2021. 06. 12.
She's a Night Rider. (jún. 12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
She's a Night Rider. (jún. 12-13.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 12.:
SIR PARROT’S SKETCHES
0
From PARIS München with LOVE spleen.

Ajánlott:
21:25-kor újabb cseh komédia a Dunán de már kevésbé bizarr stílusban mint nemrég a Sátán évével bár a rendező ugyanaz (Petr Zelenka). Az Elveszve Münchenben bajkeverője egy matuzsálemi korú papagáj „aki” túlélte gazdáját viszont memorizálta annak fontosabb kijelentéseit. Hogy ez miért gond? Hát mert az illető Édouard Daladier, az említett városban aláírt egyezmény egyik megalkotója, a madár meg a 70., Prágában tartott évforduló díszvendége akinek helyette kéne megválaszolnia máig lezáratlan kérdéseket, már ha közben nem rabolná el egy zűrös lelkű újságíró. Hála neki, Sir P. szavai a kelleténél nagyobb nyilvánosságot kapnak, így válik a Lost in Munich politikai gyászmunkává ami sírva-nevetve áll hozzá a csehek egyik történelmi tragédiájához. Teszi mindezt túlzásba vitt nemzetieskedés meg búsongás nélkül miközben (2015-ös darabként!) kicsit a mostani cancel culture-ról is szól (lehet-e mai szemmel ítéletet mondani múltbeli személyekről-eseményekről). Már önmagában ez elég volna de itt is jön a váratlan stílusváltás: az előbbi fonalat elvágják hogy a stáb és a forgatási nehézségek kerüljenek a középpontba de úgy hogy a szembenézés is megmaradjon.

Talán érdemes:
Nyolckor hétköznapi furcsaságok a Cinemaxon napjaink Moszkvájából, itt játszik akaratlanul is Orosz rulettet három srác akik közös lakásukból kimozdulva találkoznak a nagyvárosi állatkert kis-, és nagyvadjaival. Egy napba sok minden belefér és hát hőseink is összefutnak azokkal akikkel nem kéne (meg nem értett művészek, feministák, sekszisták illetve politikai intrikusok). A Russian Spleen jobban lefedi ezt az életunt káoszt mint a magyarítás, lehetne rövidebb de így is jó látni egy másik Oroszországot mint amit a hírekből (nem) ismerünk. A testvércsatornán (Cinemax 2) a Mona Lisa testőrjének francia koppintása fél kilenckor, kis eltérésekkel. Gengszterek sofőrjeként melózó kínai srác taxiját titokzatos seksz-munkás (Camélia Jordana) inti le akinek bejön ő is meg a nála szóló (saját) zenéje is, így az első Éjszakai utazást több is követi, sőt végül kizárólag vele fuvaroztatja magát. A bimbózó szerelem kiteljesedése útjában természetesen a lány szakmája és a fiú munkaadói állnak...

Nem ajánlott:
Nehéz jót mondani a Jöjj velemről: az Alice CsodaországbanPán Péter-téma ezerszer lerágott csont, ráadásul itt keresztezve kapjuk a kettőt holott keletkezésük között van vagy negyven év és nem is egyazon személy írta őket. OK, mozitól nem várhatunk realitást de ha ezen túltesszük magunkat akkor ott van a többi false advertising: Michael Caine, Derek Jacobi és Angelina Jolie a húzónevek de mintha csak az idősebb nézők bepalizásáért lennének itt. Az sem igaz hogy családi program mivel ezer rossz dolog történik a fekete (!) Alice-szel és Pán Péterrel akik a depresszív realitásból (apjuk adóssága, stb.) menekülnek álomvilágaikba ami akár a Faun labirintusa is lehetne. Értem én hogy a felnőttkorba lépésről akartak mondani valamit némi érzékenyítéssel de nem hinném hogy ehhez feltétlenül kell az alkoholfogyasztás meg a csúnya beszéd – vagy ha igen, azt nem ezzel a korhatárral kéne. Ugyanígy nem kellene olyan helyeken (Wonderland, Neverland) erőltetni a diverzitást ahol eredetileg sem volt (lásd még az Arthur-mondakört vagy most a Bridgertont) mert az inkább kontraproduktív mint toleranciára nevelő. Még egyszer: semmi bajom nem volna ha új karakterekkel mondanák el ezt a mesét (ami ugye nem az), nem pedig csalinak használnák Lewis Carrol és J. M. Barrie műveit. Mindent összevetve a Come Away a túltolt polkorrektség és Halivúd fantáziátlanságának sokadik állatorvosi lova, nyolckor kerüljük messze az HBO-t. További rossz hír hogy egyelőre nem látszik a trend vége:

Remake-je volt genderrovat:
A Bridgerton szerint Sarolta brit királyné fekete volt, és ennek van némi történelmi alapja is: „Ettől függetlenül az viszont erős túlzás, hogy a 19. századi brit nemesség egy része fekete volt. De nem emiatt bugyuta a Netflix új sorozata.” – ...ami az Évezred sorozata, merjed csak NEM szeretni:
DANUBE – Hamupipőke túl fehér, ezért rasszista: „Egy minnesotai színház betiltotta a Disney mese adaptációját a túl sok fehér színész miatt.” – Felkészül az összes többi színdarab és film:
Az Ace Ventura és a Csupasz pisztoly 33 1/3 is ott van a transzfób filmek listáján: „Lindsay Ellis egy többmilliós nézettségű youtuber, aki most már írónő is (...). Ha ő nem lenne, valószínűleg sosem szereztünk volna tudomást a farkaspornó világában dúló drámáról, de a héten egy jóval fajsúlyosabb témát vett elő (...). A videó egy figyelmeztetéssel kezdődik: van benne egy összeállítás transzfób filmjelenetekből.” – Nem ez a vicc, hanem hogy az elfogadásról szóló Síró játék is előkelő helyen szerepel a betiltandók listáján. Asszem jobban jártunk volna ha marad a farkaspornónál.
Megtört a fehérhegemónia Hollywoodban, Chadwick Boseman halála után lehet Oscar-díjas: „Posztumusz SAG-díjat kapott az utolsó filmes alakításáért.” – Sőt, a keresztényhegemónia is megtört:
TÖRTÉNELMI JELÖLÉS – Riz Ahmed büszke rá, hogy ő az első muzulmán férfi, akit a legjobb színész Oscarjára jelöltek: „A pakisztáni-brit színész egy rockzenészt játszik, aki fokozatosan elveszti a hallását.” – Gratula, elérte hogy innentől senki sem a színészi teljesítményére fog figyelni :(((
Történelmet írnak a transznemű színészek: „A legnépszerűbb magazinok versengenek értük.” – ...miközben a vállaltan meleg, de öntörvényű művészeket ezerrel támadják:
Morrissey felháborodott azon, ahogy a Simpson családban ábrázolták: „A Smiths egykori frontembere menedzsere révén közleményben határolódott el a rasszista, gyűlölködő figurától.” – ...miközben már a Simpsons színészei is elhatárolódnak saját maguktól:
Hank Azaria színész minden indiaitól bocsánatot kért, amiért 20 évig ő volt Apu hangja a Simpson családban: „Kanosszát jár, arról beszélt, hogy felelősséget vállal a tettei negatív következményei miatt, és személyesen menne oda minden egyes indiai szármzaású emberhez.”VEGYETEK MÁR FEL EGY KORREKTORT KEVÉS, KÖVEZZE MEG MAGÁT!
Nem büszke rá – Priyanka Chopra bocsánatot kért, hogy annak idején bőrvilágosító krém reklámjában szerepeltFIATAL VOLT, KELLETT A PÉNZ ÉS A PATRIARCHÁK KÉNYSZERÍTETTÉK Lásd fentebb.
Justin Timberlake bocsánatot kért Britney Spearstől és Janet Jacksontól is: „Előbbit eláztatta a sajtónak, utóbbinak letépte a melltartóját több millió ember előtt. Szánja-bánja.”LÁSD FENTEBB Kövessen el nyilvános szeppukut oszt’ jónapot.
Krumplifej úr gendersemleges lett: „Ezentúl simán csak Krumplifej lesz a neve.”Stinky Pete likes this, ja és még valami:
0

VASÁRNAP, JÚNIUS 13.:
WAY BACK MOUNTAIN
0
Wrestling with addiction.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
Duna TV, 21:35: A postás mindig kétszer csenget – A válság sújtotta Amerikában csavargó fickó munkát kap egy szállodában ahol egyből megtalálja a közös...hangot a tulajdonos feleségével, olyannyira hogy közösen tervezik a pasas megölését. Bár sokak szerint David Mamet szabadon kezeli úgy James M. Cain regényét mint annak (addig) leghíresebb 1946-os feldolgozását, tény hogy Bob Rafelson opusa mára klasszikussá és hivatkozási alappá érett (lásd még a Sebhelyesarcút ahol szintén jobb volt a remake). A fanyalgókat már csak azért sem értem mert ’81-ben végre szabadabban lehetett ábrázolni a végzetes vonzerőket és itt jön be a lényeg vagyis a Jessica Lange-Jack Nicholson páros akik hitelesek akár az asztalon ügyködnek, akár sötét terveket szövögetnek.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn rendhagyó road movie fél kilenckor melyben egy anya kel útra vietnami származású adoptált lányának halála után. A rövid kiruccanás akkor nyúlik 14 nap, 12 éjszaka hosszúságúvá mikor felcsillan a lehetőség hogy „gyermeke” vér szerinti anyjával is találkozhat... Az a helyzet hogy a tájképek adják el ezt is mert sem a direktor, sem a forgatókönyvíró nem erőltette meg magát pedig ezer dolog adott volt a két nő közötti, „közös” gyerekükön át kibontakozó barátságtól az anyaság-örökbefogadás kérdéséig. Nem rossz, de jelen formájában főleg a sznoboknak fog bejönni. Tíz előtt tíz perccel tavalyi sport movie az HBO-n amibe még az önazonosságot számon kérők se köthetnek bele mert Ben Affleck maga is küzdött amivel az általa alakított kosaras. Ez nem más mint minden szenvedélybetegségek legelfogadottabbika vagyis az alkoholizmus, ez vágta taccsra Jack Cunningham karrierjét és A visszaút nem lehet más mint a pályára lépés, legalább edzőként hogy másokat megmentsen. Gavin O'Connor a nehezebbik utat választotta, a Way Back közelebb áll a Wrestlerhez mint bármelyik zászlólengetős-hepiendes matinéhoz. Tény hogy Affleck nem zuhant olyan mélyre mint Mickey Rourke de neki is volt pár elvesztegetett éve, holott igazán tudhatná, mi a megoldás:

Teljes legalizáció rovat:
Fellendült az otthoni marihuánatermesztés: „A többség élvezetből csinálja, és nem a pénzért.” – ...vagy mert betegek és szükségük van rá:
Marokkóban legalizálnák a nem rekreációs marihuánát: „Nagy a kereslet az orvosi és az ipari kannabisz iránt.” – ...ami jót tesz a mezőgazdaságnak és a természetnek is. Ja nem:
Durva szén-dioxid kibocsátással jár a kannabisz beltéri termesztése: „Colorado államban a kannabisztermesztés annyival járul hozzá az üvegházhatású kibocsátásához, mint a szénbányák.”Greta Thunberg likes this. Ja ő pont nem, de legalább Amerika élen jár a teljes legalizálásban...ja azt sem:
Marihuánabotrány a Fehér Házban, több munkatársat elbocsátanak: „Van, akit kemény drogok miatt küldenek el.” – BRÜHÜHÜÜ, hát miért nem látja ez a Biden hogy a teljes legalizálás az egyedüli megoldás?!
Négyféle drogot fogyasztott az újpesti rendőrökre támadó férfi – ...pedig csak egyet kellett volna, megírta a 444 is:
Ha reggel bedobsz egy kevéske LSD-t, tényleg boldogabb leszel, de ennek a droghoz semmi köze: „A microdosing hatásait vizsgálta egy fiatal magyar kutató, hogy kiderítse, igaza volt-e a Szilícium-völgy tech gurujainak, és a rendszeresen, kis mennyiségben fogyasztott pszichedelikumok tényleg fokozzák-e a kreativitást és csökkentik a szorongást. (...)” – Jajaja, szóma ha mondom, segít a gondon, már utalom is nektek a támogatást!!! Ja nem.
Letartóztattak egy floridai párt, miután a rájuk bízott 21 hónapos gyerek kokaintúladagolást kapott: „Valószínűleg a pár otthonában nyelte le a drogot. Szerencsére újra tudták éleszteni a kisfiút.” – Nálunk sajnos nem minden józanbaba ilyen szerencsés:
Nem rakták el a drogot, belehalt az öt hónapos csongrádi csecsemő – ...és sajnos ez nem egyedi eset:
Berúgott és beszívott, agyonverte a barátnőjét, és nem emlékszik semmire: „Életfogytiglant kaphat.”Keep calm, majd róla is születnek érzékenyítő-legalizálós cikkek mint a Honvédban késelőről:
Drogriporter–blog – Drogok és erőszak: a Honvéd Kórházban történt tragédia margójára: „A drogfüggők többsége nem erőszakos bűnöző, hanem segítségre szoruló ember, akiket a megbélyegzés megakadályozhat a felépülésben.” – ...és a kábszerfogyasztás jelenti nekik a boldogság kis köreit a Kirekesztő Társadalommal szemben. Mondd ezt akkor el az áldozat rokonainak is, ami meg a többit illeti, asszem továbbra is eliszom a 444-nek szánt támogatást :(((

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés