2021. 04. 12.
Winter is here again! (ápr. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Winter is here again! (ápr. 12-13-14-15.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 12.:
JAY ÉS A NÉMA BULI
0
Ahol még a ser is kóser :)

Talán érdemes:
Az HBO-n nagyonfriss sorozat nyolctól lejárt szavatosságú agendákkal (szuperistenesdi, blackwashed viktoriánus kor és túltolt feminizmus). Érdekes megfigyelni hogyan változnak-tolódnak át a természetfeletti erők: Superman és társai hatalma előbb felnőttekkel harcoló young adultokba, most pedig pár nőbe („Érintettek”) költözött akiknek a korabeli Nagy-Britannia patriarchátusával kell megküzdeniük. A Nevers Joss Whedon tévés visszatérése...lett volna de őt elérte a mítú-hullám így Philippa Goslettre hárult a munka hátralevő része – hát, meglátjuk, bár sok jóra nem számíthatunk ha már a Telex újságírójának is feltűnt hogy a gonoszok mindenképpen a gazdag, középkorú fehér férfiak. A Cinemaxon ugyanabban az időben (későn kapcsolóknak holnap ugyanitt 13:30-kor) jó értelemben vett multikulti vígjáték amiben többszörös culture clash-t kapunk és vele a kérdést miszerint képes-e a (nem csak és kizárólag heteró-sekszuális) szerelem hidat verni a generációk óta fennálló ellentétek (izraeliek vs. németek illetve palesztinok) közé. A Kóser csók nem erőlteti a toleranciát csak csendesen érvel mellette, ugyanitt maradva háromnegyed tíztől a manapság divatos Néma bulik adják a keretet egy art-thrillerhez, ilyenre ugrik el egy leendő házaspár nőtagja is de az elsőre befogadó társaságról egy baleset után kiderül hogy minden tagjának van valami sötét titka.

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
Így néz ki a várandós Emily Ratajkowski, miközben bikiniben pózol – Vagy anélkül, mert:
1991 vs 2020 – Emily Ratajkowski újra elkészítette Demi Moore fehérneműs terhesfotójátLESZAROM ...avagy így kösd össze a munkát az áldott állapottal:
Emily Ratajkowskit olyan szögből fotózták ruhareklámjához, mintha egy felnőttfilmre készültek volna – Hát már az sincs messze:
Meztelen szelfit posztolt Emily Ratajkowski, emberszabású Micimackónak érzi magát – Igen, ilyenkor ő is csak olyan nő mint bármelyik...ja nem:
Szavazzon! Felháborító Emily Ratajkowski szülés utáni alakja?LESZAROM, engem nem az alakja háborít fel hanem hogy még ezt se tudja mellvillantás nélkül megoldani :SSS
Itt az első fotó – Megszületett Emily Ratajkowski első gyereke: „A modell egy szoptatós képpel jelentette be a baba érkezésének dátumát és nevét.” – ...a nemét meg majd eldönti a gyerek. És basszus tényleg:
Emily Ratajkowski terhes, és csak 18 év múlva tudja meg a gyermek nemét: „(...) A 29 éves modell hosszas interjúban értekezett ezzel kapcsolatos gondolatairól. A szülők szerint a gyermekük neme csak akkor derül majd ki, amikor ő maga közli velük 18 éves korában. Minderről érzelmes esszében nyilatkozott (...) és hozzátette, fiatalabb korában mindig is kislányt képzelt el, de egyaránt tart attól, hogy lányt vagy éppen fiút szül majd ebbe a világba.” – BRÜHÜHÜÜ, neki aztán van oka siránkozni ezen meg azon is hogy „there is nothing worse than the undisturbed sleep of a white man in a patriarchal world”, na mindegy, ebből is kihozta amit lehetett és legalább a terhesfotós-meztelen posztjainak búcsút inthetünk...vagy mégsem, mert:
INSTAHÍRADÓ! – EMILY RATAJKOWSKI VAJÚDÓS KÉPET IS POSZTOLT MAGÁRÓLÉDES FASZOM, mint Shay Mitchell és Beyoncé...a szülőcsatornáját nem akarta bekamerázni?! Ja, és LESZAROM!
az a bizonyos névelő! – Chrissy Teigen véletlenül elárulta, fiút vagy lányt vár – Pedig már Demi Lovato is megmondta hogy ez nem menő, Ratajkowski is megerősítheti :DDD
 

KEDD, ÁPRILIS 13.:
NEON DEMONS HEROINES
0
A gyerekkor végállomása.

Talán érdemes:
20:50-kor újabb friss retrószéria kezdő epizódja az HBO-n és itt is ambivalens érzéseim vannak mert a Végállomás gyermekei elkészültét sem indokolja semmi: Christiane F. sztorijáról a maga idejében ezer bőrt lehúztak és max. az én generációmnak lehet érdekes a 13 éves (!) korától heroinfüggésben élő és az azt (meg a velejáró bulizást) prostitúcióból fedező csajszi. Ő anno könyvbe öntötte privát poklát, ezt adaptálta 1981-ben Ulrich Edel, megragadva az akkori kilátástalanságot (ehhez persze kellett a Bowie berlini trilógiájából filmzenévé avanzsált Heroes is, a zenei út vége a U2-féle Zoo Stationnél volt akik az immár egyesült német fővárosban keresték az ihletet az Achtung Babyhez). Christiane-ét azóta már lekörözte ezer egyéb híres és noname függő könyve (nálunk pld. Kelemen Annáé és Kubiszyn Viktoré) meg a belőlük készült mozik (nálunk pld. Szabó Győzőé), ráadásul Philipp Kadelbach az It’s a Sinhez hasonló utat választott vagyis cukormázas képet fest a megidézett korról és az egyik legkeményebb cuccról meg arról, hogyan keresik meg a rávalót. Természetesen a főhősnő is jóval idősebbnek van ábrázolva de ezen túl is vannak átírások-hamisítások az originálhoz képest, hogy Bowie-val mit műveltek azt hagyjuk viszont ha már zene és kult, a retekklubbon meglepőt lépnek 22:50-kor mivel a XXI. század aktuális része a Prae-n is rendszeresen feltűnő A.E. Bizottságról szól. Tíz perccel előtte (azaz 22:40-kor) többcímű (Cartel War, Dismantle ill. Disrupt), bő tízéves akciózás a Filmbox Pluson ami már a maga brutalitásában foglalkozik a Kartell háborúval amit itt magasan képzett kommandósok vívnak mexikói bandák fejeseivel pedig igazán tudhatnák hogy a teljes legalizálás az egyedüli megoldás, Dél-Amerika meg a közbiztonság melegágya:

Turisztikai rovat:
barangoló – Végig mernél menni a halál országútján?: „Ilyen Bolívia legveszélyesebb útja, amely több ezer ember haláláért felelős. De kik építették és miért így?”LESZAROM Hogy végig mernék-e menni? Mi az hogy, nagyonis, négy gyerekkel meg egy lakóautóval is:
gyerek – emberi sorsok – Vulkán támadás 5 gyerekkel: „Nicaraguában még mindig folyik az élet, egy tó közepén egy vulkán tetejéről integet a ködből egy 7 fős család.” – Következő úticélnak javaslom Izlandot és Saint Vincentet.
Kényszer? Választás? Amerikában milliók élnek nomádként: „Sokan „hajléktalannak” hívják őket, de ezt határozottan visszautasítják.” – Hát igen, attól függ milyen autóban laksz és merre vándorolsz:
TikTokon keresett feleséget, most egy lakóautóban utazgatnakWait, a challenger appears:
Vírusbiztos lakókocsival vágott neki a világnak egy brit pár – ...és ez bármelyikünk számára nyitott lehetőség. Ja nem.
TANANYAG LETT A FÖLDET KÖRBEHAJÓZÓ MAGYAR CSALÁDLÁSD FENTEBB Igen, tananyag, sőt elrettentő példa:
Karantén helyett körülhajózza a Földet a magyar család: „Szigetek, viharok, karácsony. Nem éppen szokványos életforma az óceáni hajózás, de ez a magyar család beleszeretett.” – Biztos később is jó ötletnek fogják tartani. Ja nem:
Ez a házaspár már nem annyira örül, amiért mindenüket eladták, hogy utazhassanak: „Amikor azt mondjuk, mindenüket, komolyan értjük. A feleség 10 ezer dollárért (3 millió forint) még petesejteket is adományozott.” – Hát, legalább nem seksz-munkát végzett :SSSS
ÚtON – Hogyan kalandozzunk a Kínai Nagy Falon?: „Lehet ám sétálni, mászni, sőt még aludni is rajta ha igazán bátrak vagyunk!” – Á, az igazi bátorság a határátlépéshez kell arrafele, lásd a felette levő cikket:
Turistáknak kötelező az anális teszt Kínában: „Az állampárt hallgatott az orvosokra.” – ...mert LESZAROM már végeztek a többmilliárd ottani állampolgár anális ABÚZ akarom mondani vizsgálatával ^^
 

SZERDA, ÁPRILIS 14.:
FÁCÁNTOLLAS INDIÁNOK
0
A világ közepe után mögötte is!

Talán érdemes:
Nyolckor ugyancsak szerelmes toleranciamese, ugyancsak jól megoldva, újra a Cinemaxon de már sötétebbre hangolva és Kanadából, azon belül egy indián rezervátumból. Itt fogad öribarinőséget két kislány, véd-, és dacszövetségüket azonban kikezdi a realitás, ha nem a családi zűrökkel akkor az első szerelemmel ami egyiküknél fehér, abszolút kívülálló srác képében jelenik meg. A Világ mögött úgy érint egyszerre sokmindent (törzsi hagyomány kontra modernség, „tiltott” viszony, női identitás és akár testkép is) hogy nem akar semmit rádumálni a nézőre vagyis sokkal jobban (és STÁRok nélkül!) nevel nyitottságra mint a direkt ezért készült társai. Fél tíz előtt öt perccel dán válasz a skandináv krimikre a Moziverzumon ahol sárkánytetkós csaj helyett valamivel hétköznapibbat-idősebbet keresnek. Az okot egy iker testvérpár húsz évvel korábbi meggyilkolása illetve annak most leporolt aktája adja: mivel akkoriban elitsuliba vezetett a fő szál így a nyomozók hanyagolták az ugyanakkor eltűnt lány esetét aki most valószínűleg hajléktalanként tengeti napjait. A Fácángyilkosok a Nyomtalanul folytatása de annak ismerete nélkül is élvezhető – vagy nem merthogy itt sem fukarkodtak a beteg jelenetekkel.

Greta Thunberg rovat:
Eljött az anti-Greta Thunberg: „Egy jobboldali amerikai think tank beállt Naomi Seibt, a klímaszkeptikus 19 éves német lány mögé, hogy felvegyék a harcot Berlin ragályos környezetvédelmi politikájával.” – ...és a józan ésszel szemben. Mondjuk nem lep meg hogy senki sem a két szélsőség közötti arany középutat keresi:
Greta Thunberg tiltakozik, amiért az EU nem hagyná, hogy a tejtermékek vegán alternatíváit is tejtermékeknek nevezzék: „Már bőven 2021 van.” – Hát igen, nem hittem volna hogy lehet hülyébb év a tavalyinál de belehúztak:
Szobrot állítottak Greta Thunbergnek, kitört a botrány – Ezt is ledöntik és egy BLM-aktivistáét rakják a helyére? LOL!
Bélyegre került Greta Thunberg: „A kamasz klímaaktivista svédbelföldi levelekre kerülhet csütörtöktől.” – Lásd fentebb.
A kiló nem százat jelent – 18 éves lett Greta Thunberg: „És egy bizarr Black Mirror-epizódba illő posztban köszöni meg a jókívánságokat!” – ...igazolva a konteósokat akik szerint a szülők álltak a háttérben („my evil handlers who can no longer control me! I am free at last!!”).
danube – Greta Thunberg nagyot hibázott: „A klímaaktivista leginkább az indiai kormányt haragította magára lépésével.” – Én általában ezerrel ekézem de most ki kell mondjam hogy EZÚTTAL NEM Ő A HIBÁS:
Greta Thunberg és Rihanna arcképét égették a kormánypárti tüntetők Indiában: „Mert kiálltak a tüntető gazdák mellett. India kormánya közben már nemzetközi támadásokról beszél az országuk ellen.”Önélzetesek kis latolok, mi lesz a következő? Hadat üzennek Svédországnak? :DDD
ZÖLDENERGIA – A nulla kibocsátás elérése áldozatokkal jár: „Hús nélkül, repülés nélkül, hajók és beton nélkül, kis autókkal és 60%-kal kevesebb áramfogyasztással talán sikerül.” – ...vagy nem, mert:
Van, hogy a környezettudatosság több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt: „Nem sokat érünk el azzal, ha nem kérünk szívószálat a gyorsétteremben, sőt nagyon úgy tűnik, hogy környezettudatos döntéseink sokszor akkor is fokozzák a környezet terhelését, ha látszólag enyhítik azt. A magyarázat a rendszer logikájában rejlik, állítja a közgazdász.”Nap (tavalyi :D) kommentje az eggyel feljebbi cikk alól:

RHalacska 2020.02.15. 13:21:07
Senki nem beszél a felesleges fogyasztásról, a feleslegesen cserélt mobiltelefonokról, autókról, TV-kről, stb. Ha ez nem lenne, sokkal előrébb lehetne a környezetvédelem. Mondjuk akkor a 30% feletti munkanélküliség jelentene gondot. Konkrétan 1994-2013ig volt 4 mobiltelefonom, azóta meg 5. És utálom cserélni, csak akkor cserélem, ha törik, vagy tönkremegy, vagy minő meglepetés az androidosok szeretnek végtelenül lelassulni.... ahogy a az Iphone-ok is. Erre a felesleges fogyasztásra kellene ránézni. Anno a villanyóránál 16A-es biztosíték volt sok háztartásban, meg 12A(!) most meg a 32A is van ahol kevés....


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 15.:
BRACE YOURSELVES...
0
...Cen Tyrion IS coming!!

Nem érdemes:
...csak ha vevők vagyunk a KRAMER KONTRA KRAMER Allen kontra Farrow per sokadik felmelegítésére amihez az ihletet egyértelműen a Neverland elhagyása adta és itt sem a tények felderítése hanem elferdítése folyik vagyis mindent úgy válogattak össze hogy Allenre ráhúzzák a molesztálási vádat. Ne érts félre, sokáig pont a Soon-Yi ügy miatt negligáltam Woody dolgait és ha a másik felet is meghallgatták volna illetve nem szőttek volna bele konkrét hazugságokat (pld. hogy miatta nem kapott szerepet egykori felesége) akkor talán még kíváncsi is lennék rá, így ez is csak egy négy részes hangulatkeltés – akit érdekel az este háromnegyed tizenegykor megtalálja az HBO-n.

Talán érdemes:
Kicsivel előtte (22:40-kor) rövidke drámázás a Filmboxon amit Dee Wallace-Stone tesz jobbá mert egyébként a Nem ördög, nem angyal se forgatókönyvileg, se színészileg nem nagy dobás. Forró vérű csaj lába alatt főnöke megkéselése után a talaj is felforrósodik így stoppal menekül, szerencséjére egy frissházas párocska felveszi ám mivel röviddel ezután baleset áldozatai lesznek, a lány meglátja a lehetőséget a srác szüleiben (Wallace-Stone, Kevin Dobson) akik fiuk menyasszonyának hiszik csakhogy felbukkan a megszurkált régi ismerős és zsarolásba kezd... Mondom, nem túl eredeti (lásd: No Man of Her Own, Mrs. Winterbourne) de legalább a 90 perces tűréshatáron belül marad. Féléjfél után öt perccel a Római Birodalom északi határán, a későbbi Nagy-Britannia déli részén dúló harcokba ugorhatunk el a Filmcafe segítségével, ide küldik rendet teremteni az ókor elit osztagát, a SEAL TEAM SIXET Kilencedik légiót miután a TÁLIBOK pikt törzsek nem nyugszanak ám a rutin bevetés hamar ellenséges vonalak mögötti meneküléssé válik némi túszmentéssel megspékelve ugyanis a megfogyatkozott létszámú csapatnak vezetőjüket is ki kéne hoznia. Nem a Centurion az első vagy utolsó amelyik felugrik erre a vonatra de legalább visszafogták a számítógépes grafikát (és még Olga Kurylenko, Dominic West és Michael Fassbender is ott van benne) de ha már (fiktív) múlt, jöjjön is a

Trónok harca rovat:
podcast – Így lett a Trónok harca az emberiség történetének része – ...az Amazonas törzseitől egész a Szahara beduinjaiig. Hát igen, minden korszak olyan legendákat kap amilyeneket érdemel, nekünk II. VH utániaknak ott volt Tolkien és Michael Ende, az elkényeztetett XYZ-generációnak meg a GoT gyilokpornója: „A tíz éve indult sorozat most visszatért a kerek évfordulóra.” – Nocsak, Martin megírta a befejezést? Ja nem, csak ismétlések-folytatások-előzmények jönnek:
Több Trónok harca-előzménysorozat készülhet egyszerre: „Az HBO nem akarja a véletlenre bízni a dolgot.” – ...ezért tartanak egyszerre öt vasat a tűzben pedig elég lenne EGY könyv:
George R.R. Martin több száz oldalt írt tavaly a Trónok harca-folytatáshoz: „Így már csak több száz oldalt kell megírnia.” – Az eddigi tempóját ismerve gyerekjáték lesz.
! – Gumicukor – Már megint gyönyörűek voltak a Trónok harca nőiÉBERSÉG!!!! indexes elvtársak, mi ez a tárgyiasítás? Mi ez a patriarcha megközelítés?! Tessék szépen haladni a korral:
STREAMING – Nem lesz annyi nőkkel szembeni erőszak a Trónok harca spin offban: „A House of the Dragon egyik főszereplőjét alakító Olivia Cooke szerint az új sorozat nem lesz ezen a téren olyan brutális, mint a híres előd.” – Hát úgy tűnik akkor a csürhének más népbutítás után kell néznie, BRÜHÜHÜÜÜ.
Nagy sorozatkvíz: mi volt Daenerys beceneve a Trónok harcában?LESZAROM Ja nem az, hanem:
0
Broadway-előadás is készül a Trónok harcából: „A sorozat kedvenc karakterei is szerepelni fognak a 2023-ban debütáló színdarabban.” – Azok is akiket már kinyírtak? Bobby Ewing likes this!
Lehet, hogy Khal Drogo és Khaleesi ismét találkoznak?MEG AZ IS LEHET HOGY LESZAROM Lásd fentebb.
cineart – George R.R Martin seggfejnek nevezte a rajongóit: „Az írónak elege van abból, hogy ennyien elégedetlenek és állandóan követelőznek.” – Lövessen közéjük oszt’ jónapot. Nap kommentje:

Alex Z 2021.02.09. 13:44:08
Egy olyan emberről beszélünk, aki egyszerűen elvesztette a kis tehgetségét, amivel "felfutott". Nem alkotói válságban van - huzamos válságban. Vége. Kiégett, nem tud már írni. Most is azt szavalja, hogy több száz oldalt írt már... De hát könyörgöm: az egész tétel lehet 1000-1200 oldalas, már 10 éve (!) írja... irogatja... pingálgatja... Hagyjuk. Ismerem ezt az érzés, néha elkapja az írókat, de túl lehet rajta lendülni, ha nagyon akarod - másrészt nyugodtan bevallhatná, hogy nem tud most lakotni, és nem lenne rajta a nyomás. Elmegy az öreg anélkül, hogy befejezné ezt a darabot.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés