2021. 05. 01.
Nem állhatsz le, ez Dzsungelország! (máj. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem állhatsz le, ez Dzsungelország! (máj. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 1.:
TODAY IS NOTHING SPECIAL
0
Alien a mágus agyveleje!

Talán érdemes:
Nyolckor (lemaradóknak holnap 12:45-kor) valós történet alapján (MUHAHA, hát persze) készült helycserés thriller a Film4-en melyben megszólalásig hasonlító női ikerpár tagjai (NOOMI RAPACE Margaret Anne Florence) irigylik a másik életét (családanya/szingli) és bújnak egymás bőrébe hogy egy gyilkosság után véglegesüljön a felállás és a túlélőre háruljon férje-gyerekei megvédésén túl az elkövető lebuktatása is. Az Ikertitok gyengéje a nehezen hihető szitu: nem létezik hogy a hitvesi ágyban meg a gyerekek nevelésében is feltűnés nélkül helyt álljon a pót-személy (ha meg igen, az elég beteges), viszont „érdekes” (vagy inkább kényelmetlen) lesz az éneklésről-zsűrizésről színészetre váltott Paula Abdult rendőrként látni. Egy órával később (21:00) megint multikulti főzőcske (A séf ajánlata) de már a Film Now-n és kicsit az Indokína sztoriját idézve: előmenetelével elégedetlen indiai szakács (a forgatókönyvért is felelő Aasif Mandvi) a családi kajáldában talál újra önmagára és tehetségére mikor apja szívrohama miatt át kell vennie annak helyét a konyhában. A Today's Special sima feelgood movie de egynek így is jó, kellemetlen mellékízt sem hagy maga után – hiába, 2009-ben még erőltetés nélkül ment az ilyesmi Halivúdnak, a kötelező diverzitás óta ez is megváltozott. Más: ha már kedden ízelítőt kaptunk Koltai Róbert komolyabbik oldalából, tíz előtt tíz perccel a mai naphoz illő ismétlésgyanússággal (Csocsó, avagy éljen május 1-je!), ugyancsak passzoló csatornán (ATV) láthatjuk úgy ahogy megszoktuk. 2021-ből visszatekintve egyértelmű hogy a Sose halunk meg volt az ami „megcsinálta” Koltait és ezzel valamelyest a továbbfejlődést is elvágta nála mivel utána szakmányban gyártotta az egynevű, édesbús figurákat (Ámbár tanár úr, Szamba, stb.). Az orosztanár Csocsó is Vállfás Gyuszi (nem oly távoli) rokona, őt is egy fiatalember visszaemlékezésein át ismerjük meg, ő is nélkülözhetetlen és öntörvényű, a Gulágot is megjárta pár szovjetellenes(nek ítélt) dalocska eléneklése miatt, ami mégis kiemeli az az ügyesen elhintett bölcsesség, pld. a tanmese a parasztról akinek választania kell hogy felesége szülésében segít vagy az égő pajtát oltja hogy mentse a teheneit. Nemes tettekkel érkezik a hétvége első testvérpárja is kilenckor a Filmbox Plus-ra akik közül az egyikre (Brett Moses) zenészkarrier vár...na, ha nem kéne folyton a hátát tartania balhés bátyja (Ryan Hurst) miatt. Bár kicsit vanity project-szaga van (Moses írta, rendezte és főszerepel is benne) de country-rajongóknak bejöhet.

Év filmje rovat:
The Netflix Edition:
popkultúra – Borzongató a Netflix legújabb skandináv horrorja: „...és nem a jeges tájak miatt. Red Dot-review”Év filmje. Ja nem:
netflix KRITIKA – Vörös pont – Zseniális alapötletet csapnak agyon a svédek – Mi van ha eleve ez volt a cél?
netflix KRITIKA – A barátaim mind halottak – A lengyelek megcsinálták az év eddigi legvacakabb vígjátékát – Lásd fentebb.
Lehet-e egy kislány egyszerre ronda és szép?: „A valódi nevét sem tudják, mégis az irodalom egyik legnagyobb sztárja lett az olasz Elena Ferrante. Új regényének megjelenése világszenzációnak számított, a Netflix pedig már fél éve bejelentette, sorozatot készítenek belőle. Kritika A felnőttek hazug életéről.” – Sőt, a Férfiakéról is:
streaming KRITIKA – Túl a vörös kanapén – Nem csak véres, de néha kifejezetten vicces is: „A (...) Nagy pénzrablás alkotói ezúttal három megalázott, kihasznált, de büszke és találékony örömlányt tettek meg főhősüknek, akik nem csak túlélni akarnak, hanem megkapni a jogos jussukat. Új sorozat a Netflixen!” – ...Ígéretes Fiatal Nőkkel akik mindegyike a Feminizmus megszemélyesítője. Ja nem: „Legalább ma nem dugtak seggbe. Leléptünk még nyitás előtt” – mondja (...) az egyik vértől mocskos prosti a másiknak, miközben töltőceruzával kilyuggatott barátnőjüket egy kuncsaftjuk, egy állatorvos műti meg.”Év sorozata, kihagyom, ahogy ezt is:
cinematrix – Szájpecekkel, bőrruhában, ostorral szórakoztat a Netflix sorozata: „A készítők szerencsére hozták az előző évad színvonalát, sőt, emeltek is rajta.”Still better love story than TWILIGHT Bridgerton:
Bár a második évad még nincs is kész, a Netflix mégis még legalább két évad Bridgertonnal készülÉv sorozata, remélem lesz akkora bukta mint a készülő Gyűrűk Harca-széria és akkor már csak a gyilkosokat bálványozó sz**oknak kell veszteséget termelnie:
CINEMATRIX – Turistákat mészárolt, most róla szól a Netflix: „(...) A történet középpontjában Charles Sobhraj áll, aki a hetvenes éveken a Távol-Keleten mészárolt le hátizsákos hippiket, hogy azoknak az útleveleivel bejárja Ázsiát.” – ...így harcolva a white male & female privilege ellen. És tényleg, mert: „A sorozatban szó van rasszizmusról, lelkiismeretről és annak hiányáról, bátorságról és társadalmi kirekesztettségről. A jelmezek, a smink és a haj, a díszlet és a forgatási helyszínek egyaránt kiválóak. A színészek szintúgy. A történet elgondolkodtató. A karakterek emberiek, néha félelmetesek, máskor felemelően esendőek. Nem csoda, hogy A kígyó megjelenése óta a napi top tízes listán van.”AZ SEM LESZ CSODA HA LESZAROM Év sorozata, az áldozatok szülei tuti lájkolták ezt!44!!!!
 

VASÁRNAP, MÁJUS 2.:
PROGRESS, INTERRUPTED
0
Így neveld az álmaidat.

Talán érdemes:
Május első vasárnapja természetesen az anyáké és ezt nem csak a Film4-en gondolják így de az övék a legkorábbi ilyen program, az Így neveld az anyádat! este nyolckor kezdődik és Eva Mendes alakítja benne az egyedülálló, középkorú de lélekben továbbra is fiatal mamát akinek kamasz lánya (Cierra Ramirez) pont olyan mint ő volt tizenhét évesen. Saját hibái (korai gyerekvállalás) ismeretében érthető ha meg akarja neki spórolni a munkába állást meg az esti iskolákat ám mivel az alma nem esett messze a fájától, igencsak nehéz dolga lesz a meggyőzéssel. Még jó hogy iskolai tanárnője (Patricia Arquette) megismerteti a lányt a felnövés folyamatával pár tanmese segítségével...vagy nem, mert Ansiedad innentől meg van győződve arról hogy minden hallott-olvasott tapasztalatot át kell élnie a felnőtté váláshoz. A Girl in Progressben több lehetőség volt melyek nagy része kiaknázatlanul maradt de talán így is segít a lázadó lelkek közti eligazodásban, negyed tízkor ugyanezt a vonalat viszi tovább a Duna TV azzal a keserédes olasz vígjátékkal melyben anyja fiatalkori elvesztésén jóval idősebben sem tudja magát túltenni egy újságíró és a múlton rágódva tulajdonképp magát köti gúzsba úgy kapcsolatai mint önmegvalósítás terén. A Szép álmokat! Massimo Gramellini könyvének (Álmodj szépeket) kicsit megvariált feldolgozása Marco Bellocchiótól aki idős korára jócskán meghaladta korábbi fenegyerek stílusát: hozzálassult az életkorához (talán a kelleténél jobban is), az emlékeket flashbackekben ütközteti és nem fél a szentimentalizmustól sem vagyis aki bírja az efféléket annak katarzisban lehet része, a többiek néha vudiellenes önsajnáltatásnak fogják látni. Berenice Béjo kedvéért talán belenézek, most pedig váltsunk is a nem ünnepi műsorokra mert a Dzsungelországgal lesz némi testvérbosszús ketrecharc is nyolckor az HBO-n ahol a két ifjú Kaminski (Charlie Hunnam és Jack O'Connell) egyikük tartozása miatt szívességet kell hogy tegyen a környékbeli nagymenőnek. Így kerül autójukba nem kívánt női mitfahrer (Jessica Barden) aki szinte el is téríti őket road tripjük másik nagy céljától vagyis egy fontos mérkőzéstől és az arra való felkészüléstől... Éjfél előtt öt perccel a demokráciaexport árnyoldalai lesznek terítéken a TV2-őn ahol lelkiismeretes ezredes (Helen Mirren) kerül nehéz döntés elé mikor a régóta megfigyelt afrikai terrorista sejtről megtudja hogy öngyilkos robbantásra készül és a megelőző dróntámadás útjában csak egy velük tartózkodó kislány áll. Az Élet ára magyarítása kissé közhelyesre sikerült, az angol eredeti (Eye in the Sky) jobban lefedi azt a megfigyelős témát amivel Gavin Hood már korábban is foglalkozott az Ender’s Game-ben de a fókusz ezúttal a katonai-politikai bürokrácián van ill. azon hogy az útvesztő végére mennyi marad meg a humanista ideákból (nem sok).

A seksz, a szipu rovat:
The Poliamória Edition:
„Sokáig csúnyának tartottam a nemi szervem, pedig nagyon divatos” – ...és mit szoktak tenni a divatos ruhákkal? Igen, pontosan azt. Jó újra látni az ébredősekszualitásos propagandát...ja nem.
Csajok & Pasik – Hamar kiszeretek a nőkből. Menthetetlen vagyok?: „27 évesen változhat még egy olyan pasi, akinek a kitartás nem az erőssége?”Keep calm: ha pénzed van akár 72 évesen sem kell változtatnod csak ha lúzer vagy:
Olivia Wilde és Jason Sudeikis újraépítik a kapcsolatukat, de csak baráti minőségben: „...merthogy a színésznő még mindig fülig szerelmes Harry Stylesba, minden szabadidejét az énekessel tölti.” – De azért egy kis cuckolding majd belefér az őszinteség nevében:
Willow Smith bejelentette, hogy a többszerelműség híve, mert senkit nem akar megcsalni – Véletlenül sem azért mert érzelmileg még nem nőtt fel. Sebaj, majd 30 fölött ő is hirtelen konzervatív lesz.
Ezt az indiai nőt szülei adták férjez, azóta elhagyták, és egy házaspárnál talált testi-lelki vigaszt: „Azóta két gyerekkel gyarapodott a család, sejthető felállásban.” – Szóval egy rákényszerített szélsőségből (gyerekházasság) egy ma menő másikba ugrott (összevissza k*ás).
18+ AZ ESKÜVŐJE MÁSNAPJÁN BUKOTT LE, HOGY ANÁLIS SZEXRŐL CSETELT A SZERETŐJÉVEL: „Ez az amerikai férfi már másodszor bukott le ebben a kapcsolatában, ezúttal a szeretőjének a gyereke vette fel a kapcsolatot a menyasszonnyal.” – Csak próbált nyitott lenni, már ez is baj?!
18+ Szvingerek, poliamorok és monogámok: kinek jobb a szexuális élete?ÉDES FASZOM, nyakunkon a járvány, a legtöbben annak örülnek ha a már meglevő monogám szerelmeik meg a barátságaik nem mennek szét és ti még mindig centivel méricskélitek a first world problémáitokat: „(...) nem lehet egyértelműen kimondani, hogy a monogám kapcsolatok nagyobb elégedettséggel járnának, vagy magasabb minőségűek lennének, mint a nem monogám kapcsolatok. A nem monogám kapcsolatok sem egyformák, nemcsak dinamikájukban különböznek, de abban is, hogy mennyi előnnyel vagy hátránnyal járnak, és hasonló a helyzet a monogám kapcsolatokkal is. Érzelmileg és szexuálisan elégedettnek lenni itt is, ott is lehetséges.” – Értjük: minden szerelem egyenlő, de azért a PROLIamórok egyenlőbbek...és tényleg, a toxikus maszkulinitás mellé mostantól odavéshetjük a mérgező féltékenységet is:
Szabadnem–blog – Mi a különbség az egészéges féltékenység és a mérgező féltékenység között?MAJD A SARIATANÁCS ELDÖNTI Á, adjunk nekik egy esélyt, olvassunk tovább: „(...) Ez a cikk egy poliamor szerző nézőpontjából íródott. Ha sosem hallottál még a poliamoriáról (és általában a nem-monogám kapcsolati formákról), itt olvashatsz róla bővebben.” – Eddig olvastam de ahogy elnézem az se járt jobban aki egy sorral tovább bírta:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon), ne feledjétek az anyák napját!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés