2021. 06. 21.
Költötte vagy rántotta? (jún. 21-22-23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Költötte vagy rántotta? (jún. 21-22-23-24.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 21.:
ZÚZDA, MÍG ÉL
0
A békegalamb csak látszat.

Talán érdemes:
Kezdjük a hetet az M5-ön aholis a Nagy Korallzátonyt JÁRJUK ússzuk körbe nyolctól, ebben a melegben jól fog esni némi virtuális merülés. Közben azt se felejtsük hogy ha így haladunk, lassan tényleg csak felvételről fogjuk látni ezeket a helyeket: egy dolog hogy a járvány betett a turizmusnak, a másik meg hogy sokunknak nincs pénze utazgatni de a fő ok mégis az hogy nem becsüljük meg eléggé a Földet... Egy órával később, kilenckor izraeli dramedy a Filmbox Family-n két asszonyról akik férjeiket várják haza az 1973-as Jom kippuri háborúból és a híradón csüggve ugyanabban a katonában vélik felfedezni párjukat, ez előbb vitához majd egymás támogatásához vezet. A rendező Riki Shelach Nissimoff veteránként maga is átélte amiről forgatott így a Mire a tél visszatér humanizmusával elkerüli rizikós témája csapdáit (az sem mellékes hogy az egyik nőt Kathleen Quinlan alakítja). Ugyanabban az időben egynekjó sport movie a Filmbox Extra HD-n családjával új helyre költöző fehér kamasz és fekete srác barátságáról. Összeköti őket a kosárlabda-rajongás (nem csak nézőként), ám tágabb környezetük rasszizmusa éket ver közéjük – már ha hagyják. A Zúzd le a pályát tűrhető 2005-ös indie-darab vagyis még mentes a nagy stúdiók által túltolt mai polkorrektségtől. 21:40-kor másfajta élethalálharc a Cinemaxon, CGI formában: testvérei megmentése érdekében fiatal lánynak kell újra meg újra belépnie apja rémálom-világába és megakadályozni az általa elkövetett gyilkosságot. Dolgát nehezítik a Játékmester által folyton változtatott szabályok amik egy nem emberi számítások szerint működő fogadóirodának kedveznek. Ha a Fűrészt kereszteznénk a Faun labirintusával és a Halhatatlanokkal (na meg az Idétlen időkiggel), akkor kaphatnánk olyasmit mint a Játssz, amíg élsz, aki nem bírja a (rajzolt) vérontást az jobban teszi ha kihagyja.

#LESZAROM az időjárást is:
CSODAIDŐ LESZ, APRÓ BÖKKENŐVEL – ...éspedig azzal, hogy LESZAROM:
Eső, zápor, zivatar, szél és 19-től 31 fokig bármi lehet ma: „Nem lehet egyetlen szóval jellemezni az időjárást.” – Már hogyne lehetne: LESZAROM.
VIDEÓ – Óriási tűzgömb és szupercella tűnt fel Magyarország felett: „Egyesek ilyenkor ufót kiáltanak.” – Kivéve engem, én LESZAROM. Mondjuk ha ufó lenne, azt is leszarnám, szóval...
Mark Zuckerberg végre megmagyarázta, miért használ ennyi naptejet – Azért mert ANDROID LESZAROM.
Egyetlen szó: strandidő: „Kell ennél többet mondanunk?” – Igen, például azt hogy LESZAROM.
tipp – Izzadságban fürödve ébredsz az éjszaka közepén? Van rá megoldás! – Le kell szarni és kész...
Melyik régi nyár legyen az idei új nyár? – Ilyen zenével inkább egyik se:
Summer hits – Ők vezették a nyári slágerlistákat 10 évvel ezelőtt, ez történt velük azóta – ...és én már akkor leszartam őket :)))
Trópusi hangulat – Íme Candice Swanepoel szomorúságűző fürdőruhás fotósorozataLESZAROM Wait, a challenger appears:
irigyeljük – Dua Lipa Mexikóban strandol éppen – A kartellek és emberrablók lájkolták ezt: „Erre pedig három fényképes bizonyítékunk van. De jó az énekesnőnek!” – ...de még jobb nekem: Budapesten SZAROM LE ^^


KEDD, JÚNIUS 22.:
NEM CSAK A TUDÁSA NAGY
0
FAPoleon a Boulard-on.

Talán érdemes:
Újra M5, újra 20:00, újra búvárkodás de itt már nem a látvány a lényeg hanem hogy ki meddig bírja Levegő nélkül a mélyben. Pierre Frolla kifejezetten sokáig, mi pedig kockázat nélkül kísérhetjük el oda ahol a madár se jár (halak igen) – Gérard Philippe (csak névrokon!) alkotásáról beugorhatnak Besson korai zsengéi (Nagy Kékség, Atlantis) és van olyan jó mint amazok. Kilenckor Éretlenek-utánérzés folytatása a Filmcafén. A Nagytudásúak 2. részében (az első voltmár nálunk) Christian Clavier nélkül és Angliában látjuk viszont az észbontókat, a helyszín hozza magával a poénok egy részét: Harry Potter és az angol hidegvér mellé feliratkoznak a titkosügynökök is merthogy lúzereink most a királynő unokájának érettségijéért felelnek. Ha már itt tartunk, a reflektorfény sem a tanárokon hanem a korábbról ismerős Boulard-on (Kev Adams) van akibe beleszeret az akit oktatnia kéne.

Jeff Bezos rovat:
kívül tágasabb – Amikor Jeff Bezos megjósolta a jelent: „Az Amazon főnöke, a világ egyik leggazdagabb embere 1999-ben beszélt a jövőről. Ami mára megvalósult.” – Véletlen? Aligha, főleg hogy neki is benne volt a keze a dolgok alakulásában:
Könyves – Az Amazon nem az Antikrisztus: „De az apokalipszis egyik lovasa biztosan Jeff Bezos, aki megváltoztatta az irodalom rendszerét.”...és mikor magára ismert a Nagy Testvérben, törölte az 1984-et.
Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere egy nap alatt 13 milliárd dollárral növelte a vagyonát: „Cserébe vagyona 0,05 százalékát ajánlotta a járvány veszteseinek.” – Ha adakozik, azabaj, ha nem ad eleget akkor meg azabaj, pedig igazán előre láthatta volna ezt is:
Nyílt levélben követelik a szupergazdagok, hogy azonnal adóztassák meg őket: „Ötszázezren vannak a világon, akiknek a vagyona meghaladja a 30 millió dollárt, közülük 83-an írtak alá.” – Mernék csak NEM aláírni :DDD
Jeff Bezos kiszáll, idén távozik a vezérigazgatói székből: „Pedig soha nem ment ilyen jól az Amazonnak, mint a járvány alatt.” – Van más választása mint időben kiszállni? Johnny Depp és Brad Pitt már tudja a választ...ahogy a volt felesége is:
4 hónap alatt 4 milliárd dollárt jótékonykodott el MacKenzie Scott, Jeff Bezos exfelesége: „Scott tavaly csatlakozott a kampányhoz, melynek nagyon gazdag résztvevői vállalják, hogy még életük során szétosztják vagyonuk jelentős részét.” – Sebaj, bármikor újra meg tudja szedni magát...ja a mostani férje mellett már nem:
Megházasodott a multimillárdos Mackenzie Scott: „Egy tanárhoz ment hozzá Jeff Bezos exfelesége, a világ 22. leggazdagabb embere.” – ...aki önerőből lett az és törte át az üvegplafont. Ja nem, bezzeg a férjét elszámoltatnák:
Jeff Bezost, a világ leggazdagabb emberét hallgatná meg a vagyoni és jövedelmi különbségekről Bernie Sanders: „Tény, hogy Bezos jövedelménél és vagyonánál semmi sem különbözik jobban egy átlagemberétől. De sajnos pont nem ér rá a meghallgatás tervezett időpontjában.” – Ő lesz az első aki az űrben keresi az adómentességet:
A holdraszálláson kakaskodik a világ két leggazdagabb embere: „Jeff Bezos cége panaszt emel amiért a NASA a SpaceX-et választotta.” – Felkészül Jack Ma. Ja ő most ideológiai továbbképzésen vesz részt :DDD


SZERDA, JÚNIUS 23.:
A BETOJÁS CSODÁJA
0
Múmia, oszlófélben.

Talán érdemes:
Film Mánia, 23:00 – Bár 1999 a Sommers-féle Múmiáról szólt, volt kevésbé ismert előfutára is egy évvel korábban. Russell Mulcahy (Hegylakó) majdnem ugyanazzal a sztorival állt elő mint Sephen bácsi: az ősi átkot hordozó DANICA Talost jó mélyre ássák kortársai ám a nagyapja utolsó, sikertelen expedícióját kutató JOE Samantha Turkel (Louise Lombard) megtalálja a múzeumlátogatók legnagyobb örömére és a rendőrség őszinte sajnálatára merthogy a kiállítást gyanús halálesetek kísérik. A Múmia mese könnyed címe dacára sem komédia (bár a WC-s jeleneten sokan fognak röhögni) vagy Indiana Jones-utánérzés hanem thriller érdekes szereposztással. Lysette Anthony, Shelley Duvall, Jason Scott Lee, Sean Pertwee mellett feltűnik még a James Bond-közeli Honor Blackman (aki amúgy nő és fehér) valamint Jon Polito is (na meg Christopher Lee egy rövidke narráció erejéig, akárcsak az Üvöltés 2-ben). Nyolckor idei dráma-adaptáció az HBO-n a norvég fővárosban (Oslo) kulminálódó tárgyalásokról. Az odáig vezető úthoz kellett egy odavalósi házaspár lelkesedése meg a közel-keleti békében érdekelt palesztin és izraeli felek, a kommunikáció nagy része titokban és kódolt nyelven zajlott hogy aztán 1993-ban elérjék amit akartak. Ha van tanulság az az hogy ma is szükség volna ilyen hétköznapi hősökre... Ugyanabban az időben menetrendszerűen érkezik az M5-re az épp aktuális ismeretterjesztés ami ezúttal az Attenborough, és a tojás csodája vagyis az élet kezdetét lehetővé tevő burok felépítését elemzik. Ez egyszerűnek tűnik, pedig bonyolult: amilyen jól véd, olyan könnyen át tudja törni a benne lakó (már ha eljön az ideje).

A természetet visszavágják :( rovat:
Ezer év múlva bomolhat le a Srí Lanka-i méreghajóról kiszabadult pellet – ...és addig se fogunk unatkozni:
Akár 90-100 tonna olaj is elfolyhatott a Lukoil komiföldi olajmezőjén, a szennyezés a Jeges-tenger felé tart: „Az elöregedett vezetékek miatt rengeteg ilyen baleset történik Oroszországban, a többsége ki sem derül.” – ...és ami igen, az sem azért mert tájékoztatnak róla:
170 fiatal fóka tetemét mosta partra a víz a Kaszpi-tengernél: „Az orosz hatóságok szerint elképzelhető, hogy környezetszennyezés okozta az állatok tömeges pusztulását.” – Nahát, ki gondolna ilyesmire Majak meg Csernobil után. Apropó atomenergia:
Szivároghat a Tajsan atomerőmű, Kína egyelőre tagad: „Az erőművet részben tulajdonló francia vállalat viszont jelezte a problémát az amerikaiaknak.” – Biztos csak túlreagálták a dolgot. Ja nem:
Kína elismerte, hogy meghibásodott a Tajsan atomerőmű: „Azt azonban cáfolták, hogy szivárgás is volt.” – Minden a legnagyobb rendben, a JEGYSZEDŐT franciákat INTERNÁLTÁK elküldték nyaralni az ujgurok mellé, oszoljunk, oszoljunk, nincs itt semmi látnivaló!4!
Japán bejelentette, hogy az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktívan szennyezett vizét: „De előtte leszűrik azt egy kicsit.” – Szerintem forgassák vissza az ivóvizükbe, ha ennyire veszélytelen.
Még mindig sugároznak a halak Fukusima mellett: „Nem a jókedvtől.”Keep calm, ez nem jó de nem is tragikus, szakértők is megaszonták:
A fukusimai sugárzás nem növeli számottevően a rákos megbetegedések kockázatát - állítja az ENSZ szakértői bizottsága. – Akkor mostantól tartsák ott az üléseiket. Vagy itt:
Hat és fél hirosimányi atomhulladék rohad egy orosz tengeralattjáró-temetőben – ...biztonságos körülmények között tárolva. Ja nem :SSSS


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 24.:
FROM LONDON WITH LOVE
0
FEL! TÁMADUNK! El! Hárítunk!

Talán érdemes:
Haladjunk ma is visszafelé: éjjel negyed kettőkor pörgős akciózás a Film+-on Scott Adkins-szel. Londonban kényszerül önvédelemre az Elhárítók tanúvédelembe vonult legjobbika, a lakásába betörők nem tudják kivel kezdtek de a válaszcsapás azok figyelmét is magára vonja akikét nem kéne így emberünk menekülésre, majd lánya miatt harca kényszerül. Jó hír hogy Stu Bennett személyében (akit a pankráció-rajongók Wade Barrettként ismerhetnek) hihető-méltó ellenfél is jut neki, mindeközben az HBO is folytatja Az évszázad bűntényének felgöngyölítését fél tíztől. Előtte kilenckor ismétlésgyanús vígjáték a Filmboxon melyben rovar-, és egyéb kártevők irtásával foglalkozó apuka egészíti ki jövedelmét gyanús üzelmekkel. Mivel távolról sem profi, így nemhogy nyerne de rajtaveszít, egész pontosan tízezer dolcsit amit egy héten belül meg kéne adnia a helyi gengszternek. A megoldást az jelenti mikor egy kitakarítandó templom pásztora új, helyettes papjainak hiszi őket és mert a prédikálást adakozás követi, belemennek a játékba. A Lehúzás tényleg az, főleg nekünk: David Faustino és Tommy Lister épp csak feltűnik, a leadek nem annyira viccesek, amúgy ha lett volna eszük, reverenda helyett szakácsruhát öltöttek és kajáldát nyitottak volna mert rovarok terén most abban van a lóvé:

Konteó rovat:
The Rovarevés Edition:
zöld index – Nyakunkon a rovarapokalipszis – Ja, csak nem abban az értelemben ahogy a cikk sugallja hanem mert:
zöld index – A rovarok jelenthetik a gasztronómia jövőjét: „A magyar rovaripari startup monopolhelyzetben van.” – ...és ha magától nem harap rá a jónép, marad az érzékenyítés:
Paprikás manióka, kannibalizmus és földevés: így látják a kortárs művészek az evés jövőjét: „Mi lenne, ha (...) a klímaváltozás miatt a paprikás manióka lépne elő nemzeti eledellé a paprikás krumpli helyett (...)? Mi lenne, ha nem a csirkéket hizlalnánk terminátorméretűre, hanem az ember zsugorodna 50 centisre? (...)” – Le vagytok maradva, továbbra sem ez a Jövő Útja:
MA IS TANULTAM VALAMIT – Hivatalos: Európában is ehető a lisztkukac: „Az illetékes uniós hatóság napokkal ezelőtt mondta ki ezt.” – De miért nem Afrikában jobbítják a világot? Ott több a rovar, nagyobb az éhínség meg a népsűrűség is!
corvinus online – Gasztro – Milyen rovar kerülhet a tányérodra? – Az enyémre továbbra is semmilyen, bármennyire nyomatják hogy „A globális klímaválság csúcsán elkezdődött a rovaripar forradalma.” – Lásd eggyel fentebb, amúgy nem a hülye dolgok engedélyezésével van a baj hanem hogy vannak akik komolyan veszik őket:
„A lisztkukacot megsütöm, de van húsosabb, lédúsabb rovar, amit lehet főzni is”: „Szabó Mariann a Bogárétel Alapítvány elnöke, emellett tréner a Nem adom fel alapítványnál, előadásokat tart az autizmusról (ő maga is autista). Az entomofágia, azaz a rovarfogyasztás hazai szakértője mesélt nekünk arról, melyek a legfinomabb falatok, hol lehet beszerezni az alapanyagokat, és milyen formában érdemes elkészíteni a különlegességeket.” – ...és mikor azt hinnéd nem lehet fokozni a butaságot:
100 érv a dögevés mellett, 100 érv ellene: „Magyarországon tilos hazavinni és megenni az elütött állatot, de például az USA-ban hosszú hagyománya van a roadkill-konyhának. Arról megoszlanak a vélemények, hogy jó ötlet-e megenni a dögöt, különösen a járványveszély miatt, de sokan azt állítják, hogy környezetvédelmi szempontból egyenesen bűn veszni hagyni az elütött vagy elhullott állatot.”Bartos Cs. István likes this, szóval közért helyett ezentúl válogassunk a dögkútból, olvashatjuk mindezt ugyanazon a Qubiten-444-en ahol nemrég arról áradoztak hogy bezzegafrikában milyen jól megfékezték a bush meat miatt is dühöngő járványokat. Kész, vége, a South Park mától végleg a múlté, lassan tényleg csak a koprofágia van hátra. ÉDES FASZOM, az illegális húspiacok, a legyek meg a csontik megvannak? Bár tudom most direkt ezek adnak zamatot a kajákhoz:
Lisztkukacot használ a kenyerekhez egy német pékNap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés