megtért a MGTOW-mennyországba.
Vörös víz ömlik a Bácskai Nagycsatornába: „Vélhetőleg a vetőmagok védelmére használt gombaölő szereket engedhették bele.” – Akkor nekünk is lesznek menő színes állataink mint Csernobilnak? Már alig várom!!44!!
A varsói állatkertben kannabidiollal csökkentenék az állatokban a stressztA LIBATÖMÉS MIATT HŐBÖRGŐ ÁLLATVÉDŐK GONDOLOM MÁR JAVÁBAN ÍRJÁK A DROGELLENES TRANSZPARENSEKET Szóma ha mondom, segít a gondon – az állatoknál is.
Lefejezték a szlovák polipot, egykori magas rangú rendőri vezetőket tartóztattak le: „Korábbi rendőrségi vezető és titkosügynök vallomása alapján csaphattak le a hatóságok.” – Ja hogy ez nem olyan polip? Akkor nothing of value was lost that day :DDDD
 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 1.:
FENN A VÁRÓS HEGYEN
0
Ciki-cuki állapotosság.

Talán érdemes:
Nyolckor 2019-es magyar rom. kom. az HBO-on az ezerszer bevált kegyes hazugságokra építve: megrögzött agglegény (mármegint!!4!!) behazudik egy terhes barátnőt, súlyos beteg anyja ennek örömére pillanatok alatt meggyógyul és alig várja az unokát aki viszont nem filmkritikus fiától van, az „anyuka” ugyanis korábban sztriptízesként élt léha életet... A Seveleddel is az a bajom ami az összes hazai vígjátékkal: erőltetett figurák (a legtöbb mozibubus pont nem Casanova hanem bekockult geek), ugyanilyen szövegkönyv ami minél inkább igyekszik lépést tartani a mai korral, annál nagyobbat esik, utána ugyanitt 21:35-kor egyórás doksi a NAPRÓL évről Amikor megállt a sport, pontosabban a Covid állította meg. Azt kell mondjam Antoine Fuqua-nak egy fokkal jobban áll ez a műfaj (lásd a blogba is beválogatott Muhammad Ali-tisztelgését) bár elég lett volna arra koncentrálnia hogy a sportolók hogyan léptek túl a helyzeten. Nem kellett volna ebbe is belekeverni a BLM-et, pláne hogy fél kilenckor a faji kérdést is jobban közelítik meg a Cinemax 2-őn egy friss sorozat kezdőrészével ahol a kilencvenes évek Bostonjában nem 48 órára fog össze sötét lelkű fehér zsaru és kőkemény afroamerikai ügyész hogy a Város a hegyen újra békés legyen. Kilenckor ugyancsak bűnüldözés de már a Filmbox Premiumon és a kommunista Oroszországban ahol gyerekeket öldöső szörnyet igyekszik elkapni az engedetlenségéért vidékre száműzött rendőr (Tom Hardy), a 44. gyermekről beugorhat a Csikatiló ámokfutását dokumentáló X polgártárs és hát itt is azzal az érvvel söprik az ügyet szőnyeg alá hogy a sztálini SZU-ban ilyesmi nem eshet meg.

Trump rovat:
The BEST Last of 2020:
Trump nem biztos benne, hogy Ruth Bader Ginsburg tényleg azt kívánta volna halála előtt, mint amit a családja állít: „Az elnök szerint lehet, hogy csak demokrata politikusok találták ki az egészet. Az egyikük szerint ez még Trumptól is egy új mélypontot jelent.” – Ez a mélypont? Dehogy, majd ha levelet ír a nevében, az lesz a mélypont. Vagy ez:
Biden elképedt a texasi kampánybuszos akción, Trump szerint semmi gond sincs vele: „Az elnök texasi hívei le akarták szorítani az útról Biden kampánybuszát, Trump szerint nem tettek semmi rosszat.” – Gondolom ha beborultak volna az árokba, akkor is ezt mondaná.
Trump már ott tart, hogy sötét árnyak irányítják Joe Bident: „Az elnök legújabb megfejtése még a Fox News riporterét is meglepte.” – Kicsit sokat nézte a Star Wars-t, de nem eleget ahhoz hogy pontosan idézze a címét (Baljós árnyak).
Melania Trump idén kihagyta a horror tematikát a karácsonyból: „Az idei téma a gyönyörű Amerika lett, vagyis a klasszikus giccs.” – Bezzeg ha Michelle Obama csinálta volna :DDD Amúgy nem kell folyton támadnotok Trumpot, lejáratja ő magát a rajongói segítségével:
Trump hívei ellentüntetőkkel csaptak össze Washingtonban, több mint 20 embert előállítottak: „A Fehér Ház szerint több mint 1 millióan tüntettek az elnök mellett, de valójában csak pár ezren voltak.” – Kinek hisztek? A saját szemeteknek vagy a Hivatalos Forrásoknak?! Na ugye.
videó – Ránézésre öt év börtön, ahogy büntetőfékezgetett egy mercedeses – Lehet hogy Trump volt az, így akarja feldolgozni a vereséget:
Mentális Deficit – Az év híre: megbukott Trump, a legkártékonyabb bohóc: „Egy nagyon aljas szellemet eresz­tett ki a palackból, amit nem lesz könnyű visszaszuszakolni.” – ...de legalább innentől boldogan élünk, amíg. Ja nem, mert mi van alatta:
BK – Sem Trump, sem Biden nem vált meg bennünket – El vagytok tévedve, nem ez a lényeg, hanem a Züvegplafon áttörése:
Nők az élvonalban: Joe Biden több miniszterjelölésével is történelmet ír: „Nem csupán az Egyesült Államok alelnöke lesz nő az új kormányban, hanem a nemzetbiztonság főnöke és a pénzügyminiszter is. A bevándorláspolitika felelőse pedig egy kubai származású szakember lesz. Immár hivatalosan is kezdetét vette az elnöki átadás-átvétel.” – Sőt, nem csak ezzel ír történelmet:
Biden egyik első dolga lesz, hogy gondoskodjon 11 millió dél-amerikai bevándorló állampolgárrá válásáról: „Kijelentette azt is, nem fog hivatalba lépése után azonnal nyomozást elrendelni Trump feltételezett bűneivel kapcsolatban.” – Egyik szemem sír...és a másik is,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés