2021. 05. 31.
Belfegor sérve (máj. 31., jún. 1-2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Belfegor sérve (máj. 31., jún. 1-2-3.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 31.:
IT’S A WONDER TO BE!
0
Úszóleckék.

Talán érdemes:
A Film Now-n nyolckor (kései olvasóknak holnap ugyanitt 10:45-kor) felemás életrajz Harriet Tubmanről (Cynthia Erivo) aki felszabadított rabszolganőként aktívan részt vett Észak-Dél polgárháborújában és számtalan sorstársát menekítette ki. Bátorságát többek közt vallásos látomásokból merítette (amiket állítólag egy fejsérülés miatt tapasztalt), egyszóval minden adott volt a fekete Jeanne d’Arc-sztorihoz ami emellé még igaz is. A Szabadság vagy halál ott ment félre hogy a történelmi tényeket feláldozták az aktuális agendák oltárán, így lett Tubmanből Wonder Woman, még rosszabb hogy a megvalósítás is azt idézi. Ennél csak az szomorúbb hogy a kritikusok sem merik szóvá tenni a gigászivá nagyított hőstetteket pedig semmi szüksége az ilyen túlzásokra. Személye és a film zenéje miatt esetleg érdemes vele próbálkozni (ha már itt tartunk: Janelle Monáe is mellékeskedik benne). Utána 21:10-kor tízéves romantikázás a Story4-en azoknak akik vevők az ilyenekre: mikor leendő férje pont az esküvő napján csalja meg, addigi párja kénytelen lesz Menyasszonyi ruhában Afrikán keresztül menekülni merthogy ott akarták megtartani a Nagy Eseményt. Előnye hogy rövid (másfél óra), hátránya a valószerűtlen felállás (avagy minekmentoda level over 9000).
Duna TV, 22:25 – Bár a Kemény leckék ötéves sorozat de nem rémlik hogy lett volna nálunk, ez a lengyelek kísérlete a skandi-noir országukban való meghonosítására. A kötelező Titokzatos Idegen itt egy, a főváros helyett vidéken (Dobrowicében) állást vállaló tanár, a rejtélyes eset a gimnázium egyik tanulójának halála ami elsőre öngyilkosságnak tűnik, később nyilvánvalóvá válik hogy nem az. Ezek után az sem meglepetés hogy az új oktatónak is vannak a kisvároshoz köthető homályos foltok a múltjában... Északi barátaink belenyúltak a tutiba: egyszerre krimi és fontos problémákat (kamaszkor, online zaklatás, kábítószerhasználat) érintő társadalomkritika, már csak az eredeti elnevezés feloldása van hátra: a Belfer egy kissé degradáló szleng-kifejezés a tanárokra.

Rihanna? #LESZAROM.
Kellemes ünnepeket! – Rihanna bugyi-melltartóban és combcsizmában terpeszt a fa alatt: „Íme az első fotók Rihanna fehérneműmárkájának ünnepi kollekciójáról, az első számú modell maga az énekesnő.”LESZAROM, a karácsony nem erről szól.
Rihanna (megint) összejött A$AP Rockyval: „Az énekesnő és a rapper már 2013-ban is közel került egymáshoz, Rihanna most újra vele randizgat januári szakítása óta.”LESZAROM As $oon As Possible:
RIHANNA ÁTLÁTSZÓ NADRÁBAN MENT MEGÜNNEPELNI ÉDESANYJA SZÜLETÉSNAPJÁTLESZAROM ÉDES FASZOM, fogadjunk hogy a temetésére meg az egyik maga tervezte bikiniben fog:
szexi kontent – Rihanna guminőt csinált magából, hogy eladja a bugyijaitCHRIS BROWN LIKES THIS Miért? Eddig is műnő volt, a FÜRDŐVIZE bugyijai meg csak akkor érdeklik a népet ha előtte hordta őket:
A Forbes szerint Rihanna bugyijai egymilliárd dollárt érnek: „És akkor a beautymárkájáról még nem is beszéltünk, aminek értékét már 2019-ben 3 milliárdra taksálták. Dollárban, azt is.” – Ezt is, azt is LESZAROM.
Rihanna hindu jelképpel a nyakában meztelenkedett, magára haragította a fél internetet: „Az énekesnő szaténboxerben pózol, nyakában egy Ganésa istennőt ábrázoló medállal. A hindu vallású rajongók nincsenek elragadtatva.”KUSS, NEKI EZT IS SZABAD Csinált korábban hasonlót iszlám szent szövegekkel szóval továbbra sem az eszéért szeretjük. Ja, és a hangjáért sem, abban még a rajongói is lekörözik:
azta!!! – Íme Rihanna férfi hasonmása: „A TikTokon terjedő videón jól látszik, hogy ez a fiú nemcsak hasonlít az énekesnőre, de még utánozni is tudja!” – Az semmi, de LESZAROM még férfiként is jobb nő nála :DDD
A Jócsajszüret új részében: Rihanna ismét fehérneműt promotál, Nina Adgal toplessre váltott – …én pedig mindannyiukat LESZAROM.
minden szuper – Rihanna kecsesen jelezte a lesifotósoknak, hogy minden rendben – Jelezném én is hogy LESZAROM.
Rihanna lehet Barbados új királynője a Twitter-felhasználók szerint LESZAROM Támogatom, addig se „énekel”, előbb is pályázhatott volna a trónra:
RIHANNA 15 ÉVE DÖGÖSÖDIK A SZEMÜNK ELŐTT: „Első kislemeze 2005 májusának végén jelent meg, azóta túl van nyolc stúdióalbumon, néhány botrányon és magamutogatáson.” – 2009 óta SZAROM LE.
 

KEDD, JÚNIUS 1.:
VIGYÁZAT, RADÍRPÓK!

0
Dodzsemes-vajas. Szerintem.

Talán érdemes:
Nyolckor múltévi észvesztősdi a Papírpókokkal a Cinemaxon, fordított felállással mivel itt egy anyukán (Lili Taylor) hatalmasodik el a paranoia és lányának (Stefania LaVie Owen) kell gondját viselnie. A komor témát szerencsére bagatellizálás nélkül oldják humoros dialógusokkal vagyis akár érintve vagyunk, akár nem, sokat fogunk tanulni belőle. Egy órával később (21:00) már sima komédia a Filmcafén melynek második része voltmár tavaly márciusban: jól menő házaspár laza víkendet tervez ezért felkérik Babysittingre a férj cégénél recepcióskodó fiatalembert aki (előmenetel reményében) el is fogadja a megbízást. Amit valamennyien kihagynak a számításból az az hogy a srácnak aznap van a harmincadik szülinapja így az együttlevős hétvégéről hazatérők lezúzott lakást illetve a meglepetésbulit dokumentáló kamerát találnak, egyedül A felvigyázó és a gyerek nincs sehol... Mintha a Project X találkozna a Hangoverrel és bármelyik francia limonádéval – semmi extra, csak korrekt kis szórakozás, szemben a Cinemax 2-őn 23:05-kor adott Spike Lee-darabbal ami a(z általam nem kedvelt) rendező fogyaszthatóbb alkotásai közé tartozik. Börtönbe vonuló drogdíler (Edward Norton) Utolsó éjjelét kísérjük figyelemmel ahogy azt barátaival eltölti miközben azt is kiderítené, ki dobta fel a zsaruknak. Fő gyanúsítottja a csaja, Naturelle Riviera (Rosario Dawson) és a néző az ő neve hallatán kezd a FASZKORBÁCS! felé nyúlni mivel az ilyen beszédes karakterek ordítóan erőltetettek (lásd még a Frank Slaughtery-nek keresztelt brókert is). Lee akkor a legjobb ha unja magát és csak mesél a direkt politizálás helyett – itt is ez a helyzet de sajnos a mi fejünk is többször lecsuklik a majd’ 140 perc alatt, egyedül a fogalommá-idézetté vált nagymonológ vág oda úgy ahogy kell és itt esik le hogy a 25th Hour sehol sem lenne Alföldi Róbert hangja nélkül (akit megint csak nem kedvelek de tény hogy szinkronban erős).

Szinglirovat:
Egy lány 16 potenciális randi partnert hívott össze egy találkozóraÍGY KEZDŐDIK EGY GANGBANG Remélem pontozta is őket mint a tehetségkutatókban, eközben a ló túlsó oldalán:
EGYEDÜLÁLLÓ SZÜLŐK – Egyedülálló apák a randipiacon: „A férfinak olyan oldalát ismerhetjük meg, amilyennel más egyedülállóknál ritkán találkozunk.” – ...és ami mindig a lehető legrosszabb:
Cs&P – Ápolt negyvenes pasit nehéz találni: „A szakadt, látható helyen lyukas ruhák... gondozatlan arcszőrzet... a fogak.” – Bezzeg ha egy STÁR teszi ugyanezt:
Izmos Instahíradó – A frissen szinglivé vált Luke Evans már be is dobta magát az Instagramon – Sunáznám. Ja nem ide.
Egy 50 feletti férfi online csajozási tapasztalatai – Pénzzel-kocsival vagy anélkül? LOL!!!
EGYEDÜL – Szingli anyával randiznál?: „Hogyan néz ki az ismerkedés akkor, ha a nő szingli, elvált vagy özvegy, és gyereke is van?” – Röviden? Így:
Csajok & Pasik – „Alkalmatlan vagyok az együttélésre“: „A nőt, aki nem akar együtt élni senkivel, minden pasi meg akarja menteni. Miért olyan hihetetlen, hogy neki jó így?” – Miért? Mert a falnak csapódás után amikor már nem rohannak naponta megmenteni, ő is nekiáll majd rinyálni:
AENORA – A laza csajok – „Unikornisok vagyunk a társkeresés erdejében, de létezünk.“ – Sőt, nem csak unikornisok hanem negyven felé is örökifjú hercegnők:
hercegnő – Gyerekvállalás 35 felett: „A reakciók sokfélék. Már öreg vagy, még fiatal vagy, miért nincs, nem is akarsz gyereket???” – ...avagy egy blogban minden amire ugranak a MGTOW-k és antifeministák, kezdve a posztoló kozmoszindrómás nicknevétől („Hercegnő Vagyok”) az általánosító tartalomig (ami mellett fel se tűnnek az általános iskolában is ciki helyesírási hibák). Külön vicces alatta ezt olvasni:
k.blog – Szülj okosan! szerepjáték: „Egy leendő anya szerepébe helyezkedve kalauzolunk keresztül a szülészeti ellátás útvesztőin.” – ...avagy Kaland, Játék, Kockázat: éld túl a Férfi Orvosokat4!!!! Nap kommentje a hercegnős blogból:

aefzuj 2021.05.16. 14:08:40
Magyarázkodás szagú ez a cikk is.
Nincs gyereked. Világos! De ez kit érdekel? Ja, hogy te mások véleménye alapján alakítod kis az önképedet? Az a te bajod.
Próbáld ki egyszer, hogy magaddal teszed tisztába a dolgaidat és nem a környezetedtől vársz visszaigazolást. Meg fogsz lepődni mennyire nincs szükség károgó rokonokra és "barátokra" a boldog és teljes élethez. Sőt, azok nélkül lehet csak egyáltalán.
Szívesen.
 

SZERDA, JÚNIUS 2.:
IF YOU WANT TO BE A BIRD...
0
...be FREE simple!

Talán érdemes:
Ha már olyan kevés jóság lesz, haladjunk visszafele! Tíz előtt tíz perccel újra családon belüli mentális betegségek édesbús formában de már a Dunán, egymásra utalt testvérpárral. Anyjuk haláláig egyensúly volt, ő és a báty gondoskodtak a születési rendellenességek miatt gyermeki szinten maradt öcsiről akit az említett tragédia után erővel elvisznek egy bentlakásos intézménybe. A megoldást krimibe illő szökés és országhatárokon átívelő road trip jelenti Németországban élő apjukig – a Testvérem, Szimpli az utóbbi idők egyik legkellemesebb meglepetése amiben semmi sem olyan simple mint gondolnánk. Mások az apát tennék meg rossznak de Markus Goller és Dirk Ahner nem a fekete-fehér megoldások híve így filmjük nyugodtan odatehető a többi ilyesmi (Életrevalók, Aranyhalak, Hasta la Vista!, Mogyoróvaj Sólyom) mellé. Nyolckor meglepően őszinte thriller a Film Now-n a közel-keleti igazságszolgáltatásról azaz annak hiányáról. Vallásról tartott előadásai miatt egy amerikai újságírót (Jim Caviezel) bebörtönöznek és Egyiptomból Iránba hurcolnak hogy Hitetlenként ott ítélkezzenek felette, és mikor felesége sokadszor sem tudja rávenni kormánya képviselőit hogy intézkedjenek, maga veszi kezébe a dolgokat. Lehetne ebből egyoldalú keresztény-sajnáltatás ám az Infidel azért jó mert NEM démonizálja a muszlimokat-arabokat hanem bemutatja hogy a többség éppenséggel ott is ugyanolyan segítőkész mint bárhol másutt, függetlenül a regnáló hatalom visszaéléseitől, aki meg azt hiszi hogy a valóságban másként mennek a dolgok annak van egy rossz hírem:

Kis hírek a nagyvilágból:
Fél óra alatt feldarabolták a meggyilkolt szaúdi újságírótÉS MENNYI IDŐ ALATT ETTÉK MEG? Nem ez a durva hanem ez:
A szaúdi uralkodó sajnálkozva szorított kezet a meggyilkolt újságíró családtagjaival: „Bocsesz.” – Mint a maffiánál: it’s nothing personal, na majd Amerika és a Zemberjogi szervezetek...ja ők sem:
Nem lesznek amerikai szankciók a szaúdi koronaherceggel szemben: „Hiába jelent meg az amerikai hírszerzés jelentése arról, hogy ő rendelte el egy újságíró meggyilkolását és feldarabolását.” – Kapjon békenóbelt oszt’ jónapot mi meg keressünk viccesebb híreket:
Orosz humoristák telefonbetyárkodtak Justin Trudeau-val, aki végig azt hitte, Greta Thunberggel beszél: „Csak akkor esett le neki a tantusz, amikor ál-Greta másodszorra kérdezett rá, bemutatná-e őt a South Park-os Terrance-nek és Philippnek.”Wait, a challenger appears:
Egy indiai ügyvédnő azt hitte, Harry herceg feleségül akarja venni: „Ez a Harry azonban legfeljebb egy pandzsábi netkávézó lovagja volt.” – Ő legalább olcsón megúszta:
Dollármilliókat csaltak ki áldozataikból az Elon Musk-imitátorok – Nem értem mi a probléma, hát az igazi is ezt teszi a befektetőivel o_O
kívül tágasabb – A tini, aki véletlenül nyugdíjasok közé költözött: „A 19 éves lány messzire akart költözni otthonról. Ez sikerült is neki, igaz, nem teljesen úgy, ahogyan elképzelte.” – Akkor már ő is okébúmer és még az ageism ellen is küzd!!!!
LEFOGLALTA A CSERNOBIL KÖRNYÉKI ALMÁBÓL KÉSZÜLT TÖMÉNYITALT AZ UKRÁN ÁLLAM: „A kutatók azt bizonyították az itallal, hogy a lepárlás során a sugárszennyezés megszűnik.” – Sebaj, lesz még mit palackozni:
Újra beindult a maghasadás Csernobilban – Nem tudtam mi hiányzott még a Covid mellé. Nap kommentjei:
0

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 3.:
NÉGY KONCERT, EGY TEMETÉS
0
Visszük a zenészeket!

Talán érdemes:
00:50-kor egynekjó akciózás a Mozi+-n amin a Hartnoll tesók (vagyis az Orbital) emelnek valamit. Itt is egy drogdíler utolsó (?) napját látjuk de nem azért mert kóterbe kell vonulnia hanem mert tartozásaiért kap egy Veszélyes ultimátumot: vagy virítja a lóvét, vagy fejek fognak hullani (az övé). A Pusher ráadásul remake is, a trilógiává bővült originált Nicholas Winding Refn-nek köszönhetjük (és abban is Zlatko Buric játszotta a főgenyát), szóval tényleg csak Orbital-fanoknak. Tíz előtt öt perccel idei járvány-sorozat az HBO-n: Covid naplók nem olyan jó mint az Életjelek, főleg mert nem egészségügyi dolgozókat hanem – egyéb ihletforrás híján – önmagukat megörökítő „rendezőket” látunk. Nem véletlen az idézőjel mert 18-20 éves, mobillal lófráló fiatalokat elég nehéz rendes direktornak elfogadni és tény hogy közelebb állnak a szelfibűnözőkhöz mint a valódi művészekhez. Kereken kilenckor valóságalapú drámázás a Filmcafén szomáliai kalózok által 2009-ben megtámadott, segélycsomagokat szállító hajóról melynek parancsnoka, Phillips kapitány (Tom Hanks) azzal váltotta ki legénységét hogy túszul ajánlkozott a banditáknak. Ne tévesszen meg a korai kezdés, ezt is rétestésztaként nyújtották 130 percesre.

Talán ajánlott:
Szoktam mondani hogy minél később adnak valamit, annál jobb, ez esetben az e heti győztest éjjel 02:40-kor kezdik az M5-ön. Műfaját tekintve A sátán éve ilyen Spinal Tap-szerű zenés fél-doku de egyszerre több és kevesebb is nyugati párjánál: címe dacára nem sok köze van a metálhoz, annál több a népzenéhez, itt is turné van de a Cechomor együttes valóban létezik ahogy zűrös vezetőjük, Jaromír Novahica is. Küzdelme az alkohollal dettó valóságos és az ebből eredő vicces-tragikus helyzetek ugyan nem akkora horderejűek mint a szintén folkos, szintén alkesz Shane McGowan-é de azért jobb őket a képernyőn látni mint közvetlen közelről átélni. Nem biztos hogy érteni fogjuk (sőt!!!) de néha kell ilyen mindfuck is melyben a kitalációknál csak a valóság bizarrabb (például hogy Novahica valóban tartott egy temetést féltékeny, némaságot fogadott zenésztársa felrázására, vagy hogy az önmagát alakító ex-Killing Joke-főnök Jaz Coleman ausztrál, új-zélandi és cseh komolyzenészeket vezényel) és ha már énekesnőkkel kezdtük az ajánlót, fejezzük is be velük:

Madonna rovat:
RÉG NEM POSZTOLT ILYET – Madonna a legvetkőzősebb aranykorát idézi új fotóivalÉDES FASZOM, csak nehogy remake-elje a Sex könyvet meg a Tanú testét a mostani kinézetével! Amúgy ha nem vetkőzik, abban sincs köszönet:
Madonna ellopta egy rajongója fotóját, és a saját arcát szerkesztette a képre – Tudom, neki szabad, még akkor is ha fingja sincs arról mi az hogy Joy Division.
Ennyit a korlátozásokról – Madonna 3 hét alatt 5 országban járt, 18 ezer kilométernyi utat tett meg: „Amerikából indult, Londonban karácsonyozott, Egyiptomba is leruccant Malawiban várta az újévet, most pedig Kenyában van.” – ...és közben volt ideje a gyerekeire is. Ja nem, el is kanászodtak:
Madonna lányának első kapcsolata Timothée Chalamet-vel volt: „Lourdes Leon egy iskolába járt a később Oscarra jelölt színésszel, egy párt alkottak, Madonna lánya azóta is nagyon tiszteli Chalamet-t.”Ez most ő, a lánya vagy Lady Gaga? Csak mert a sok botox és plasztika miatt nem egyértelmű.
Ahlamalik Williams – Madonna olyan fotókat posztolt, amiken 36 évvel fiatalabb szerelmével csókolózik-romantikázik – Bezzeg ha férfi teszi ugyanezt, rögtön jön az age shaming :DD Na mindegy, a lánya tuti lájkolta ezt:
nesze!szer – nőszemély – Madonna lánya rózsás cicikkel: „Lola elég eredeti Marc Jacobs kampányban szerepel és még mindig nem szőrtelenít.” – Na, végül csak megvalósul a szőrös női mellkas :SSSSS
de mutatott mást is – Madonna lánya bugyira vetkőzött: „Juicy”, vagyis szaftos, olvasható a 24 éves Lourdes Leon bugyiján. Az énekesnő lánya merész pózokba vágta magát a fotózáson.” – Akkor a már meglevő sátános tetkója mellé hamarosan azt is odavésik hogy WAP? A sok vetkőzés, tetkó meg test-átszabás között magam se tudom már éppen melyik lányáról van szó, mentségemre szóljon hogy a Világ Legjobb Anyukája is így van vele:
L R D M S E – Madonna elkészítette élete első tetoválását – ...ami a gyerekei keresztneveinek rövidítése, és hogy miért? Hát mert már maga se tudja, melyiket hogy hívják:
Madonna magára tetováltatta az albuma címét, hogy el ne felejtse – Hát igen, az öregkori szenilitás... Ha turnéra indul a dalszövegek miatt olyan lesz mint Pillangó és Bonnie Rotten közös gyermeke :DDD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: faszkorbács, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés