2021. 05. 08.
Az utolsó cigarettavég (máj. 8-9.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az utolsó cigarettavég (máj. 8-9.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 8.:
SO BLUNT, SO EDGY!!
0
Lány a zéróvonalon.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn 20:30-kor (lemaradóknak holnap ugyanitt reggel negyed tízkor) Svájc Oscar-nevezését csíphetik el a sznobok és bár az Én húgom azóta kiesett a jelöltek közül de azt kell mondjam nothing of value was lost that day merthogy nem csak címével, tartalmával is a viccesnek szánt, valójában nagyon tahó rigmust („húgom, nem húgom, megdugom”) idézi. Kiégett dramaturg (Nina Hoss) ikertestvérétől (Lars Eidinger) reméli az új ihletet és mikor megtudja róla hogy leukémiás, egészségtelen érdeklődése (férje legnagyobb bánatára) új fokozatba kapcsol. Úgy látszik a testvérszerelem kötelezően előkerül és ahogy Mundruczó Deltája, ez is kihagyható (a többségnek biztosan). Háromnegyed kilenckor Tom Cruise és Emily Blunt találkozása a Film+-on az invazív idegenekkel, előbbi a dolgok sűrűjébe került army poster boy, utóbbi a harcedzett, (nem úgy) tökös csaj. Helyszín A holnap határa, helyesebben az örökké ismétlődő tegnapé mert Cruise barátunk folyton első bevetési napját éli újra. Mindig meghal, de mindig van egy bónusz élete amivel (mert nem sújtja a Feledés átka) mindig egy picit tovább jut a rejtély megoldásához, a honvédő háború így idétlen időkig vagy legalább a második részig biztosan elhúzódhat:

Az év sci-fi híre: jön A holnap határa 2: „Tom Cruise, Emily Blunt és a Mission: Imossible 5 rendezője készen áll. Értelme nem sok van.” – Pont ezért lesz ez az Év filmje!!44!

A seksz, a szipu rovat:
winelovers – támogatott – Boriskola/Színes világ: Alkohol nélküli borok robot sommelier-től?: „Bortrendek 2021-ben.” – Wait, a challenger appears:
Itt a csernobili pálinka – Elment az eszetek?! Két sör lesz as usual, persze nem akármilyen:
Négy évet kapott egy férfi, aki annyira részeg volt, hogy alkoholmentes sört akart rabolni – Kevés ez ilyen szintű hülyeségért, másutt bezzeg nem tudnak mit kezdeni a Folyékony Kenyérrel:
Gyászhír: kiöntötték a sört a főzdék: „Több millió eurót érő sörkészlet ment a lefolyóba.” – Huh ez nagyon megviselt, innom is kell rá valamit...
A sziget, ahol normális volt, hogy hallucinálnak az emberek: „Alicudi lakosait évtizedeken, de lehet, hogy évszázadokon át gyötörték lidércnyomások. Az ötvenes években tudták csak meg, hogy egy gabonaparazita okozza látomásaikat.” – ...amit Walesben is szívesen fogyasztanak a mellette levő hír szerint:
Rozmárt láttak Walesben: „Pár napja még Írországban volt. Normál esetben az északi-sarkköri vizekben él.” – ...és azabaj hogy TOVÁBBMEGY I am the walrus. Ja nem ide.
így alakult 18+ Gumicukor – Direkt vagy véletlenül posztolta a péniszét a Mean Girls színésze? – Á, csak mean boy akart lenni, és ha már rossz fiúk:
A lánya szűzhártyája miatt aggódó rapper T.I.-t és feleségét több nő is durva szexuális erőszakkal vádolja: „A beszámolók szerint többeket bedrogoztak majd megerőszakoltak, köztük egy tinédzsert is.” – Akkor ezért tudja mitől kell óvnia a saját gyerekét. Sebaj, csinál egy közös számot Cardi B-vel meg R Kelly-vel és minden meg lesz bocsátva neki :SSS
blogozine – Ennél kevesebb anyagból már nehezen készülhet bikini: „Megérkeztek az idei év legszexibb fürdőruhái.” – Á, az abszolút győztes így néz ki :DDD


VASÁRNAP, MÁJUS 9.:
MULANDÓK HARCA
0
Hány óráig varrjak még?!

Talán érdemes:
20:30-kor Tarantino és bármelyik prison movie keresztezése a Cinemax 2-őn ahol elítélt szeretne vádalkut kötni hátha így hamarabb szabadul, ám egykori bűnszervezetének csápjai a rácsok mögé is elérnek (és nem feltétlenül a foglyok közé). A Magányos farkasok nem olyan rossz mint sablonos elnevezéséből gondolnánk (bár QT, egész konkrétan a Reservoir Dogs hatása több mint nyilvánvaló) de nyolcvanperces játékideje alatt tuti nem fogunk unatkozni. Kilenckor orosz verzió a #sohafelnemnövős agglegényre a Prime-on akihez váratlanul beállít ex-csaja és közös gyermekük, neki pedig vállalnia kell az apasággal járó felelősséget. A Két dudás és egy kislány ha nem is túl eredeti (magam is írtam jó pár ilyesmiről a közelmúltban) de legalább alig több mint másfél óra. Kicsit később (21:40-kor) ugyancsak rövid drámázás a Story4-en és a Varjak órája a nemrég adott Bizalom árára is hajaz mert itt is jogásznőt hagy cserben párja aki egyben munkatársa is. Az ok ezúttal jóval prózaibb, a férfi nem akarja ápolni az autóbaleset után mozgásképtelenné vált nőt aki viszont úgy dönt, ha fizikailag nem is, önbecsülés terén mindenképp talpra áll. Nyolckor a tavalyi év talán legmegosztóbb remake-je az HBO-n, remekül mutatva hogyan vész el sok bába (=modern agendák, politizálás, polkorrektség) közt a gyermek (szórakozás-szórakoztatás, mert ugye elsősorban erről szólna a mozi). Az 1998-as Mulan a maga idejében erőltetés nélkül ütött több legyet egy csapásra: volt egy hihető (és valóban létezett!) vagány csaj aki helytállt a férfiak dominálta csatamezőn (ahova álruhában, beteg apja helyett ment el), volt neki humorforrásként funkcionáló sárkánya is (Eddie Murphy, aki pár évvel később a Shrekben szamárként szedett fel egy másik sárkányt). Azóta túl vagyunk a kínai élőszereplős verzión is (2009) de úgy tűnik, minimum tízévente nekifutnak. A legutóbbi 2020-as újrázás két óra alatt mondja el azt amit az originál 90 percben, sidekicknek csak egy néma főnix jut és akkor ott van még a mindenre rátelepedő politika is (a dalokat száműző női direktor, a lead actress szerencsétlen nyilatkozatai és hogy az egyik ujgur-átnevelő tábortól nem messze forgatták). Aki ezektől el tud vonatkoztatni annak esetleg bejöhet, én továbbra is a régire szavazok de ha már feldolgozások, akkor:

Remake rovat:
The Seksz és Nyújork Edition:
Epizódonként egymillió dollárt kapnak a Szex és New York üdvöskéi – Mondanám hogy van az a pénz de ez nem igaz, mert:
Egy egész lánycsapat pótolja Samanthát a Szex és New York folytatásában – Cserébe jön egy meglepetésvendég aki nem kér gázsit:
A Szex és New York folytatásának sztorijába beveszik a koronavírust is: „Azt mondták, ez természetes, mert része az életüknek. 2001. után viszont a szeptember 11-ei terrortámadásokat úgy hagyták ki, mintha meg sem történt volna.” – Lehet hogy konteóhívők. Vagy tudnak valamit :DDD
aztamindenit – Sarah Jessica Parker új haja a régi Szex és New York-os időket idézi: „És pont úgy néz ki vele, mint 30 éves korában, pedig - kimondani is durva - már 52 is elmúlt.” – Nem ez a durva, hanem az arca :(((
Három új fekete karakter is lesz a Szex és New Yorkban: „Sarah Jessica Parker nem akarta csak fehér szereplőkkel elmesélni a barátnők történetét a sorozat új évadában.” – Pedig elég lett volna helyettük Gabourey Sidibét becastingolni.
8 vérlázító dolog, ami 2021-ben már nem történhetne meg a Szex és New York-ban: „(...) A 6 évadot és 2 filmet megélt sztori folytatására évek óta rengetegen várnak (...). Mindeközben viszont egész döbbenetes a felismerés, hogy a Szex és New York 2021-re mennyire elavulttá vált. 20 év alatt a világ rengeteget változott, a sorozat kirekesztő, sztereotipizáló, és néhol már-már rasszista jelenetei napjainkban egyszerűen nem állják meg a helyüket, sőt, kifejezetten durvának hatnak.” – Sőt, toxikusan nőiesnek:
Lehet-e a Szex és New York 2021-es folytatása kevésbé hetero és kevésbé fehér? – Nincs is szebb annál mint mikor nők pécéznek ki náluk sikeresebb nőket, avagy így falja fel gyermekeit a sekszuális forradalom. Nap kommentjei:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés