2021. 06. 07.
Make it till you fake it. (jún. 7-8-9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Make it till you fake it. (jún. 7-8-9-10.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 7.:
IN THE YEAR OF THE MAN
0
...és a hajó NEM megy.

Talán érdemes:
Kilenckor dark comedy a Filmboxon egy felemás partiról amin az ott ünnepelt Üzletemberről (John Ritter) derülnek ki csúnya dolgok. Straw Weisman az 1981-es My Dinner With André felállását mentette át a kétezres évekbe, hozzáadott némi improvizálást és modern technikát (az eseményeket webkamerákon, párhuzamosan követjük), a Man of the Yearben az a furcsa hogy eddig elkerült minket (Lin Shaye beválogatásáért meg jár a jópont). Este tizenegy után öt perccel újra izlandi tájak a Filmbox Premiumon de már nem romantikus túrázás hanem tipikus északi depizés háttereként. Nyugdíjba vonult halász nem találja a helyét, állandó otthonléte csak még jobban elmélyíti a közte és családja között tátongó árkokat: gyerekeit gyakorlatilag a felesége nevelte, ő csak annyit foglalkozott velük amennyi nagyon muszáj volt és miután az asszony stroke-ot kap, már ez az ütköző sincs köztük. A Tűzhányó (avagy Vulkán) száz perc tömény öregkori nyomasztás a semmittevés lehetetlenségéről és arról, milyen üresség marad abban akit kizárólag a munka éltet SPOILER egyedül a végén csillan fel valami reménysugár SPOILER VÉGE, csak Tarr Béla-fanatikusoknak ajánlható. Az HBO-n frusztrált fiatal lóg meg 21:25-kor – na nem haverja apjának Ferrarijával hanem tahó főnöke egy kevésbé értékes autójával. Konkrét úti célja nincs, kiábrándultan száguld keresztül-kasul az ünnepségre készülő Lengyelországon át, nem sejtve hogy hamarosan összetalálkozik az évforduló egyik, ugyancsak kiégett de női szervezőjével akinek meg a Patyomkin-külsőségek mögött lapuló korrupcióból lett elege. Az Odabent egyszerre road movie és dráma, érdemes esélyt adni neki, és akkor jöjjön is a

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
videó – Így állt fejre és tört össze mindent a Ford Mustang Nyíregyházán: „Három másodperc alatt ekkora pusztítás valószínűleg világrekordot jelent.”LESZAROM MEKKORÁT Wait, a challenger appears:
150 milliós luxusautót robbantott fel tévedésből az amerikai hadsereg – MUHAHA, azt remélem is, and still nothing of value was lost that day!
GAZDAG – Jövőre egy Bugattit érhet egy Bitcoin: „Most 60 ezer dollárt ér egy Bitcoin, egy Tesla 3 árát. Jövőre már egy 2,5 millió dolláros Bugatti is kijöhet belőle.” – MUHAHA, hát persze, álmodj, királylány:
Gazdagisztán – Egy 8 millió dolláros Bugatti Divo volánja mögött: „Csak 40 darabot gyártanak belőle, szóval nem akármilyen élmény a volánja mögé ülni. Az élmény tényleg megfizethetetlen.” TÉNYLEG LESZAROM Wait, a challenger appears:
GAZDAG – Jay-Z rendelte meg a világ legdrágább új autóját?: „A tökéletesen egyedi Rolls-Royce Boat Tail 28 millió dollárba kerül és teljesen egyedi darab, egy új autó.” – Ingyen és minimálbérből élve SZAROM LE.
Gretta – A világ legexkluzívabb lakókocsijai: „A világ legváltozatosabb lakókocsijai, melyek tökéletesen kiszolgálják a luxuskörülményekhez és az extrém dolgokhoz szokott utazók kívánságait.” – Nincs abban semmi extrém ha LESZAROM:
gi – Lakóbusz, ami jobb, mint sok lakás: „A Newmar idei Supreme Aire modellje nem csak gyönyörű, de kifejezetten izmos is. Odabent szinte teljes értékű lakás.”HURRÁ, EZ VÉGRE MEGOLDJA A FIATALOK LAKHATÁSI PROBLÉMÁIT És ismét csak wait, a challenger appears:
Lift és külön teaszoba is van ebben a 122 millióba kerülő lakókocsiban – Lift van, terasz meg nincs?! Akkor nem is kell, LESZAROM.
 

KEDD, JÚNIUS 8.:
HOLNAPOK HATÁROK NÉLKÜL
0
Kommandósok kutyaszorítóban.

Talán érdemes:
Este tízkor megint két teljesen különböző ember de már a Cinemaxon és egymástól eltávolodott barátokkal akik közül az egyikből kanadai tanár lett, a másik Olaszországban maradt és színészként futott be. Az ő halálos betegsége (pontosabban a kezelésekbe való belefáradása) az ami miatt újra találkoznak és felidézik a közös múltat. A Holnap egy új nap egy spanyol film remake-je és bár hasonló húrokat penget mint a tegnapi izlandi-dán darab, annál azért valamivel könnyedebb (de még így sem vígjáték, bármit is mondjon az ajánló). Szűk félórával később (22:25-kor) egynekjó Hulk Hogan-akciózás a Filmbox Plus-on, budspenceresen elkeresztelve (Akit vasgolyónak hívtak), a wrestler-szupersztár ebben visszavonult de feláldozható zsoldost alakít akinek aktuális megbízása szerint IRA terroristákat kellene ártalmatlanítania. Bár nem jön ki túl jól a parancsnoka által mellé beosztott új partnerével de így is sikerül felrobbantani az írek lőszerraktárát és magára haragítania a vezetőjüket, s ha mindez nem volna elég még nightclubban „dolgozó” lányával is fel kell vennie a kapcsolatot... Az Ultimate Weapon pont olyan agyatlan szórakozás amilyennek tűnik, ha Arnold az önparodizáló-ironikus szerepek helyett maradt volna karrierje kezdeti irányánál, talán ilyesmiket forgatott volna (hogy Hogan bátyó is erre utazott arra a legfőbb bizonyíték a Commando egyik kulcsmondatának megidézése).

TRUMP Biden rovat:
Még mindig nem tudni, hogy mi lesz Trump falának a sorsa: „Mindeközben a hatóságok egyre nehezebben tudnak mit kezdeni a bevándorlókkal.” – Hé, hát nem úgy volt hogy Biden teljes jogokat ad nekik? :DDD
Biden sem fog több menekültet beengedni idén az USA-ba, mint Trump: „15 ezer embert fogad be az Egyesült Államok idén. Biden februárban még 62 500 menedékkérő befogadására tett ígéretet.”BRÜHÜHÜÜÜ Vagy mégis beengedi őket, mert:
Biden meggondolta magát, mégis sokkal több menekültet fog beengedni, mint Trump: „Biden kicsit több mint 100 nap alatt harmadszorra gondolja meg magát menekültügyben.” – Reméljük más ügyben NEM gondolja meg magát:
Fél a fűtől – Joe Bidenre hiába számítanak a legális marihuána támogatói – Fél a drogtól ahelyett hogy legalizálná, hát hogy lesz így mintaállam Amerikából?!
Joe Biden üzletel a csontfűrészes gyilkossal: „Mohamed bin Szalmán túlságosan fontos szövetséges ahhoz, hogy befagyasszák a bankbetétjeit.” – Érik a békenóbel, bezzeg ha Trump csinálta volna ugyanezt...
danube – A nőket áldozza fel a gender-ügy érdekében Joe BidenBRÜHÜHÜÜ Most vagy nők és férfiak, vagy szabadon választott nemek vannak, tessenek már dönteni! És nem ez az egyetlen kardinális kérdés:
Úgy tűnik, Joe Biden sem ússza meg háború nélkül Afganisztánt: „Zsinórban a negyedik amerikai elnök szembesülhet a dilemmával: ha kivonul, Afganisztán összeomlik, ha ott marad, amerikai katonák halnak meg. És győzelemre semmi esély.” – ... annál több a békenóbelre ^^
Mi baja van Joe Bidennek, hogy egy beszédében egy kislánynak odaszól, hogy imádja a hajcsatjait, és úgy ül ott keresztbe tett lábakkal, mintha 19 éves lenne? – Mi van, ez nektek eddig nem tűnt fel? Pedig mémek is voltak róla, tessék egy belőlük:
0

SZERDA, JÚNIUS 9.:
TÉRJ VISSZA NAPSZEMÜVEGBEN...
0
...és autóval, ha lehet.

Talán érdemes:
A mai napot megint a romantikázások uralják, kilenckor például párterápiás analízis fordul hipnózisba a Filmbox Plus-on. Az alany (gyanakvó feleség) másik személyiséggel ébred, nem is akárkiével hanem középkori királylányéval, munkamániás, gyereket nem akaró pasiját meg rajongó hercegnek látja... Ha úgy vesszük, az olasz-mexikói Térj vissza nem is rugaszkodik el a valóságtól, lásd a múlt heti hercegnő-szindrómás bloggert. Ugyanabban az időben majdnem ugyanez a testvércsatornán (Filmbox Family) de már amcsi kiadásban (Mielőtt szerettél), itt egy házasodni akaró srác kívánsága teljesül mikor autóbaleset „segítségével” utazik vissza a múltba hogy leendő csalódása előtt happolja el leendő csaját akkori férje elől (a lány a rosszul végződött esküvő miatt nem akar újra elköteleződni). Szimpla sztori TV-stílusban, még a tűréshatáron belül (90 percben), a mellékeskedő Lauren Hollyra meg továbbra is a Picket Fences-beli alakítása miatt fogok emlékezni :))

Talán ajánlott:
A hét második joyridere háromnegyed tízkor fut be a Film Now-ra, itt már a főnök titkárnője (Freya Mayor) a tettes akinek elvileg a reptérnél kéne várnia felettese feleségét, ehelyett ő is összevissza furikázik mint hétfői férfitársa – vagy mégsem? Tény hogy a tengerparti kisvárosban ahol leparkol, mindenki tudja a nevét, ez még nem is lenne baj, az már igen hogy a csomagtartóban egy hullát talál. Joann Sfar maratoni című filmje (La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil) ha minden igaz szinkron nélkül érkezik, ez esetben már csak az a kérdés hogy franciául vagy angolul. Nem mintha sok szükség lenne párbeszédekre, az ilyen szürreális noirokat elviszi a látvány, ami viszont biztos az az hogy ez egy 1970-es thriller remake-je (a The Lady in the Car with Glasses and a Gunban Oliver Reed volt a level boss és Samantha Eggar a hisztérikus femme fatale).

Ashley Graham rovat:
Az 5 hónapos terhes Ashley Graham megmutatta magát meztelenül – Hát igen, ilyen egy jó, menő anyuka:
menőség – Ashley Graham retus nélkül is eszméletlen jól néz ki fürdőruhában – Sőt, nem csak ott:
Ashley Graham lőtt egy tök meztelen szelfit szaunázás után – Tök vicces a pucérkodások után az elhatárolódásait olvasni:
nyilatkozat + rengeteg fotó! – Ashley Graham: a karriered kezdetén úgy érzed, mindent meg kell tenned, amit kérnek – ...bezzeg ő tudott nemet mondani Ja nem:
Ashley Grahamen nem akart rajta maradni a bugyi ezen a bikinis fotózáson: „A plus-size modell bemutatja: mi a probléma az oldalt megkötős fürdőruhákkal.” – Harvey Weinstein likes this!
Ashley Graham erős nőként mutatja meg, hogy kell bugyiban és melltartóban futni – Lásd fentebb, ilyen egy positive role model:
blogozine 18+ Meztelenség – Ashley Graham pucér képekkel buzdít: „Méghozzá arra, hogy fogadjuk és szeressük önmagunkat!” – ...vagy nem, mert:
Csak a ruhája trükkös, vagy Ashley Graham tényleg sokat fogyott?: „A plus size modell persze így is nagyon csinos, csak valahogy ennél kerekebbnek szoktuk meg.” – Na, hamarosan mehet ő is Adele meg Lizzo mellé a kispadra, hát hogy mert lefogyni?! És tényleg, megvan a trón új várományosa:
Nem csak Ashley Grahamé a világ: „Ismerje meg a fiatal, feltörekvő plus size modellt, Natalia Lorenzót!” – ...aki csak a súlyvesztéséig lesz media darling.

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 10.:
ALMOST FAMOUS FRIENDS
0
...de vannak azért barátok is!

Talán érdemes:
21:40-kor megintcsak súlyos betegség és önfeláldozás lesz a téma a Film Now-n, valóságalappal: mikor egy házaspár (Dakota Johnson, Casey Affleck) nőtagjáról kiderül hogy végső stádiumos rákja van, legjobb barátjuk (Jason Segel) hozzájuk költözik hogy megkönnyítse napjait. A Barátunk a jelen idő komorságát múltba tett ugrásokkal enyhíti és bár kicsit hosszú (bő két óra), így is jobb mint a manapság mozikba kerülő marhaságok. Az HBO-n friss misztikus krimi nyolctól bár nem egyértelmű hogy Az Eltitkolt Krónikák: Feltárva új sorozat kezdőrésze-e (netán rögtön kettő belőle) vagy egészestés másfélórás. Anyway, itt is kisvárosi gyilkosságok, pontosabban egy eltűnés lesz a középpontban, ezt felderíteni érkezik haza az oknyomozó podcasteket gyártó kiscsaj (Alison Sweeney). A régi ügy feltárásában segít egy ottani újságíró is, együttes munkájuk eredményeként jó sok csontváz hullik ki a szekrényekből... Ugyanitt, ugyanezen a netes vonalon haladva 21:25-től idei doksi a faszbúkfüggő Álhírességekről akiknek az élete látszólag tökéletes, valójában sokkal üresebb mint követőiké. Nick Bilton nem tett mást csak fogott három wannabe influencert és megadta nekik amire vágynak: botokkal és megvásárolt követőkkel dobta be őket a mélyvízbe, megörökítve felemelkedésüket ami valójában nem az (közben a nézőnek is elmagyarázva a kirakatvalóság működését). Mint oly sok ilyen elrettentésnél, a Fake Famous-nél is fennáll a veszély hogy a média pont a tanulság ellenkezőjére fog ráharapni vagyis ebből lehet a következő valóságsó ha már a zenés-szupermodelles-pornós tehetségkutatások kifulladtak és akkor jöjjön is a

Szelfibűnözés rovat:
The Influencer Edition:
kmm – Hogyan készíts marketingkampányt influencerekkel?: „Az influencerekkel való közös munka nagyszerűen beépíthető integrált kampányaidba és segíthet, hogy márkád szélesebb körben elterjedjen.” – ...de csak akkor ha makulátlan a múltjuk:
Egy instagramos posztja miatt kirúgta Gina Caranót a Lucasfilm: „Az mma-harcos színésznő a Mandalorian egyik fontos karakterét alakította, korábban még az se tűnt lehetetlennek, hogy saját spin offot is kap.” – Lehet hogy úgy kell érteni a spin offot hogy végleg leáldozott a csillaga.
David Attenborough 6,2 millió követő után otthagyja az Instagramot: „Mindent elmondott, amit el akart mondani.” – Vagy csak előremenekült, kerülni Dawkins sorsát:
Richard Dawkinstól visszavették egy huszonöt éves díját: „Az Amerikai Humanista Szövetség 1996-ban még piedesztálra emelte a világhírű tudóst, ma viszont már leradírozná a térképről. (...) Konkrét megszólalást ugyan nem idézett tőle a szervezet, de azt jelezték, hogy a transzneműek és a feketék öndefiníciójáról szóló vitaindító szavainál telt be a pohár náluk.” – Tehát azzal nincs bajuk ha Rachel Dolezal feketének hazudja magát de azzal igen ha valaki kritizálni meri az effajta „öndefiníciót” (mert erről szólt Dawkins posztja). Logikus és humanista. Ja nem az, szerencsére már megvannak az új, minden oldalról haladó példaképek:
A szoftpornótól a társadalomkritikus lehúzásig: a Belle Delphine jelenség anatómiája: „A most húszéves Mary-Belle Kirschner maga a modern médiahekker.” – ...aki pár év múlva mehet a korábbi királynő után:
Saját maga lépett le a trónról a Youtube királynője: „Szolibarna gogotáncosból és pultosból lett az egyik legismertebb női vlogger (...). Akkor még valószínűleg senki nem sejtette, hogy Marbles, akit a Youtube királynőjének kiáltottak ki, önként lép le a trónról.” – ...és igen, itt is a korábban viccesnek tartott videók (pld. Nicki Minaj kiparodizálása) felett járt el az idő. Még az sem számított hogy „Sokan korábbi tweetekkel és videókkal bizonyították, hogy Marbles többször is kiállt a kisebbségek mellett, volt, volt, aki posztolt is egy korábbi videót egy beszélgetésről, amiben a vlogger kifejti, hogy a fehér privilégium létező dolog. És van, aki szerint jó, hogy Marbles példát mutatott, saját magát némította el, mert fontos, hogy az influenszerek, vloggerek is felelősségre vonhatóak legyenek. Ne hagyjuk, hogy az emberek megússzák, ha problematikusak, csak azért, mert gazdagok és híresek.” – ...avagy így falja fel gyermekeit a szelfi-forradalom,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés