2021. 04. 05.
Obey. Drink. Repeat. (ápr. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Obey. Drink. Repeat. (ápr. 5-6-7-8.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 5.:
A BECSÜLET NEGYEDÉÉRT
0
KIFULLADÁSIG Orrtörésig.

Talán érdemes:
Kezdjük a húsvéti aktualitásokkal: háromnegyed tízkor prédikálásmentes biográfia az M5-ön Pablo Dominguezről aki papként-hegymászóként egyaránt Az utolsó hegycsúcs meghódítására törekedett, Juan Manuel Cotelo pedig többek közt barátai és hitközsége tagjainak visszaemlékezései tükrében mutat be egy valóban jó embert aki bár fiatalon (42 évesen) távozott az élők sorából de ezalatt többet tett mint azok akik csak beszélnek róla vagy hivalkodnak jócselekedeteikkel. Ugyanitt maradva 23:10-kor rendhagyó ünnepi program Győrből: az Öt Templom Fesztivál karanténban adásában a blogban már többször is voltmár Szent Efrém Férfikart láthatjuk-hallhatjuk. A Cinemaxon újabb, a korábbiaknál kicsit vidámabb észt darab nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 13:05-kor), Valóság és igazság helyett Bíró és becsület kapcsolatáról meg a büntetés arányosságáról amiben az egyik elítélt testvére oly sok kivetnivalót talál hogy a tárgyalótermen kívül is a bíró nyomában van, hátha rábeszéli az enyhítésre. Az ellentétek tetőzése után a jogász menekülni kényszerül, meg sem áll Finnországig ahol Kaurismakihoz illő figurákkal találkozik miközben maga is más szemmel kezdi nézni az esetet ami miatt idáig jutott. A testvércsatornán (Cinemax 2) majdnemajánlottság fél kilenctől, azért csak majdnem mert Roman Polanski (és egy időben Jack Nicholson is) mindent megtett nimbusza lerombolásáért. Anyway, a Kínai negyed detektív-sztori, ha egy réteggel mélyebbre ásunk akkor tisztelgés Raymond Chandler munkássága és a film noir előtt (megágyazva a negyvenes évek utáni nosztalgiának, lásd a Máltai sólymot rendező John Huston szerepeltetését). Privátkopó (Nicholson) legújabb megbízatása egy rejtélyes nőtől (Faye Dunaway) jön (buktassa le csalfa férjét), a sima ügyet első körben a valódi feleség felbukkanása majd a megfigyelt férfi halála bonyolítja és egyre nagyobb játszmákra derül fény, ezzel pedig a nyomozó élete is veszélybe kerül. A Chinatownt már a Polanski-botrány kirobbanása előtt is a gonoszság tanulmányaként emlegették (utána meg főleg), a hatása ettől függetlenül óriási, Renny Harlin is megidézte a Ford Fairlane-nel (SPOILER „She's my sister..she's my daughter...she's my sister AND my daughter!” SPOILER VÉGE).

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
Válságban a kapcsolatuk, de – Kim Kardashian még nem is válik Kanye Westtől – Le is szarom meg nem is. Ja várjál: LESZAROM.
Kim Kardashian és Kanye West gyerekeinek fogalmuk sincs, mi történik szüleik között: „Eltérő vélemények vannak arról, mekkora a gond a házasság kapcsolatával, szeretnék a gyerekeket megóvni a veszekedéseiktől.” – Tök hihető hogy „fogalmuk sincs”, főleg hogy ezzel van tele minden:
Küszöbön a válás: Kim Kardashian és Kanye West befejezte a párterápiátFirst world problem, LESZAROM.
Kanye West ötszáz pár cipője elhagyta Kim Kardashiannel közös otthonát: „Számos egyéb ingóság társaságában, miközben a neje a családjával vakációzott. Az ő egyik cipőjében.” – Mint Adele-nél: próbálja csak meg visszaperelni tőle, próbáljon csak meg NEM fizetni feleségtartást, a média a nyomában lesz, sőt ott is van:
GAZDAG – Kanye West őrületes vagyona – ...ami hamarosan már nem lesz az övé:
Kanye West és Kim Kardashian válásából Laura Wasser ügyvéd szakíthatja a legnagyobbat: „Laura Wasser már fél Hollywoodnak segített elválni, és ha ügyfelei megfogadják a tanácsát, a Kardashian-West válást idén újabb celebválások követhetik.” – És tessék mondani, ennek örülni kell? Igen, mert ahogy Deppnél, nála is megindult a lejáratás:
Kanye West vagy nagyon elbénázott valamit, vagy kizsákmányolta a neki dolgozókat: „Nem fizetett, késve fizetett, törvényt szegett - két nagy per indult ellene, több száz sértettel, és valószínűleg nagyon sokba fog ez neki kerülni.” – Még a válópernél is többe? LOL!!44!!!
Khloé Kardashian instasztoriban kommentálta, hogy nővére válását: „Kris Jenner pedig a családi reality új évadát promózza most, amikor robbant A Nagy Hír. Kim Kardashian maga visszahúzódik, mert félénk.” – MAGYARUL: erről fog szólni az új évad, ti vegyetek fel egy korrektort („kommentálta, hogy nővére válását”), a félénkségre meg csak ennyit:
Kardashian 182 – Kourtney Kardashian sok évi barátság után összejött Travis Barkerrel: „Biztos rabul ejtették a zenész apróságai, haha.”HA HA VERY FUNNY LESZAROM.
Kim Kardashian talán válik, de azért árul még fura dolgokatLESZAROM Hát ha fura akar lenni fell kell kötnie a gatyát, mert:
Azt pletykálják, Kanye West egy férfi sminkmágnással kavar – Mondom, ehhez képest Travis Barker szinte normális :DDD


KEDD, ÁPRILIS 6.:
THE RAGGEDY SISTERS...
0
...are doin' it themselves.

Talán érdemes:
Mára csak két nézhetőség jut de legalább egy helyen (a Sony Movie Channelen), előbb kilenckor katasztrófafilm Asylum stílusban de legalább röviden abszolválva: mikor Silvertonba érkezik A vihar magja, nem a forgószél a legnagyobb veszély hanem az azt magörökíteni szándékozók, lesz is mit fotózni mivel a helyi iskolában épp aznapra időzítik az évzárót (ezek se látták a Twistert!). Az Into the Storm max. egynekjó, ha jobban odafigyeltek volna a részletekre (autókat felemel a szél, a gyerekek meg lent szaladgálnak) még akár guilty pleasure is lehetett volna belőle – bár lehet hogy pont a bakik miatt lesz az. Ugyanitt de már 00:50-kor 2017-es horrorkomédia melyben lájkvadász bloggerinák választanak rendhagyó módszert a látogatottság-növeléshez: mikor nincs elég bűntény amiről írhatnának, maguk is belecsapnak a lecsóba és mert kezdők, foglyul ejtenek egy sorozatgyilkost hogy a „legjobbtól” tanuljanak. A Haláli csajok kultnak készült: vér, humor, társadalomkritika, és ahogy a legtöbb ennek szánt terméknél, itt is az idő vasfoga dönti el, lesz-e olyan tábora mint a Scream-nek vagy a Ginger Snaps-nek és akkor jöjjön is az idei első

LÁJKDÍSZ! rovat:
Bill Gates: Igen, én is magánrepülővel járok a klímakonferenciáraGreta Thunberg likes this.
Terrorbiztos atomreaktort helyeztek üzembe Japánban: „A létesítmény kibírja egy eltérített utasszállító repülőgép becsapódását is.” – Fukushima teljes lakossága belájkolta ezt.
Zoe¨ Kravitz 18 hónap után beadta a válókeresetetAdele, Miley Cyrus & Kim Kardashian likes this.
Alec Baldwin felesége úgy tett, mintha spanyol lenne, pedig amerikaiRachel Dolezal likes this.
A holland parlament határozatban mondta ki, hogy Kínában ujgur népirtás zajlik: „Ez az első ennyire komoly állásfoglalás európai ország részéről.” – Komoly holland állásfoglalás? A srebrenicaiak lájkolták ezt. Ja ők már nem :SSS
Kedvesek lettek – Mióta Rebel Wilson lefogyott, másképp viselkednek vele az emberekAdele likes this (az újságírók már nem annyira), csak nehogy nála is ez legyen a válás első lépése.
Nevezze át Shakespeare drámáját, ha akarja!Agatha Christie likes this.
Johnny Depp volt felesége leszbikus kalandba keveredett: „Először az utcán csókolóztak, aztán a kocsiban.”ELON MUSK LIKES THIS Bezzeg ha Depp tenné ugyanezt :DDD
Videófelvételek kerültek elő arról, hogy ausztrál képviselők a miniszterelnök íróasztalán és a parlament imatermében szexelnekBill Clinton likes this, Nap kommentjei:
0

SZERDA, ÁPRILIS 7.:
SAJTÓS MÁGNES
0
My little PONY monster!

Talán érdemes:
Kilenckor tízéves, kisköltségvetésű sci-fi a Film Mánián melyben lezuhant szondán utazó idegen létformák veszik át az uralmat Mexikó felett, ide küldi újságja fotósát egy sajtómágnás – na nem dokumentálni a dolgokat, hanem elsősorban megkeresni lányát. A csaj elő is kerül azonban a véletlenek összejátszása miatt barátaink a biztonságos hazaút helyett együtt kell hogy átvágjanak a senkiföldjén, ráadásul a Monstersben az utolsó pillanatig nem látjuk a szörnyeket, a játékidő kb. kilencven százalékában csak mennek mint a barmok egy kib***ott vulkánon, (hogy Randallt idézzem). Kizárásos alapon innentől az operatőr meg a forgatókönyves kell hogy eladja a dolgot és kettejük közül az elsőre hárul a nagyobb feladat ugyanis a színészek ukázba kapták az improvizációt, csak azok kísérletezzenek vele akiket nem zavar az ilyesmi (és nem tényleges monster movie-t várnak). 22:55-kor dettó tudományos fantasztikum a Filmcafén de viccesebben és kicsit megtévesztően elnevezve ugyanis a Simone - Sztárcsináló 1.0-nak semmi köze Signoret kisasszonyhoz vagy a magyar rockoperához, annál több Spike Jonze Her-jéhez, itt leleményes producer (Al Pacino) harap rá egy programozó által kifejlesztett Tökéletes (=virtuális) Médiaszemélyiségre (Rachel Roberts) aki kihúzza a csávából (STÁRja általi cserbenhagyás). Andrew Niccol a Truman Show forgatókönyve után 2002-ben újabb jövőbelátást tett le az asztalra: a S1m0ne által felvázolt világ gyakorlatilag itt van a nyakunkon a japán AI-celebektől a deepfake-videókig és akkor jöjjön is a

More human than human rovat:
Virtuális zenészekkel és influenszerekkel jönnek a cégek: „A CES-en megnéztük még, tudnak-e újat mutatni a vezeték nélküli fülhallgatók, és hogyan lehet egyszerűen megtanulni zongorázni.” – Környezetvédelem, takarékosság és testpozitivitás FTW. Ja nem:
Az AI dönti el, hogy ön szép-e?: „Az ujgurszürőt fejlesztő cég új programja megmondja Önnek, mit kellene csinálnia az arcával.” – És mit csinál ha nem tetszek neki? Ír egy munkatáboros beutalót? :DDDD
JELENBŐL A JÖVŐBE – Fecsegő robotok mentik meg a depressziósokat? – Szóval előbb elveszik az életkedvüket ha nem felelnek meg a szépségideálnak, aztán meg ápolják a lelküket. Logikus...ja nem az.
Terminátorrá változott a robotkutya – Sőt, Robotzsaruvá:
Robotkutyával kísérletezik a New York-i rendőrségMORE RENDŐRKUTYA THAN RENDŐRKUTYA Közbiztonság for teh win:
jelenből a jövőbe – Arra indul be az algoritmus, ha valaki előhúz egy fegyvert: „Ha a rendszer felismeri a szándékot, a mesterséges intelligencia életeket menthet.” More Skynet than Skynet. Szóval gondolatolvasással meg tudja állapítani azt amit éveken át kiképzett zsaruk nem. Érdekes tüntetések várhatók...
A Marsra küldené a robotkutyát a NASA – Küldjék a pokolba :SSS
jövőbe – Saját építésű robot etet egy férfit: „A gépet egy barátjával közösen építette, nagyjából 300 dollárból jött ki az egész.”More robot than robot, jó ötlet volt. Ja nem:
A szexrobotok rá is támadhatnának az emberekre, figyelmeztetnek a szakértők – Akkor minek költeni rájuk? Ha nők bántalmaznak férfit azzal nem foglalkoztak, ha robotnő teszi ugyanezt, azzal se fognak...
Magyarországra érkezett a robotkutya: „Feje nincs, hasonlít egy sáskára, de nem világos, hogy mire jó.” – Dehogynem, csak tudni kell mit művel az imádkozó sáska a seksz-partnerével.
 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 8.:
YOU MUST OBEY!!44!
0
A SZOLGÁLÓLÁNY dada meséje.

Talán érdemes:
Háromnegyed tizenegykor friss oknyomozás első része az HBO-n melyben a 2004-es Knutby-beli sajnálatos eseményeket porolják le. Akinek kimaradt, összegzem: egy zárt, szektaszerű keresztény csoport uralt egy kis falut és meg is úszták volna különösebb médiafigyelem nélkül ha nem történt volna egy gyanús haláleset (és ha az áldozat szomszédja is megúszta volna a még gyanúsabb lőtt sebeket). A nyomozás során egyre őrültebb dolgok kerültek elő, a tettes a pásztor dadaként alkalmazott szeretője volt és azt állította, Isten parancsára végzett annak feleségével, és ez még csak az eleje. Most, bő másfél évtized után az egykori hívek készek voltak megnyílni Henrik Georgsson kamerája előtt és válaszolni Martin Johnson ill. Anton Berg kérdéseire – az Imádkozz, engedelmeskedj, ölj újra bizonyítja hogy a fanatizmus vallásfüggetlen de talán nem pont Húsvét környékén kellett volna műsorra tűzni. Kicsivel arrébb (HBO3) másfajta doksi kilenctől, talán a stand up jövőjét is felvázolva mivel Chelsea Handler legújabb előadásának (Evolúció) bemutatója már a Covid idejére esett így egyúttal a közönség távolságtartását is tesztelték vele, közben a Cinemax 2-őn fél kilenckor folytatódik a Város a hegyen is a 2. résszel.

Kis hírek a nagyvilágból:
Masszív, 7-es erősségű földrengés rázta meg Fukushimát: „Alig egy hónappal az atomkatasztrófa 10. évfordulója előtt.” – Lehet hogy a Természet így emlékezik rá.
16 embert öltek meg Mianmarban, miután a hadsereg megüzente, hogy fejbe lőhetik a tüntetésen résztvevőket: „Szombaton van a fegyveres erők ünnepnapja, a puccsista hadsereg el akar fojtani minden tüntetést.” – És ha ők így ünnepelnek?...
Kanada meglépte: tényleg terrorszervezetnek minősítették a Proud Boyst: „Az al-Kaida és az ISIS mellé kerültek.” – Kicsit túltolták, de legalábbis lemaradtak:
Biden kormánya leveszi a jemeni lázadókat a terrorszervezetek listájáról: „Ha a húszi lázadók nem minősülnek tovább terroristáknak, akkor az általuk ellenőrzött területekre is lehet humanitárius segélyszállítmányokat küldeni.” – A távolban valahol FELSÍR felröhög egy binladen.
k – A kínaiak megépítik a jövő városát: „A 16 milliós Csengtu vezetői előre gondolkodnak, egészen elképesztő tervek láttak napvilágot a városról.”RACCOON CITY LESZ AZ ÚJ NEVE ÉS MINDEN LAKÁSBAN LESZ ÁTNEVELŐSZOBA IS Wait, a challenger appears:
Szaúd-Arábia új várost épít, ami egyetlen, 170 kilométer hosszú vonal lesz: „Ez is a neve: The Line.” – Nagyon logikus és még annál is praktikusabb. Ja nem, de ez senkit se zavar:
MBS sci-fi várost álmodott a sivatagba, és ölni is hajlandó érte: „A szaúdi koronaherceg repülő autós, dínóparkos ökovárost akar építeni egy kisebb országnyi területre, és az sem zavarja, hogy ott már laknak emberek. Vagy hogy az ötleteinek nincs túl sok értelme.” – Úgy látszik ott sem kérdezik meg a békákat a mocsár lecsapolása előtt. Nade wait, a challenger appears:
k – Újabb képtelenséggel állt elő Dubai: „Nem felhőkarcoló, se nem mesterséges sziget, viszont meglehetősen giccses és túltolt az új dubai szuperfejlesztés.” – Kitalálom: egy gigaváros ami körbeéri a Földet az Egyenlítő mentén?...na mindegy,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés