2021. 07. 03.
Will you Low me? (júl. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Will you Low me? (júl. 3-4.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 3.:
CRYING FREEDOM
0
Mindenhol LÁTTÁK megfigyelték :((

Talán érdemes:
Nyolckor az egyik legtúlértékeltebb magyar direktor, MUNDRUCZÓ KORNÉL Fliegauf Benedek (vagy Bence?) idei dobása az HBO-n melyben a Rengeteg nem természetes hanem városi „vadon”, hétköznapian bizarr lakóit összeköti az életüket irányító rejtélyes erő (lásd: Mindenhol látlak). Lesznek drogfüggők (visszakacsintás a Dealerre), vallásos anyjukat megbotránkoztató fiatalok, élőhalott (?) rokonok és a végén az egész összeáll egyetlen nagy képpé...vagy nem és az itteni káosz birodalma tényleg az (lásd még a császár új ruhájának esetét). Ugyanabban az időben ugyancsak friss (2020-as) művészkedés a Cinemaxon katolikus iskolában tanuló és lassan, de biztosan az önfelfedezés útjára lépő Lányokról akiket új osztálytársnőjük is erre bátorít. Pilar Palomero 10-20 éve még úttörő lehetett volna ezzel de a mostani dömpingben nem hat őszintének, arról nem szólva hogy külsős forgatókönyvíró kellett volna a sztorihoz ami jelen formájában alig száz perc de a többszörösének fog érződni. A testvércsatornán (Cinemax 2) román drámázás fél kilenckor egy valódibb lázadásról: a csau-korszak vége felé a kamasz Mugur Calinescu úgy vált hőssé hogy a Securitatén kívül jóformán senki se ismerte a nevét. A titkosszolgák a kelleténél is komolyabban kezelték a fiú anonim falfirkáit amikben a rendszer visszásságait ostorozta, megfigyelték és vegzálták, ez is közrejátszott idő előtti halálában. 1981-ben kezdte írogatni üzeneteit, 85-ben már el is hunyt vagyis nem érhette meg a változást, csak az utólagos elismerés lehet vigasz neki és családjának: előbb színdarab született róla, most pedig abból egy egészestés. Bár a Nagybetűkkel a szabadságért kissé hosszú (130 perc), mégis fontos és jellegzetesen közép-európai történet, minden környékbeli országban voltak ilyenek.


A seksz, a munka rovat:
EZ AZ ELSŐ – Az első nyugati származású gésa: „Fiona Graham eleinte csak antropológiai szempontból vizsgálta a gésa kultúrát, később döntött úgy, hogy ő is az lesz.” – Ez is valami? A profik már fullba nyomják:
Színes bőrűvé injekciózta magát Európa legnagyobb mellű nője: „Martina Big, a 28 éves német glamour modell már nyomokban sem emlékeztet egykori önmagára.”LOLO FERRARI akarom mondani Rachel Dolezal likes this. Ja ő már nem :DDD
NEM ÉRT EGYET A KRITIZÁLÓKKAL – EZ AZ AUSZTRÁL NŐ AZT MONDJA, JOBB ANYA LETT, AMIÓTA TOPLESS MODELLKEDÉSBŐL ÉL: „Tori Ann Lyla Hunter heti bő egymillió Ft-ot keres az Onlyfansen.” – Lehet hogy így érzi de a szemei mutatják mennyire kiüresedett belül, a jó anyaság meg nem attól függ mennyit keres és mivel.
Eve J. Marie – Túl nagy dekoltázsáért le akarták szállíttatni a repülőről, most megmutatta, legszívesebben miben utazna: „Egy amerikai playmate-re rászólt a stewardess, hogy ekkora dekoltázzsal nem utazhat. A modell megsértődött, később bugyiban fényképezkedett.” – Fő a természetes szépség. Ja nem:
18+ Egy Insta-modell több, mint 65 ezer dollárból alakíttatta át magát Jessica RabbitéWait, a challenger appars:
Hétmilliójába került, de elérte a babaszerű megjelenést ez az anyuka: „Charlie Phillips még mindig nem akar leállni és újabb műtétekre készül, amelyeket a férje fizet majd.” – ...és ha nem telik rá, keres egy új férjet. ANYASÁG FOR TEH WIN!44!!! Na de már itt is jön fel az új generáció:
galéria – Közel 10 milliót költött, mire Barbie babává vált: „Íme egy lány, aki ragaszkodott az álmaihoz, és fizetni is hajlandó volt értük! Galériánkban megtekintheti Jessy Bunnyt, aki elérte a vágyott külsejét - és azt is, milyen volt előtte.” – Biztos k***a keményen megdolgozott érte. Ja nem:
Ez az explaymate többször átszabatta magát, egy jelentős részét az exvőlegénye fizette: „15 évesen feküdt először kés alá ez a 32 éves amerikai nő. Exvőlegénye, akivel két évig volt együtt, több mint 10 millió forintot költött rá.” – ...és utána a tartásdíjat is ^^ Robert De Niro likes this!!


VASÁRNAP, JÚLIUS 4.:
NEM OLYAN BELLEVILLE-RANDEVÚ
0
Steven Seagal nagyon elhagyta magát o_O

Talán érdemes:
21:20-kor egy héten belül a második Örvényt kapjuk, ezúttal az HBO2-őn, melegek helyett egyetlen nővel és az őt kínzó álmatlansággal. Az erre szedett gyógyszerek – minő meglepetés! – inkább súlyosbítják mint megoldják a helyzetét és mint sejthető, az alvászavar csak tünete a mélyebben gyökerező problémáknak (depresszió, féltékenység) amiknél csak idő kérdése hogy mikor törnek ki. A The Swerve Dean Kapsalis debütálása és közelebb áll az európai art movie-khoz mint amcsi kortársaihoz, ez is többnek fog tűnni valós időtartamánál de nem az amatőrsége miatt. Olyan jól sikerült nőiesíteni az Összeomlást hogy a néző a befejezés után is sokáig a hatása alatt lesz, ehhez persze kellett Azura Skye is aki nagyot alakít (főleg a vége felé). A retekklubbon franciázás éjjel negyed tizenegytől a Beverly Hills-i zsaru mintájára amihez azért a Csúcsformában meg a Taxi-széria is hozzátette a magáét. A Belleville-i zsaru nem más mint a mélyről csúcsra érkezett Omar Sy aki jól érzi magát az említett zűrös negyedben (csaja legnagyobb bánatára) ám mikor barátját megölik, személyesen akarja elfogni a gyilkost és ehhez Miamiba kell mennie. Itt természetesen kap maga mellé egy hozzá hasonlóan öntörvényű helyi zsarut (Luis Guzmán) akivel alaposan felforgatják a bűn (egyik) amerikai gócpontját. A rivális kanális (TV2) szintén ilyesmivel támad 23:00-kor, itt francia magándetektív, Nicky Larson (Philippe Lacheau) szembesül a Nagy Kérdéssel miszerint Ölni vagy kölni? Ha eszünkbe jut a Perfume, nem véletlen: itt is vonzóvá tevő illatot kell elhappolni a rá pályázók elől, az igazi ihletforrás mégis egy japán manga meg az abból készült anime-, és élőszereplős verzió volt. Ugye beugrott: City Hunter, alias Városi vadász (utóbbit ajánlottamár 2012-ben), a rendező-lead actor Philippe Lacheau meg a Babysitting két részével és az Alibi.commal voltmár nálunk.

Ismétlés, de érdemes:
A Dunán
Ron Howard és George Lucas fantasy-je féléjfélkor amit annak idején eléggé lehúzott a kritika (és ami utoljára bő tíz éve volt nálunk, hiába, szalad az idő). A Willow (akárcsak a Star Wars) ezer helyről merít: a gonosz elpusztítására hivatott csecsemőt úgy találják meg a hobbit-méretű nelwynek mint Mózest, a „nagyokat” daikiniknek hívják, Madmartigan (Val Kilmer) konkrétan Han Solo távoli rokona (a LOTR-párhuzamok meg mindenkinek nyilvánvalóak). A sok régi utalás közé befértek modernek is: a kétfejű sárkányt a mozikritikus Siskel és Ebert-duóról keresztelték Eborsisk-nek, Kael generális nevének ötletadója pedig az ugyancsak vitriolos tollú Pauline Kael volt (meg is köszönte). A közönség nem nagyon tudott mit kezdeni vele: az Indiana Jones-kalandoknál jóval véresebb, a SW-univerzumnál sötétebb-pogányabb volt (szinte vártam mikor tűnik fel Conan vagy Tulsa Doom) és akkoriban senki sem értette a kisemberek beválogatását (ahogy az Időbanditáknál se), ma már ez is elvárás.

Év filmje rovat:
MOZI – Megfosztották tökéletes rangjától a filmtörténelem legnagyobb klasszikusát – ...pont az 50. évfordulójára. Véletlen? Aligha az, de legalább lehet örömködni: „Hivatalosan most már a Paddington 2. című családi film is jobb alkotás, mint Orson Welles Aranypolgára.”Év filmje, éppen ideje volt felelősségre vonni ezt a ciszheteró H. G. Welles-t vagy kicsodát.
A Szörnyella megpróbálja kiérdemelni a létezését, de elbukik – Jajj dehogy, pont hogy ez az Év filmje:
Egy ígéretes fiatal lány, aki talpig kutyabőrbe öltözött – ...avagy így lesz role model állatkínzókból (Szörnyella) és férfigyűlölőkből:
KRITIKA – Izgalmas bosszúmese arról, milyen szemetek a pasikÉv filmje, mert a férfiak mind sekszet akarnak különben gyilkolni fognak:
Nem léteznek jófiúk, csak rejtőzködő szexuális ragadozók: „Az aktivista hevületű Ígéretes fiatal nő nem véletlenül lett az idei Oscar-szezon legmegosztóbb filmje. Olyan, mint ha a Kill Billt ötvözték volna egy szexuális zaklatásról zajló kommentvitával. (...)” – Nincs is felemelőbb mint férfi „újságíró” cikkét olvasni egy nyíltan férfiellenes filmről („Nem léteznek jófiúk, csak rejtőzködő szexuális ragadozók”), és nem ő az egyetlen pasas aki tapsol neki:
Geekz–blog – Az ígéretes fiatal nőket lelövik, ugye?: „A metoo-kor ravasz, kényelmetlen és szubverziv rape & revenge-filmje a "minek ment oda"-kultúráról.”Év filmje, nincs mese!
cinematrix – Feminista bosszúvágy, fekete humorral, sok-sok csavarral: „Kellőképpen izgalmas, szellemes és feszes alkotás.” – Lásd fentebb... :ásít:
Supernat' – Ígéretes fiatal nő: „Az idei díjszezon egyik várományosa a legtöbb férfi egy disznó gondolatával játszadozik.” – Mernék csak NEM díjazni! Érzi ezt valahol a majd’ max. pontszámot adó kritikus is mikor megjegyzi hogy „igazán akkor lett volna (...) telitalálat, ha (...) nem lett volna ennyire kirekesztő (...) a férfiakkal szemben. Viszont még így is a díjszezon egyik legszínesebb művet tisztelhettem meg benne. 8/10” – Szép volt öreg, te is felmondtad a leckét, mehetsz a kasszához :DDD
Egy leszbikus mesterséges intelligenciáról szóló űropera lesz Grimes új nagylemeze: „A főszereplő nem mellesleg kurtizán is.” – Már attól féltem hogy a még meg se jelent Év lemeze kihagy valamit a manapság kötelezők közül. Grimes innentől tényleg Gwyneth Paltrow-szintre süllyedt, na mindegy, Janelle Monae LIKES THIS perelni fog, mondjuk Elon Musk majd zsebből kifizeti őt is, milyen kár hogy pénzért továbbra sem lehet sem észt, sem jó ízlést venni:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés