2021. 07. 12.
Nagy Zürich kis extrákkal (júl. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy Zürich kis extrákkal (júl. 12-13-14-15.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 12.:
MINDEN AZZAL KEZDŐDÖTT...
0
...hogy Marcello ide állt.

Talán érdemes:
Az M5-ön nyolctól (kései látogatóknak holnap ugyanitt reggel hétkor) egyórás életrajz melynek tárgya Marcello Mastroianni, az olasz ideál aki több volt a déli temperamentum megtestesült közhelygyűjteményénél. Hősszerelmeseiben mindig volt valami esendőség és tragikum, ezt remekül kamatoztatta Fellininél, nem véletlen hogy még azoknak is az ő filmjei ugranak be róla akik még egyet se láttak belőlük. Az összegyűjtött interjúkhoz Marcello ismerősei-kollégái is hozzáteszik a magukét (azt meg mondanom sem kell hogy ma már ő és Federico is elvérezne az Oscar-gálán, a régi klasszikusaikat meg talán be se mernék mutatni). Ugyanabban az időben (20:00) friss sorozat (Fehér Lótusz) kezdőrésze az HBO-n melyben havajozó társaságról és szállodájukról tudunk meg többet mint kellene. Kilenckor 2008-as De Niro-dark comedy a Film Mánián melyben producerként domborít aki elé számtalan akadályt gördít a Sors a magánéleti problémától (csalfa feleség) a kész termékkel elégedetlen stúdiókon át a full kretén lead actorokig (az önmagát alakító Sean Penn és Bruce Willis). A Minden azzal kezdődött kvázi megjósolta a krízist amibe Robert bácsi is beleesett költekező felesége miatt.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
ÉSZKOMBÁJN – Sose találná ki, melyik a leggyűlöltebb szó az angol nyelvben – Én csak azt tudom melyik a legkedveltebb magyar szó:
WOW – Hogy lehetnek mínuszok a sivatagban éjjel, ha nappal olyan pokoli a hőség? – Úgy, hogy LESZAROM.
Döbbenetesen nagy valamit fedeztek fel a Marquises-szigetek mélyén: „Hétezer földrengés hullámaiból rajzolódott ki az ultra lassú zóna. De senki nem tudja, miből áll.”LESZAROM, és ezzel a keletkezését is megmagyaráztam.
A Föld 26 másodpercenként pulzál, és senki nem érti, miért: „A jelenség forrását is bemérték Nyugat-Afrika partjainál, de egyelőre itt megállt a tudomány.” – Lásd fentebb...
ma is tanultam valamit – Miért fekete a világűr, ha tele van csillaggal? – Azért, mert teLESZAROM.
Titkos üzenetet írtak a Perseverance ejtőernyőjére, és most már azt is tudni, mi volt az – Az, hogy LESZAROM.
ma is tanultam valamit – Mi az a rengeteg füst, ami indításkor kijön a rakétákból? (Nem füst, és nem is onnan jön)LESZAROM CHEMTRAIL!!4!!44!négy!!!
ma is tanultam valamit – Miért vizel le az orosz kozmonauta egy gumiabroncsot bevetés előtt? – Azt nem tudom, csak azt hogy ÉN MIT TENNÉK A HELYÉBEN úgyis elmondjátok:
Az űrhajósok vizelete nagyon jól jöhet a holdbázis felépítéséhez – Akkor szarból is lehet várat építeni? Jó tudni, meg azt is hogy LESZAROM inkább maradok a Földön :DDD


KEDD, JÚLIUS 13.:
ALAIN, ALONE AGAIN
0
Behind the GREEN red door.

Talán érdemes:
Újra M5, újra este nyolc, újra egy legenda de már kissé hosszabban. Alain Delon, a magányos filmsztár valóban távolságtartását megőrizve lett a köztudat része és ahogy Mastroianni, ő is sármőrként él a köztudatban pedig hozzá hasonlóan vállalt kockázatos szerepeket is (nőcsábász imázsán pedig felvállalt bisekszualitása sem ejtett csorbát). Philippe Kohly másfélórás doksija jó kiindulás Delon megfejtéséhez, utána lehet folytatni az életművel és a róla szóló könyvekkel. A Dunán olasz széria kezdő epizódja fél tíztől melynek rendőr főhőse már nevében is előrevetíti a misztikusságot. Leonardo Cagliostro egy rosszul végződő akció után nem lép át az odaátra vezető Vörös ajtón hanem (lélekben) az élőkkel marad hogy kiderítse, ki felelős a haláláért. Tervében szellemi síkon egy sorstársa, a valódi világban meg egy halottakkal kommunikálni képes lány segíti vagyis maga a felállás nem új (lásd: Ghost) de attól még simán jó.

Vajákos rovat:
Lehet, hogy mégis megkaphatjuk idén a Vaják 2. évadát?MEG AZ IS LEHET HOGY LESZAROM A Trónokat nem zárták le azabaj, a Vajákot meg túltolják, azabaj:
Már itt is van a Vaják második évadának első előzetese – Felkészülnek a prequelek:
netflix – Előzménysorozat készül a VajákhozÉDES FASZOM, már nem is tudom mi hiányzott nekünk.
NETFLIX – A Vaják tévésorozat 2. évadában kiküszöbölik az 1. évad egyik legnagyobb hibáját – ...ami az volt hogy egyáltalán elkészült.
netflix – Henry Cavill minden korábbinál több szörnnyel fog pofozkodni a Vaják 2. évadában!: „Mókás promóciós videóban vonultatja fel a Netflix azokat a rémpofákat, akik Ríviai Geralt vérére szomjaznak.”HA HA VERY FUNNY!
netflix – Újabb sztárt igazolt le a Vaják előzménysorozata – És? Attól jobb lesz?
cineart – Kiderült, hogy ki lesz a Vaják előzménysorozat főszereplője: „Nem is gondolnátok, hogy kire szállt a Blood Origin legfontosabb karakterének szerepe.” – Ha nem GIANNA MICHAELSRE Gabourey Sidibére akkor majd bepótolja a konkurencia:
NETFLIX – TRAILER – Érkezik a Netflixre a női Vaják Év sorozata. Ja nem az:
netflix KRITIKA – A Cursed sajnos nem „a női Vaják”, inkább „a szegény ember Xenája”More Xena than XENU Xena? Kihagyom.


SZERDA, JÚLIUS 14.:
FROM BUSAN TO HUSÁNG.

0
Egyre profibbak ezek a break-táncosok!4!

Talán érdemes:
Az M5-ön ma STÁRok helyett ismeretterjesztés van soron nyolckor. A Felfedezőút a nagy piramisba a korszerű technika (müográfia) segítségével kirajzolódó, eddig nem ismert kamrákba kalauzol el minket SPOILER vagy mégsem, hála Zahi Hawassnak, az ellentmondásos megítélésű egyiptológusnak SPOILER VÉGE. Akárhogy is, a csapat eredményeit vitatni nem lehet, találtak valamit, az odáig vezető út pedig van olyan izgalmas mint egy blockbuster. Ha már feszültség, megint az a helyzet állt elő hogy a folytatást előbb adják merthogy a Vonat Busanba (Zombi expressz) 2. része május végén voltmár nálunk. Most 23:25-kor pótolhatjuk az eredetit is a Filmcafén melyben apa szervez közös programot lányával hogy így kerüljenek közelebb egymáshoz. Az már biztos hogy az utazásra emlékezni fognak bár nem azért mert megtörik köztük a jég hanem mert a szerelvényen váratlanul elharapódzik a zombi-kór, az egyetlen esély ha sehol sem állnak meg hanem sietnek a címben említett állomásra (bár nem oda indultak). Sang-ho Yeon nem talált fel semmi újat már ami a féktelenül száguldó járműveket illeti de tény hogy élőhalottak eddig nem sűrűn ÜLTEK öltek a vonaton, ritkítják is az utasokat de keep calm, a kiszámítható body count mellé jó adag pátoszt és érzelmeket (nem vicc!) is kapunk na meg némi elmélkedést (önzés kontra önfeláldozás).

Kis hírek a nagyvilágból:
Holttestet találtak egy vonatfülkében Kecskeméten: „Valószínűleg hónapokig ott volt a test.” – ...és azalatt csak úgy ingyen utazgatott? Remélem már kiszámlázták a büntetést a rokonainak!!4!!!
Már a K-pop frizuráért is munkatábor jár Észak-Koreában: „A járvány okozta válság közepette a diktatúra még súlyosabban lecsap azokra, akik külföldi filmeket, zenéket terjesztenek vagy csak néznek és hallgatnak, de Kim Dzsongun szerint már a külföldi divat és a dél-koreai szleng is veszélyes méregnek számít.” – Ez most nekik a legfontosabb az éhínség meg a járvány kellős közepén. Oh wait, hát milyen járvány:
Észak-Korea egy csoda: állítólag még mindig nem találtak koronavírus-fertőzöttet – ...de kaját sem. Eközben kicsit arrébb:
Ez nem vicc: Ehető Covid-maszkot dobtak piacra JapánbanVÍRUST SZŰRŐ ANYAGOKAT ENNI? NORMÁLIS?! akarom mondani AKKOR MÉGSEM A ROVAREVÉSÉ A JÖVŐ? Még egy kis Koronás cukrot tehetnének rá hogy jobban csússzon a Coronitával. Ha már Japán:
Hatos erősségű földrengés volt Fukusimában: „Sérülésekről, károkról nem érkezett jelentés.” – Mivel egyszer már evakuálták a várost ez nem meglepő.
Felrobbant a homofóbok motorcsónakja, miután elkezdték hangosan szidni a melegeketINSTANT KARMA LEVEL OVER 9000 Wait, a challenger appears:
Felrobbantotta magát a Boko Haram terrorszervezet vezetője: „Öt napig bujkált az ellenségei elől.” – ...avagy 1:0 az önkritika javára, and nothing of value was lost that day.
Bűnösnek vallotta magát az ügyvédpár, akik fegyvert fogtak egy BLM-tüntetés résztvevőire: „Mark McClosky azért a keddi tárgyalás után azt mondta, újra megtenné.” – ...és ha már a média kettősmércéjét emlegettem a minap, jöjjön a Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 15.:
VELVET DANTONGROUND
0
Párizs, egyszerűen.

Talán érdemes:
Kilenckor Andrzej Wajda ’83-as alkotása az M5-ön melyben az akkor még bőven vállalható Gérard Depardieu játssza a forradalom szélsőségeiből kiábrándult Dantont aki Párizsba hazatérve aktívan fellép Robespierre (Wojciech Pszoniak) és az általa vezetett Közjóléti Bizottság ellen. Jutalma előbb börtön majd kivégzés (nem SPOILER csak ismerni kell a történelmet), győzelme erkölcsi (főleg a bírósági beszéde miatt). Wajda azután tette át székhelyét Franciaországba hogy hazája kormánya ellehetetlenítette, itt kosztümös drámába rejti az akkori Lengyelország forrongását (Szolidaritás). Bár hatalomkritikája teljesen jogos de azért lemérhető, miért jobb óvatosan beemelni (az akkor) kurrens eseményeket bármilyen művészetbe, pláne ha ez a tények szabadon kezelésével jár (Danton maga is vétkes volt abban amit riválisának felrótt). Utána ugyanitt negyed éjfélkor leadják a rendezővel készült Mesterkurzust is de az ugye voltmár nálunk korábban. Előtte nyolckor tavalyi komédia (Egyszerűen Moszkva) nagyon is komoly témáról az HBO-n mert a demokrácia egyik fellegvárát, Svájcot sem kerülték el a megfigyelési botrányok. Azt hinnénk 1989-ben és a berlini falomlás küszöbén volt jobb dolga az ottani vezetésnek a polgárok vegzálásánál de nem: a baloldali érzelmű zürichi színésztársaságba bejuttattak egy szépreményű rendőrt hangulatjelentéseket írni. Barátunk végezte is a dolgát de ahogy sejthető, megrontotta a szabados környezet és belezúgott az egyik megfigyelt alanyba... Ugyanitt ugyancsak megfigyelés-üldöztetés 21:40-től de már más okokból mert míg Nyugaton túltolják a polkorrektséget addig a világ kevésbé fejlett vidékein a ló túlsó oldalára esnek át (vagy maradnak eleve ott). Bár elsőre nagyzolásnak tűnhet A nigériai underground mozgalom legendája elnevezés de sajnos találó, az afrikai országban tűzzel-vassal üldözik az eltérő nemi irányultsággal rendelkezőket akik számára még az a legjobb lehetőség ha külföldre menekülnek. Így tett Mikael is hogy évekkel később hazalátogatva megnézze, javult-e valamit a helyzet. Talán itt sem SPOILER hogy nem, a frontvonalak nagyjából ott húzódnak ahol korábban is, eközben Amerikában a celebek úgy váltogatják az identitásukat mint más a ruhát:

Bella Thorne rovat:
Velvet – Bella Thorne a lehető legegyszerűbben comingoutolt – Vagy nem, mert:
Menyasszony lett Bella Thorne – ...vagy mégsem, mert:
Bella Thorne félmeztelenül ölelkezett új barátnőjével: „Szíve választottja jóval szégyenlősebbnek tűnik, mint a nemrég még pornót rendező színésznő.” – Majd ő is belejön a vetkőzésbe meg az utólagos önsajnáltatásba:
Bella Thorne kényelmetlenül érzi magát, ha meztelen jelenetben kell szerepelnie: „Nemcsak férfirendezők hozták olyan helyzetben, ahol feszengett, néha a női rendezők sem állnak a helyzet magaslatán.”SALMA HAYEK & KEIRA KNIGHTLEY LIKES THIS Bezzeg amikor ő csinál pornót, vetkőzik vagy mászkál aligruhában:
dögös – Gumicukor – Ön is úgy szokott reptérre menni, mint Bella Thorne? Teljesen átlátszó ruhában?NEM, ÉN LESZAROM Hát ha én mennék, kihívnák az erkölcsrendészetet de Bellának ugye ezt is szabad.
a fotósok, meg a fránya vaku – Bella Thorne nem akarta ennyire megmutatni a mellét, de sikerült neki – Tök hihető hogy véletlen volt. Ja nem:
Velvet 18+ Bella Thorne melle kiesett a ruhájábólLESZAROM „Kiesett”? Hát akkor vegye fel, LOL.
van miért aggódni – Bella Thorne pornóba hajló képekkel hekkelte meg magát – Ha leszarják, azabaj, ha aggódnak érte akkor meg azabaj:
Bella Thorne elég durván beszólt a rajongóinak: „Mondjuk nem csoda, ha az embert drogosnak nézik, pedig nem az.” – A távolban valahol felsír egy Demi Lovato,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés