2021. 05. 10.
Akinek Blekinge... (máj. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Akinek Blekinge... (máj. 10-11-12-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 10.:
DÁN MÁNIÁK
0
The first cut is the deepest.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:35-kor) fekete komédia melyben walesi kisember (Rafe Spall) – megtudva hogy a jóléti Dánia börtöneiben gyakorlatilag nyaralnak a rabok – úgy dönt, maga mögött hagyja a munkanélküli középkorúak kilátástalan életét. Tervének első állomásaként el kell követnie valamit amivel megváltja a csak oda jegyét, meg is találja az ideális helyszínt (álmos kisváros, könnyű célpontnak ígérkező bankfiók) de egy ottani nő meg a hozzá csapódó kivert kutya önvizsgálatra készteti. Adrian Shergold Vicces macája voltmár a blogban és a Denmark is csak megerősíti hogy érdemes lesz rá odafigyelni. Ugyanitt, ugyanezen a vonalon de már fél tízkor kifejezetten Húsbavágó szórakoztatást (?) kapunk egy párocskával aki közül a nő szeretné magasabb szintre (házasság) emelni a kapcsolatot és mikor pasija megrémül a felelősségtől, elkezd a nála valamivel érettebb férfi felé mozdulni. Igen, jól sejted, a fő konfliktusforrás az lesz hogy a magabiztos rivális nyeregben érzi magát és elkezd agresszívan viselkedni, a beta male azonban nem akarja elveszteni csaját, ő meg nem tud választani köztük... Az It Cuts Deep-et sokan lehúzták de egynek elmegy (főleg mert a helyzet sokaknak ismerős lehet a mészárlást kivéve). Kilenckor újra dánok de már a Filmbox Premiumon és Nils Malmros kameráján át vagyis vidámság kizárva még akkor is ha a hatvanas évek főiskolás világában járunk és ifjú Párkeresőket látunk amint első lépéseiket teszik a másik nem felé. Közben a kamaszokra oly jellemző mód érdeklődnek minden más és izgalmas iránt, legyen az sport vagy filozófia és bár Malmros alapvetően a saját élményeiből merít de én remélem hogy nem volt ennyire szomorú fiatalkora, de ha már iskola és tanulás, akkor:

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
szakértők – 10 dolog, amit egy bölcs ember nagyon is jól tud – ...a legbölcsebbeknek meg továbbra is elég egy dolog:
ma is tanultam valamit – Nem tudni pontosan, miért január elsején kezdődik az új év – Dehogynem: azért, mert LESZAROM.
Kiderült, hogy mi okozta a délnyugat-Angliát megrázó rejtélyes hangrobbanástA HOSSZÚ MENETELÉS BECSAPÓDÁSA Az, hogy LESZAROM.
mit – Önnek is folyton szellentenie kell repülőn? Nincs egyedül!: „A magaslati légnyomás nem barátja az illedelmes viselkedésnek. Tudományos neve is van a jelenségnek.”First world problem, LESZAROM.
gyógytudor – támogatott – A vécén trónolás nem mindig volt divat: „Mutatjuk, hogyan alakult a WC „evolúciója”.”MUTATOM ÉN IS HOGY LESZAROM Wait, a challenger appears:
kívül tágasabb – Szintet lép a japán WC-mánia: „A japánok régóta híresek a high tech WC-k iránti rajongásukról. Most bemutatták a jövő WC-jét.” – A jelenben SZAROM teLE.
A Stanford Egyetemen okosvécét fejlesztenek, ami az ánuszáról felismeri a felhasználót: „Ülnéd?” – Nem, én teleszarnám. ÉDES FASZOM, hogy miért nem az AIDS, a rák vagy a Covid gyógymódját kutatják ekkora erővel ezek a brit tudósok!
Kiderült, miért olyan büdös gyümölcs a durián – Azért mert LESZAROM.
ma is tanultam valamit – Mi történik egy 50 ezer tonnás hajóval, ha már senkinek sem kell? – Mi más történne mint az hogy LESZAROM :)))))


KEDD, MÁJUS 11.:
SZOKATLAN SZÓVÁLTÁS
0
Ki dobó katana, ki nem az.

Talán érdemes:
Mára csak két jóság jut, haladjunk is időrendben: nyolckor újra Cinemax de már egyértelműen komolykodás mert egy házaspár (Sam Neill és Susan Sarandon) trombitálja össze utolsó találkozóra a családtagok és barátok közül akiket lehet. Az ok a feleség kritikus szakaszba lépett ALS-e de a könnyes búcsú egyben lehetőség is lánygyermekeik (Mia Wasikowska, Kate Winslet) régóta fennálló ellentéteinek elsimítására – hát meglátjuk összejön-e. A Szótlan szív már külföldön is két néven került forgalomba (Blackbird, Silent Heart) de ne ebből ítéljük meg (vagy a tényből hogy egy 2014-es dán film remake-je): Sarandon jó ahogy Wasikowska is. Ha már többismeretlenesek, 21:20-kor a jó öreg JCVD-é a terep a Mozi+-on egy thrillerrel (The Bouncer avagy Lukas). Bevált sémákkal kezdünk: nehéz múltú Kidobó legszívesebben lánya nevelésével foglalkozna de akaratán kívül pénzhamisítók közé keveredik és ezzel a rendőrség is felfigyel rá, sőt egyenesen rajta keresztül akarják felszámolni a bűnbandát. Mondom, ismerős felállás de Van Damme és Julien Leclercq javára írandó hogy nem az egyszerűbb utat választják és sima csihipuhi helyett inkább a drámázáson van a hangsúly.

HA HA VERY FUNNY! rovat:
reaktor – Mennyi pénz kell az élethez Budapesten?: „Végeztünk egy kis kutatást a budapesti élet anyagi útvesztőiben, hogy nektek már ne kelljen!”HA HA VERY FUNNY , elfelejtettétek kirakni hogy ez is csak reklám:
építeni akarok – támogatott – Milliókban mérhető tudatosság: „Támogatások, lehetőségek a magyar lakáspiacon, melyekkel sok millió forintot spórolhatunk meg.” HA HA VERY FUNNY!
GAZDAGISZTÁN – Így csinálhatsz 5000 dollárból sok tízmilliótHA HA VERY FUNNY!
Késsel fenyegetőzve próbált taxist rabolni, de szerinte ez csak vicc volt: „A 38 éves P. Gábor vallomása szerint ittas volt, akkor pedig rendszeresen hülyeséget csinál.” – Gondolom ha másként végződött volna az ügy akkor is így poénkodna ő meg az újságírók:
Elfogták az 1-es villamos órarugógerincű mobilkapkodójátHA HA VERY FUNNY, már utalom is nektek a támogatást! Ja nem.
Autójával nekiment a benzinkút shopjának, majd forgalommal szemben hajtott fel az autópályára: „Kiderült, hogy előtte drogozott egy kicsit.” – Lásd fentebb, gondolom ha valamelyik rokonotokat elütötte volna akkor is így röhögnétek.
Amerikai rendőrök viccelődtek azon, ahogy a kollégáik földre tepernek egy 73 éves demens nőt: „Szerintük vicces volt, ahogy kiugrott a nő válla a helyéről.”HA HA VERY FUNNY, remélem rájuk rohad a műanyaglakat, és ha már rossz viccek:
Irakban betiltották azt az átverős tévéműsort, amiben hírességeket csaptak be azzal, hogy az ISIS elrabolja őket: „Nem meglepő módon sokan nem értették a viccet.” – Hát, ha már Irakban is betiltják akkor ez hivatalosan is HA HA VERY FUNNY!
 

SZERDA, MÁJUS 12.:
PÓKASSZONY KÍGYÓLÁNY CSÓKJA
0
Valaki pikkely rád.

Talán érdemes:
Az ismétléseket kiszórva mára is csak két dolog jut: éjjel háromnegyed tizenegykor lesz egy 2020-as misztikusság az AMC-n melyben thaiföldi szigeten nyaraló párocska nyomja fullba a PARTY HARD!!!-ot, utána emlékezetkieséssel meg egy titokzatos videóval ébrednek ami szerint a férfi megölte a nőt. A kezdés izgalma aztán úgy tűnik el ahogy a magyarázat keresését nehezíti a számukra idegen nyelvi környezet és a folyamatos hallucinációk. Darren Lynn Bousmannak a sima horror jobban áll (nem véletlenül jegyezte a Fűrész több részén is), az ilyen Wicker Man-Midsommar-szerű rejtélyekhez valamivel kevesebb érzéke van így a Halálom napja főleg Maggie Q és Luke Hemsworth rajongóit érdekelheti elsősorban (ők meg legalább kipipálhattak vele egy nyaralást is). Hogy jusson némi zene arról a Duna World gondoskodik mivel fél tizenegykor leadják a Sebő Ferenc 70. születésnapjára készült 2017-es tisztelgésüket. Bár a címet József Attila talán leghíresebb mondata adja (A Hetedik te magad légy) de nem csak az ő verseinek feldolgozása kerül szóba hanem sok másik költőé is. Sebő is többször voltmár de mindig szívesen látott vendég a képernyőmön.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
Kínában az elnök szerint sikerült felszámolni a szegénységet: „Igaz, az abszolút szegénység meghatározásában erősen alacsony mércét alkalmaznak.” – Az semmi, Észak-Koreában még annyi szegény sincs hivatalosan mint Kínában! Igaz ott már csúcsgazdag sincs:
Hova tűnt Jack Ma?: „Az Alibaba alapítója, Kína legismertebb üzletembere fél éve minden idők legnagyobb részvénykibocsátásával forradalmasíthatta volna a pénzügyi piacot, de a kínai állam szerint túl messzire ment. Jack Ma azóta eltűnt a nyilvánosságból, de a jelek szerint él, és cégbirodalma fenntartásáért küzd.” – Jack Ma! Jack holnap is? LOL!!4!!!!
A Nike nemet mondott az ujgur kényszermunkára, kitört a felháborodás: „Az amerikai cég kínai reklámarca azonnal szerződést bontott.” – Mit ne mondjak, nem siették el, de ők legalább tudtak dönteni:
A Hugo Boss azt mondja kínai vevőinek, hogy továbbra is vásárol pamutot Hszincsiangból, Európában viszont, azt, hogy soha nem is vásárolt: „Nem könnyű egyszerre két lovat megülni, ha az ujgur kényszermunka megítéléséről van szó.” – Dehogynem, már Arany János is megírta hogyan kell, amúgy nem tudom mit vártok attól a cégtől amelyik anno náci egyenruhákat tervezett-gyártott.
ROCKET SIENCE – Kína növekvő jelenléte az űrben: „A fejlettebb űr­hatalmakkal szembeni technológiai szakadék megszüntetése végett jelentős előrelépésre készül.” – Sőt, Nagy Ugrásra és Hosszú LÉPÉS Menetelésre:
Közös holdbázist hoznának létre az oroszok és a kínaiak: „Azután, hogy az oroszok megsértődtek az amerikaiakra.” – Játsszák le a szaúdiakkal...
Kína fellőtte a Mennyei Harmóniát: „Állandó űrállomás készül. Jövőre felküldenek három űrhajóst hat hónapra.”ESTERHÁZY Akarom mondani Elon Musk likes this, és tényleg:
Elszabadult kínai rakéta tart a Föld felé: „A kutatók nem tudják, hol csapódik be a Hosszú Menetelés 5B.” – Nem tudom mi kellett még erre az évre, még jó hogy azóta ez is tőlünk távol „landolt”.
Három hónap után szabadult egy kínai realityből egy orosz férfi, aki véletlenül került a műsorba: „Hiába könyörgött a közönségnek, hogy szavazzák ki.” – Örüljön hogy nem nyerte meg a nyaralásos fődíjat :DD
 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 13.:
FAVOUR, IZÉ...
0
Back in black ING dzseki!!!!4

Talán érdemes:
A Filmbox Plus-on valós eseményeket adaptáló sorozat kilenctől: újra Dánia, újra bankrablások de a Blekinge utcai banda tagjai nemesebb célokért küzdöttek mint a hétfői munkanélküli, ők a PFSZ-nek és társaiknak utalták a robinhúdként megszerzett pénzt. Akinek bejön az rögtön utána ugyanitt megkapja a 2. részt is, én meg örülök annak hogy Nikolaj Coster-Waldau végre túllép a GoT-imázsán. Van valami báj abban ahogy a nyugati jólét itt is kitermelte a maga szélsőbalos lázadóit (lásd még: RAF), ennél csak az jellemzőbb hogy a csapat vezetője milyen sokáig fenn tudta tartani kettős identitását úgy hogy felesége mit sem sejtett a „hobbijáról”. Ideillő hír:

Franciaországban elfogták a Vörös Brigádok hét tagját: „A szélsőbaloldali terrorszervezet a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben volt aktív.”„Múlt század”, az, bagatellizáljátok csak el ezt is.

Ugyanabban az időben (21:00) gyengécske Belmondo-krimi a Film Mánián ami (szemben JCVD tépelődésével) már az agyatlan revenge-akciózást favorizálja. Az ürügyet a két rendőrhaver, Stan és PAN Simon közül utóbbi megölése adja, a halála után egyedül maradt Magányos zsaru pedig teszi a kötelességét: várja a lehetőséget a visszavágóra (és felvigyáz kollégája kihagyás után előkerült gyerekére). Mondhatnám hogy nem ez Bébel legjobb dobása de az a helyzet hogy a rendező Jacques Deray is igen gyengén muzsikál pedig korábbi munkái közül többet is beválogattam (Pierrot bandája, Lepke a vállon), jellemző hogy Németországban a Profi 2. részeként hirdették hátha úgy többen lesznek kíváncsiak rá, azzal se törődtek hogy abban végül meghalt a főhős. Nem ússzuk meg az HBO-s politizálást sem mert háromnegyed tizenegykor a már 4. évadánál tartó Axiosban tudósítanak Amerika mostani helyzetéről. Itt is elkövetik azt a hibát hogy nem egyszerűen prezentálják hanem véleményezik és egy bizonyos szempontból tálalják a dolgokat. Kérdés hogy Trump legyőzése után mi marad az ilyesfajta „elfogulatlan” híradásoknak és akkor jöjjön is a

TRUMP Biden rovat:
Először hódolt Trump kedvenc szórakozásának Joe Biden elnökként: elment golfozni – És úgy tűnik nem csak ebben fogja követni:
D – Biden szerint mindenért Trump a hibás: „Az amerikai sajtó úgy látja, a demokrata elnök olyan dolgokat is elődje nyakába varr, amelyekhez annak köze sem volt.” – Igen, jól emlékeztek, már Trump is az elődjét hibáztatta. APA KEZDŐŐŐDIK!44!!
A Biden által kinevezett emberek 58 százaléka nő: „Villámgyorsan állt fel az új kormányzat.” – Sőt, nem csak nők:
DANUBE INSTITUTE – Objektív lehet-e Biden transznemű miniszterhelyettese? – Majd a sariatanács eldönti, nőkre visszatérve:
Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte: „Saját versét szavalta a beiktatáson a 22 éves költő, aki 16 év múlva lehet, hogy már a saját beiktatásán vesz részt. Már ha tényleg indul a 2036-os amerikai elnökválasztáson.” – Túltoltad kislány, de legalább majd a művét olvashatjuk magyarul:
Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásánÉBERSÉG!!! elvtársak, mi az hogy a magyar média a saját szakállára fordítgat, mi ez a cultural appropriation?! Tessék megvárni amíg Gorman megmondja a tutit...vagy nem, mert:
A fekete költőnő maga választotta ki holland fordítóját, aki mégis kénytelen volt visszalépni, mert fehér: „Nagy volt a felháborodás.” – Sőt még annál is nagyobb, mert a helyettese se vált be:
Amanda Gorman újabb műfordítóját léptették vissza, mert nem fekete, nem fiatal és nem nő: „Egyszerűen csak „más típusú embert” keresnek.” – Szóval 29 éves nem fordíthatja egy 22 éves versét, ha férfi akkor azabaj, ha nembináris nő akkor meg azabaj. Szegény Diogenész, most még nehezebb dolga lenne pedig ő simán csak egy embert keresett... Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés