2021. 08. 07.
Pupkinhead’s Revenge (aug. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pupkinhead’s Revenge (aug. 7-8.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 7.:
APÓSVÁRÁS
0
Finally, clouds at last!

Talán érdemes:
Az HBO-n a Wachowski TESTVÉREK nővérek lassan tízéves nagyot akarása nyolctól. A Felhőatlasz eleve nehéz helyzetből indul mert összetett regényeket szinte lehetetlen jól adaptálni, márpedig David Mitchell opusa több évszázadnyi lélekvándorlást követ végig. Van ilyesmi nálunk is (A Vörös Oroszlán), abban is a karma áll a főhelyen, itt meg a rabszolga-felszabadítástól az apokalipszis utánig látjuk mindig ugyanazokat másképpen (alkalmasint más nemben is), és azt hogy korábbi tetteik miként csapódnak le rajtuk. Jól hangzik de az eredmény a Káosz birodalmához hasonló katyvasz ami bár prófétikus de nem igazán élvezhető, főleg mert a gerincét adó tanokat direkt átírva-torzítva közlik. Mondjuk nem meglepő, már a Mátrix (az originál, ofkorsz) is mások zsenialitásából táplálkozott (a folytatások nem véletlenül nem voltak akkora kinyilatkoztatások mint amekkorának szánták őket). Akinek elég a Coelho-Castaneda összes annak ez is be fog jönni, a náluk mélyebbre ásóknak kevés lesz. Egy órával később (21:00) tavalyi alkotás a Filmbox Premiumon ahol nagyapjának (Jean Reno) dolgozó naiv juhász (Noah Schnapp) tudja meg egy helyi férfiról hogy zsidó gyerekeket csempész át a határon. Benjamint (Frederick Schmidt) lelkiismeretén kívül a lányával való találkozás reménye is erre készteti (lásd az Anyára várva címet), idős mamája (Anjelica Huston) meg támaszt nyújt neki addig is. Mikor pásztorfiú összehaverkodik a faluba érkező németek egyikével, ez egészen új szituációt teremt... A Waiting for Anya a fiatalabb közönséget célozza túlzások-szélsőségek nélkül. Az M5-ön kilenc után öt perccel a MüpArt aktuális részében a blog régi vendége, Micheller Myrtill jazzeskedik kicsit a The Great American Swing Book-kal. Nem kell félni, nem fog fájni: öncélú improvizációk helyett közismert dalokat kapunk.

A seksz, a munka rovat:
Disney hercegnő volt, ma már milliókat keres azzal, hogy aktmodell: „Dare Taylor egykor Jázmin hercegnőt alakította Disney Worldben, most havi 8,9 millió forintot keres az OnlyFansen.” – ...és hamarosan visszatér gyökereihez, de már a Livejasminon.
romi chase – Ez a lengyel tanárnő Amerikában szexi modellként 16 hónap alatt milliomos lettRomi Rain likes this. Ja ő nem, viszont kereshet új állást:
Mozi 18+ Pornósztárok, akiknek sikerült betörniük Hollywoodba: „A Trónok harca sztárjától Steven Soderbergh üdvöskéjén át az olasz csődörig széles a paletta.” – Igen, a színészi játékukkal futottak be és véletlenül sem a múltjukkal amit már legszívesebben letagadnának ahogy Mia Khalifa is a magáét. Tényleg, vele mi lehet?...
Mia Khalifa csaknem 50 millió forintnak megfelelő összeget jótékonykodott el a privát tartalmaiért kapott pénzébőlJÁR NEKI A TISZTELET De már nem sokáig teheti:
Cherie DeVille pornószínésznő Kamala Harristól félti a szexipart: „Az amerikai szexmunkások nem örülnek, hogy az USA új alelnöke Harris lesz, aki ügyészként irányította a Backpage.com elleni vizsgálatokat.” – ...és akkor a „„„zenészek””” jelentette veszélyről még nem is szóltunk:
Rekord: a 18 éves Bhad Bhabie hat óra alatt egymillió dollárt keresett OnlyFansen: „A fiatal rapper ezzel minden sztárt lekörözött az előfizetős közösségi média platformon.”A PORNÓSZTÁROK LÁJKOLTÁK EZT Biztos hangszerekre kellett neki a pénz :DDDD


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 8.:
CAN'T READ MY JOKERFACE!!
0
Csak ülök és trónolok.

Talán érdemes:
Fél kilenckor tavalyi drámázás Mexikóból a Cinemax 2-őn a szemet szemért örök kérdéséről. Fia halála után feleségétől elhidegült, halálos beteg férfit kísért meg a Bosszú lehetősége mikor depressziója okozója, gyermeke gyilkosa kiszabadul. A Ricochet nem eredeti, cserébe rövid és elgondolkodtató. Pontban kilenckor újabb bazi nagy lagzi a TV2-őn de már a gazdagok és szépek világából: moziSTÁR nagymama (Glenn Close) sokadjára házasodna, lánya meg videóra venné az egészet. A home movie-ba belerondít a leendő férj kilengése, a meghívott rokonság (köztük az exek) és hogy a rendező Damian Harris túl sok karaktert zsúfolt a papírvékony sztoriba. A Vad esküvő sajnos pont nem az, inkább Woody Allen gyengébb pillanatait juttatja eszünkbe mint a Mamma Miát, Glenn Close nem elég karizmatikus a főszerepre, egyedül John Malkovich miatt érdemes rászánni másfél órát. Más. Ha már a Joker kapcsán hivatkozási pont lett, épp ideje hogy 20:40-kor a Duna TV-re is eljusson Scorsese egyik kevéssé ismert műve melynek antihőse a joggal ismeretlen „humorista”, Rupert Pupkin (Robert De Niro). Barátunk nem elégszik meg fiktív műsorával melynek egymaga a házigazdája, vendége és még a közönsége is: a basement dweller-létből szívesen átülne A komédia királya trónjára. Ehhez persze kellene bálványa (Jerry Lewis) elismerése-támogatása is, ő azonban egyre kevésbé tolerálja a magánéletébe is beférkőző alakot aki bármit felhasznál a cél érdekében. A felmentő sereg a Pupkinhoz illően sérült rajongócsaj (Sandra Bernhard) személyében érkezik és vele a terv is: elrabolják a befutott showmant. A King of Comedy sokaknak csalódás volt (főleg a Goodfellas-Taxi Driver-fanoknak), érthető hiszen egyáltalán nem vígjáték (megértjük Pupkin vágyait de kifejezetten beteges az ahogy meg akarja őket valósítani). Akkoriban sehol se volt az internet a wannabe hírességeivel, persze akadtak magányos őrültek akik elhitték magukról hogy valakik de mára ezt is utolérte a zeitgeist mert minden bokorban terem egy Rupert Pupkin aki nem is tudja magáról hogy az. Jellemző hogy az ezerszer közveszélyesebb Joker mekkora siker lett a kritikusoknál is akik belelátták a kisember bosszúját meg a gazdagok elleni lázadást. Hát igen, ennyit változtunk 1982 óta, és ha már itt tartunk:

Év filmje rovat:
Botrányfilm mutatta meg a világnak, hogy a feketék élete is számít: „(...) Képzeljük el azt a filmet, amelynek első perceiben egy prostituált levetkőztet egy tizenkétéves-forma fiút, hátrahanyatlik az ágyon, magára húzza a gyereket, és elveszi a szüzességét. Ez a film a Sweet Sweetback’s Baadasssss Song, a rendező Melvin Van Peebles, a megrontott kisfiút pedig a fia, Mario játssza. Talán ennyiből is látszik, hogy a Sweet Sweetback ma nem készülhetne el.” – Gondolom erről is lesznek majd borzongató doksik a gyerekszínész szemszögéből hogy milyen sokk volt neki mikor a papa felnőtt helyzetekbe kényszerítette Művészi Látomása kiteljesítéséért. Ja nem, ez visszamenőleg is az Évezred filmje, még jó hogy manapság nem készülnek ilyenek. Ja de:
Le akarta filmezni a diktatúrát, hát épített egyet: „(...) A DAU (...) sokkal több, mint film: a diktatúra természetét kutató, zsarnoki és kegyetlen mű, olyasmi, ami Nyugat-Európában ma már nem készülhetne el.” – Érdekes a média kettősmércéje: egyik percben hesstegmítú meg zsöszüíbéelem, lélegzet-visszafojtva drukkolnak az Olimpiáról menekülő Cimanovszkajának de mikor egy orosz direktor a Művészet nevében felépíti a Truman Show meg egy Gulág-tábor keverékét (ahol a seksz mellett a megalázások, pld. a vaginába feldugott üveg is valódi) annak felállva tapsolnak: „Gondoljunk bármit is arról, hogy van-e joga mindehhez az orosz rendezőnek, a DAU. Natasának és társfilmjeinek napjaink legfontosabb művészeti alkotásai között a helyük.”ÉDES FASZOM, ennyi erővel az ujgur táborok biztonsági kameráiból is össze lehetne vágni egy megindító, tragikus, Sátántangó-hosszúságú mesterművet hogy a sznobok könnyek között elérzékenyüljenek rajta :SSSS
A Hatodik érzék rendezője megint mindenkit halálra rémiszt: „Megjelent M. Night Shyamalan új filmje, az Old előzetese egy tengerpartról, ahol egy nap alatt megöregszenek és meghalnak az emberek.”ÉV FILMJE De hát ez nem fikció, a Karacsáj-tónál ugyanez rövidebb idő alatt megvan...
Szórakozás – Amikor minden egyes levegővétel egy szög a saját high-tech koporsódbaÉv filmje, pont erre a „szórakozásra” van szükségünk így a járvány közepén.
makics – Itt a bizonyíték: egy nyomorpornó is lehet igényes: „A hetedik nap a papáé című kötet a társadalom perifériáján élőkről szól.”ÉV KÖNYVE Wait, a challenger appears, rögtön alatta:
Gondolatkarantén – Ölni és ölni hagyni, avagy a Fehér Tigris!: „Nehéz film. Nehéz mit mondani. Nehéz úgy bemutatni, hogy ne árulj el semmit.“ – Dehogyis nehéz mit mondani, ott van például a LESZAROM de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés