2021. 07. 19.
Sámánkánon (júl. 19-20-21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sámánkánon (júl. 19-20-21-22.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 19.:
ÁFÉSZ-BOOK
0
Otthon is útban vannak.

Talán érdemes:
Valószínűleg a Pride miatt kapjuk a sokadik másságos drámát, ma nyolckor is jön egy a Cinemaxra, újat mutatva ebben a kimaxolt témában. A Minján a Tórát olvasó imakör tagjainak elnevezése, ehhez tíz emberre van szükség és a Brooklynban élő ortodox család számára egyértelmű hogy jesiva-tanuló gyerekük lesz az egyik. Nem sejtik hogy Davidnek nehezebb kereszt jutott melegségével amit természetesen titkolni kénytelen konzervatív és agresszív apja előtt bár ebben az időben (nyolcvanas évek) már jócskán túl vagyunk a Stonewall-lázadás hatására kibontakozó egyenjogúsági mozgalmakon. Davidnek is egy olyan bárba kell elzarándokolnia, ennek hatására hitét és addigi életét is átértékeli. Bár két óra kicsit sok de attól még szükség van ilyesmikre, akit kicsit is érdekel a főhős vívódása spiritualitás és coming out között az csekkolja. A testvércsatornán (Cinemax 2) ismerősnek tűnő thriller éjjel fél kettőkor: bár ezt is Völgynek hívják de nincs köze a blogban kb. tavaly ilyenkor adott azonos című társához, itt sorozatgyilkos megmaradt áldozata harcol a traumával. Keresztneve: Mathieu, feladata a nyomravezetés fantomképpel – már ha emlékezne valamire... Ezalatt a Mozi+-on rövidke disztópia kilenctől a nem is oly távoli, munkanélküliségbe és nihilbe süllyedt Franciaországból ahol a lázadó tömegek feszültségeit anything goes gladiátorviadalokkal vezeti le a hatalom. 2016-ban mindez fikció volt de a Covidnak „hála” nem is olyan elszállt az Árész, a jövő harcosa ántivilága ahol Ola Rapace a BURNING Running Man. Ugyanabban az időben (21:00) ugyancsak Frankhon, de már a sötét jelen és a Filmbox Premiumon: soha meg nem épülő autópálya mellett (talán jogtalanul) lakó família addigi rutinja a feje tetejére áll mikor a hatóságok úgy döntenek, befejezik amit elkezdtek. Az Otthon az úton akár egy Haneke-darab is lehetne, nem csak Isabelle Huppert hanem az indokolatlan meztelen jelenetek miatt is, részemről kihagyom, mi pedig lessünk be a STÁRok lakásaiba:

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cribs Edition:
JENNIFER GARNER KÖRBEMUTOGATTA A SZÜLEINEK ÁLMAI ÉPÜLŐ HÁZÁT – Majd LESZARJA eladja:
GAZDAG – Íme, John Travolta hotel méretű háza: „A színész 5 millió dollárért árulja hatalmas házát egy félreeső szigeten. Az ingatlan sajátos hangulatot áraszt.” – És most már sajátos szagot is:
Zac Efron eladta a házát, most másfél milliárd forinttal nem tud mit csinálni – Én tudom mit csinálok vele: LESZAROM.
g – Bruce Willis karibi álomrezidenciája: „A világ egyik legszebb helyén, a Turks és Caicos-szigeteken található Bruce Willis, a hollywoodi színészlegenda egykori álomrezidenciája, melyet valószínűleg bárki szívesen elfogadna.”Leonardo DiCaprio likes this:
Leonardo DiCaprio vett egy újabb szép házat, itt van róla néhány kép: „A színész évek óta ad-vesz ingatlanokat, amelyek többségét ki- vagy kölcsönadja. De van szigete is, ahová a vendégek nem vihetnek eldobható palackot.”Greta Thunberg likes this, első a természetvédelem!!!
G – Pamela Anderson óceánparti villája: „Meg fogsz lepődni, mennyire ízléses!”Wait, a challenger appears:
luxus – Ha most szívesen járna egy tengerparti luxusvillában, ajánljuk figyelmébe Cindy CrawfordétLESZAROM Á, Cindy Crawford és Pamela Anderson eleganciája már so last year, most más a menő:
Szép házak – Cara Delevingne megmutatta a házát, van benne labda-medence és vaginafolyosó isGWYNETH PALTROW LIKES THIS Ízléses, visszafogott, nőies ésss...LESZAROM.
NEM JÖTT ÖSSZE – Leonardo DiCaprio az anyukájának vette azt a szép házat – ...még véletlenül sem azért hogy LESZARJAM oda vigye az épp tesztelt szupermodelleket. Tök hihető!!44!!
Eladó Maria Callas luxusvillája: „A házhoz saját csónakkikötő, két helikopterleszálló, 1500 négyzetméteres privát strand és 6500 négyzetméteres kert is tartozik.” – Na ezt nem szarom le, ha lenne pénzem megvenném és múzeumot rendeznék be neki.


KEDD, JÚLIUS 20.:
FÉLÁRNYÉKBAN BAKTATVA
0
Járom: az utam...

Talán érdemes:
Mára annyira csak egyvalami jut hogy azt is holnap (00:20-kor) kezdik a Cinemaxon pedig a Bagdad árnyékában már azért megérdemelné a szélesebb közönséget mert korrekten szól a migráció velejáróiról. Londonban, egy kis kávézóban vagyunk, itt gyűlnek össze akik nem találták helyüket a Közel-keleti országokban, van aki mássága miatt kényszerült menekülésre, van aki politikai meggyőződése miatt, van aki túl értelmiségi volt hazájában és vannak – pld. az itt dolgozó pincérnő is – akik férjük elől szökve keresnek menedéket. A kis közösséget kipécézi a szomszédos radikális mecset vezetője aki kapva kap az alkalmon és bűvkörébe vonja az egyik törzsvendég testvérét, dolgát könnyíti hogy a felszolgáló férje is előkerül. Hivatalosan krimi de több annál: nincsenek valótlan figurák, legyen szó iraki meleg srácról vagy a vendégek ellen uszító helyi szalafista prédikátorról (őt lehetne démonizálni de nem teszik), és persze egyszerű, mindenkinek jó megoldás sincs ahogy a való életben se nagyon van ilyen:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Afganisztán Edition:
reaktor – Nők? Pénz? Terrorizmus? Mi történt Afganisztánban: „Okosan háborúzni nem olcsó, logikátlanul háborúzni drága, célt keresve háborúzni pedig megfizethetetlen.”MAGYARUL: vissza a régi kerékvágásba, és tényleg:
A nyugati csapatkivonás után Kína töltené be a hatalmi vákuumot Afganisztánban: „Peking valószínűleg meggyőzi majd Kabult, főleg, ha újra a tálibok kerülnek hatalomra, akikkel jelentések szerint élénk kapcsolatban állnak a kínai tisztségviselők.” – Az ujgurok tuti lájkolják ezt!!4!
Az USA kivonulásával egész Ázsia felrobbant: „Hajmeresztő verseny indult Afganisztán megszerzésére, és a tálibok csinálják a legjobban.” – Milyen meglepő...ja nem, hát a hazai pálya nekik lejt.
Afganisztán lett a demokráciaexport kudarca: „Mi vár a közép-ázsiai országra a nyugati csapatok kivonása után?” – Majd a sariatanács eldönti. Vagy nem:
Véletlenül saját magukat robbantották fel tálib fegyveresek Afganisztánban: „Ilyen az, amikor az öngyilkos merénylők megelőzik a korukat.” – Az a baj hogy TOVÁBBMENNEK nem mindig ilyen „ügyesek”:
18+ Videón, ahogy afgán kommandósokat végeznek ki a tálibok – Hé, hát náluk ilyen amikor „a legjobban csinálják”.
A Reuters tudósítóját is meggyilkolták a tálibok – Lásd fentebb :(((
A tálibokat már úgy kezelik, mint Afganisztán jövendőbeli urait: „A hírek szerint Moszkva és Peking is tárgyal már a szélsőségesekkel.” – ...és rögtön utánuk Amerika is kénytelen lesz, persze csak diplomáciai úton:
Húsz év után kiürült a NATO afganisztáni légitámaszpontja, egyre nagyobb veszélyben a nők jogai: „A szövetségesek mennek, a tálibok jönnek.”Keep calm, a Femen és a Pussy Riot már szervezi a villantós tiltakozásokat az ottani mecsetekbe. Ja nem, ők most lelkesen kussolnak.


SZERDA, JÚLIUS 21.:
ROSSZ UTMARK
0
Amilyen az adjonisten...

Talán érdemes:
Fél kilenckor megint forró politikai helyzet de már kicsit közelebb és a Cinemax 2-őn. A Rossz utak női direktorral, valósághűen és négy etűdön át mutatja be az ukrajnai áldatlan állapotokat ahol bármi és annak ellentéte is megtörténhet – hol véresen komoly, hol fanyarul humoros jelenetek követik egymást mi pedig hálát adhatunk viszonylagos biztonságunkért. Nézzünk valami optimistábbat, háromnegyed kilenckor könyvből adaptált sorozat-remake kezdő epizódja a Dunán és az Élet dicsérete főleg arról nevezetes hogy nem fért be a BBC mai profiljába pedig annak idején ők is leforgatták belőle a maguk verzióját. Az ok nagyjából ugyanaz mint a Monty Pythonnál, anyway, az ő veszteségük a Channel 5 és mi nyereségünk merthogy a friss diplomás állatorvos sztorija bárkinek bejöhet kortól-nemtől függetlenül. Azonosulni is könnyű vele, főleg ami a maximalista főnöknek és a bizalmatlan gazdáknak való megfelelést illeti, a bizonyítási vágyat pedig felváltja a sima vágy egy helyi kisasszony megismerése után. Alf Wight saját élményeit írta meg James Herriot kalandjaiban és azt kell mondjam a készítők hűek maradtak hozzá, talán még az originál szériánál is jobban átjön a hangulata. Az HBO2-őn negyed tíztől szintén vidéken játszódó sorozat (Isten hozott Senkiföldjén), ugyancsak ide érkező idegennel de már felnőttebb (?) megvalósítással. A helyszín az eseménytelenségében is izgalmas Utmark ahol minimál-problémák izgatják a helyieket (házasságtöréssel súlyosbított szomszédi viszály, visszafogott strici, a fentieket nehezen kezelő zsaru). Ha azt hinnénk az egyetlen épeszű a közéjük épp csak lepakoló tanárnő akkor tévedünk, a fix pont az alkesz farmer és csalfa feleségének lánya lesz. David Lynch összetenné a kezét ilyen felhozatalért de Dagur Kári csak néhol téved át misztikumba, inkább a fekete humorra és taplóságukban is szerethető karaktereire helyezi a hangsúlyt, így a végeredmény közelebb áll majd a Fargóhoz mint a tvinpíxhez.

Demi Moore rovat:
22 durva kép Demi Moore-ról: „A színésznő 52 lesz, húsz évvel ezelőtt mégis sokkal rosszabbul nézett ki. Néha ijesztően csúnyán.” – Szerintem most néz ki...nem csúnyábban, hanem szánalmasabban:
!!! Egy szál kalapban – Demi Moore bevállalt egy teljesen meztelen címlapfotót - Penelopé Cruz és Kate Hudson is imádja a képet – Sőt: Madonna likes this.
Gumicukor – Demi Moore szexi diszkószörnynek öltözött – Miért, eddig mi volt?
Demi Moore kilenc évig írta szaftosnak ígért önéletrajzát: „Amikor elkezdte, még Ashton Kutcher felesége volt. A könyvben róla és Bruce Willisről is őszintén ír.”Meghan Markle likes this.
jól megy neki – Demi Moore a lányaival reklámoz fürdőruhákat – Sőt, akár nélkülük is.
BSZ! – Azta, íme pár régi és új fotó Demi Moore 58. születésnapjára lányaitól, kollégáitól: „Rumer Willis a '90-es évekből posztolt anya-lánya képeket, maga Demi Moore pedig azt osztotta meg, kollégái hogyan köszöntöttek fel a forgatáson.” – Ezeket a gyerekes képeket nem kéne erőltetnie a Moore-Willis klánnak :SSS


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 22.:
NEM SIVATAGI VIHAR
0
Helló, mennem kell!

Talán érdemes:
Kiszórva az ismétléseket ma két program marad, az első nyolckor egy gyenguska franciázás a Film Now műsorán melyben balsorsú bűvésznek kell megszerveznie rég nem látott nagyanyja temetését. Mit mondjak, a Szia nagyi, Isten veled! nem épp Halálos temetés bár néha annak babérjaira tör hol angolosan abszurd hol meg faékegyszerű humorral. A művészieskedést csak még jobban kiemelik a feliratos üzenetek – vagy csinálják rendesen mint a némafilmesek, vagy sehogy! Tíz előtt tíz perccel friss dokusorozat (Q: A vihar felé) első része az HBO-n az amerikai választásokon közismertté váló QAnonról. Cullen Hoback már három éve felfigyelt rájuk és jókor volt jó helyen: a Capitolium-beli cécó után mindenki tudni akarta, kik ezek. Most nagyjából le is hull a lepel mondjuk tény hogy kicsit lassan mert hatszor hatvan perc ebből is megárt, elég lett volna kétszer másfél óra. Azt így is tudjuk hogy a konteóhívők realitásérzéke eltér a normálisokétól, pláne ha még (hallgatólagosan) bátorítják is őket. A másik ami már jó ideje nyilvánvaló az az hogy a szólásszabadság kétélű fegyver, főleg a faszbúk kezében ami szintén falat épít a felhasználó köré azzal hogy az általa preferált híreket-linkeket dobja fel. Nehéz kérdés és nem is mi fogjuk megoldani (ezt sem).

Sportrovat:
The Football Edition:
Az elkerülhetetlen futballforradalom: „Ha elindul az európai Szuperliga, a legnagyobb újítás lehet a fociban a világbajnokságok és a BL óta. És egyszer el fog indulni, mert ezt diktálja a pénz. Amerikai befektetők, posztszovjet oligarchák, arab sejkek, dúsgazdag ázsiaiak pénze. Európa és az európai szurkolók véleménye alig számít.” – ...vagy egy kicsit mégis, mert két napon belül véget ért az „elkerülhetetlen futballforradalom”:
Győztek a szurkolók és a józan ész, 48 óra alatt összeomlott az Európai Szuperliga...and nothing of value was lost that day:
Személyesen, videóüzenetben kért bocsánatot a szurkolóktól John W. Henry, a Liverpool amerikai tulajdonosa: „Az Arsenal vezetői is megszaggatták a ruháikat, a Tottenham elnöke sajnálja, a többiek csak tömören közölték, hogy kiszálltak a buliból.” – Szegény bedemarci! Nem elég a VV Fannis szégyen (bocsánatkérés azóta is nuku), még a tutira menő jóslatai is sorra bedőlnek :DDD
Lezajlott egy futballforradalom, ezt látja most az Eb-n: „Rengeteg rohanás, elképesztő labdatartás, sziklaszilárd védőtengely – az Európa-bajnokságon a korábban megszokottnál is rakkolósabb, fizikailag megterhelőbb, formáját tekintve pedig szokatlanabb játékot láthatunk. Szakértők szerint ez nem a pillanat forradalma, de a fizikai kondíción alapuló futball most érkezett meg végleg – még ha ezt egyes játékosok meg is sínylik.”ÉDES FASZOM, ennyi baromságot összehordani a semmiről... Szóval ha nem a Szuperliga a „forradalom” akkor az hogy a játékosok fejlődnek? B+ az volna a dolguk, nektek meg az hogy végre elengedjétek a prófétáskodást.
k – Mi mást építene egy arab luxushotel?: „Háttérben a Zájed sejk mecset, előtérben pedig a Ritz Carlton és egy FIFA-előírásoknak megfelelő futballpálya.” – Az odavezényelt UJGUR kényszermunkások lájkolták ezt:
Vendégmunkások ezrei halnak meg a focivébére készülő Katarban: „Hét új stadiont húznak fel, repülőteret, szállodákat, utakat és egy vadiúj várost építenek.” – ...amik kb. egy évig fognak állni. Közben Anglia is készül:
157 éves története során először fogja nő vezetni a brit labdarúgó szövetséget: „Debbie Hewitt az üzleti világból érkezik, kislány kora óta focirajongó, és egy elég nehéz időszakban veszi át a legrégebbi szövetség irányítását.” – Sőt, még annál is nehezebben:
Cenzúráztak egy angol focimeccset Iránban, mert nő volt az asszisztens – Hajrá Ms. Hewitt, innen szép nyerni, és ha nem jön össze, még mindig ott a női amatőrliga..ja nem:
Nők és férfiak együtt léphetnek pályára a holland amatőr labdarúgó-bajnokságokban: „Engedélyezik a vegyes csapatokat a következő idénytől.” – Szerintem ne álljanak meg itt, a paralimpián is törjék át a patriarcha elnyomás üvegplafonját! Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés